ivan napisao:Bez obzira na stvorene šanse ovo nije nikako ličilo na kontroliranu utakmicu. Ako se već ideš šaketat sa ovakvim ekipama pa daj onda im uvaljaj barem 5 komada iz svih onih kontri i polukontri a ne ovako ko tudumi stalno...
Prije će snijeg padati na Karibima i u Sahari nego mi što ćemo naučiti igrati kontre.

Sinoć sam opet vidio koliko to prejadno izgleda i kako smo taj dio igre izgubili odmah nakon 2012./2013. Jednostavno tu nema trke i jurnjave 5-6 igrača u kontru već vidiš pred kraj utakmice situaciju 3 naša na 6 njihovih, a ni tu od 3 trojice nema konkretne jurnjave na gol dok recimo Müller je ostao u svojoj polovici kad je lopta krenula sa sredine igrališta i niti pomislio nije istrčati kontru, a tobože je jedan od ona 4 naprijed.
Bayern bez igranja kontri je nikakav klub i momčad, ne sada nego i sve godine unazad. 3 trenera u 6 godina nisu uspjela ugraditi taj element igre u ovaj klub. Na to još dodaj ovu preočajnu Kovačevu defenzivnu igru gdje svaki prvi šut na utakmici je skoro gol ili pola gola u našoj mreži.
Mi nemamo Messija, Cristiana, Neymara, Mbappea i ne znam koga već ne da nas doslovno svaku utakmicu vuče i na svoju individualnu klasu daje 1 klasu više kompletnoj momčadi. Lewandowski je ušao u tu glavnu ulogu od ove sezone, ali nije baš svaka utakmica 1-2 gola od njega.
Real se sad mora učiti bez Cristiana igrati, zabijati golove i pobjeđivati, a Barcelona će posebice nakon Messija itekako biti pred ogromnim izazovima, no ta dva kluba me ne brinu jer imaju svoje sustave i filozofije igranja i ponašanja kad stvari ne idu kako zamišljaju, a k tome su i poznati i priznati razbojnici na europskoj sceni zadnjih 11 godina.
Mi smo sinoć iz jedne prilike Augsburga primili 2 gola i ako to nije samo po sebi ogroman problem kroz čitavu ovu sezonu, onda ne znam...
Kad nam već ne ide (uvijek/svaku utakmicu) prema naprijed, kako onda možemo kao momčad sebi dopuštati tolike neviđene propuhe u obrani, a Niko Kovač skoro svaku utakmicu priča o obrambenoj igri i to stavlja na naglasak da se ne primi gol, a sve što vidimo je da protiv svake ekipe smo ove sezone popljugali barem 1 gol na utakmici.
Sinoć je situacija takva bila da smo trebali spakovati 5 golova, a završili smo opet s tijesnom pobjedom i idemo na Liverpool i Kloppov nogomet gdje su trka, tempo i kontre glavna odlika, mada i on od ove sezone koristi plan B za Premier ligu i mora šaltati se na oprez, sporiji pristup i visok posjed u nekim utakmicama.
Neki već odavno su pesimisti i kmeče kako ćemo primiti 5, 6, 8, 10 golova na Anfieldu jer ova obrana i vezni red ne mogu izaći na kraj ni sa Augsburgom, Herthom, Stuttgartom i sl. ekipama koje se šepure po začelju i donjem dijelu ljestvice.
Nema ništa drugo nego strpljenje i čekaj završetak sezone i ljeto da bi vidio što će ona 2 pametnjakovića raditi od kluba i hoće li rastjerati još potrebna 3-4 komada van i dovesti nove igrače.