(19.2.2019.) Liverpool FC 0:0 FC Bayern München

Podforum za utakmice Bayerna u Ligi Prvaka u sezoni 2018-19

Re: (19.2.2019.) Liverpool FC -:- FC Bayern München

PostPostao/la cruz » 18 vel 2019, 12:47

povući ću paralelu s utakmicom u dortmundu, koji je u tom trenutku bio jedan od najjačih momčadi po formi:

šta se dogodilo?

Igrali smo na nivou dosta dugo, stvarali prilike i zabijali golove, čak nam je poništen gol za izjednačenje...

Međutim desilo se ono što MORAMO IZBJEĆI PROTIV POOLA:
- individualne greške obrambenih igrača i veznjaka
- dortmund je imao masu kontranapada.
- dopuštali smo protivniku igru bez puno prekidanja pa su brzi dribleri došli do izražaja.

Koliko god možda dobro odigrali u napadu i požrtvovani kroz cijelu tekmu, ako se ne poprave te stvari onda ćemo opet izgubiti

Nadam se da je momčad naučila nešto iz ove utakmice, iako, imamo itekako razloga za biti skeptični jer nam se stalno ponavljaju iste greške u obrani. Plus s ovakvim brzim momcima ko u poolu možemo očekivati i isključenja ako se atmosfera previše naloži... to je isto mogućnost.
No bolje je i crveni žrtvovat za neriješen rezultat nego s 11 igrača masno popušit.

------

ali ne bi ja bio ja da ne gledam pozitivno. Njihova krnja obrana nam može biti prilika. i da, jebote pa ovakva tekma igračima mora sama po sebi biti brutalna motivacija.
Nemam pojma kakav bi mogo biti ishod, samo se nadam da će biti koncentracije i jedne veće doze agresivnosti u sredini....
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 18 vel 2019, 14:04

Ja bih radije s bržim veznim redom igrao nego s Martinezom ako im se može utuviti u glavu da ne idu previše naprijed i da kompaktno stojimo. Ali trebat će se potući i s njihovim veznjacima tako da... Nije lako. Sanchesa ubaciti ;)
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 18 vel 2019, 18:26

Potpuno mi svejedno s kojim veznim redom ćemo igrati dvije utakmice protiv Liverpoola jer se jednostavno niti jedna kombinacija ne zna u fazi obrane braniti zajedno sa zadnjom linijom, zaustavljati napade, kontre i osvajati lopte. :mrgreen:

Mi smo uspjeli protiv Augsburga zabiti najbrži autogol u povijesti Bundeslige gdje je 13 sekunda to trebalo Rekordmeisteru da izvede. :haha: :doh:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 18 vel 2019, 19:47

Javi po meni bi trebao (čak i morao) igrati, mora se u ovoj utakmici imati jedan igrač za robusne stvari i da odradi rovovski posao. Javi se čini često u zadnje vrijeme, kao da nije u formi od prije, ali sa formom kakvu je pokazao u utakmicama protiv Hoffenheima nakon zimske pauze i protiv Eintrachta prije zimske pauze (u tim utakmicama jako dobra izdanja) može jako koristiti. On je to rješenje da se zakrpe rupe, koje vidimo u zadnje vrijeme. Jednostavno jako će teško biti to uskladiti da igraju James-Thiago-Goretzka i da očekuješ da oni pravo rade prema nazad. Ako se baš odluči za defanzivniju varijantu, onda pored Javija igra Goretzka i naravno Thiago, a James bi onda tek poslije mogao ući. Samo je bitno da Javi igra, u slučaju da ne igra, onda bi tu mislim baš morali igrati na gol više i moralo bi se nešto posebno desiti da s tom postavom zatvorimo dobro prostor nazad. Čak i Javi daleko od prave forme, može puno više toga učiniti i začepiti pozada nego neko od ovih drugih veznih igrača.

A što se ofanzive tiče, tu bi najbolje bilo da po krilima djeluju Coman i Gnabry, da onda turbo pogonom gledamo da razbijemo njihovu odbranu. A i Lewa bi trebao posebno iskoristiti izostanak Van Dijk-a.

Većina i ovih analitičara, eksperata na njemačkim tv stanicama (poput Effenberga, Matthausa, Hamanna, Freunda) plediraju za stoperski par Hummels - Boateng, zbog iskustva i u tom slučaju povlačenje odbrane, igranje dosta defanzivnije. A i oni bi , pa čak i još drugi i pored ovih nabrojanih većinom stavili Martineza u prvu postavu, jer po njima jedino tako Bayern na Anfieldu može biti defanzivno stabilan. Prema naprijed svi vide šansu Bayerna, pogotovo zbog velikih problema u Liverpoolovoj odbrani. Naravno od ovih gore nabrojanih svi dobro poznaju Bayern jako dobro (Freund jedino za Borussiju igrao), a dvojica su i pravi eksperti za engleske timove Hamann i Freund (prvi igrao za Liverpool, a drugi igrao u Engleskoj, pa kratko bio i pomoćni trener Tottenhama).
Ipak, ovo za Javija sam već rekao, ali po pitanju stoperskoj dvojca, ipak bi tu išao na opciju Hummels - Suele, koji sada ipak djeluju najuigranije, iako i Suele je počeo neke greške praviti, ali generalno je jako dobar cijelu sezonu i naš je najbrži stoper. Znači uz brzinu ima i robusnost i može biti jako bitan u ovoj utakmici.

E sada ako ne bude spreman Coman, da li ići s Riberyjem, koji ima iskustvo u pojedinim utakmicama ove sezone pokazao da može, ali imao je možda dvije sjajne partije, a u ostalim bio više prosjek. Sada upitno kakvog bi Riberyja sutra vidjeli (motiva ne bi falilo), ali bi pri takvom tempu kakav se sutra očekuje morala onda vršiti već izmjena oko 60. ili najdalje 70. minute.

Uglavnom zabit ćemo gotovo sigurno sutra, moguće i 2 x ali onda ne bi smjeli više od 2x primiti.
I moram dodati da je Hamann dao zanimljivu izjavu, kako Bayern sutra mora zabiti, pa čak mora i najmanje remizirati ukoliko želi obezbijediti prolaz u revanšu, jer ako Liverpool dobije onda bi mogao na Alianz areni da ubije našu ekipu kontrama. Nije daleko od istine, ali ja bi prije svega rekao da moramo zabiti. A svakako kvaliteta i iskustva za dobar rezultat imamo. Samo treba na početku odmah biti prisutan i ne dozvoliti da nas na foru pregaze i uvaljaju brze golove u prvih pola sata.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la effe__sa » 18 vel 2019, 19:59

Firmino im izgleda izostaje. Razbolio se.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 19 vel 2019, 10:22

Ja nekako imam dojam da ce Martinez startat, a ne bi se cudio da to bude umjesto Leona, a ne Jamesa!
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 19 vel 2019, 11:44

anton 1983 napisao:Ja nekako imam dojam da ce Martinez startat, a ne bi se cudio da to bude umjesto Leona, a ne Jamesa!

Ili Goretzka umjesto Jamesa iz Lewe a Iza Thiago I Martinez..
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 19 vel 2019, 11:49

doro napisao:
anton 1983 napisao:Ja nekako imam dojam da ce Martinez startat, a ne bi se cudio da to bude umjesto Leona, a ne Jamesa!

Ili Goretzka umjesto Jamesa iz Lewe a Iza Thiago I Martinez..

Ma znam to, ali baš velim kak mislim da će biti - svi pričaju Martinez ili James, a ja si nekak mislim da je Goretzka ili Martinez...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 19 vel 2019, 12:30

Logicnije je Goretzka ili James zbog nacina igre Poola I taktike nase nego Martinez-James...al bumo vidli morti nas iznenadi sa Renatom :mrgreen:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 19 vel 2019, 12:39

Mislim da se nismo skuzili. Predpostavlja se James, Thiago, Leon. Sad se ljudi pitaju da li mozda umjesto Jamesa staviti Martineza pa igrati Javi Thiago Leon, a ja mislim da ce nas Kovac iznenadit i odigrat Javi Thiago James, o tom se radi....
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 19 vel 2019, 12:44

Ja bi počeo ovako

-------------------Neuer-------------------
Kimmich-----Süle----Hummels-----Alaba
-----------------Martinez------------------
---------Thiago----------James------------
---Ganabry-------Lewa---------Coman---
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 19 vel 2019, 12:52

cruz napisao:Ja bi počeo ovako

:bravo:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 19 vel 2019, 13:05

cruz napisao:Ja bi počeo ovako

Tak I vjerojatno bude al treba razmislit da se Goretzka stavi umjesto Jamesa...zasto? Radi tranzicije jer je vislji I brzi igrac od Jamesa a na toj poziciji dao 4 gola u 3 tekme.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 19 vel 2019, 13:41

Bit pametan u ovom slucaju je jako tesko. Bojim se da na klub kao klub Liverpool ne pase i to je najveci problem i Klopp nas dobro pozna. Kad bi tu njega NK nasamario odma kunu od mene dobije!
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 19 vel 2019, 13:45

Gledaj pozitivno i gledaj u detalje.
Npr:
Solidno velike nade polažem u naše kornere i slobodnjake (iz daljine). Njihovu obranu čine van Dijk i Lovren, koji su glavni stupovi pri Standardsituationen. Matip i Fabinho nisu niski ali nije ovdje riječ o visini nego o BITNOĆI takvih šefova obrane... watch out.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Liga Prvaka 2018-19