cruz napisao:Sjećate se žara prije 10ak godina kada smo pobjedu protiv talijanskog kluba slavili ko ligu prvaka?
Sjećate se uzbudljivih KONFERENZSCHALTUNGEN di se borimo za naslov prvaka do 34. kola?
Sjećate se kako je to kada se stvarno slavi naslov prvaka i pobjeda kupa?
Neću reći da nisam uživao u bombastičnom Juppovom i Pepovom Bayernu. Apsolutno jesam. Ali uživati ću sada i u malo slabijem Bayernu koji prolazi fazi pomlađivanja.
Ne ide to tako. Kad jednom dođeš na ovu razinu na kojoj smo mi, treba proć godina i godina lošijih izdanja da bi se zadovoljavali stvarima koje si naveo. Možda smo razočarani zbog ispadanja 3 puta zaredom u polufinalu LP i sada u četvrtfinalu, ali to ne znači da ćemo sad odjednom drastično smanjit očekivanja. Još uvijek smo mi tu negdje u vrhu u top par klubova, što znači da realno gledajući napadamo naslov LP, a ne kao autsajderi pa ako bude super, ako ne nikom ništa.
Najbolje što se nama može dogodit je da nagodinu ne osvojimo prvenstvo. Po mogućnosti ne da igramo tako očajno da CA dobije otkaz usred sezone, nego da nas recimo BVB razguzi nekim sex nogometom i mladošću. E tada bi se uprava pokrenula. Jer dok mi osvajamo prvenstvo (dakle imamo konstantu u njemačkom prvenstvu na 34 utakmice), a u kup natjecanjima ispadamo pri kraju, to ostavlja upravi dojam da smo jako jako blizu vrha pa neće radit drastične poteze.
Na kraju krajeva, ne možemo reć da i nismo. Lahm (nažalost) i Alonso odoše, a Ribery i Robben svakako još samo ovu godinu mogu nešto napravit vrlo vjerojatno. Tako da smo na neki način primorani djelovat htjeli ili ne. E sad dal ćemo uzimat špek ili kupovat nedokazane talente, to je druga priča