(17/05/2014) Borussia Dortmund 0:2 FC Bayern München

Teme s utakmicama DFB Pokala 2013./2014.

(17/05/2014) Borussia Dortmund 0:2 FC Bayern München

PostPostao/la CroCHEF » 06 svi 2014, 17:21

FINALE
DFB pokal

17/05/2014
Subota 20:00h

Borussia Dortmund 0:2 FC Bayern München
Olympiastadion, Berlin

Live:
ARD (Das Erste), Arena Sport ?
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Re: (17/05/2014) Borussia Dortmund -:- FC Bayern München

PostPostao/la Lennon » 07 svi 2014, 12:18

Sukob njemačkih titana u Berlinu

U subotu, 17.05 Berlinske ulice biti će obojene u žuto-crvene boje. Da, sukobljavaju se najbolji i ponajbolji njemčaki klub u prijestolnici Njemačke, Bayern i Borussia. Rivalstvo koje još traje od nekad, a ovih godina još malo više zaoštreno. Prošle godine ta dva kluba krojila su Europski vrh, sastavši se u Londonu. Ove godine u Berlinu. Sukobljavaju se također dvije različite filozofije i dvojca ponajboljih trenera na svijetu, Jurgen i Joseph. Sve nekako zvuči „titanski“, no nije to samo zvuk, tako će i biti.

London i Berlin, ima nekih poveznica, zar ne?

Nadam se da ima. Jer kamo sreće da rezultat završi i ovdje 2:1 za Bayern, Pep si kupi mir za iduću sezonu, a Bayern završi sezonu na jedan lijep i prije svega uspješan način. Pep Guardiola u prvoj sezoni : europski superkup, svjetski klubski prvak, prvak njemačke, osvajač kupa i polufinalist lige prvaka. Sjajno, zar ne?

No ostavimo se mi onoga što slijedi nakon 17. a uhvatimo se toga 17. Kao što sam naveo, sukobljavaju se dvoje najbolje njemačke momčadi. Mislim da u ovom trenutku veći pritisak nosi Bayern i Pep, makar već imaju trofej Bundeslige, jer nekako se stvorio dojam da Bayern mora uzet kup radi mira. Prije svega Pep. Borussia je sezonu mučila s raznoraznim ozlijedama stožernih igrača, no složit ćemo se, kako sezona odmiče kraju Borussia je sve bolja, upravo suprotno se dogodilo Bayernu, kako sezona odmiča Bayern u sve lošijoj formi, i to sigurno daje Josephu nemiran san. U jesen smo rasturili Borussiu 0:3 u Dortmundu, iako složit ćemo se, rezultat je pomalo pretjeran jer, pogotovo u prvom poluvrijemenu, i Borussia i Bayern nizali su šanse i mora se priznat da je sreća bila na našoj strani kad je nama u drugom poluvrijemenu manje-više sve ušlo nutra. Poptuno ista stvar dogodila se sada u proljeće, Klopp protutnjao Munchenom s 0:3 i mislim da ćemo se i ovdje složit kao i u Dortmundu – rezultat pretjeran. S time da smo mi već bio Deutscher Mesiter i polako se momčad odmarala i rotirirala za polufinale lige prvaka. Mislim da možemo zaboravit na te dvije utakmice jer finale u Berlinu nešto je sasvim drugo.

Što možemo očekivat od Bayerna u finalu?

Pa sigurno da Pep neće odustat od svog stila. Mislim da je izgubio živce sa Mandžom i da će odigrat u napadu vrlo vjeroatno Muller. Mislim da će se vratit na 4-2-3-1 i da će Gotze nakon hattricka zauzet poziciju 10-ke. Nakon Reala vjeroatno je izvukao pouke oko Javia i zadnja dva vezna bit će vjeroatno Martinez-Schweini. Kroos će ispast iz sastava jednako kao i Mandžo nakon izuzetne loše partije protiv Reala. Krila će ostat ista, iako možda se Joseph dvoumi zbog Franckove loše forme, al mislim da će mu i ovu tekmu „vjerovat“. Bayern će igrat na velik posjed i visoko će stajati i pritisnut Borussiu. Možda je upravo Martinezovo postavljanje na zadnjeg veznog razlog Borussijne izvrsne kontre na čelu s Reusom, no o tom potom . Bayern će dominirat, ostaje za vidjet hoćemo li pohvatat opasne Dortmundovce u kontrama.

Što možemo očekivat od Borssije u finalu?

Dio odgovora dao sam u podtemi gore. Borussijini igraći stajat će sve do svojih 40-50 metara, svi iza lopte. Sigurno da će pokušat odigrat na kontranapade ne zato jer oni tako žele, nek zato jer će tako morat odigrat, a na kraju krajeva tu su i najopasniji. Vjerujem da je upravo Martinez ključ tih njihovih kontri, i uspijemo li ih zaustavit u tome, sigurno da će Javi biti igrač ili jedan od igrača utakmice. Fali im pola momčadi, al kako sezona odmiče kraju oni su sve bolji i bolji. Jurgen je iz svog čarobnog šešira uzeo tamo nekog Kircha i Jojića, instalirao ih u momčad i Borussija ponovo „sjaji“. Da ne govorim koliko ih je napunila samopouzdanjem tekma u Munchenu, al ponovit ću – za nas nebitna tada.

Jesmo li došli do teze da se kup mora osvojit radi „mira“. ?

Bayern je velika momčad, vjeroatno najveća na svijetu s najboljim trenerom. Sigurno da je teško prihvatit momčad koja je sve osvojila i naslijedit nekoga od koga zapravo možeš biti – samo lošiji. Upravo se to dogodilo Pepu, iako mora se priznat da je jurišao na obranu triple-a pa sve do kraja 3. Mjeseca i išlo mu je jako dobro. Izgleda da (još) uvijek nije sve sjelo na mjesto, i uz neke korekcije u svlačionici ovog ljeta ostaje nam za nadati se da će Bayern biti još i bolji.
Stekao se dojam da Bayern mora osvojit ovaj kup kako bi sve bilo dobro, lijepo i mirno za Pepa prije svega, pred sljedeću sezonu. Slažem se ali ne u potpunosti, jer i ako se dogodi da izgubimo taj kup – nitko neće umrijet i nitko neće sigurno biti smjenjen. Na kraju krajeva pa preživjeli smo Barcelonu 99., i Finale Dahoam, kako nećemo i ovo. Al opet s druge strane, moramo to uzet baš radi tog nekog mira, a i našeg zadovoljstva, navijača, kako po cijelom svijetu, Njemačkoj, tako i ovdje na forumu. Sigurno da ću s tim kupom dobiti još više volje i mašte pred novu sezonu, i očekivanja. Ne volim se tužno rastajat, ili rastajat s porazom. Vjerujem da neću morat ni sada.

Repriza finala kupa 2008. ?

Prije 6 godina, 2008. godine također smo igrali s Borussijom finale kupa u Berlinu. Pobjedili smo 2-1 na produžetke. Ko da je cijela vječnost prošla od tih 6 godina jer Bayern je doživio pa čak i dvije rekonstrukcije i promjene koncepcije momčadi, jednako kao i Borussija. Podjeća me na to finale činjenica da smo i tada dost rano osvojili naslov pa čekali to finale. Luca Toni doveo nas je rano u vodstvo, izjednačio je Petrić u sudačkoj nadoknadi, da bi onda u produžetku također nas razveselio Toni i zaključio također jednu uspješnu sezonu. Kamo sreće da će repriza biti takva i ovaj put.

Za kraj reći ću nešto o samoj važnosti toga kupa. Sigurno da se klub neće ugasit, Pep se razapet a momčad se rasprodat ako ne uzmemo taj kup. Al bilo bi dobro i važno ga uzet jer će tako i Pep kupit mir, i navijači će mirno i veselije završit sezonu, isprat će se lagano ljaga od Reala, uprava će bit zadvoljna... Bayern će završit sezonu novim double-om, izuzetno uspješno sezonu. Baš kao što sam si zacrtao na početku sezone.

Ajmo to uzet.

:navijac:
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 08 svi 2014, 08:46

U ovom trenutku ne vidim Bvb kao autsajdera već kao ikvli međd protivnika. Garancija da će Bayern ovo osvojiti ne drži vodu. Smatram da ćemo itekako slaviti osvojimo li kup, te da se to neće tretirati kao "mupovanje mira u kuću". Što više mislim o ovoj tekmi to sam više nabrijan. To finale kupe kolko god to klišejski zvučalo me previše podsjeća na finale prošle godine u Londonu. Ovdje se ne igra samo za kup niti za mir, već za nešto puno više. Finale LP-a me uopće ne zanima pogotovo u usporedbi sa ovom tekmom.

Brijem da će interes za ovu tekmu biti jednak finalu LP-a i tekmi Barca - Atletico...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 08 svi 2014, 09:50

Apsolutno!

U ovoj sezoni je ostalo vidjeti kraj Primere s okršajem Atletica i Barcelone vrlo vjerojatno za titulu usred Camp Noua, finale Real-Atletico te naše finale Bayern - Dortmund upravo zbog buke koja se s Guardiolom digla u Bayernu ove sezone.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 08 svi 2014, 10:36

Po meni je Borusija blagi favorit i mislim da će oni osvojiti Kup, jer su trenutno bolji od Bajerna. Ne mračim namjerno, već govorim istinski ono što mislim da će se desiti. Ovdje ne igra ulogu veličina tima i istorija, već veće srce i htijenje. Bajern je u padu forme, a Borusija se toliko uzdigla da će biti najbolja za taj berlinski duel.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la effe__sa » 09 svi 2014, 20:17

Bayern je bolja ekipa i to samo na terenu treba pokazati.

Vidjeli smo malo i našu ranjivost, pa hajmo reći da sam sada umjereni a ne i ogromni optimista. Samo dosta me stvari vuče ka tome da ćemo ovo dobiti (ja bi naravno vjerovao u pobjedu i nekako je u mislima pokušavao navući i da je situacija gora i da je protivnik puno jači od nas.... :D ).
Borussia je nezgodan protivnik za nas, utakmica je za nas dosta bitna i određuje u velikoj mjeri uspješnost ove sezone.

Ali nekako recept za pobjedu je čak možda i jednostavan.
Kao prvo postavka igre treba da bude od prilike kao protiv HSV-a (prije svega sa Javijem u ekipi) i naravno da ekipa u odnosu na taj susret mora još više da trči i gori na terenu.

A kao drugo ako za utakmicu bude spreman Thiago onda je to dodatna stvar koja mi daje sigurnost da ćemo pobijediti.

Ako se bar jedna od ove dvije gore pretpostavke ispuni, a da ne govorimo tek o obje, onda sam ja ubjeđen u pobjedu.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la panda » 09 svi 2014, 22:46

"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la panda » 12 svi 2014, 15:18

Schweinsteiger fit für Pokalfinale 18:35 Uhr
Bastian Schweinsteiger vom deutschen Fußball-Meister Bayern München muss trotz seiner Verletzung am letzten Bundesliga-Spieltag voraussichtlich wohl nicht um seinen Einsatz im Pokalfinale gegen Borussia Dortmund bangen. Der Nationalspieler wurde im Spiel gegen den VfB Stuttgart (1:0) nach einem Schlag aufs Knie bereits in der 37.Minute ausgewechselt. Am Montag soll die genaue Diagnose folgen. "Er hat Probleme mit dem Knie, der Doktor hat mir gesagt, es ist die Patellasehnen. Wir haben noch sechs Tage Zeit", sagte der spanische Coach.

Basti bi trebao biti spreman za igru u subotu

Meyer sudi

DFBov intervju sa Kloppom/Guardiolom
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Lennon » 12 svi 2014, 15:29

A kaj je s Mandžom i njegovom ozlijedom?

I kolko je zapravo Thiago spreman?
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la effe__sa » 12 svi 2014, 22:12

panda napisao:Meyer sudi

Čim Meyer sudi, ja imam dobar osjećaj... :D
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la panda » 13 svi 2014, 22:17

panda
Admin
Admin

PostPostao/la anton 1983 » 15 svi 2014, 09:52

Ak nema Schweinija i Thiaga ko onda? Schweini je stvarno katastrofa ove sezone. Njega već dugo jebu te ozlijede kaj ne?

Martinez, Kroos, Lahm/Gotze? :?
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Speedy » 15 svi 2014, 10:12

Po meni je u ovoj tekmi Dortmund apsolutni favorit sto i nije tako lose jer necu nista veliko ocekivati. Jednostavno ne vidim nacina kako mi mozemo ovo dobiti, narocito s ovako usranom igrom.
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la Miki » 15 svi 2014, 11:03

Speedy napisao:Po meni je u ovoj tekmi Dortmund apsolutni favorit sto i nije tako lose jer necu nista veliko ocekivati. Jednostavno ne vidim nacina kako mi mozemo ovo dobiti, narocito s ovako usranom igrom.

Slažem se sa tobom. Ako izgubimo Kup, da li je po tvom mišljenju sezona uspješna ili neuspješna?
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la TiLe » 15 svi 2014, 13:32

Slika

Koji poklon :a045:
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

Sljedeće

Vrati se na: DFB Pokal