cruz napisao:auuuu
pa pričaj, šta si se stisko
kako djeluje momčad uživo? Kakva je atmosfera u stadionu, tj osjeća li se nabrijanost uoči poola? Ko ti je najbolji igrač?
sve detalje
Pa mislio sam napisat još koju riječ kada uhvatim vremena
U petak sam išao do Sabener Strasse u fan shop i taman je bio trening. Nažalost bio je zatvoren pa nisam mogao gledat. Nakon što sam obišao fan shop vratio sam se do tog ulaza gdje je sada bio bayernov autobus i 5-10 ljudi. Nakon kraćeg čekanja pojavio se zaštitar koji je rekao da izlaze tek za cca sat i pol pa smo ja i žena otišli pojest nešto s planom da se vratimo u navedenom roku. Vratili smo se i malo ranije, ali su nažalost (kasnije će se ispostavit) već svi izašli osim Mašineza i Hummelsa. U tom je trenutku tamo bilo već 20ak ljudi pa nisam mogao do prvog reda kada su se ova dvojica ipak odlučila slikat s navijačima i dat autograme. Na kraju mi bilo žao što sam za dlaku zakasnio...
U svakom slučaju dobro malo zagrijavanje za utakmicu.
Kako sam išao s curom, nismo bili u nekim grupama navijača gdje se masovno pilo, skakalo ili nešto slično, ali za prvi put na Allianz Areni i drago mi je da je tako. Došli smo oko 2 sata prije tekme, obukli dresove/šalove i zaputili se prema stadionu u zmiji bayernovih navijača. Uživanje u obilasku stadiona i fan shopa te njemačkim kobasicama dok se arena polako puni.
Mjesta su nam bila relativno dobra, gotovo na sredini terena ali malo dalje gore. U svakom slučaju odličan pregled terena.
Krenulo je zagrijavanje igrača, a ja sam tražio mjesto gdje su smješteni navijači vukova. Nisam ga našao
Tek sam poslije vidio jedan dio gdje je bilo malo zelene boje, ali sve u svemu jako slabo. Stadion pun. Sudkurve cijelu tekmu ne staje tako da je atmosfera stvarno dobra. Možda bih ipak uveo više stajaćih mjesta za "prave navijače" koji tamo dođu skakat i pjevat svih 90 minuta. Odlučio sam i sam idući put na te pozicije ako uspijem
Tko je gledao tekmu vidio je da smo ih izdominirali od početka do kraja, iako smo se malo patili do tog prvog gola. Na kraju je to odčepilo i stvarno je prekrasno bilo na stadionu s tako puno golova. Kad cijeli stadion skandira ime igrača koji je zabio.. uf... za naježit se svaki put
Probajte pogodit čije su ime najglasnije skandirali? (anton ima samo jedan pokušaj)
Činilo mi se da je glavna tema pred tekmu ipak bilo izbacivanje ove naše trojice iz reprezentacije. Mislim da su i klub i navijači definitivno iza igrača. Koliko god mi njih kritizirali za neke slabije nastupe i lošiju formu, kada dođe stvarno do toga - cijeli stadion je iza tih igrača. A sva trojica su odigrala stvarno dobro. Nije bilo nikakvih zvižduka ni ičega sličnog. Čak i općenito nije se puno zviždalo ni protivnicima što mi se sviđa - samo malo za odugovlačenje. Uglavnom se cijelo vrijeme orilo skandiranje i pjevanje naših navijača - malobrojne navijače vukova čuo sam valjda na 20 sekundi kad su naši stali da odmore. I to samo jednom
Sveopće veselje na stadionu kad je Dortmund primio gol, skoro glasnije nego za naše golove

Lijepo se proslavilo i preuzimanje prvog mjesta na tablici. Od igrača stvarno nemam koga izdvojit, takav je dan bio da su svi bili dobri. Nekako je i teže pratit te "taktičke" stvari kada si na stadionu. A i nisam se toliko trudio. Jednostavno sam uživao u atmosferi i doživljaju - prvi put je prvi put
Atmosfera je definitivno pozitivna i mislim da nam ovaj uzvrat protiv Poola dolazi u pravo vrijeme. Ako ih sada ne izbacimo onda ne bi nikada. Još da je bilo sreće pa otići (i) na tu utakmicu, e to bi bio doživljaj. Ali jedno po jedno

PS: stadion izgleda dobro, bez obzira što nismo bili oduševljeni kad se krenulo u uređivanje (stolice)