luctl napisao:The Scarface napisao:Naravno da se radi o sreći ako doma prepustimo Arsenalu inicijativu i igramo s 30% posjeda i odlučujući gol dođe iz prekida
Al ga i ti doslovno shvaćaš.

Mislio sam više na to da dominiramo i popišimo nekim krumpirom.
Da probam usporediti, 2013. kad smo osvojili LP-a smo isto tako bezze spušili od Arsenala i bili blizu ispadanja. Jesu li oni tada išta posebno odigrali? Jesu bili puno bolji tada?
Mislim da sam bio jedan od rijetkih koji tada nisu paničarili. Ukoliko se dobro sjećam, Arsić je dva puta prešao centar i dva puta poentirao. Poanta mi je bila da pod Pepom se događa dosta 50-50 tekmi koje na kraju ne odu u našu korist. Za mene to nije "slučajnost".
Zato i ponavljam. Koji smo kurac ganjali posjed i visoko postavljenu igru? Arsiću je imperativ bila pobjeda, ne nama. A, zar nije laške gol postići iz konte i polukonte nego li na postavljenu obranu?
Zato jer je to stil nogometa koji igramo, draže nam je da držimo igru u našim rukama i da o nama ovisimo nego da se nazad povučemo i čekamo pogreške protivnika. To je filozofija igre koja se proteže zadnjih par godina, bilo je par iznimki kad se igra malo mijenjala zbog pustih ozljeda, ali u globalu igramo tako i relativno smo uspješni u tome.
Očito je prije utakmice donesena odluka da veću vjerojatnost za pobjedu imamo kad sami držimo inicijativu i igramo svoj nogomet nego kad igramo nešto što nismo navikli i protivniku prepustimu posjed. Naravno da je sad nakon izgubljene tekme lako biti general poslije bitke i govoriti trebali smo ovako odigrati, nismo smjeli ovo ono bla bla...
Fenomen je kako se sve prijašnje pobjede i utakmice ne broje već je samo ova mjerilo jačine ovogodišnjeg Bayerna. Kao što sam već rekao porazi se događaju, po meni nas je i ova rep. stanka malo unazadila, nakupilo se još par ozljeda i tako. Ključno je da ih na AA namažemo i pokažemo pravo lice.