(9.2.2019.) FC Bayern München 3:1 FC Schalke 04

Podforum za utakmice Bayerna u Bundesligi u sezoni 2018-19

Re: (9.2.2019.) FC Bayern München 3:1 FC Schalke 04

PostPostao/la ivan » 09 vel 2019, 21:15

Pa to stoji što ti govoriš, nitko nije lud da kaže da nije tako. Ja samo mislim da ne bi bilo svrsishodno sada napravit odjednom to sve što ti kažeš. Ne treba nama 10 novih igrača - treba nam par igrača i trener. Trener ti je čudo. Ne bih se sad pravio pametan i prorok, ali mislim da bi Pep i s ovom ekipom uzeo prvenstvo.

Teško je shvatiti pasivnost u transferima koji su bili prijeko potrebni. Ta više se prodavalo nekako nego kupovalo. Ne sviđa mi se ni ovo sada drkanje i forsiranje mladih igrača. Ne možemo sastavit ekipu samo od klinaca. Treba nam i neko jače ime možda. Uprava je tu veliki krivac, ali svejedno ne mislim da bi bilo dobro sada na ljeto odjebat ulija i kalea. To se neće ni dogoditi. Ali ono što mislim da jest pametno je to da se aktivno traže zamjene kao što se i najavljuje i da se to provede kroz 2-3 godine. A do tad se moliti Bogu da ovoj dvojici klikne nešto u glavi i da skuže zašto su vodili klub uspješno tolike godine, a zašto sada zadnjih par baš i ne...
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 09 vel 2019, 21:34

Ganabry mi se sve vise i vise sviđa.
Napreduje u svakom pogledu i vidit cemo di mu je limit

Ono sto je Lewa danas fulo :doh: mora vratit killer instinkt za nadolazece tekme. Dolazi do prilika ali fula dosta
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 09 vel 2019, 21:38

cruz napisao:Ganabry mi se sve vise i vise sviđa.

Ono sto je Lewa danas fulo :doh: mora vratit killer instinkt za nadolazece tekme. Dolazi do prilika ali fula dosta

Tako je. Coman također puno zuji ali ništa asistencije i golovi...
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 09 vel 2019, 21:48

ivan napisao:Ne sviđa mi se ni ovo sada drkanje i forsiranje mladih igrača. Ne možemo sastavit ekipu samo od klinaca.

To je najgori dio po meni - jer nije dobro niti 19-21 niti 29-33

Oni između su poanta svega. Te igrače treba nabavljat! Ti igrači koštaju!

I onda mi u ekipi imamo Jamesa kojeg tjeramo! A zašto? Radi Mullera? Radi neodržive filozofije? Radi Kaija - gle mali ĆE biti zvijer, ali bojim se premlad da dođe u Bayern i zauzme tu ulogu koju bi odmah trebao imat, pogotovo ako mu se Muller gurne na nos - jedino ak "može na krilo". :?

Ja velim da Bayern može osvojiti LP da na raspolaganu u slijedeće 2-3 godine ima jamesa, leona, thiaga, Tolissa i renata za vezne igrače - samo njih 5 i da ne postoji opcija Mullera i Martineza nego samo Alabe ili Kimmicha u krajnjoj nuždi! NE TREBA NAM ČISTAČ! NE TREBA!!!! Samo je bitno da se Renatu nađe uloga, a ne ovo jer mali je u godinama kada može explodirati, a mi ga tretiramo, kao da se radi o nekom kaj ja znam Pier Emile Hojbergu! :neee:

Što se tiće hummelsa i Boe - kriv je sistem, trener i što oni više nisu za ovo - stavi ih u Atl. Mad i /li kod Mourinha pa ćeš vidjet kakvi su to vrhunski štoper - ovo više nije za njih i tu se jako teško snalaze, ako nemaju uber mega trenera koji stvar ima posloženu i tečnu. Spori štoperi u takvim filozofijama funkcioniraju samo ako je "anticipacija i pozicioniranje" od strane TRENERA vrhunsko - kao što spori Biskvit funkcionira u Barci....

Treba napraviti TEŠKE rezove, a ne rezove - Boa i Hummels nisu teški rezovi, svi znamo koji su/je jer to pokreće novu filozofiju i stranicu.

PS. A zašto ne 10 igrača? Mislim ja ih neću 10, ali dok BvB nije promijenio maltene prvih 11 nije bilo napretka - Favre maltene trenira novi BvB....
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la anton 1983 » 09 vel 2019, 21:57

cruz napisao:Ganabry mi se sve vise i vise sviđa. Napreduje u svakom pogledu i vidit cemo di mu je limit

Kod Ganabrya je super što ima te "punktliche" kvalitete u obliku golova i asistencije, al po meni on nikada ne smije biti prvo krilo Bayerna, no matter what, nego tek treće jer u Bayernu i krila moraju raditi na igri, a Ganabry nije dovoljan kapacitet da to radi.

Ovo što sam ja reko za mene nije kritika, nego pohvala, jer prilikom početka sezon ni nije bio niti kalibar za kadar, a kamoli treće krilo Bayerna, ak me razmete...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la ivan » 09 vel 2019, 22:18

anton 1983 napisao:
cruz napisao:Ganabry mi se sve vise i vise sviđa. Napreduje u svakom pogledu i vidit cemo di mu je limit

Kod Ganabrya je super što ima te "punktliche" kvalitete u obliku golova i asistencije, al po meni on nikada ne smije biti prvo krilo Bayerna, no matter what, nego tek treće jer u Bayernu i krila moraju raditi na igri, a Ganabry nije dovoljan kapacitet da to radi.

Ovo što sam ja reko za mene nije kritika, nego pohvala, jer prilikom početka sezon ni nije bio niti kalibar za kadar, a kamoli treće krilo Bayerna, ak me razmete...

Najjače mi je što su nam glavna krila Coman i Gnabry - jedan prođe obrambenog bez problema ali onda ne zna naći igrača ili zabit da ga ubiješ, a drugi baš i ne sudjeluje u izradi napada pretjerano puno ali se nađe na pravom mjestu i iskoristi šanse :D
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 09 vel 2019, 22:45

ivan napisao:Ne bih se sad pravio pametan i prorok, ali mislim da bi Pep i s ovom ekipom uzeo prvenstvo.

On bi osvojio prvenstvo jer Bayern je i osvojio prvenstvo zadnje 2 sezone s Ancelottijem i Heynckesom stoga bi i Guardiola naravno uzeo. Samo je dva se tu pitanja postavljaju:
Bi li on bio sretan u tom Bayernu i s takvim Bayernom? Odgovor smo dobili - naravno da ne. Zato je već 3. sezonu u Cityju i tu suvereno maršira prema potrošenoj milijardi eura u samo 5 godina mandata. Ostaje vidjeti hoće li to probiti, a već sada je došao do pola milijarde, a ako nije - pitanje je prijelaznog roka kad će se to dogoditi. U Bayernu - total unmöglich wie wir es sehen können.

I drugo... Bi li on 2 puta izvisio u Pokalu kako smo mi izvisili 2017. i 2018.? E to je uvijek pitanje kad se igra na jednu utakmicu postoje samo 2 odgovora, tj. da/ne. Nismo očekivali prošle sezone to uopće, a ono Rebić i co. nas pomeli. Reći će netko greška Jamesa na sredini igrališta, individualna greška ovog-onog... Pa što ćeš više nego naivno dobiti i zasluženo popušiti a opet ne pomesti uraganski tu ekipu? Takav je nogomet. Nas su VAR i Nestór Pitana uništili u prvih 45 minuta finala u Moskvi prošle godine i više od toga nije trebalo, nikakva igra ni ništa. :)

ivan napisao:Uprava je tu veliki krivac, ali svejedno ne mislim da bi bilo dobro sada na ljeto odjebat ulija i kalea. To se neće ni dogoditi. Ali ono što mislim da jest pametno je to da se aktivno traže zamjene kao što se i najavljuje i da se to provede kroz 2-3 godine. A do tad se moliti Bogu da ovoj dvojici klikne nešto u glavi i da skuže zašto su vodili klub uspješno tolike godine, a zašto sada zadnjih par baš i ne...

Oni su svjesno išli na onu: "imamo trenera, imamo ekipu, marširamo Njemačkom svake godine i dolazimo u polufinale LP. " Nisu uopće imali na umu što kad kola krenu nizbrdo, što ako neki igrači padnu u formi. Prvo se dogodio Guardiola's "shocking" move to England krajem 2015., reakcija nula.
Klupu Guardiola nikad nije imao moćnu, a bolnicu je uredno imao popunjenu, što samo govori kakva se tu pogrešna politika vodila, a i ovdje se stalno naglašavalo "što ako budu svi zdravi, bez kartona itd" kad bi se natovarili silnim kvalitetnim igračima, a to vidimo gotovo nikad se nije događalo i problem se vuče punih 5 godina iako je splasnulo sitno odlaskom Katalonca, no ishod je opet isti kad se sve pozbraja i s nekim faktorom podijeli pa stavi znak jednakosti i izbaci rezultat. Ova sezona je totalni drlog i na to dodaj trenera kapaciteta Kovač. :)

Previše se išlo na pretjeranu samouvjerenost moći i dominacije u Njemačkoj, a ko kruške su popadali dojučerašnji bitni igrači poput Müllera, Boatenga, Alabe, Riberyja, Robbena, Martineza, pa onda i Hummels s njima. Sve u zadnje 3-4 godine.

Njih dvojica neće otići nakon ove godine, niti iduće, pa ni one tamo. Ukratko, do 2022. su rekli ostati, a pitanje je hoće li doista otići, puni sebe kao Uli doći i reći kao prije 2-3 mjeseca: "Evo idemo, vidite kako sve super izgleda, eto vam sad novci i radite s njima što želite i trošite koliko želite, sad budite pametni, itd.". S njima se ništa ne zna.

Kod Ulija mi se skoro pa gadi što to nije onaj Uli od 1979. do 2008. kao sportski direktor, a bome niti onaj s tribina predsjednik Uli od 2008. do odlaska u zatvor. Taj Uli iz ta 2 razdoblja nikad ne bi dopustio ovo što se u Bayernu događa, ali eto on dopušta i sad se može nagađati što se dogodilo s tim čovjekom i zašto ne reagira, ne radi i ne osmišlja ono po čemu je nekoć bio alfa i omega u Njemačkoj 3 i pol desetljeća i faca na svjetskoj razini. Što je točan uzrok ovakvog Ulija otkako se vratio u klub, ne znam... Je li doista taj Wurst biznis i izvlačenje novaca njemu presudilo ili su zapravo druge stvari, ne znam...

anton 1983 napisao:To je najgori dio po meni - jer nije dobro niti 19-21 niti 29-33

Oni između su poanta svega. Te igrače treba nabavljat! Ti igrači koštaju!

I onda mi u ekipi imamo Jamesa kojeg tjeramo! A zašto? Radi Mullera? Radi neodržive filozofije? Radi Kaija - gle mali ĆE biti zvijer, ali bojim se premlad da dođe u Bayern i zauzme tu ulogu koju bi odmah trebao imat, pogotovo ako mu se Muller gurne na nos - jedino ak "može na krilo". :?

Istina je to. Mi smo u banani jer niti uzimamo te skupe formirane i iskusne top klase od igrača, a s talentima i mlađim igračima koji imaju još prostora za brusit nešto na sebi bi htjeli dovesti.

S druge strane, James koji je iskusnjara totalni pušing ove sezone.

Havertz? Samo pogledaj mu kompanjona Baileyja ove sezone i prošle sezone. Prošle sezone je Bailey "nosio dres Bayerna u veljači 2019.", a ove sezone nitko o njemu više ne priča. Mlad igrač i manjak konzistentnosti, oscilacije očite što je normalno. Tako je bilo i s Kroosom, pa evo on je zadnjih 7 godina uredno igrač za velike stvari.

anton 1983 napisao:Ja velim da Bayern može osvojiti LP da na raspolaganu u slijedeće 2-3 godine ima jamesa, leona, thiaga, Tolissa i renata za vezne igrače - samo njih 5 i da ne postoji opcija Mullera i Martineza nego samo Alabe ili Kimmicha u krajnjoj nuždi! NE TREBA NAM ČISTAČ! NE TREBA!!!! Samo je bitno da se Renatu nađe uloga, a ne ovo jer mali je u godinama kada može explodirati, a mi ga tretiramo, kao da se radi o nekom kaj ja znam Pier Emile Hojbergu! :neee:

Ja se s time slažem, samo tim igračima treba podijeliti pozicije i uloge i njihove kvalitete i maksimume izvući do kraja na terenu, a sve ostalo je na njima: zdravlje, treninzi, forma, motivacija.
Čistača bih imao ne zato što možda on treba, nego neka njega da ne bi mi tu nekom (ne)zgodom došli do toga kako ga nismo imali. Neće nas boljeti glava od njega, a u rotaciji i nekim utakmicama se za njega itekako nađe važnosti, posebice što trebaš imati 2-3 različita sistema igre ovisno o protivnicima ili njihovim igračima.

anton 1983 napisao:Što se tiće hummelsa i Boe - kriv je sistem, trener i što oni više nisu za ovo - stavi ih u Atl. Mad i /li kod Mourinha pa ćeš vidjet kakvi su to vrhunski štoper - ovo više nije za njih i tu se jako teško snalaze, ako nemaju uber mega trenera koji stvar ima posloženu i tečnu. Spori štoperi u takvim filozofijama funkcioniraju samo ako je "anticipacija i pozicioniranje" od strane TRENERA vrhunsko - kao što spori Biskvit funkcionira u Barci....

Treba napraviti TEŠKE rezove, a ne rezove - Boa i Hummels nisu teški rezovi, svi znamo koji su/je jer to pokreće novu filozofiju i stranicu.

PS. A zašto ne 10 igrača? Mislim ja ih neću 10, ali dok BvB nije promijenio maltene prvih 11 nije bilo napretka - Favre maltene trenira novi BvB....

Već neko duže vrijeme su njih dvojica kao "A JE TO" momci i mislim da od njih dvojice nema ni u tim sustavima Simeonea, Mourinha i sličnih trenera ništa više.

Oni trebaju nove izazove u karijeri i sredinu gdje će morati početi doslovno od nule - dokazivati se i naći novu motivaciju jer obojica imaju još dobre 3-4 godine igranja na vrhunskoj razini. Guardiola je s vremešnim Kompanyjem u Cityju igrao pa mu to ne predstavlja problem, ali bi mu predstavljao da je Kompany igrač koji stvara probleme i nerede njemu i ostatku ekipe u svlačionici, nema u njemu energije i gladi.

Mi možemo ne dovesti 10 novih igrača što za prvu ekipu što za klupu, a nešto i za tribinu kad ozljede stupe, no onda možemo vratiti Schweinija za Niku Kovača, staviti u prvih 11 ovo što je danas bilo, a izbaciti Ulreicha, Thiaga, Goretzku, Jamesa, Comana i Gnabryja te na njihova mjesta staviti Neuera, Schweinija, Martineza, Müllera, Riberyja i Robbena pa eto onda Uli i Karl budu veseli jer 2013. nam se smiješi - starta 8 igrača iz 2012./2013., a s Kimmichom out bi startao i Rafinha pa može ih biti 9(Hummels i Lewy uljezi) :mrgreen: :mrgreen:

Ovaj Bayern što sad imamo je samo dobar, osrednji. Možda je vrlo dobar s trenerom poput Heynckesa, Guardiole i Tuchela.
Odličan nije, a još daleko manje je to Bayern da igra super nogomet i lovi 3 titule u jednoj sezoni. :)

anton 1983 napisao:Kod Ganabrya je super što ima te "punktliche" kvalitete u obliku golova i asistencije, al po meni on nikada ne smije biti prvo krilo Bayerna, no matter what, nego tek treće jer u Bayernu i krila moraju raditi na igri, a Ganabry nije dovoljan kapacitet da to radi.

:bravo:

Gnabry opravdava svoje prvotno ulaganje i smisao - rotacijski igrač, krilo a eto možda i neki Torjäger ako bi ga se isprobavalo u napadu kao što je bio slučaj u Hoffenheimu.

U superkvalitetnoj ekipi, on može biti djelomice u ulozi 1. i 2. krila gdje bi mu manjak talenta i klase maskirali suigrači i sustav igre, ono što sam ja govorio svojevremeno za Rodea u Bayernu koji bi mogao u Bundesligi kod Guardiole igrati s 10 izvrsnih suigrača i njegovi nedostaci se ne bi vidjeli na malim utakmicama. To nikad nije zaživjelo, a zadnje 2 i pol godine ne bi imao nikakvog smisla jer je tada 6 jako dobrih ili izvrsnih individualaca od tada do danas je palo u formi, igrama, svemu.
Ista stvar je ovaj Gnabry u ovakvoj Bundesligi i Pokalu i mogao bi još se razvijati pa biti to i bolje, no ne i dovoljno.

Rafinha je recimo upravo primjer toga kako se sa svojim limitima digao iznad istoimenih pored svojih suigrača i sustava igre i kod svih trenera naigrao, pa čak na neki način i ostavio nekakav trag u Bayernu jer ove godine dolazi do punih 8 godina u klubu.
Mnogi igrači i balavci iz našeg pogona zadnjih 8 godina što su prostrujali prvom ekipom se s time ne mogu pohvaliti jer ih nigdje nije ni bilo.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 09 vel 2019, 23:01

Da naglasim kako Lewandowski iduću prvenstvenu utakmicu ima prilike izjednačiti, a možda i postati najbolji strani strijelac Bundeslige svih vremena, a time i 5. najbolji strijelac uopće.

Ispred njega su Nijemci: veliki i nedostižni Gerd Müller, onda dolaze Klaus Fischer, Jupp Heynckes i Manfred Burgsmüller.

Claudio Pizarro je sa 194 gola ispred njega, a Lewandowski je danas upisao svoj 193. gol u Bundesligi.

Lewandowski ima priliku prestići ove i iduće sezone Heynckesa i Burgsmüllera ukoliko bude strpao 20+ golova u prvenstvu. Zadnje 3 sezone u Bayernu 89 golova(30+30+29). :o :bravo: :smajl007:

https://www.worldfootball.net/alltime_goalgetter/bundesliga/tore/1/
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 10 vel 2019, 09:31

ivan napisao:
cruz napisao:Ganabry mi se sve vise i vise sviđa.

Tako je. Coman također puno zuji ali ništa asistencije i golovi...

Comanu je ta završnica još nerazvijena, mislim zabije on gol ali nekako... ako bude na tome radio onda može (uz dobro zdravlje) činit čuda.
Sjećaš se Modrića u Tottenhamu, imao je sve preduvjete ali udarac ko u klinca. Kad je poradio na šutu postao je kompletan igrač. Coman naravno nije Modrić, ali - iako mlad već je jako dobro krilo. Što se tiče asistencija, sjećam se kad je Ribery reko kako mu je pomogo Van Gaal rekavši mu “prije nego što daš pas uspori malo i koncentriraj se”. Coman ima neviđen cug i za asistencije mu fali još mrvicu mirnoće..

Ali Coman će bit igračina! Popravit će s vremenom te detalje 100%
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Lennon » 10 vel 2019, 11:31

Ovo prema naprijed mi se jedino sviđa. Mislim da je to najbolje trenutno kaj imamo, taj startelf.

Al ovo prema otraga, zapravo ne samo obrana, već i vezna linija kako igra obranu.... jao si ga nama.

Lpool je isto u silaznoj putanji trenutno, al imaju možda i najbolju tranziciju na svijetu i bojim da nebu to dobro izgledalo.

Pa mi neznamo faul napravit pošteni, a osim kaj smo mekani otraga, počele su se neke čudne greške događat, koje je teško objasnit. Kriva dodavanja i sl....

Al velim, nije opet sve tak crno, mislim da je ovih 11 od jučer, sa Neuerom, najbolje kaj trenutno imamo.
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la doro » 10 vel 2019, 20:28

Treba smanjit posjed lopte ne stajat previsoko I u napadu manje komplicirat vise pucat na Gol I max 2 dodavanja u vrhu napada vec s time bili bi bitno bolji....
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

Prethodni

Vrati se na: Bundesliga 2018-19