Momčad i sve vezano uz ekipu.

Arhivirane teme...

Re: Momčad i sve vezano uz ekipu.

PostPostao/la The Scarface » 20 sij 2010, 19:26

„Er ist der genialste Fußballer, mit dem ich je zusammengespielt habe. Er spielt Fußball, wie andere Mittagessen. Das ist der wahre Genuss.“
(Bayern-Stürmer Mario Gomez am Mittwoch im FCB.tv-Livechat über Franck Ribéry)

8-) .
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Speedy » 21 sij 2010, 08:16

Sedam razloga za uspješnu sezonu

Slika

Pet pobjeda u zadnjih pet kola Bundeslige jasan je znak konkurenciji Bayerna. Bavarci su u naletu i cilj im je što prije zauzeti prvo mjesto na tablici i naposlijetku i osvojiti titulu nakon jedne godine pauze. Službeni web portal njemačkog nogometnog giganta pronašao je sedam razloga zbog kojih će Bayern ovu sezonu okruniti titulom.

1) Ponovni početak

Već nakon prvog kola proljetnog dijela sezone Bayern je skupio više bodova nego u prva tri kola jesenjeg dijela. Razlog za to je naravno katastrofalan start sezone kada su Bavarci iz prve tri utakmice uzeli tek dva boda. Bremen, Mainz, Wolfsburg, Dortmund su imena klubova s kojima se igrači Bayerna ukrstiti koplja u narednim kolima. Te utakmice bit će dobar pokazatelj u kojem smjeru će krenuti zacrtani ciljevi.

2) Taktika

Stil igre Bavaraca odaje veoma dobar utisak. Naprijed pada puno golova, nazad je situacija pod kontrolom. I način na koji momčad dominira nad protivnicima je još jedan faktor koji ohrabruje. Stoga je teško očekivati neugodni pad forme kao što je to bio slučaj prošle godine. "Ogromna je razlika kako sada igramo. Struktura je tu i vrlo je jasno šta želimo igrati" - riječi su vice-kapetana Philipa Lahma. Prvi kapetan, Van Bommel, nadovezao se riječima: "Svako zna šta treba činiti i to je ono najbitnije".

3) Konkurencija

Konkurencija u momčadi je sada puno izraženija kada su na posudbe otišli neki igrači koje trener nije imao u svojim planovima. S ovim se ujedno omogućilo da svaka pozicija u ekipi bude dvostruko pokrivena i da svaki igrač ima šansu na treningu se izboriti za mjesto u prvih 11. Ujedno je to i motiv standardnim prvotimcima da se ne opuštaju jer njihovo mjesto uvijek spremno žele da dočekaju neki od rezervnih igrača. "Igrač koji izgubi mogućnost za "napadanje" mjesta u prvih 11 nije pozitivan faktor za ekipu jer na treningu ne daje svoj maksimum i samim time teže ide proces individualnog poboljšavanja" - izjavio je sportski direktor Bayerna, Christian Nerlinger.

4) Atmosfera u svlačionici

Atmosfera u momčadi je prema tvrdnjama kapetana Bayerna jedna od najboljih koje je on u svojoj profesionalnoj karijeri vidio: "U ekipi nemamo ni jednu osobu koja će praviti probleme ako nije zadovoljna svojim statusom. Dugo nisam vidio jednu tako dobru atmosferu kakva trenutno vlada kod nas". I to je također prema riječima kapetana jedan od temelja za ostvarivanje dobrih rezultata: "Kao momčad možemo pobjediti bilo koga".

5) Ozljede

Situacija sa povredama za sada je neusporedivo bolja nego na tokom jesenjeg dijela sezone. Nekolicina prvotimaca imala je problema sa ozljedama, no nadati se da je sada i tome došao kraj. Posebno raduju pozitivne vijesti od Francka Riberya koji bi mogao biti uvršten u kadar za narednu utakmicu protiv Werdera. "Svi igrači su spremni i situacija izgleda veoma dobro" - potvrda je prethodnih tvrdnji od strane nizozemskog kapetana.

6) Franck Ribery

Franck Ribery je nakon veoma teškog razdoblja obilježenog brojnim ozljedama ponovo spreman za igranje nogometa na najvišoj razini. Sam Francuz je također veoma zagrijan za povratak u momčad i već u Bremenu naredne subote mogli bismo ga ponovo vidjeti na travnjaku u dresu Bayerna. Iako će potpuna integracija Riberya u momčad potrajati određeno vrijeme, trener Van Gaal potvrdio je veliku vrijednost francuskog driblera: "Sa Riberyem imamo još jedno opasno oružje na lijevoj strani". U prvom dijelu sezone smo samo šest puta mogli zajedno na terenu vidjeti i Riberya i Robbena. Nizozemac se nada da će biti u mogućnosti do kraja sezone stalno igrati zajedno. Jedno je sigurno, takav dvojac zajedno na terenu izaziva respekt kod najboljih momčadi Europe.

7) Ponovni respekt protivnika

Nakon uvodne pobjede protiv Hoffenheima jasan je bio znak konkurenciji od strane njemačkog rekordera. Momčad Louisa Van Gaala djeluje moćno i protivnici mogu polako da osjećaju strah i respekt prema Bavarcima. Igrači su veoma samouvjereni i to je ono što može biti najbitnije u teškoj borbi za titulu njemačkog prvaka.
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la anton 1983 » 21 sij 2010, 08:26

Tekst jednostavno zahtjeva ovaj smajlić!

8-)
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Murta » 21 sij 2010, 09:49

Bayern je donirao 1 milijun eura za Haiti. :bravo:
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la The Scarface » 21 sij 2010, 16:12

Murta napisao:Bayern je donirao 1 milijun eura za Haiti. :bravo:

Koliko sam ja shvatio Bayern i Wolfsburg će odigrat prijateljsku utakmicu koju su ugovorili Audi i VW. Očekuje se min. prihod od milje eura koji bi išao za žrtve u Haitiju.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Effenberg23 » 22 sij 2010, 20:29

ljudi moje mišljenje je da trebamo što prije početi zaboravljati riberya(ja većeg papučara nisam vidio ima ove moje 23 godine smile44 )....ali zato sada se otvara novo pitanje, koji ŠPEK sada dovesti umjesto njega....nitko neće biti kao ribery dobar ali također je nekako uzbudljivo razmišljati koji sada dolazi u najveći klub na svijetu :D

ali pak sa druge strane, moglo bi našoj upravi pasti na pamet, pa imamo mi već dobar sastav, ne treba nam više nitko, samo kroosa vratit i to je to.....zanimljivo, ali meni kao navijaču baš i ne paše ova ideja... :evil:
Effenberg23
TORero

PostPostao/la katsche » 23 sij 2010, 09:39

Murta napisao:Bayern je donirao 1 milijun eura za Haiti. :bravo:

e da nama doniraju.....
:mrgreen:
katsche
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 23 sij 2010, 10:48

Effenberg23 napisao:ljudi moje mišljenje je da trebamo što prije početi zaboravljati riberya(ja većeg papučara nisam vidio ima ove moje 23 godine smile44 )....ali zato sada se otvara novo pitanje, koji ŠPEK sada dovesti umjesto njega....nitko neće biti kao ribery dobar ali također je nekako uzbudljivo razmišljati koji sada dolazi u najveći klub na svijetu :D

ali pak sa druge strane, moglo bi našoj upravi pasti na pamet, pa imamo mi već dobar sastav, ne treba nam više nitko, samo kroosa vratit i to je to.....zanimljivo, ali meni kao navijaču baš i ne paše ova ideja... :evil:

Bez obzira kaj bude sa Riberyem, mi prvo moramo vidjeti kako integrirati Kroosa i Brenu. Onda tek moremo dalje razmišljati. Mislim ak Ribery ode ja ne znam dal je pametno vračat Kroosa i kupit Ozila kao Riberyevu zamjenu jer to automatski znači promjena sustava...Bit će teško mislit i sastavljat našu ekipu iako smo u "deficitu" sa igračima...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Effenberg23 » 23 sij 2010, 15:23

anton 1983 napisao:
Effenberg23 napisao:ljudi moje mišljenje je da trebamo što prije početi zaboravljati riberya(ja većeg papučara nisam vidio ima ove moje 23 godine smile44 )....ali zato sada se otvara novo pitanje, koji ŠPEK sada dovesti umjesto njega....nitko neće biti kao ribery dobar ali također je nekako uzbudljivo razmišljati koji sada dolazi u najveći klub na svijetu :D

Bez obzira kaj bude sa Riberyem, mi prvo moramo vidjeti kako integrirati Kroosa i Brenu. Onda tek moremo dalje razmišljati. Mislim ak Ribery ode ja ne znam dal je pametno vračat Kroosa i kupit Ozila kao Riberyevu zamjenu jer to automatski znači promjena sustava...Bit će teško mislit i sastavljat našu ekipu iako smo u "deficitu" sa igračima...

kad se kroos vrati imamo dosta dobrih igrača koji konkuriraju za istu ili slične pozicije...to mi ide na kurac, a npr.nemamo ekstra dobrog desnog beka :neee: smile44 slična situacija kao sa napadačima , na početku ove sezone...
valjda će gaal tome malo posvetit pažnju na ljetu, tj.nije valjda već mora!!!
Effenberg23
TORero

PostPostao/la The Scarface » 25 sij 2010, 20:57

Opširni intervju sa Robbenom.

http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern ... 04601.html

I nek Anton prevede ako mu se da.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 25 sij 2010, 22:09

Robben: „Ich will noch lange mit Ribéry spielen“

Mene sam ovaj dio zanima! 8-)
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Speedy » 26 sij 2010, 09:39

anton 1983 napisao:Robben: „Ich will noch lange mit Ribéry spielen“

Mene sam ovaj dio zanima! 8-)

Sta te tocno u tom djelu zanima? Ili pak citas između redova? :mrgreen:
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la Speedy » 26 sij 2010, 10:30

The Scarface napisao:Opširni intervju sa Robbenom.

http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern ... 04601.html

I nek Anton prevede ako mu se da.

A nije ti mozda palo na pamet da ti to u kratkim crtama prevedes? :hehe:
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la Speedy » 26 sij 2010, 10:32

Robben želi ostanak Riberyja i van Bommela

Slika

Nizozemski reprezentativac i član munchenskog Bayerna, Arjen Robben izjavio je za medije da se nada da će Franck Ribery i kapetan bavarske momčadi Mark van Bommel ostati u klubu i naredne sezone. Naime, Bommelu ugovor istjeće na kraju sezone dok je Ribery u stalnim kombinacijam oko prelaska u Real Madrid. "Želim što je duže moguće igrati s njim", rekao je Robben za Tz.

Isto tako preporučio je upravi Bayerna da zadrži i Marka van Bommela.

"Mislim da bi to bilo dobro za momčad. On je važan kao kapetan i kao igrač. On donosi red u momčad. "

Na pitanje da li sebe vidi kao budućeg kapetana nizozemac je odgovorio:

"Zašto ne? To bi bila velika čast jednog dana. Ali ima vremena, u klubu sam tek oko pola godine."

Robben se dotakao i teme van Gaal te izjavio:

"Za mene je on veliki trener od kojeg se ima mnogo toga za naučiti."

Nizozemac je također izjavio da se osjeća sjajno u Bayernu te da se vidi dug niz godina u klubu.

"Sretan sam što samo ovdje. Trenutno se osjećam sjajno. Ne gledam toliko na to što bi budućnost mogla donijeti. Rado ću ovdje ostati dugo vremena. Sada je sve dobro, onako kako bi trebalo i biti."
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la bavarac » 26 sij 2010, 13:43

ej ekipa za 20min...igramo prijateljsku sa Ingolstadom...jel zna netko jel prenosi ko od njemaca ovu tekmu?

inače tražio sam link za gledat preko neta...al nemrem naći nigdje.... :neee: :neee: :neee:

Što se tiče izjave Robbena....sam nek priča takve spike.... :bravo: ..morti i do Francuza dođe jednom u glavu.... :D
bavarac
Vječiti optimist

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva