Haris napisao:Ako ćemo kupovati Zhirkova da bi Lahma prebacili desno, onda automatski moramo kupiti i neki backup za Zhirkova, i Odda kao zamjenu za Lahma, s tim da onda prodamo Lella koji je potpuni višak.
Haris napisao:A i dalje mi nije jasno koju ćemo mi formaciju igrati naredne godine. Ako ostajemo sa ovom 4-4-2, prvenstveno zbog Klosea i Tonija koji obojica moraju igrati, onda nam sa upadom Tymoshchuka u prvi tim ostaje opet kao i ove sezone 1 pozicija za sve ove igrače: Ze Roberto, Schweinsteiger, Altintop, Baumjohann, Borowski. 5 igrača za 1 poziciju. To naravno govorim zato što su svi ovi igrači ipak najprije centralni vezni, nego li krila. I u slučaju da i dođe npr. Hleb, ili neko drugi (McGeady?) opet i prodajom Schweinsteigera za 1 poziciju ispred Tymoshchuka imamo tačno 4 igrača. I opet ne računajući Van Bommela, ako još i on produži ugovor...strašno je kako mi ovo sve izgleda totalno neorganizovano, neplansko kupovanje igrača čija pozicija uopšte ne postoji u sistemu naše igre. Katastrofa!
Frank Ribery napisao:i od tih igrača odbi Ottla i Sosu koji će najvjerovatnije napustiti nas.

Frank Ribery napisao:i od tih igrača odbi Ottla i Sosu koji će najvjerovatnije napustiti nas.
anton 1983 napisao:Daj malo to razradi nisam te skužil točno kaj oćeš reč - recimo da Bommel ode, Schweini ode a Hleb i Tymo dođu.
Imamo ovak
Ribery ---Ze Robi---Tymo---Hleb
U zamjeni nam još onda ostaju
Baumjohann, Sosa, Timbo, Hamit i Ottl - pa nisu to svi centralni igrači. Dapače tu je više igrača koji mogu i igraju na strani nego kaj igraju u sredini...

Haris napisao:Gle, šta bi ti da se onda recimo Tymoshchuk povrijedi. Ko će igrati zadnjeg veznog? Ottl? Haha. Borowski? Haha. Hamit? Haha. Nemamo adekvatne zamjene ni za jednu poziciju.
Haris napisao:Ne moraju to biti vrhunski igrači, pa normalno da niko takav i neće se zadovojit klupom, ali recimo od tih nabrojanih 5 igrača za klupe, Ottl, Sosa i Borowski su praktički ni 20% zamjene za igrače prvog tima. Altintop je OK igrač, ali i njegovo mjesto je na MC, a ne na krilu. Baumjohann je klasični centralni vezni, Sosa je već dokazao da od njega nema ništa očito u Bayernu, Borowski je smeće, Ottl je igrač samo za sjedenja na klupi i 15-minutnih ulazaka u igru, a Hamit, pa eto on je kao neki all-round igrač koji može uletiti povremeno i pokrpat nekoliko pozicija.
Haris napisao:Šta u suštini hoću reći je, da bi meni sistem sa 3 centralna vezna (1 DMC i 2 MC) mnogo više prema trenutnom kadru igrača odgovarao, nego ovaj sadašnji. Jer, onda bismo imali 3 pozicije za 6 igrača, ali najbitnije od svega je da bi na te 3, odnosno 2 MC pozicije svih tih 6 igrača moglo igrati bez problema jer bi im to bila njihova prirodna pozicija. A ne ubacivat Borowskog da mijenja Ribery-a, Altintopa da mijenja npr. Hleba, ili Ottla da mijenja Tymoshchuka.

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost