(11/04/2015) FC Bayern München 3:0 Eintracht Frankfurt

Teme s utakmicama Bundeslige 2014./2015.

Re: (11/04/2015) FC Bayern München 3:0 Eintracht Frankfurt

PostPostao/la Miki » 12 tra 2015, 03:36

Jako sam zadovoljan našom igrom. Moglo je da bude 7:0 lagano. Sve pohvale igračima i Gvardioli. Kakav smiješni Frankfurt?! I taj tim je u prvoj polovini tabele?! :doh: Razbili smo ih bez 6-7 jako važnih igrača, a onu nisu ni 2 poštene šanse stvorili. Ipak sam bio u pravu kada sam rekao da bi ih dobili i sa C timom. Šta ti misliš, panda? :D p.s. Jedva čekam utakmicu protiv Porta! 8-)
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la panda » 12 tra 2015, 09:20

Panda i dalje misli da pretjeruješ te potcjenjuješ klub i ligu.q
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Lahm » 12 tra 2015, 09:36

panda napisao:Panda i dalje misli da pretjeruješ te potcjenjuješ klub i ligu.q

Neka ga, ja se vec usrao bio, da aparati nisu izdrzali. :a045:
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la ivan » 12 tra 2015, 10:43

Nema se što puno pričat, super tekma s naše strane bez obzira na sve izostanke. Nemojmo se samo zavaravat da će protiv Porta tako lako ići. Lewy pokazuje svoje kvalitete, uz malo sreće mogao je zabit još 2. Momčad se polako privikava na malo drugačiju igru sada kada fale određeni igrači s kojima bi igrali puno više s loptom. Isto tako zanimljivo koliko se Lewy popravio sada kada nema Robberija. Očito je da je čovjek stvarno morao stvarat više prostor za suigrače dok se sada puno češće nalazi na zadnjoj ili predzadnjoj lopti. Valjda i zato što ne nabijemo protivnike toliko u njihovih 16m (kao što je slučaj kad su "svi" igrači zdravi) pa ima više prostora za kombiniranje kroz sredinu. Sve u svemu dobra predstava, osjetno lakša tekma nego zadnje 2-3 i možemo ić sa dosta samopouzdanja u Lisabon. Nadam se samo da neće dečki pregorit od previše tekmi
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 12 tra 2015, 10:52

Ne potcjenjujem ja ligu već konkretno Frankfurt. Na moj komentar da bi ih dobili i sa C timom, ti si napisao kako ipak ne bi smjele takve gluposti da se pišu. Možda jesam pretjerao malo, ali ne previše. Razbili smo ih vrlo lako bez Robena, Riberija, Nojera, Benatije, Švajnštajgera, Alabe, Martineza. To mi jednostavno nameće zaključak da su truba od ekipe. Mi smo bili toliko oslabljeni, još smo imali 2 vrlo teška meča u istom sastavu u proteklih 7 dana (Dortmund i Leverkuzen), uz to nas već za koji dan čeka Porto, a dobili smo 8. tim BL bez ikakvih problema. Ako ništa drugo, očekivao sam jači otpor, a ta truba od ekipe ni toliko nije uspjela da uradi. :a045:
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la panda » 12 tra 2015, 11:03

Miki napisao:

Ne potcjenjujem ja ligu već konkretno Frankfurt. Na moj komentar da bi ih dobili i sa C timom, ti si napisao kako ipak ne bi smjele takve gluposti da se pišu. Možda jesam pretjerao malo, ali ne previše. Razbili smo ih vrlo lako bez Robena, Riberija, Nojera, Benatije, Švajnštajgera, Alabe, Martineza. To mi jednostavno nameće zaključak da su truba od ekipe. Mi smo bili toliko oslabljeni, još smo imali 2 vrlo teška meča u istom sastavu u proteklih 7 dana (Dortmund i Leverkuzen), uz to nas već za koji dan čeka Porto, a dobili smo 8. tim BL bez ikakvih problema. Ako ništa drugo, očekivao sam jači otpor, a ta truba od ekipe ni toliko nije uspjela da uradi. :a045:

Naša ekipa jučer je imala vrijednost od cca 255 mil. €, Frankfurtov kompletni kadar vrijedi 70 mil. € (čisto usporedbe radi).
Fali nam pun kufer igrača, ali u ekipi jučer su svejedno bili jedan Götze, Müller, Lahm, Alcantara, Lewandowski, Alonso itd. (većina igrača bi ušetala u prve postave popriličnog broja ekipa u Europi, pogotovo onih jačih ekipa)

Da smo igrali sa dečkima iz amatera, složio bih se s tobom, ali malo potcjenjuješ i našu ekipu koja jejučer bila na terenu kao i Frankfurt kao klub.
A s obzirom da niti ne pratiš ligu, to baš i ne čudi.
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Miki » 12 tra 2015, 11:17

panda napisao:
Miki napisao:

Naša ekipa jučer je imala vrijednost od cca 255 mil. €, Frankfurtov kompletni kadar vrijedi 70 mil. € (čisto usporedbe radi).
Fali nam pun kufer igrača, ali u ekipi jučer su svejedno bili jedan Götze, Müller, Lahm, Alcantara, Lewandowski, Alonso itd. (većina igrača bi ušetala u prve postave popriličnog broja ekipa u Europi, pogotovo onih jačih ekipa)

Da smo igrali sa dečkima iz amatera, složio bih se s tobom, ali malo potcjenjuješ i našu ekipu koja jejučer bila na terenu kao i Frankfurt kao klub.
A s obzirom da niti ne pratiš ligu, to baš i ne čudi.

Pratim ligu. Ne potcjenjujem Frankfurt nego realno govorim. Šta tek onda reći za Leverkuzen? Redovan učesnik LŠ ispadne na svom terenu od nas koji smo bili toliko oslabljeni? Znaš li onaj osjećaj kad nijednog momenta nisam strijepio za prolaz? Kod penala sam bio 80% siguran da dobijamo.
Zadnja izmjena: Miki; 12 tra 2015, 11:29; ukupno mijenjano 1 put/a.
Miki
Don Quijote

PostPostao/la panda » 12 tra 2015, 11:22

Miki napisao:Pratim ligu.

Koju si to zadnju utakmicu pogledao, a da Bayern nije igrao ?
Mislim, ako pratiš Bayern i gledaš rezultate, to ne znači da pratiš ligu :lol:

Miki napisao:Ne potcjenjujem Frankfurt nego realno govorim.

Da, moj bed, zapravo potcjenjuješ još najviše Bayern, Frankfurt čak ni ne toliko.

Miki napisao:Šta tek onda reći za Leverkuzen? Redovan učesnik LŠ ispadne na svom terenu od nas koji smo bili tolilo oslabljeni? Znaš li onaj osjećaj kad nijednog momenta nisam strijepio za prolaz? Kod penala sam bio 80% siguran da dobijamo.

S tobom se općenito o takvim stvarima raspravljati ne da jer imaš previše uzak pogled na sve to.
Nogomet nije matematika kao što nije sasvim logičan.

Po tvojoj nekoj logici koju si tu prikazao, došli bi do sljedećg zaključka:

Bayern > Dortmund
Gladbach > Dortmund
Gladbach > Bayern
Bielefeld > Gladbach

Tvojim načinom razmišljanja došli bi to zaključka da je Bielefeld jači i od Dortmunda i od Bayerna i od Gladbacha.
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Miki » 12 tra 2015, 11:30

To protiv Gladbaha je bio splet nesrećnih okolnosti, iako niko ne osporava njihovu dobru igru. Ove sezone stvarno kidaju, ali su našim greškama pobijedili u Minhenu i svaka im čast na tome. Međutim, kako komentarišeš činjenicu da Frankfurt nije imao ni 2 dobre šanse na utakmici? Dakle, ne potcjenjujem našu odbranu i igrače koji su na terenu, ali realno jedan Rafinja nije baš da uliva neko povjerenje. Dante je donedavno bio u ogromnom kanalu, Reina skoro nikako i ne brani, a Bernat se tek od skoro malo razdrmao.
Miki
Don Quijote

PostPostao/la effe__sa » 12 tra 2015, 11:32

Ma ja bi sada da iznesem jedno općenito zapažanje, jedna stvar nas prati stalno, pogotovo otkako smo Ligu prvaka 2013. godine osvojili i imali tu dominantnu sezonu, a to je da ako Bayern nekoga visoko nakanta onda je obavezno taj protivnik slab. Po nekima je i Shaktar kanta ekipa, jer smo je nabili onako visokom razlikom u Munchenu.
Malo je navijačima Bayerna postalo dosadno, pa se izgleda ulazi u toliko duboke analize, da bi izgleda neki smatrali jedino vrijednom pobjedom, pobjedu protiv Barce, Reala i sl.

A konkretno za jučer, ako kažemo da smo zadovoljni igrom i nahvalimo igru, ne možemo poslije reći da je protivnik bio totalno slab, jer slab je možda bio prije svega zbog nas samih, našeg tima. Naravno da bude jačih i slabijih protivnika, ali problem je u tome što pojedini u zadnje vrijeme prvo idu na to kako je slab protivnik bio....Često ispadne kao da naša ekipa nikad nije jaka kada ostvari visoku pobjedu, izgleda smao se protivnici predaju i to je to... :D

A ja sam prije utakmice rekao kako nam stil Eintrachta odgovara. S tim da jeste malo čudno, da oni tako ofanzivni (kakvi inače jesu) nisu prilike kako treba stvorili. A to da će oni po koji komad primit, to je bilo sigurno, jer njihova odbrana je itekako propusna. Schaafove postavke su uvijek ofanzivne, takve su bile u Werderu, takve su sada u Frankfurtu...
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la effe__sa » 12 tra 2015, 11:37

Miki napisao:To protiv Gladbaha je bio splet nesrećnih okolnosti, iako niko ne osporava njihovu dobru igru. Ove sezone stvarno kidaju, ali su našim greškama pobijedili u Minhenu i svaka im čast na tome. Međutim, kako komentarišeš činjenicu da Frankfurt nije imao ni 2 dobre šanse na utakmici? Dakle, ne potcjenjujem našu odbranu i igrače koji su na terenu, ali realno jedan Rafinja nije baš da uliva neko povjerenje. Dante je donedavno bio u ogromnom kanalu, Reina skoro nikako i ne brani, a Bernat se tek od skoro malo razdrmao.

Da se osvrnem samo na dvije stvari....Rafinha gotovo stalno igra solidno, on odradi svoje zadatke na pravi način. Samo što često pojedini misle da bi Rafinha treba pravit neku čaroliju na terenu, ali to nije njegov zadatak. Problem je isto tako što kod Rafinhe neki (između ostalog i ti, ali nisi jedini) primjećuju greške više, jer im nije taj igrač simpatičan kao neki drugi kod kojih se greške mnogo više primjete.
Slična je stvar i s Bernatom i npr ja sam s njim cijelu sezonu zadovoljan, čovjek igra dobru sezonu. Samo što sada igra vrlo dobro, pa ga tek vi sada koji ste ga kritikovali počinjete cijenit na pravi način... :)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la panda » 12 tra 2015, 11:37

nemam ništa za nadodati effe :bravo:
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Miki » 12 tra 2015, 11:38

Šahtjor nije slaba ekipa. To ja nigdje nisam napisao koliko se sjećam. Ljudima je nepravedno isključen igrač na samom početku utakmice i tada su praktično izgubili sve šanse za plasman dalje. Takođe je činjenica da prije dvoboja sa nama dugo nisu imali meč takmičarskog značaja. Onda ne treba zaboraviti ni činjenicu da u njihovom gradu i državi bjesni rat koji sigurno nikoga ne ostavlja ravnodušnim, jer kako da na miru treniraš i spokojno da igraš kad ti svaki dan fijukaju bombe u blizini?! Frankfurt juče osim one jedne šanse nije imao nijednu zrelu priliku za gol. U prvom poluvremenu se nisu ni vidjeli na terenu. Kako je to dopustivo, jer osim što smo mi oslabljeni, bili smo i umorni nakon Kuzena?! Slažem se da tu ima dosta i u dobroj partiji našeg tima, ali mi prosto djeluje nemoguće da nam nisu stvorili apsolutno nikakvih problema.
Miki
Don Quijote

PostPostao/la effe__sa » 12 tra 2015, 12:21

@Miki: Ja sam se nadovezao na tvoje postove pa govorio o jednom opštem stanju i razmišljanju koje prevladava kod pojedinih fanova Bayerna, određenih grupa...
Malo sam općenito govorio, malo se osvrnuo na tvoj post.
I onda ovo o Rafinhi i Bernatu direktno prokomentarisao na ono što si ti pisao... ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Miki » 12 tra 2015, 12:22

Ok, sve si lijepo napisao. Moram priznati da me ti zaista uvijek osnovano i argumentovano nadjačaš. :D :bravo:
Miki
Don Quijote

Prethodni

Vrati se na: Bundesliga 2014./2015.