Josep "Pep" Guardiola

Arhivirane teme...

Re: Josep "Pep" Guardiola

PostPostao/la panda » 03 kol 2015, 18:16

luctl napisao:i to je razlika nebo i zemlja?

To su samo dijelovi koje sam zapazio preletavanjem preko teksta...

luctl napisao:ajd ne sramoti se više molim te.

Takve stvari prepuštam kvazistručanjicama poput tebe...

EDIT: Žustro očekujem tu zanimljivu analizu mojeg njemačkog :)
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la luctl » 03 kol 2015, 18:17

Jebate pas, jel se stvarno praviš glup ili koji kurac?

Napisao si da je razlika nebo zemlja i onda pocrtaš par riječi kojih nema u njem. teksu. Mislim ono koji kurac. Jesu li pogodili prave stvari?

Glupe izmjene, Muller nije dao izjavu, gestikulacije kraj terena?! Joj da, nisu, nije sve 100%.

u pravu si, i ovu raspravu si "dobio" :facepalm:
troll u <3
luctl
Troller

PostPostao/la ivan » 03 kol 2015, 18:18

Pa u onom prevedenom tekstu piše da Pep objašnjava Lahmu nešto na rubu terena kao da je balavac. Gdje to piše na njem? Takve sitnice totalno izmjene sliku teksta i konotacije koje se žele postić. Jedno je reć previše gestikulira, drugo je reć da se ponaša prema svojim igračima kao da su balavci. Na kraju krajeva - ja gledam sve utakmice bayerna i praktički sve popratne materijale, bilo pisane bilo video, koje uspijem nać. tako da meni bild ni goal.com ni sportke ne trebaju krojit mišljenje o mom klubu, nekome očito trebaju jer ne znaju dovoljno ili ne prate dovoljno ili nisu pametni dovoljno.

A ovo je klasični primjer senzacionalističkog teksta čiji je glavni cilj privuć čitatelje. Dogodilo mi se stotinama puta da me nakon neke totalno glupe senzacionalističke vijesti sutra ljudi pitaju oko toga a vijest nema veze s mozgom. Naravno to ti ljudi ne znaju jer ne prate dovoljno. Ne pričam direktno za ovo ali vrijedi i za ovu situaciju
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la luctl » 03 kol 2015, 18:22

Jel ti mene jebeš u zdrav mozak?

Jel mu objašnjavao? Jest! To je poanta! Na novinaru je da napiše jel mu objašnjavao kao filozofu ili kao balavcu, a na čitatelju da prosudi. Jebote led, kao da ne znate kako svijet funkcionira.

A, opet, ovim pokazujete upravo to.
troll u <3
luctl
Troller

PostPostao/la ivan » 03 kol 2015, 18:24

luctl napisao:Jel ti mene jebeš u zdrav mozak?

Jel mu objašnjavao? Jest! To je poanta! Na novinaru je da napiše jel mu objašnjavao kao filozofu ili kao balavcu, a na čitatelju da prosudi. Jebote led, kao da ne znate kako svijet funkcionira.

A, opet, ovim pokazujete upravo to.

Pa dal si ti izašo iz jajeta neki dan? Naravno da ima veze kako se nešto napiše. Dobar pisac ukomponira to tako kao da je smak svijeta. Pa svaki trener objašnjava svojim igračima nešto. Šta je sad to toliko velika vijest?
Muller nije dao izjavu za novinare - smak svijeta. Pepu se sere da je odbrusio novinarama na pitanje o produženju ugovora. Nije se napisalo da je to pitan već bezbroj puta i da svaki put kaže da će javit kad odluči. To je čisto upravljanje i manipuliranje javnošću. Uopće nema veze o kom se radi nego o tome što mediji okreću informacije i predstavljaju ih u kontekstu koji njima paše
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la luctl » 03 kol 2015, 18:26

:hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

Ovime si dokazao da je IQ relativno nizak. Koliko, ne znam.

Rasprava se vodila oko toga jel teks koliko toliko sličan, a sada okrećeš priču kao je li važno što Muller nije da izjavu (iako to piše i na njem i na hrv). Čak i ovo oko Pepa. :hehe:

hvala ti što si upravo potvrdio da je tekst koliko toliko sličan. :smajl007:
troll u <3
luctl
Troller

PostPostao/la effe__sa » 03 kol 2015, 18:39

Hajmo sad ozbiljno i argumentovano, bez ovih ličnih obračuna.. U čemu smo napredovali pod Pepom? U čemu smo nazadovali? Ili smo možda stagnirali, ostali na istom?
E sada vas čekam prvo to navedete, pa ću se uključit....Pustimo sada šuplju....Hajd sada konkretno...... :D
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lennon » 03 kol 2015, 18:52

Ja mislim da smo pali.

Nisam stručnjak da mogu to detaljno prikazat, al ak idemo amaterski raspravljat, neki igrači otkako je on za trenera daju dost manje nego prije, i to zato je ne igraju svoje prirodne pozicije.

Svojevremeno najbolji bekovi na svijetu, pod njegovim vodstvom jedan igra zadnjeg veznog, a drugi stopera. Iako nam zadnji vezni i stoperi sjede na klupi. Znamo svi o kom je riječ, a mislim da se to itekako odrazilo na našu igru, pogotovo jer smo nekad harali i bili prepoznatljivi baš po tim bokovima.

Eto, jedna "amaterska" opaska. Koja me najviše smeta.
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la ivan » 03 kol 2015, 19:17

luctl napisao::hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

Ovime si dokazao da je IQ relativno nizak. Koliko, ne znam.

Rasprava se vodila oko toga jel teks koliko toliko sličan, a sada okrećeš priču kao je li važno što Muller nije da izjavu (iako to piše i na njem i na hrv). Čak i ovo oko Pepa. :hehe:

hvala ti što si upravo potvrdio da je tekst koliko toliko sličan. :smajl007:

Bitno da je tvoj iq visok pa vrijeđaš ljude koje ni ne poznaš. Te rasprave si vodio sa Pandom, a ne sa mnom. Ja nisam rekao uopće da tekst nije sličan nego da su neke stvari na hrv verziji ubačene i drugačije interpretirane čime se po mom mišljenju stvara bitno drugačija slika cijele situacije. Za njemački tekst ja ništa nisam rekao ;)
Ono što sam ja htio reć a ti ne shvaćaš je da netko tu raspravu s igračima za vrijeme utakmice može ubacit u svoj članak koji se zove "Genije Pep ne miruje ni za vrijeme utakmice. Igračima u svakom trenutku daje točne upute što da rade" i odjednom se taj "problem" pretvori u najveći plus. Za trivijalne rasprave imaš mikija i pandu ;)

Da ne idemo dalje u off topic, ja sam upravo i htio reć kako se u zadnje vrijeme priča samo u "off topicu" a nitko ne priča o konkretnim pametnim stvarima. Ljudi se senzacionalistički hvataju za slamke i vode bitke s vjetrenjačama.
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la fcb629 » 03 kol 2015, 19:33

effe__sa napisao:Sveukupno gledajući može se reći da je Pep za ovo vrijeme bio relativno uspješan, ali da nije napravio spektakularne stvari koje smo od njega očekivali.
Imao je moju podršku dugo i nisam pisao dugo neke oštre kritike na račun njega..Mene je iznervirala promašena taktika protiv Barce u Barceloni...Protiv Reala me bio već iznervirao, sezonu prije, ali poslije sam rekao treba mu dati šansu.. A pričao sam o tim utakmicama dovoljno, pa ne želim s tim dužit.

Nije meni problem igranje Rafinhe, mnogi ljudi seru po Rafinhi a on odradi svoje zadatke često i sjajno. Nije problem ni igranje Lahma u sredini, zna to Lahm odigrati, davno je to jednom u Elf-u prvo pokazao, pa se poslije to češće dešavalo i u Elf-u i Bayernu. Ali ipak je Lahm bolji na beku. Lahm ok u sredini, ali po potrebi. Isto tako kao trener moraš shvatiti kada ekipa ima robusan vezni red, da ne možeš tada gurati svoju filozofiju s Lahmom.

Isto tako uvijek se ide na taj posjed. Nejasno mi je da li Pep zna opšte igrati na kontre...I kada smo igrali povučenije i blago prepuštali posjed, opet smo imali veći procenat posjeda od protivnika i tada smo loptu čuvali nešto defanzivnije u posjedu, pa smo išli kao na neko preskakanje i direktnije, duže lopte naprijed. Klasično na kontre nikad pod Pepom nismo odigrali...A nas Barca iskontrira na svom stadionu.

A što se Kloppa tiče, on je veliki trener i napravio je velike stvari i s Mainzom i Dortmundom. Klopp nije neki taktičar, on gradi drugačiju strategiju, gdje motivacija, nabrijavanje igrača te velika fizička sprema i trka igraju glavnu ulogu. Klopp ima plan, ali je taktički ograničen. Zato ga nekako i nisam želio u Bayernu, ali nekako nisam protiv toga sada da se s njim proba, jer bi moguće više odgovarao našem klubu nego Pep i definitivno ne bi postigao manje uspjehe. Nego čak vrlo moguće i veće.
Generalno njemački treneri imaju veću šansu za uspjeh u Bayernu od stranih. Trapatoni je imao ko neki uspjeh, uzeo salataru....Van Gaal je jednu sezonu prilično bio uspješan. Ali...

I ne treba potcijenjivati uspjeh Guardiole, nije lako raditi s velikim timom, niti je lako osvojiti BuLi. Ne znači da se Bayern i Premiershipom ne bi prošetao. Svaka liga ima svoja pravila. U BuLi ti preko noći iskoče neočekivani konkurenti, a drugi opet i posrnu. Liga je specifična i ne treba taj dio umanjivati. Isto tako ne može se od trenera tražiti da uzme LP u dvije godine i to u godinama koje dolaze nakon sezone koja je bila najuspješnija u historiji kluba i gdje su se igrači psihološki i emocionalno istrošili.

Ali traži se i očekuje da s Realom i Barcom odigra bar u egalu i očekuje se da ne ponavlja određene greške. Isto tako neke utakmice treba znati dovršiti i zatvoriti, kao onu protiv Dortmunda pa i ovu donekle protiv Wolfsburga (iako u ovoj i ne krivim Pepa nešto previše)...

Ali traži se i očekuje da s Realom i Barcom odigra bar u egalu i očekuje se da ne ponavlja određene greške. Isto tako neke utakmice treba znati dovršiti i zatvoriti,
effe cheffe
fcb629
Redoviti član
Redoviti član

PostPostao/la luctl » 03 kol 2015, 19:58

ivan napisao:Bitno da je tvoj iq visok pa vrijeđaš ljude koje ni ne poznaš.

Gdje sam koga uvrijedio? :shock:
troll u <3
luctl
Troller

PostPostao/la anton 1983 » 03 kol 2015, 20:14

Miki napisao:Ima i Klop svojih grešaka, daleko od toga da je bezgrešan. Ja sam samo htio da ukažem Pandi da ne može reći da Klop nije dobar trener, jer on to jeste. Uostalom, pokazaće to u Bajernu naredne sezone. :mrgreen:

p.s. Nisam rekao da je bolji od Gvardiole, ali smatram da bi postigao makar iste rezultate koje je Gvardiola ostvario u prethodne 2 sezone. Dakle, Gvardiola je podbacio. Svi smo očekivali više od čovjeka koji je 2 puta pokorio Evropu i osvojio silne trofeje sa Barselonom. On je doveden prvenstveno zbog novog pohoda na LŠ, jer u domaćim okrivirima ima tim sa kojim je realnost osvajanje BL, u kojoj nema pravu konkurenciju.

Ti si miki baš ono velika papčina. Zadam ti zadatak i ti ga ne ispuniš i počneš palamuditi.

Malo prije si srao koali kak nijeneš odogovorio i sad ti napraviš isto.

Daj ajde odgvori na moje pitanje pa ćeš kasnije vidjeti zašto
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Murta » 03 kol 2015, 20:48

Malo mi je komično da Bayern ima 0/3 u ovom natjecanju s Pepom, ma koliko god nebitno bilo.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la effe__sa » 03 kol 2015, 22:45

Murta napisao:Malo mi je komično da Bayern ima 0/3 u ovom natjecanju s Pepom, ma koliko god nebitno bilo.

Iako se često govori nebitan trofej, tačnije bi bilo reći najmanje bitan trofej od svih mogućih u sezoni. A da nije nikako bitan, ne bi mu se i mi radovali kod osvajanja. I svaki oficijelni trofej je za Bayern bitan, jer uvijek treba stvari rangirati na pravi način. Znači ne radi se o turniru, nego ipak o Superkupu. A opet Superkup nije Kup ili prvenstvo... 8-)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 03 kol 2015, 23:02

effe__sa napisao:
Murta napisao:Malo mi je komično da Bayern ima 0/3 u ovom natjecanju s Pepom, ma koliko god nebitno bilo.

Iako se često govori nebitan trofej, tačnije bi bilo reći najmanje bitan trofej od svih mogućih u sezoni. A da nije nikako bitan, ne bi mu se i mi radovali kod osvajanja. I svaki oficijelni trofej je za Bayern bitan, jer uvijek treba stvari rangirati na pravi način. Znači ne radi se o turniru, nego ipak o Superkupu. A opet Superkup nije Kup ili prvenstvo... 8-)

Da... Kad je on nebitan, onda je DFB Pokal bitan. Kad se on ne osvoji, onda je i on isto nebitan. I tako to. :)

Inače se slažem s vama, utakmica je uvertira, igrači su odmorni i nisu svi ozlijeđeni. Opet, 3 zaredom izgubiti... Stari Liga Pokal smo zadnjih godina znali gubiti, pa smo onda nakon 2 godine pauze uzeli onaj treći.

Po brojnim nasmijanim licima igrača Wolfsburga, njima trofej iznimno puno znači uoči početka sezone, najvjerojatnije kao odličan start, podizanje morala i poticaj za još bolji ulazak u kup i liga sezonu.

Nadolazeći Audi Cup je upravo taj sponzorski i pripremni turnir.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva