(01/08/2015) VfL Wolfsburg 6:5 n.E. FC Bayern München

Teme utakmica iz posljednje Guardioline sezone

Re: (01/08/2015) VfL Wolfsburg 6:5 n.E. FC Bayern München

PostPostao/la panda » 02 kol 2015, 20:43

ajde da se i s tobom složim :mrgreen:

Imaš pivu :chears:
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la doro » 02 kol 2015, 21:58

Moje mišljenje je slično kao i murtino i od speedija..prošlu sezonu mu opraštam prvu je zajebal ovo nesmije....makar ja nikada nisam bio za njegovo dovođenje..ne sviđa mi se njegov nogomet i siljenje kad vidiš da nešto nejde..to rade samo glupi ljudi..pametan kad vidi da nejde se mjenja...forsing pali samo do jedne granice...sve budemo vidjeli ove sezone samo da nebude ozljeda puno :D
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Miki » 02 kol 2015, 22:47

panda napisao:Ono nije bila loša sezona nego katastrofalna. I ne, ne treba ga se objesiti na trgu. Ali da treba dobiti zasluženu dozu kritika, treba. Druga je stvar što se na njegov račun još traže i dodatne isprike umjesto kritika :lol:

Prošla sezona iz Dortmundove perspektive jeste bila loša, ali ne i katastrofalna. Uspjeli su, kako tako, da obezbijede igranje u Ligi Evrope, a glavni igrači im nisu otišli. Samim tim, sezona se ne može nazvati katastrofalnom, iako jeste lošija u odnosu na one koje su prethodno imali, ali i kao takva prošla sezona im je pojam u odnosu na sezone koje su imali prije Klopove ere, htio ti to priznati ili ne.

panda napisao:
Miki napisao:Da li se iz toga izvlači zaključak da Klop možda i nije dobar trener, jer kako je smio da dozvoli da mu klub odigra lošu sezonu?!

Da.

Po toj logici stvari, nijedan trener nije vrhunski trener. Nađi mi trenera koji nije imao lošu sezonu?! Pa i taj Gvardiola je sa Barselonom 2012. završio godinu bez ijednog trofeja. Mislim da je ta Barselonina sezona mnogo "katastrofalnija" u odnosu na prethodnu Dortmundovu sezonu kada se posmatra sa aspekta finansijske moći, jačine igračkog kadra i istorije ta 2 kluba.

panda napisao:Po cijenama i Dortmundova ekipa vrijedi 6 puta više od ekipe Augsburga, pa je Augsburg završio 5., a PDortmund 7.

To je tačno, ali ponovio sam splet faktora koji su doveli do lošije Dortmundove sezone. Ne možeš sa iste distance posmatrati nedostatak važnih igrača kod Bajerna i kod Dortmunda, objasnio sam ti i zašto. Recimo, u Dortmundu je jedno vrijeme rezervni štoper bio Papastatopulos, a u Bajernu je to bio Dante. Taj Dante bi, vrlo moguće, igrao prije Subotića u prvoj postavi Dortmunda.

panda napisao:Da, tvoje glupo mišljenje jer nemaš ni pojma tko je u Dortmundovoj ekipi bio ozlijeđen, kad i koliko dugo, a želiš njihovu katastrofalnu sezonu svesti na ozljede. Nisam ja taj koji se ukopava, to si ti sa svojim neznanjem :a045:

Pa nisam se u momentu mogao sjetiti ko je sve kada bio povrijeđen, a mrzilo me da Guglam, pa sam napisao po sjećanju. Eto, ti si nabrojao čitav spisak povreda. I poslije toga svu krivicu svaljuješ na Klopa... Ma da, realnost na nivou!

panda napisao:
Miki napisao:Je l' ti ja moram crtati da ne možeš na isti način posmatrati Gvardiolu koji je imao na raspolaganju kadar vrijedan preko 500 miliona evra i Klopa koji je imao kadar vrijedna 200 miliona evra?!

Bogami mogu.
Druga je stvar što ti ovdje namjerno radiš paralele između Dortmunda i Bayerna tamo gdje ih nema.

Dortmundova ekipa koja je čak i duplo manje vrijedna od Bayernove bi trebala u bundesligi biti na mjestu za ligu prvaka jer su oni isto toliko skuplji / bolji od drugih koji su završili na tim pozicijama.

To što ti nemo'š povezat 2 sa 2 nije moj problem.

U BL Bajern je minimum za koplje ispred ostalih i mora se posmatrati kao poseban "slučaj". Prošle sezone je vrlo ozbiljnu ulogu u BL igrao Volfsburg, koji je imao jače transfere od Dortmunda. Leverkuzen, kao redovan učesnik LŠ, je postao mnogo ozbiljniji rival sa novim trenerom Šmitom. Menhengladbah je, takođe, imao odličnu sezonu. Jedino je, pored Dortmunda, Šalke imao lošu sezonu kada govorimo o jačim BL klubovima. Slažem se da nije očekivano da Menhengladbah, Šalke i Augsburg budu ispred Dortmunda, ali to nije tolika sramota kakvom je ti želiš predstaviti, jer se jednostavno moraju u obzir uzeti problemi sa povredama igrača za koje Dortmund nije uvijek imao adekvatne zamjene.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la panda » 03 kol 2015, 07:37

Miki napisao:Prošla sezona iz Dortmundove perspektive jeste bila loša, ali ne i katastrofalna. Uspjeli su, kako tako, da obezbijede igranje u Ligi Evrope, a glavni igrači im nisu otišli. Samim tim, sezona se ne može nazvati katastrofalnom, iako jeste lošija u odnosu na one koje su prethodno imali, ali i kao takva prošla sezona im je pojam u odnosu na sezone koje su imali prije Klopove ere, htio ti to priznati ili ne.

Za klub kojem je svaki novčić potreban, ne igranje lige prvaka je katastrofa.
Stoga je i sezona u kojoj se nisu kvalificirali za ligu prvaka katastrofa

1+1=2

To što ti, kao što već ponovih, tražiš izlike na račun Kloppa - zbog istih razloga zbog koji pljuješ po Guardioli - je priča za drugi dan.

#DvostrukiStandardi

Miki napisao:Po toj logici stvari, nijedan trener nije vrhunski trener. Nađi mi trenera koji nije imao lošu sezonu?!

Ali ono nije bila loša sezona, ono je bila katastrofalna sezona.

Miki napisao:To je tačno, ali ponovio sam splet faktora koji su doveli do lošije Dortmundove sezone.

Nema to nikakve veze sa spletovima faktora i ne znam kakvim drugim điđama miđama. Tvoj argument je bio novac, odnosno vrijednost ekipe. Dortmund koji ima skuplju ekipu od svih ostalih klubova u ligi - izuzevši Bayerna - završili 7. i jedva se kvalificirali za EL (i tu ću naglasti jedva - jer im je tu najveći rival Schalke poprilično pomogao :lol: ).

Možeš ti bacati izlike koliko god želiš, ali to je inkompetencija i ništa drugo.
#DvostrukiStandardi

Miki napisao:Ne možeš sa iste distance posmatrati nedostatak važnih igrača kod Bajerna i kod Dortmunda, objasnio sam ti i zašto.

O'š se kladit da mogu ?
Barci je prije 2 godine bio ozlijeđen Messija pa smo im u 2 tekme uvalili 7 komada. Kad se nekom klubu ozlijede najbolji igrač(i) - pa koliko god klub imao "skupu" ekipu i para u džepu, takve igrače je nemoguće za zamjeniti. I tu možeš dalje vrtjeti svoje spike koliko god te bila volja, ali to je činjenica. A tvoj pokušaj da Dortmundovu katastrofalnu sezonu svedeš na "spletove faktora", "ozljede" i slične pizdarije je totalni smijeh.

#DvostrukiStandardi

Miki napisao:Recimo, u Dortmundu je jedno vrijeme rezervni štoper bio Papastatopulos, a u Bajernu je to bio Dante. Taj Dante bi, vrlo moguće, igrao prije Subotića u prvoj postavi Dortmunda.

Subotić čak ni dok je zdrav nije bio prvi izbor kod Kloppa :smile30:

Miki napisao:Pa nisam se u momentu mogao sjetiti ko je sve kada bio povrijeđen, a mrzilo me da Guglam, pa sam napisao po sjećanju. Eto, ti si nabrojao čitav spisak povreda. I poslije toga svu krivicu svaljuješ na Klopa... Ma da, realnost na nivou!

Aj da su svi oni bili ozlijeđeni cijelu sezonu ili pola sezone, ili svi u isto vrijeme. Onda bi argument čak i imao neke težine. Ovako samo tražiš iglu u plastu sijena.

Dortmund nije imao problema sa ozljedama - bar ne dovoljno velikih / jakih - da bi se prošla sezona mogla okriviti na ozljede. Jebote, čak i AKI WATZKE je to rekao smile12

I rekoh, sezonu prije toga su imali još više problema za ozljedama! I ZAVRŠILI DRUGI!

#Inkompetencija #DvostrukiStandradi #NoToKlopp

Miki napisao:U BL Bajern je minimum za koplje ispred ostalih i mora se posmatrati kao poseban "slučaj".

To je tvoje (ponovno glupo) mišljenje.

Miki napisao:Slažem se da nije očekivano da Menhengladbah, Šalke i Augsburg budu ispred Dortmunda, ali to nije tolika sramota kakvom je ti želiš predstaviti

Jest, samo to ti ne želiš priznati :mig:
Jer bi to onda značilo da si cijelo vrijeme i Guardiolu prestrogo kritizirao :hehe: :hehe:
#DvostrukiStandardi

Miki napisao:jer se jednostavno moraju u obzir uzeti problemi sa povredama igrača za koje Dortmund nije uvijek imao adekvatne zamjene.

Ne moraju se te stvari uopće uzeti u obzir. Ti ih uzimaš jer ovdje u ovoj diskusiji idu tebi u korist.
Ali i sam znaš da to nema veze s vezom.

No svejedno. #DvostrukIStandardi

:pep:
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

Prethodni

Vrati se na: Utakmice 2015./2016.