melodyne napisao:The Scarface napisao:Martinez sukrivac kod oba gola.
Pitam se jel Martinez uopste moze da igra stopera u Bayernu? Mislim da se svi slazemo da je on bolji na zadnjem veznom.
Ovo je jako dobro pitanje. Javi je na stoperu igrao temeljem istih kvaliteta koje je imao u veznom redu: snaga, izdržljivost, pregled igre i oduzimanje lopte.
Ja sam na njega gledao kao stopera iz čistog razloga da se ne bi morao krkljati za svaku loptu u veznom redu s 5 igrača u 10 metara oko sebe, nego prati protivnike, kontrolira tempo dobrim loptama prema naprijed i u povremenim situacijama kad protivnik povuče kontru, oduzme loptu na majstorski način kako zna u veznom redu.
Nisam gledao sinoćnju utakmicu osim poslije Benficinog gola do poluvremena kad smo dominirali pa se neću praviti da znam što je radio osim u situacijama kod golova.
Može li Javi biti jednako dobar kad je co-zadnji igrač obrane? Kad je igrao u veznom redu bio je agresivan pa kad bi zeznuo, netko bi bio iza njega. Sad više ne može tako riskirati jer promašaj vodi do gola. Jel Javi koji mora igrati konzervativno top klasa? Nemam pojma, može biti i da su ove pogreške rezultat neuigranosti.