Postao/la effe__sa » 04 svi 2015, 19:36
Što se utakmice protiv Barce tiče i dalje sam prilično optimističan. Značajnu ulogu u svemu mogu odigrati Benatia i Boateng pozada, koji imaju brzinu a i znaju se postavljati, idealni su da zaustave njihove ofanzivce (treba naravno i podrške ostalih, ali njih dvojica mogu veliki posao uraditi). Treba se sjetiti sjajne partije Boatenga protiv Messija na SP, kako ga je samo u par napada sustigao i zaustavio u situacijama kada je ekipa bila visoko postavljena i kada je Boa bio faktički zadnji čovjek. Takav njegov nastup je potreban.
Potreban je raspoložen Thiago i Muller prema naprijed te svakako jako je bitno da u igri glavom budemo jaki kao protiv Porta u revanšu. Ako bi kao protiv Porta ponovili taj segment, mislim da bi sigurno došli do pozitivnog rezultata. I vezni redovi će voditi svakako veliku bitku...
Barca jeste dosta stabilna, ali pogotovo u igri glavom se Barca pozada može raniti. Tu su i dalje ranjivi. Isto tako oni nailaze na protivnika koji slično igra, pa im i to može biti zbunjuće. Isto tako moguće je da možemo nametnuti i malo više robusnosti i oštrine u sredini, pogotovo sa Schweinijem i Xabi Alonsom. Ali isto tako , nevažno ko bude igrao, možemo uspostaviti i kontrolu nad loptom.
Jedna od varijanti, ako bi Lewa igrao, bila bi svakako pokušati ostvari posjed oko sredine terena i na svojoj polovici, znači više držati tu loptu i pokušavat je prebaciti do Poljaka, koji je gore može zadržati i nešto napraviti ili eventualno spuštati prema Mulleru ili drugim igračima koji nalijeću iz drugog plana.
U fudbalu je svašta moguće, moguće je da stvari odu naopako (treba se sjetit prve utakmice protiv Porta i amaterskih grešaka i poklonjenih golova, koje kao takve u 20 godina gledanja Bayerna nismo vidjeli, bar najmanje 20) i može se desiti i to da nas nabiju, ali po meni bi to više bio rezultat loše postavke igre ili neke naše crne noći. A crnu noć kao u Portu teško da možemo imati, tako da očekujem pozitivan ishod.
Crnim prognozama zato nema mjesta, ali pojedine crne prognoze na forumu su ionako smiješne i ne shvatam ih baš ni zasnovanim na argumentima.