(06/05/2017) FC Bayern -:- Darmstadt 98

Podforum za utakmice Bayerna u Bundesligi u sezoni 2016-17

Re: (06/05/2017) FC Bayern -:- Darmstadt 98

PostPostao/la anton 1983 » 09 svi 2017, 11:36

Nama se dogodila "generacija" + par jebenih transfera za koje nismo mogli znati da će bit baš takvi. Digli smo se u neslućene visine i sada se tamo održat ne da je teško neg je ono užas Božji. Da bi to BAyern mogao bez još jedne generacije i još tih slučajno stepenih jebenih transfera mora imati polituku i mogučnosti jedne Barce i reala, a mi svi znamo da to niej tako.

No to isto ne znači "da treba ostati realani prihvatiti realnost" već treba težiti tome da budemo tamo di ljudi misle da jesmo.

Kada padnem neće to niko prihvatiti kao što ja to neprihvaćam, neg sam tužan i sliježem sa ramenima.

Pa zar nije otužno više slušat o toj našoj lovi, a onda ta lova ne udara mrkvicu. Mi smo skoro izbjegli sudbinu Milana, al opet nismo to napravili na pravi način.

BArca i Real su uvijek bili i biti će ispred nas i tu si nemremo pomoći. No jebeno bi bilo kada bi naše mogučnosti bile samo 20% ispod a ne 40%...

No tu isto tako i trula Bundesliga ima svoj utjecaj ili bolje rečeno jebena EPL i još jebenija Španija.
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 09 svi 2017, 13:13

ivan napisao:
cruz napisao:Sjećate se žara prije 10ak godina kada smo pobjedu protiv talijanskog kluba slavili ko ligu prvaka?
Sjećate se uzbudljivih KONFERENZSCHALTUNGEN di se borimo za naslov prvaka do 34. kola?
Sjećate se kako je to kada se stvarno slavi naslov prvaka i pobjeda kupa?

Neću reći da nisam uživao u bombastičnom Juppovom i Pepovom Bayernu. Apsolutno jesam. Ali uživati ću sada i u malo slabijem Bayernu koji prolazi fazi pomlađivanja.

Ne ide to tako. Kad jednom dođeš na ovu razinu na kojoj smo mi, treba proć godina i godina lošijih izdanja da bi se zadovoljavali stvarima koje si naveo. Možda smo razočarani zbog ispadanja 3 puta zaredom u polufinalu LP i sada u četvrtfinalu, ali to ne znači da ćemo sad odjednom drastično smanjit očekivanja. Još uvijek smo mi tu negdje u vrhu u top par klubova, što znači da realno gledajući napadamo naslov LP, a ne kao autsajderi pa ako bude super, ako ne nikom ništa.

Najbolje što se nama može dogodit je da nagodinu ne osvojimo prvenstvo. Po mogućnosti ne da igramo tako očajno da CA dobije otkaz usred sezone, nego da nas recimo BVB razguzi nekim sex nogometom i mladošću. E tada bi se uprava pokrenula. Jer dok mi osvajamo prvenstvo (dakle imamo konstantu u njemačkom prvenstvu na 34 utakmice), a u kup natjecanjima ispadamo pri kraju, to ostavlja upravi dojam da smo jako jako blizu vrha pa neće radit drastične poteze.
Na kraju krajeva, ne možemo reć da i nismo. Lahm (nažalost) i Alonso odoše, a Ribery i Robben svakako još samo ovu godinu mogu nešto napravit vrlo vjerojatno. Tako da smo na neki način primorani djelovat htjeli ili ne. E sad dal ćemo uzimat špek ili kupovat nedokazane talente, to je druga priča

Bit je u tome što sam svjestan da nije realno očekivati isto ono što smo očekivali od Pepa i ove sezone od Ancelottija.
Bayern je u glavama svih nas i njih tu gdje sada jeste, očekivanja će nažalost ostati velika jer su bazirana na visokom nivou kojeg je ova odlazeća generacija nametnula.
Želim reći da prvo mi kao fanovi (a onda nakon toga i javnost) moramo mrvicu spustiti ljestvicu očekivanja - ali ne zato što ne mislimo da Bayern ne pripada samom vrhu, nego zato što trebamo biti realni.

Imaš jedan ManUtd koji je harao s jednom generacijom i najboljim managerom otoka, onda slijedi drastični pad, što je normalno kada imaš jaku ligu. Također imaš milanske klubove koje su imale slične scenarije, ali s nešto lošijom ligom od engleske. To jednostavno tako ide. Samo ne smijemo praviti greške ko ManUtd, koji ima bruka novac ali koji je bojkotirao raditi prave transfere i prave trenere za prijelazna razdoblja.

Bayern će dogodine i s lošijom ekipom biti prvak ako liga ne podigne razinu, ali da se natječemo recimo u engleskoj ligi, Bayern bi se dogodine hrvao za kvalifikaciju za europska natjecanja.

Ovo ljeto će stoga biti jako jako bitno. Nismo odavno imali ovakvo ljeto (ono prije 10 godina je bilo slično, ali kao odgovor na katastrofalnu prethodnu sezonu). Sada se radi o održanju na vrhu ili pad kao ovi navedeni velikani.

Uprava se mora pokazati kao vizionarska, kvalificirana i hrabra za velike odluke. Kao i trenerski štab.

Uvjete imamo više nego dobre, pregovaračka moć je idalje koliko toliko dobra.

anton 1983 napisao:Pa zar nije otužno više slušat o toj našoj lovi, a onda ta lova ne udara mrkvicu. Mi smo skoro izbjegli sudbinu Milana, al opet nismo to napravili na pravi način.

to.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 09 svi 2017, 13:24

Vjerujem da problem leži u tome što smo mi došli na tu neku razinu na kojoj vjerojatno nikad nismo bili, a sada želimo ostat na toj razini politikom koju smo imali prije dolaska na tu razinu, odnosno politikom koja nas tamo nije dovela. Jednostavno na vrhu se ne ostaje bez trošenja masnih para, a Bayern očito i daljle nije za to spreman. Kao vjerujem ni njegovi navijači (većina) jer eto držimo do te neke tradicije i činjenice da smo po tome bili možda posebni u Europi jer smo s puno manjim ulaganjima ostvarivali vrhunske rezultate. Ali sada to vjerojatno ne ide...

A da nas sama liga jebe - pa to svakako. Pazite mi se po parama koje vrtimo držimo uz bok najvećim europskim klubovima a oni od TV prava zarađuju brat bratu 100 milijuna više od nas PO GODINI. A i sama činjenica da osvajamo (olako) prvenstvo nas sputava. Kao da postajemo Arsenal - samo što je nama osvajanje prvenstva što je njima kvalifikacija za LP. Dok to uspjevamo radije manja ulaganja da smo koliko toliko kompetitivni nego bacanje velikih para. Iako ni bacanje velikih para ne mora nužno bit pametno. Ali klub mora pokazat onu odlučnost koju smo pokazali i prije nekoliko godina - kad nam je trebao igrač platili smo Martineza 40 milja, što je tada bilo za njemačku nečuveno. Tako i sada ne smijemo se bojat uložit novce za igrača koji nam stvarno treba - samo ga treba identificirati
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 09 svi 2017, 13:30

tako je.
nisam to naveo, dobro što ti jesi:

ivan napisao: ...a sada želimo ostat na toj razini politikom koju smo imali prije dolaska na tu razinu, odnosno politikom koja nas tamo nije dovela. Jednostavno na vrhu se ne ostaje bez trošenja masnih para, a Bayern očito i daljle nije za to spreman. Kao vjerujem ni njegovi navijači (većina) jer eto držimo do te neke tradicije i činjenice da smo po tome bili možda posebni u Europi jer smo s puno manjim ulaganjima ostvarivali vrhunske rezultate. Ali sada to vjerojatno ne ide...

... Ali klub mora pokazat onu odlučnost koju smo pokazali i prije nekoliko godina - kad nam je trebao igrač platili smo Martineza 40 milja, što je tada bilo za njemačku nečuveno. Tako i sada ne smijemo se bojat uložit novce za igrača koji nam stvarno treba - samo ga treba identificirati

bez tog ulaganja - naša će nas očekivanja frustrirati.

Da se ogradim, samim trošenje para radi trošenja - nećemo postići taj efekt - već ManUtd efekt.

zato sam i rekao:
cruz napisao:Uprava se mora pokazati kao vizionarska, kvalificirana i hrabra za velike odluke. Kao i trenerski štab.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 09 svi 2017, 15:41

cruz napisao:
ivan napisao:
cruz napisao:Sjećate se žara prije 10ak godina kada smo pobjedu protiv talijanskog kluba slavili ko ligu prvaka?
Sjećate se uzbudljivih KONFERENZSCHALTUNGEN di se borimo za naslov prvaka do 34. kola?
Sjećate se kako je to kada se stvarno slavi naslov prvaka i pobjeda kupa?

Neću reći da nisam uživao u bombastičnom Juppovom i Pepovom Bayernu. Apsolutno jesam. Ali uživati ću sada i u malo slabijem Bayernu koji prolazi fazi pomlađivanja.

Ne ide to tako. Kad jednom dođeš na ovu razinu na kojoj smo mi, treba proć godina i godina lošijih izdanja da bi se zadovoljavali stvarima koje si naveo. Možda smo razočarani zbog ispadanja 3 puta zaredom u polufinalu LP i sada u četvrtfinalu, ali to ne znači da ćemo sad odjednom drastično smanjit očekivanja. Još uvijek smo mi tu negdje u vrhu u top par klubova, što znači da realno gledajući napadamo naslov LP, a ne kao autsajderi pa ako bude super, ako ne nikom ništa.

Najbolje što se nama može dogodit je da nagodinu ne osvojimo prvenstvo. Po mogućnosti ne da igramo tako očajno da CA dobije otkaz usred sezone, nego da nas recimo BVB razguzi nekim sex nogometom i mladošću. E tada bi se uprava pokrenula. Jer dok mi osvajamo prvenstvo (dakle imamo konstantu u njemačkom prvenstvu na 34 utakmice), a u kup natjecanjima ispadamo pri kraju, to ostavlja upravi dojam da smo jako jako blizu vrha pa neće radit drastične poteze.
Na kraju krajeva, ne možemo reć da i nismo. Lahm (nažalost) i Alonso odoše, a Ribery i Robben svakako još samo ovu godinu mogu nešto napravit vrlo vjerojatno. Tako da smo na neki način primorani djelovat htjeli ili ne. E sad dal ćemo uzimat špek ili kupovat nedokazane talente, to je druga priča

Bit je u tome što sam svjestan da nije realno očekivati isto ono što smo očekivali od Pepa i ove sezone od Ancelottija.
Bayern je u glavama svih nas i njih tu gdje sada jeste, očekivanja će nažalost ostati velika jer su bazirana na visokom nivou kojeg je ova odlazeća generacija nametnula.
Želim reći da prvo mi kao fanovi (a onda nakon toga i javnost) moramo mrvicu spustiti ljestvicu očekivanja - ali ne zato što ne mislimo da Bayern ne pripada samom vrhu, nego zato što trebamo biti realni.

Imaš jedan ManUtd koji je harao s jednom generacijom i najboljim managerom otoka, onda slijedi drastični pad, što je normalno kada imaš jaku ligu. Također imaš milanske klubove koje su imale slične scenarije, ali s nešto lošijom ligom od engleske. To jednostavno tako ide. Samo ne smijemo praviti greške ko ManUtd, koji ima bruka novac ali koji je bojkotirao raditi prave transfere i prave trenere za prijelazna razdoblja.

Bayern će dogodine i s lošijom ekipom biti prvak ako liga ne podigne razinu, ali da se natječemo recimo u engleskoj ligi, Bayern bi se dogodine hrvao za kvalifikaciju za europska natjecanja.

Ovo ljeto će stoga biti jako jako bitno. Nismo odavno imali ovakvo ljeto (ono prije 10 godina je bilo slično, ali kao odgovor na katastrofalnu prethodnu sezonu). Sada se radi o održanju na vrhu ili pad kao ovi navedeni velikani.

Uprava se mora pokazati kao vizionarska, kvalificirana i hrabra za velike odluke. Kao i trenerski štab.

Uvjete imamo više nego dobre, pregovaračka moć je idalje koliko toliko dobra.

Očekivanja padaju u skladu s ponašanjem kluba, sve ostalo već postaje arogancija. Mi smo htjeli zadnje 3-4 godine ostati na razini a po tom pitanju se jako malo toga događalo od onoga što se prvotno reklo kako će se događati.

Ne želiš ulagati i očekuješ nešto, nemaš omladinsku školu i opet očekuješ nešto veliko. To tako ne ide. Bayern sada može doživjeti sve ono što je doživio United u zadnjim sezonama s Fergusonom. Škot nije htio trošiti ili mu Glazeri nisu dali novac, generacija se potrošila, u Europi je osjetni pad došao kroz zadnje dvije sezone, Premier liga se uzela i Ferguson je u ključnom trenutku za United otišao u mirovinu. Nakon toga je veliki pad došao, transfer politika je godinama katastrofa za takav klub, rezultati su radikalno opali u Premier ligi.

Bayern takvu sudbinu može ali neće doživjeti. Nalazi se u takvoj situaciji sada, ali jedino što ga spašava je on sam sebe i tzv. konkurencija, koje u stvarnosti zapravo nema. Liga je takva da Bayern ne može doživjeti sudbinu Uniteda, a da su stvari drugačije u ligi, tko zna što bi se dogodilo ove i iduće sezone.

Stoga Bayern ne može politikom iz 2003-2007. opstati na vrhunskom nivou nikako osim ako toliko ne izđendari kao što je sadašnji Juventus napravio.
Opet kad se pogleda, baš taj Juventus platio je 90 milijuna eura za Higuaina, dok Bayern koji bolje stoji od njega nije bio spreman platiti za De Bruynea 80 mil. €. :roll: O tome se radi. Možeš ti od Rudyja napraviti da bude kroz sezonu i igračina što to Juventus zna raditi sa svojim igračima, ali moraš i dovoditi igrače kao što je Juventus doveo u slučaju Pjanića, Dybale i Higuaina.

U Bayernu više ne govorimo kao prije 4 godine tko nam sve fali na klupi da bude brutalna, već opet počinjemo govoriti o prvoj postavi i određenim pozicijama, dok je klupa već od prije zanemarena. To su isto minusi Bayerna.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 09 svi 2017, 15:52

FCB_general napisao:U Bayernu više ne govorimo kao prije 4 godine tko nam sve fali na klupi da bude brutalna, već opet počinjemo govoriti o prvoj postavi i određenim pozicijama, dok je klupa već od prije zanemarena. To su isto minusi Bayerna.

Sigurno da je sada na redu obnova prve postave, ali zapravo kad se pogleda pa mi smo na neki način imali najjaču klupu u Europi. Druga je stvar što naši prvotimci poput Alonsa, Riberija i Robbena nisu ono što su bili prije nekoliko godina, kao i što igrači poput Mullera i Alabe nisu u formi ove godine. Ali onako nekako gledajući po imenima, nema nitko nešto bolju klupu od nas, možda je Real tu negdje.

EDIT: sad kad ovako razmišljam, nas je zapravo samo ova sezona unazadila u tom nekom našem projektu i putu. Zato jer je CA odlučio napravit krug od 180 stupnjeva od Pepa i opet bazirao momčad na starim i iskusnim igračima, a mladima šanse davao na kapaljku. Šteta što smo izgubili tu jednu sezonu za bolju tranziciju, ali svejedno valjda nismo skrenuli jako puno s puta. Još da smo se riješili jednog od dvojca Ribery-Robben bilo bi dugoročno bolje, iako ako dovedemo Sancheza (umjesto Coste) pa dva starkelje budu džokeri s klupe, može to sve još ispast dobro. Jedino nas je Lahm malo sjebo s ovim odlaskom godinu ranije
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 09 svi 2017, 16:05

ivan napisao:Ali onako nekako gledajući po imenima, nema nitko nešto bolju klupu od nas, možda je Real tu negdje.

Real ima toliko dobru klupu da bi im puno bolje išlo na svim frontovima kad bi oni bili prvotimci i predvodnici nove generacije, a igrači poput Cristiana, Balea i Benzeme na klupi ili uopće da nisu više u Realu. U Bayernu to uopće nije slučaj, a iznimke mogu biti samo rezervni golmani jer imamo dvojicu koja mogu biti sasvim dobri prvotimci u drugim bundesligašima i od sljedeće sezone Sülea kao jedinog zamjenskog stopera. Ostali se još nisu ni razvili u igrače(Kimmich, Sanches, Coman), dok Costa je koma, Rafinha samo zahvalna zamjena a ne prvotimac. Napadača uopće nemamo, Bernat pokazuje kako ne može u Bayernu napredovati, Martineza odavno ne stavljamo u vezni red.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 09 svi 2017, 22:57

FCB_general napisao:Očekivanja padaju u skladu s ponašanjem kluba, sve ostalo već postaje arogancija. Mi smo htjeli zadnje 3-4 godine ostati na razini a po tom pitanju se jako malo toga događalo od onoga što se prvotno reklo kako će se događati.

A šta se reklo? Pitao bih i šta se trebalo događati, ali dobit ću dubok odgovor koji će mislim biti daleko od istine... :D
FCB_general napisao:Ne želiš ulagati i očekuješ nešto, nemaš omladinsku školu i opet očekuješ nešto veliko. To tako ne ide. Bayern sada može doživjeti sve ono što je doživio United u zadnjim sezonama s Fergusonom. Škot nije htio trošiti ili mu Glazeri nisu dali novac, generacija se potrošila, u Europi je osjetni pad došao kroz zadnje dvije sezone, Premier liga se uzela i Ferguson je u ključnom trenutku za United otišao u mirovinu. Nakon toga je veliki pad došao, transfer politika je godinama katastrofa za takav klub, rezultati su radikalno opali u Premier ligi.

Stvarno se nije ulagalo....uh, uh... :)
FCB_general napisao:Bayern takvu sudbinu može ali neće doživjeti. Nalazi se u takvoj situaciji sada, ali jedino što ga spašava je on sam sebe i tzv. konkurencija, koje u stvarnosti zapravo nema. Liga je takva da Bayern ne može doživjeti sudbinu Uniteda, a da su stvari drugačije u ligi, tko zna što bi se dogodilo ove i iduće sezone.

Mislim da je ipak do nas. Uprava je postavila takve temelje da je pobjegla dovoljno konkurenciji. Stabilnost je ostvarena davno. Redovnim učešćem i time što se daleko dogura u LP stalno postoje veliki prihodi. Prvenstvo se možda nekad osvoji zbog nekonstantne konkurencije (konkurencija se na neki način mijenja stalno, nestalni su konkurenti), ali i zbog dobro postavljenih temelja. To je ključ.
FCB_general napisao:Stoga Bayern ne može politikom iz 2003-2007. opstati na vrhunskom nivou nikako osim ako toliko ne izđendari kao što je sadašnji Juventus napravio.
Opet kad se pogleda, baš taj Juventus platio je 90 milijuna eura za Higuaina, dok Bayern koji bolje stoji od njega nije bio spreman platiti za De Bruynea 80 mil. €. :roll: O tome se radi. Možeš ti od Rudyja napraviti da bude kroz sezonu i igračina što to Juventus zna raditi sa svojim igračima, ali moraš i dovoditi igrače kao što je Juventus doveo u slučaju Pjanića, Dybale i Higuaina.

Politika iz 2003-2007. je prevaziđena i unaprijeđena je od strane uprave. Ne znam otkud se sada na to vrati. :)
A Juve naravno da će dati za Higuaina 90 miliona, kada je prethodno dobio za Pogbu nekih 70 (ukupna vrijednost transfera nekih 105 miliona, ali po informacijama određenim se vidi da je tridesetak miliona otišlo menažeru Pogbinom). Znamo da su oni ranije prodali Vidala i da su dovodili starije igrače kao slobodne ili po nižim cijenama. Dobro oni to rade, ali ja se osvrćem na ovaj dio za ovaj skupi transfer.
FCB_general napisao:U Bayernu više ne govorimo kao prije 4 godine tko nam sve fali na klupi da bude brutalna, već opet počinjemo govoriti o prvoj postavi i određenim pozicijama, dok je klupa već od prije zanemarena. To su isto minusi Bayerna.

Treba malo pojednostaviti...Previše se ovih dana dovodi sve u pitanje. Ako ćemo iskreno treba riješiti poziciju desnog beka, ili će to biti Kimmich ili ipak se neko dovodi. Treba taj neko da rastereti Lewu u napadu, ma i da mu stvori konkurenciju i eventualno možda to jedno krilo.
Ostalo i nije potrebno. Ali treba se uprava usaglasiti sa Carlom šta se želi i kako se želi. Treba određena jedinstvena strategija. Uli ima svoje zamisli, Rummenigge malo svoje (koje jesu često slične s Ulijevim ali ne uvijek), trener ima svoje, ali je takav tip koji se voli uklopiti (ili bar pokušati), ali treba naći određeni zajednički put. Tu je možda i ključ. E sada o detaljima možda na drugoj temi.
Ali ja ti neki dan generale rekoh, tebe je opalila sada ta neka depresija po pitanju Bayerna pa su ti postovi i suviše crni...Cijenim ja često tvoje mišljenje i udubiš se ti u sve to, ali kad te ponese crnjak onda je baš sve crno... :)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 10 svi 2017, 16:30

effe__sa napisao:A šta se reklo? Pitao bih i šta se trebalo događati, ali dobit ću dubok odgovor koji će mislim biti daleko od istine... :D

Jedno vrhunsko pojačanje svako ljeto. Ne znam da smo mi to radili prošle i pretprošle sezone osim ako se Alonsa, Vidala, Bernata, Costu i slične uzima kao top igrače... :?

effe__sa napisao:Stvarno se nije ulagalo....uh, uh... :)

Pa nije se ulagalo. Što je to točno Ferguson napravio da bi zamijenio ekipu koja je nakon finala 2011. bila u slobodnom padu?

effe__sa napisao:Mislim da je ipak do nas. Uprava je postavila takve temelje da je pobjegla dovoljno konkurenciji. Stabilnost je ostvarena davno. Redovnim učešćem i time što se daleko dogura u LP stalno postoje veliki prihodi. Prvenstvo se možda nekad osvoji zbog nekonstantne konkurencije (konkurencija se na neki način mijenja stalno, nestalni su konkurenti), ali i zbog dobro postavljenih temelja. To je ključ.

Bayern u Njemačkoj nema konkurencije i jedina konkurencija je on sam sebi kao u slučaju 2010-2012.

effe__sa napisao:Politika iz 2003-2007. je prevaziđena i unaprijeđena je od strane uprave. Ne znam otkud se sada na to vrati. :)

Pa ne znam... Sličnosti vidim u tome što se onda trošilo 9-12 mil. € na nove zvijezde, a sada 20-35 mil. €, dok se na veće iznose poput 70-80 mil. ne želi odvažiti kao u slučaju De Bruynea.

effe__sa napisao:Ali ja ti neki dan generale rekoh, tebe je opalila sada ta neka depresija po pitanju Bayerna pa su ti postovi i suviše crni...Cijenim ja često tvoje mišljenje i udubiš se ti u sve to, ali kad te ponese crnjak onda je baš sve crno... :)

Ne osjećam se uopće negativnim ni depresivnim oko Bayerna, baš suprotno... Prije bih definitvno se pojeo živ, više ne. :) Ja mislim kako je sve prilično dobro kad se uzme u obzir situacija u ligi i kako bi moglo biti bolje ukoliko netko u klubu bude znao što točno želi i odvaži se to napraviti, a ne nuditi nekakve isprike zašto ne bi to učinio i ostavio ekipu s rupama i klupu tankom. I nekako mi se čini kako u klubu postoji određeno nepovjerenje na relaciji trener-određeni igrači.
Iduće sezone ćemo vidjeti, no za Europu treba puno više od ovog što imamo, a ne da govorimo kako s dva stopera i jednim napadačem u sezonskom rosteru ne možemo nadomijestiti istoimene jer nemamo nikoga osim nekih igrača iz FCB II, a tu gledam kako ljudi jadikuju što se netko ozljedio jer nema tko više igrati. :)
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

Prethodni

Vrati se na: Bundesliga 2016-17