Ja sam otpočetka govorio da mi se čini da će to sa Kovačem ići sjajno, pa čak i bolje nego s Tuchelom. S Tuchelom bi mi imali situaciju, kao sada što je Dortmund ima sa Favreom. Dosta stvari bi išlo otpočetka, radile bi se neke taktičke stvari otpočetka, zavrtalo bi se i odvrtalo na pojedinim mjestima, pozicijama.
Niko to radi pragmatično, dorađuje postojeći sistem, ekipa djeluje još više fizički spremna (pod Juppom je to bila, pod Carlom slabije, pod Nikom je sada još stepenicu više u odnosu na Juppa u tom segmentu), onda mudro se zabije gol i napadne protivnik razbojnički, a onda dođe do tog blagog povlačenja, tako reći odmaranja. Pa se onda opet udari iznenada. Sve u svemu djelujemo kompaktno i treba naravno još na par stvari raditi, ali to je i jučer sjajno izgledalo i čak i pored toga što kažem da sam bio optimista, ovo mi se sada čini bolje nego što sam i očekivao.
Niko je i dobar moderator i provlači svoju liniju s ovim rotacijama i ipak zvijezde drži pod kontrolom. Ne bude naravno Robbenu , Riberyju ili čak i Jamesu baš pravo ako se nađu na klupi, ali ipak se to dobro drži pod kontrolom. I Niko je zapravo prvi trener koji je s tim krenuo dosljedno od samog početka. Tako za sada za sve to veliki RESPEKT.
anton 1983 napisao:Ribery je jučer opet POOP jer je bio ausgewchselt!
Kak me to nervira!!!

obožavam pedera kao i Robbena i neće mi biti svejedno kada ih više neće biti u Bayernu. Ne zato što mislim da su još uvijek kvalitetni, već zato što sa njima odlazi onaj zadnji dio možda i najjačeg Bayerna u povjesti. Momčad bez njih će biti jako čudna.
Al jebote da ne uživaš i da neisi sposoban saviti klub ispred sebe... Brijem da je i Robben bio žiPčan kaj je osto na klupi.
Isto tako NK je reko jednu pametnu, a tu je da Ribery neki puta moora i po golu opaliti!!!!
I meni je malo to sve smiješno. Jučer se na SKY-u komentaror zajedno sa Lotharom koji je bio Co-komentator ismija, čim se vidjelo da će biti izmjena i to su baš onako šaljivo ispratili do kraja. Ribery se jednostavno ponaša u tim trenucima kao dijete, ali eto u zadnje vrijeme se i brzo smiri. Nevjerovatno je to da je njemu bitno da u onako riješenoj utakmici igra do kraja. Jeste to velika ljubav prema fudbalu, igri, ali opet treba biti razuman. Samo nije ovo do sad ni loše, ako tu novinari previše ne zakuhaju. Robben se eto na klupi pomalo i šalio, nekako je koliko toliko bio razuman.
Interesantno da oni obojica ponavljaju u intervjuima, kako shvataju tu situaciju i da su spremni se žrtvovati za tim i da shvataju kada i ostanu na klupi, ali eto na djelu se pokažu malo drugačije stvari...