Postao/la anton 1983 » 01 tra 2014, 09:13
Ozbiljnost na djelu!
Nisam mogao vjerovati kada sam danas vidio koeficijent u kladionici na Bayern. Samo mizernih 1.50! Sad više ne znam dal oni smatraju da je to realno stanje ili se tu pak ide na računicu, da će previše ljudi staviti na Bayern, Bayern će pobjediti, pa bi u slučaju većeg koeficijenta, isplata/gubitak bila prevelika. Želim u to vjerovati, jer ne vjerujem da je nogomet došao do toga da bilo koji protivnik na Old Traffordu ima šansu da pobjedi sa "predumišljajem" 1.50.
MUTD možda u ovom trenutku više nije sila kada igra doma, ali ih se mora smatrati respektabilnim protivnikom. Jest da su izgubili sa velikim razlikama utakmice od konkurenata doma, ali to ne znači da nisu u stanju odigrati dobro, bar taj jedanput. Nogomet je fascinantna igra u kojoj ako jedna stvar pođe po krivu, cijeli tok utakmice se mjenja. Oćekuje se da će se MUTD zabiti u 16 metara i iz kontre vrebati priliku. Što ako u prvih 5 minuta dođe do jedne takve kontre i Boateng sruši napadača u 16 metara, dobije crveni karton i MUTD povede 1:0. Jest da je to sve malo nategnuto, ali skoro sličan scenarij kada je Bayern gostovao kod Arsenala u Londonu. Sad bi se moglo reći, pa to je moguće u svakoj utakmici, što je istina, no kad sam ovo napisao, nisam htio upotrijebiti standardni izraz u nogometu, lopta je okrugla, nego sam samo htio reći da se ovdje ipak radi o MUTD, a ne Eintracht Braunschweigu. U ovakve stvari niko ne vjeruje sve dok se ne dogode, a onda je kasno. U 32. kolu EPL-a sezone 2011/12, Chelsea je imao 56 bodova, MUTD sada ima 54, što nije prevelika razlika. Tada je Chelsea bio propao klub kojeg će u Europi svi pojesti. No sudbina je rekla unatoč tome što su ih Barcelona i Bayern razbili, da će oni uzeti kantu LP-a. Ponavljam ovdje opet ne govorim, da je lopta okrugla, već da MUTD ima takav kadar, ako im se poklopi, da iz dvije šanse mogu zabiti gol jer ipak imaju par dovoljno klasnih igrača na raspolaganju. Realno gledajući Bayern ovdje je favorit, no pošto je ovo LP i tu se ne skupljaju bodovi, već golovi, lako je moguć da zbog opreznosti, prvenstveno Bayerna, ovaj prvi susret završi neriješeno.
Kak bi mogli zaigrati?
MUTD-ov najveći problem je što ne igra suspendiran Evra i tu poziciju pokriti će Butner ili neko solomunsko rješenje sa jednim od štopera. Zna se da ovdje MUTD neće forsirati ofenzivan nogomet, pa nas ne bi trebalo začuditi ako vidimo štopera na lijevom beku. U sredini terena očekujem dva trkača, koja god i Giggsa. Što se tiće Giggsa nisam bio siguran da će igrati, no on daje previše intervjua prije utakmice da bi ga se izbacilo iz prvih 11. Uloga Giggsa na terenu biti će potrebna kreativnost u veznom redu kako bi se iskoristila eventualna prilika u kontri, te njegovo iskustvo igranja u ovakvim utjecaja koje će sigurno pomoć njegovim suigraćima. S druge strane manje oćeikavan postava bi bila sa tri "razarača" u vezi, pa da ta zgusnuta sredina ne dopusti da ju se probije. MUTD-ov problem najvjerojatnije niti neće biti sredina, već bokovi.
------------Rooney
Young----------------Valencia
-----------Giggs
-------Carrick--Fellaini
Butner--Vidić--Jones--Rafael
------------De Gea
Ne igranje Dantea koji je suspendiran i ozlijeda Thiaga, dosta su smanjile taktičke mogučnosti Pepa. Pogotovo, smanjene su poznate mogučnosti pretumbacija igrača tokom utakmice. Pep, makar ga neki smatrali trenerom koji puno komplicira, mjenja eksperimentira, on je isto tako jako jednostavan trener. Uočiti će najslabiju kariku MUTD-a i na nju će se skoncentrirati. U ovom trenutku to je MUTD-ova lijeva strana, što znači da bi Bayer svoju prednost treba tražiti po svojoj desnoj strani, dugim riječima Robben na Butnera. Isto tako pitanje je dal će na desnom beku igrati Lahm ili će se Pep odlučiti na verziju, sa rafinhom desno, a lahma povući u sredinu sa zadaćom da se izvlači desno i na taj način Rafinhi i robbenu olakša posao. Više je za vjerovati da će Lahm startati kao bek, jer Pep je ovaj puta primoran startati sa Martinezom i Boatengom u obrani. Mislim da bi Pep ovdje rađe htio igrati sa Martinezom u veznom redu, no u tom slučaju veliki bi rizik bio startati sa Buytenom kao štoperom. Smatram da će se tu dosta ići na kombinatoriku pa u veznom redu oćekujem Gotzea i Mullera u vrhu napada, a Mandžukić će vjerojatno ući kasnije. Ovo su sve nagađanja, jer svaka pepova psotava ima svoju prednost i mane. Kod Mandže bi problem mogao biti taj što je sredina zgusnuta, on je tamo sam i u većini slučajeva napada postavljenu obranu, a protiv nebodera poput Ria i Vidića teško je igrati na snagu.
-----------Muller
Ribery----------------Robben
--------Gotze---Kroos
----------Schweini
Alaba--Martinez-Boateng-Lahm
-----------Neuer
Druga solucija bi bila:
---------Mandžukić
Ribery----------------Robben
-----Schweini---Kroos
-----------Lahm
Alaba--Martinez-Boateng-Rafinha
-----------Neuer
Na taj način Pep bi si na klupi ostavio dva igrača koji su pogodniji za kombiniranje i "vrebanje iz drugog reda", te ih kasnije uveo u igru kada je MUTD izmoren. Bayern bi tada više dobio na pokretljivosti te bi na taj način još više umarao izmorenog protivnika.
Želim minimalnu pobjedu i to oćekujem iako me neriješeni rezultat ne bi iznenadio. Poraz ne bi doživio kako katastrofu jer znam da je Bayern dovoljno jak da rezultat doma okrene u svodu korist. Samo je pitanje kako bi nepovoljan rezultat nakon dugo vremena u jednoj jako bitnoj utakmici, djelovao na ekipu koja na to više nije navikla.
KVDM!!!!