anton 1983 napisao:effe__sa napisao:Zato ja ovdje kada u zadnje vrijeme uđem, uđem nasmijem se na postove i izađem. Nema baš puno onog izazova, draži da se komentariše...
Meni je žao što tako razmišljaš. No jesi li se ti ikad pitao KAKO TI RAZMIŠLJAŠ?
Za mene si ti effe jedan jako pragmatičan lik, voliš praksu i fatat se za nešto opipljivo. Kada bi ti gostovao u doppelŠPEKU, sigurno ne bi bio novinar koji postavlja pitanja jer tebi stvari nisu intrigantne, niti nezaključive. Ti bi bio neki Hans Meyer, tako nešto

Ti nemožeš razmišljati na način da sebi nisi postavio završni ishod, pa ti je neke stvari bez veze ili nemoguće komentirati ili se smiješ drugim komentarima.
Za usporedbu, ti si vrsta čovjeka koji komentria nakon rezultata, tako ti je koncipiran mentalni sklop. Čak i kada nešto komentiraš unaprijed, komentirat ćeš to is perspektive kao da je stvar završena ili ćeš za argument uzeti nešto što se već dogodilo i to ćeš primijeniti u budućnosti - kažem nema za tebe plivanja, a kamoli da je stvar nejasna, tu se ti pogubiš.
Kako si ovo sada dobro dočarao i pojasnio...Ma nema....Ali bez zajebancije, mogu se po pitanju dosta toga složiti. S tim da i kod mene u glavi bude uvijek više scenarija, ali često prezentujem onaj najpozitivniji (prije bi se reklo najpozitivniji mogući)...Ali ja uzimam kao primjer stvari iz prošlosti koje se mogu primjeniti u sadašnjosti. Znači ne možemo npr težiti samo atraktivnom fudbalu, jer će nas nekada prije taj neki Dusel dovesti do titula. Nekada treba igrati te prljave utakmice, provlačiti se i metiljati...Pa Real kada je to primjenio, zaredao je s 3 titule evropskog prvaka (pored kvaliteta u timu, imali su i dozu tog nekog metiljanja, da još sada ne dodajemo i sudije). Znači bez te doze tog
prljavog (da tako sada to nazovemo) ne možeš doći do titula, a ljepota i atraktivnost ti poslije privlače dodatno mase, to je ono nešto za marketing, za gušt...
anton 1983 napisao:S druge strane, ja imam sposobnost komentiranja unaprijed, prije nego se stvar dogodi i razmišljam što bi bilo kad bi bilo + imam mogućnost komentiranja, kao i ti da komentiram nakon rezultata.
Poenta moje "kritike" oko koje sada pišemo je u tome što si se ti počeo preseravati i onda to ostavlja neki crn, loš utisak i na ostale. Npr. hoćeš se riješiti Mullera, ja možda razmišljam drugačije, ali nevažno kako razmišljamo, ti u skoro svakoj svojoj bitnoj rečenici spomeneš Mullera kao problem. A isto tako ćeš u svakoj pohvaliti stalno Jamesa i Thiaga, pa evo igrali su njih dvojica u ovoj utakmici protiv Herthe, a nije bilo baš toliko kreativnosti. A Muller što je ušao u igru, na to je već bio tvoj komentar: UŠAO JE ONAJ KOJI MORA UVIJEK UĆI....
Poenta je tu ako tada branim Mullera, ispade da je on meni nedodirljiv, a ako kritikujem bilo kada Jamesa i Thiaga, onda sam protiv njih.

Samo sam primjer naveo...
I generalno ne volim crno-bijele varijante. Ispade ovdje u zadnje vrijeme samo je crno, pa će nekad samo bijelo biti nema sredine...
Problem je pogotovo, na osnovu više teza, što je kod tebe i generala (on je čak i gori) došlo preko noći do zaokreta u toj fudbalskoj filozofiji i pogledu na Bayern za 180 stepeni. Mislim teško je više i sve navoditi gdje se išlo u krajnosti. Ja sam to više puta Generalu i rekao, kako je totalno negdje zalutao i bacio se u neke crne scenarije, više sam se i zajebavao na taj račun....
anton 1983 napisao:Ti ćeš recimo komentrirati ovak: pa rezultati su u redu. Pa gle, jesu, a to sam i prije ja govorio. Kolko god mi našoj upravi srali za proteklih 4-5 godina možemo mi reći kaj god oćemo, ali rezultati su u redu i tu se nema kaj za reč. Čak sada i u ovom trenutku rezultati su u redu i to niko ne može pobit. I ako se striktno držimo tih rezultata, onda kod naše uprave se nema što kritizirati i mi smo prekritični. I ako ćemo se effe prikloniti tom komentiranju što je ok, onda nemamo previše toga za reč. Ali onda moramo pribjeć tome da vie ne gledamo nogometne utakmice već da sve pratimo putem Live Tickera. Je rezultat je najvažniji, ali da svaki tjedan moram gledati pobjede koje su sotvarene kao protiv Herthe, fala lepa! Onda rađeLive Ticker
Isto tako ako NK ove godine osvoji LP rezultati će biti u redu i niko neće imati kaj za srat i IZGLEDATI će ili bolje rečeno PRETVORITI ĆE SE U ČINJENICU DA SAM JA BIO U KRIVU JER ME REZULTAT DEMANTIRA i svak onaj koji je reko da je loš kadar, trener igra pička materina biti će u krivu...
I to je tvoj koncept razmišljanja...
Ima jedan minimum uspjeha, rezultata ispod kojeg Niko ne bi mogao ići po mom nekom mišljenju. I jeste istina da su meni kao prvo meni rezultati bitni (znači za najveće trofeje mi nije bitan način dolaska do istih), a tek mi onda dolazi ljepota igre, ljepota fudbala kojeg igramo.
anton 1983 napisao:No tebe sad jebe slijedeće...
Što ako rezultat neće biti u redu? što ako nisu napravljene stvari koje su se trebale napraviti? Što ako su nam podvaljeni muda pod bubrege?
Pa eto ti sad situacije.
Puno nas tvrdi da je NK krivi izbor BIO odma od starta. Čim je on izabran i čim smo vidli kakvi su bili transferi odmah smo svi zaključili da je uprava odlučila ovu sezonu baciti u smeće. Mi već od tada znamo i urlamo wtf!?!?!? No ok, ako to i je tako, ajmo onda od trenera tražiti da se tako i ponaša. Ponaša li se naš trener tako?
Mi možemo o tome raspravljati, da li je Niko bio prvi izbor ili nije. A znamo da je za njega splet određenih okolnosti igrao ulogu. Samo ja sam tada rekao odmah, da ga na određeni način ne smatram lošim izborom. Bivši igrač Bayerna, poznaje DNA kluba, a prije toga već argument što poznaje Njemačku i prilike u istoj, solidno, pa čak sasvim dobro vodio Eintracht Frankfurt. E sada, znaš li ti ko je najveći protivnik Nike (i ko će to ostati ako se u njegovoj filozofiji određene stvari ne promijene)? To su svi oni koji hoće da gledaju apsolutno napadački, ofanzivni fudbal. A Niko tu više balansira. I pametno on pokušava izvući najbolje iz sezone. Niko je tvoj sunarodnjak, a Salihamidžić moj (iako ćemo obojica u nekim stvarima više razmišljati na njemački način) pa ja prije mislim da je ovaj drugi dosta loš izbor u odnosu na ovog prvog. Kaže cruz treba Hasanu dati više vremena, ali ako gledamo realno koje su to njegove reference, Niko je određene reference i imao, bio selektor, a i dvije dobre sezone u Frankfurtu. Dobro je on tamo radio i s mladima, a ostvario je 2 fina rezultata u BuLI i osvojio kup.
anton 1983 napisao:Eto dođe UH u Dopple ŠPEK i kaže - mi smo spremni ovu sezonu baciti u smeće. Znači UNUTAR KLUBA TO SE ZNA!!!! A Kovač niti daje Renatu da igra, niti daje priliku mladoj deci! Pa ako ti je uprava dala zeleno svijetlo da uništiš sezonu, pa daj ju onda uništi za dobrobit kluba!!!
E pa tu je kvaka...Njemu niko nije dozvolio tu "slobodu". Gledaj, gledao sam Doppelpass i tu je Uli više rekao kako jednostavno su rizikovali i čak bili spremni i žrtovati sezonu, da su uzeli svjesno taj rizik. Ali kada mu se dobro prate riječi, onda je razlika u tome kada kažeš "uzeli smo u obzir taj rizik i spremni smo to učiniti da bi oni imali dobar oproštaj" a drugi je par cipela ako kažeš ovu smo sezonu "odlučili žrtovati" (to ne bi smio ni reći, smio bi da je Bayern zaista forsirao mlade igrače, kao što ti spominješ).
Što se samog Nike tiče, njemu opšte nije loše krenulo sa Renatom, počeo je iz njega izvlačiti potencijal koji niko prije njega od trenera nije uspio (jest da ovi prethodni apsolutno ništa nisu ni izvukli iz njega

). Ali onda je došla kriza rezultata, jebavanje od strane bitnih igrača i Niko se bacio na totalnu siguricu. Od strane njega legitimno, ali naravno da je takvoj situaciji kumovala uprava.
anton 1983 napisao:I onda dođe NK i u prvih 11 mi stavi: Martneza, Mullera, Ribery i Rbbena i tako odluči igrati od samog starta - pa kosu bi si počupo jer u konačnici za razvoj kluba to je KATASTROFA!
Uli kaže da su igrači zaslužili oproštajku, pa zar prošla godina to nije mogla biti? Što prošle godine nisu bili dovoljno stari?
Onda uđeš u sezonu s jednim bekom, pazi jednim bekom za zamjene i nemaš niti jednu drugu opciju. Nemaš niti klinca kojem možeš dati 3 tekam da odigra i još taj bek koji je osto je teško smeće i razlog zašto je osto u klubu tj. 2 su: 2 mjeseca dobre igre prošle sezone, ljenost i škrtost uprave da nešto prošlo ljeto po tom pitanju napravi. Da se razumijemo, da smo mi ušli u sezonu sa nekim super ŠPEK bekom kao zamjenom ili bar Ok, recimo da smo uzeli Vrsaljka, koji je zahvalan igrač i brijem da nije sklon ozlijedama, mislim da bi to svi lakše provarili, ili pak Heinrichsa, ali ovo je teški i nedopusti gaf. I sad effe jedina šansa da sve bude ok je da mi na neko čudo Božje s Rafinhom uspijemo ostvariti sve što trebamo, znači kapacitet poklapanja je ono neopisiv!!! Da Jupp je bio u polufinalu i da rezultati su bili u redu, ali mi smo izvukli Bešikatš u 1/8 finalu, druga opcija je bila BArcelona. U drugom krugu smo mi izvukli gnoj od Seville. POKLAPANJE!!! Jesmo li mi bili na razini kluba vrijednog 1/2 finala i osvajanja LP ili je to sve bila jako velika doza sreće i poklapanja? Zapitaj sebe...
U ovom dijelu kritike na račun uprave, ulazak u sezonu s jednim bekom i slično se mogu apsolutno složiti.
Što se tiče ovog s Juppom, pa tu ne možemo stvari sada crno gledati, ta Sevilla ko prvo mnoge druge bi i izbacila, a s Barcom bi bolje moguće odigrali nego s Realom (Real je imao taj gnoj, koji smo mi ranije godinama znali protiv njih imati, tu je problem). Dobro sada sam ti bukvalno odgovorio i ako si ti Barcu eto onako uzeo kao primjer možda.
anton 1983 napisao:Evo ti komentar za Martineza. Ti prije tekme smatraš da bi Martinez s Poolom trebo igrati. Što i nije ludo. Ludo je to što se ti nadovezuješ i smatraš da će on odigrati kao 2013, što je u toj fazi notorna glupost jer znamo da je MArtinez ove godine katastrofa. I gle čuda, Leon se ozlijedi i Martinez odigra utakmicu sezone. SUPER ALI NEPLANIRANO! Bi li Martinez igro da je Leon bio fit, nikada nećemo znati... I sad će naši ostaviti Martineza, pozvat će se na dve tri dobro odigrane tekme i to je to - JER IM SE NEDA!
Pa gledaj Martinez je takav igrač na kojeg se još možeš osloniti u određenom broju velikih utakmica. A jasno je meni da ovo nije 2013. , da vrijeme ne stoji i da je i on izgubio na određenim kvalitetima. Ali možemo i dalje reći da je dobar i da je za takve uloge i takvog tipa generalno trenutno jako teško naći...
Samo ja sam pred Liverpool najviše i zagovarao Martineza, jer nemamo drugog sličnog igrača, nemamo drugog igrača u kadru koji može to odraditi što on može. Ovi drugi jo to moraju "učiti" moraju dostići taj balans između ofanzivne i defanzivne igre. U dosta slučajeva čak smatram da Thiago i James i ne mogu zajedno igrati. Bez Javija u timu, ne mogu čak nikako zajedno. S Goretzkom zajedno s njima dvojicom je plesanje po tankom ledu. Goretzka mi jeste drag, ne osporavam ga opšte, nego govorim da i on ne može toliko defazivnog odraditi, kao Javi. Previše je i on skoncentrisan prema naprijed, iako odradi prljavog posla dosta.
anton 1983 napisao:Evo ti jedan jako svjež primjer debilizma i nesposobnosti i totalnog promašaja.
Najbitniji igrač Bayerna u ovom trenutku je Coman - AKO ME RAZUMIJETE. Jedva ga se pokrpa za Liverpool, odigra protiv Liverpoola i sad mi igramo doma protiv Herthe, nama ne ide i njega se stavlja u igru i lik se ozlijedi. ZAŠTO!?!??!?!?! Pa on nije smio niti bit na klupi neg si mu trebo dati slobodno, zašto nisi sposoban bez njega pobijediti Herthu. Koji kiurac stavlja koreance i kanađane na klupu ako ne smiju igrat!?!?!? I onda će nam protiv Poola trebat Coman i dal ćemo ga mi imat - pa to se mora izbjeć da se događa. Coman nije imo kaj protiv Herthe igrat i ti moraš biti sposoban da pobijediš Herthu bez Comana. Ista pička materina mu se dogodila sa Thiagom protiv Rodingsmeća, a Thiago tu tekmu uopće nije smio igrati.
Ovdje se slažem. Na bilo koji način se moralo probati proći tu utakmicu bez Comana. U konačnici je i dobivena bez njega, jer nije ni stigao značajnije uticati na njen tok.
anton 1983 napisao:A ovo što se tiće Dusela. Slažem se da je teško odigrati dobro prije LP tekme i poslije LP tekme i da je ok, da te tekme odigraš gnjilo i negledljivo, to nije nikakav problem. No problem je effe što mi već jako dugo unatoč pobjedama igramo gnjilo i negledljivo i rijetko kad se pogleda Bayernova tekma da kažeš, jebote odigrali smo dobro. Recimo to se dogodilo protiv Schalkea...
Gledaj, naravno da dugoročno ako baš onako svaku utakmicu igraš kao protiv Herthe, da to ne može biti dobro. Dusel jeste pohvalan, ali naravno da se ne može baš tako ni stalno. Ali ti si upravo i naveo razlog što sam ja onako reagovao. Radi se o utakmici nakon LP, a plus nakon određene nesigurnosti koja se uvukla u ekipu tokom jeseni, pa poslije su nam se počele nakon perioda stabilizacije javljati strašni problemi u odbrani (posebno iskazani u duelu s Leverkusenom koji smo u konačnici i izgubili), onda se i mora tražiti neki način da se postigne balans. Npr. u Liverpoolu smo bili sjajni defanzivno, a sada ćemo vidjeti kako to uskladiti, kada Liverpool koliko-toliko moramo i napasti, jer moramo nekako uvalit gol(ove).
E sada vidiš, vidim i ja kritične tačke. Ali problem je ako ćemo samo sve vidjeti crno, onda šta bi navijači drugih klubova trebali govoriti. Da zanemarimo tu Real, pa eventualno Barcu, onda bi navijači Arsenala, ManU-a, Intera i drugih trebali svoje uprave napucati nogama u glavu. I pored fula u kadru, ne može General (uzimam eto njega za primjer, nekako mi je najžešću kritikama i strašno pretjeruje) govoriti kako je nama potreban totalni Umbruch i da treba 10 igrača zamijeniti i kako se samo spavalo proteklih godina. Ipak, ne treba zanemariti da su dovedeni mladi kvalitetni igrači poput Comana, Kimmicha, Suelea, Goretzke, a i Gnabryja.
Znači nervira me taj neki "nasilni" pesimizam i crnilo i to gledanje kroz neku crno-bijelu prizmu. Tu je poenta..