FCB_general napisao:Očekivanja padaju u skladu s ponašanjem kluba, sve ostalo već postaje arogancija. Mi smo htjeli zadnje 3-4 godine ostati na razini a po tom pitanju se jako malo toga događalo od onoga što se prvotno reklo kako će se događati.
A šta se reklo? Pitao bih i šta se trebalo događati, ali dobit ću dubok odgovor koji će mislim biti daleko od istine...
FCB_general napisao:Ne želiš ulagati i očekuješ nešto, nemaš omladinsku školu i opet očekuješ nešto veliko. To tako ne ide. Bayern sada može doživjeti sve ono što je doživio United u zadnjim sezonama s Fergusonom. Škot nije htio trošiti ili mu Glazeri nisu dali novac, generacija se potrošila, u Europi je osjetni pad došao kroz zadnje dvije sezone, Premier liga se uzela i Ferguson je u ključnom trenutku za United otišao u mirovinu. Nakon toga je veliki pad došao, transfer politika je godinama katastrofa za takav klub, rezultati su radikalno opali u Premier ligi.
Stvarno se nije ulagalo....uh, uh...
FCB_general napisao:Bayern takvu sudbinu može ali neće doživjeti. Nalazi se u takvoj situaciji sada, ali jedino što ga spašava je on sam sebe i tzv. konkurencija, koje u stvarnosti zapravo nema. Liga je takva da Bayern ne može doživjeti sudbinu Uniteda, a da su stvari drugačije u ligi, tko zna što bi se dogodilo ove i iduće sezone.
Mislim da je ipak do nas. Uprava je postavila takve temelje da je pobjegla dovoljno konkurenciji. Stabilnost je ostvarena davno. Redovnim učešćem i time što se daleko dogura u LP stalno postoje veliki prihodi. Prvenstvo se možda nekad osvoji zbog nekonstantne konkurencije (konkurencija se na neki način mijenja stalno, nestalni su konkurenti), ali i zbog dobro postavljenih temelja. To je ključ.
FCB_general napisao:Stoga Bayern ne može politikom iz 2003-2007. opstati na vrhunskom nivou nikako osim ako toliko ne izđendari kao što je sadašnji Juventus napravio.
Opet kad se pogleda, baš taj Juventus platio je 90 milijuna eura za Higuaina, dok Bayern koji bolje stoji od njega nije bio spreman platiti za De Bruynea 80 mil. €.

O tome se radi. Možeš ti od Rudyja napraviti da bude kroz sezonu i igračina što to Juventus zna raditi sa svojim igračima, ali moraš i dovoditi igrače kao što je Juventus doveo u slučaju Pjanića, Dybale i Higuaina.
Politika iz 2003-2007. je prevaziđena i unaprijeđena je od strane uprave. Ne znam otkud se sada na to vrati.
A Juve naravno da će dati za Higuaina 90 miliona, kada je prethodno dobio za Pogbu nekih 70 (ukupna vrijednost transfera nekih 105 miliona, ali po informacijama određenim se vidi da je tridesetak miliona otišlo menažeru Pogbinom). Znamo da su oni ranije prodali Vidala i da su dovodili starije igrače kao slobodne ili po nižim cijenama. Dobro oni to rade, ali ja se osvrćem na ovaj dio za ovaj skupi transfer.
FCB_general napisao:U Bayernu više ne govorimo kao prije 4 godine tko nam sve fali na klupi da bude brutalna, već opet počinjemo govoriti o prvoj postavi i određenim pozicijama, dok je klupa već od prije zanemarena. To su isto minusi Bayerna.
Treba malo pojednostaviti...Previše se ovih dana dovodi sve u pitanje. Ako ćemo iskreno treba riješiti poziciju desnog beka, ili će to biti Kimmich ili ipak se neko dovodi. Treba taj neko da rastereti Lewu u napadu, ma i da mu stvori konkurenciju i eventualno možda to jedno krilo.
Ostalo i nije potrebno. Ali treba se uprava usaglasiti sa Carlom šta se želi i kako se želi. Treba određena jedinstvena strategija. Uli ima svoje zamisli, Rummenigge malo svoje (koje jesu često slične s Ulijevim ali ne uvijek), trener ima svoje, ali je takav tip koji se voli uklopiti (ili bar pokušati), ali treba naći određeni zajednički put. Tu je možda i ključ. E sada o detaljima možda na drugoj temi.
Ali ja ti neki dan generale rekoh, tebe je opalila sada ta neka depresija po pitanju Bayerna pa su ti postovi i suviše crni...Cijenim ja često tvoje mišljenje i udubiš se ti u sve to, ali kad te ponese crnjak onda je baš sve crno...