effe__sa napisao:Murta napisao:U vezi je Martinez opet crna rupa, rupetina, odličan defenzivno, ali kad primi loptu napad staje, osim ako je šutira prema krilima. Onda se Thiago približava da nešto kreira pa s njim dva protivnika, nakon čega se otvara prostor za krila i bekove pa se šalje lopta tamo. Valjda će Sanches igrati umjesto Martineza u vezi, ovo stvarno nema smisla.
Nije Martinez rupa, čim i sam kažeš, da je dobro odradio defanzivno poslove. A ti bi spojio Sanchesa sa Thiagom, pitam se na šta li bi to defanzivno ličilo?

Nezamislivo faktički...Ne trebamo sad tražiti dlaku u jajetu i problem u Javiju...
Sad me antonov post podsjetio da sam zaboravio odgovoriti na ovo.
Martinez je fenomenalan u ulozi koju igra, samo što ta uloga nije baš previše korisna Bayernu, pogotovo s Mullerom u sredini.
Problem kod Martineza je što on ne može uputiti nekoliko riskantijih passova zaredom. Pa ako si gledao prvo poluvrijeme, to si trebao sam vidjeti kako je lopta kružila između stopera i Javija bez ikakve ideje dok se nije oslobodio neki bek ili Thiago. Da nismo polu-slučajno zabili prvi gol, ne znam kako bi to sve završilo. Ne znam koliko jasniji od toga mogu biti. Možda će s Jamesom umjesto Mullera biti drukčije.
Jedno od rješenja je Thiaga povući iza, a Javija naprijed pa onda imamo stvarno visoki visoki presing jer Javi ima šut i zna igrati glavom pa nije tolika napadačka taraba kao kad je direktno ispred obrane. To je, ako se sjećaš, napravio Pep protiv Chelseaja u superkupu prvi i jedini put. Thiago je dovoljno dobar da pokrije obranu. Samo onda nemamo apsolutno niti jednog playmakera osim s krila. Meni se Thiago kod Kovača naprijed posebno sviđa, imam dojam da je u ove dvije utakmice protiv Uniteda i Eintrachta pokazao jako puno drukčijih i boljih stvari nego dosad.
Druga opcija je izbaciti Javija iz veznog reda, o čemu sam pričao prije mjesec dana kao jedinoj normalnoj varijanti. Ako Sanches to ne može odigrati ko što vi kažete, a znamo da vjerojatno niti Tolisso ne može, a Goretzku Kovač i Low očito ne vide na šestici, pa onda je ovo stvarno horor i treba kupiti "Brozovića".
Ja još uvijek mislim da Sanches to može odigrati jer Javi ne igra standardnu šesticu zbog visokog presinga ostatka ekipe, a Sanches bi imao puno finog prostora za napraviti dodavanja.