malo me
ovo navelo na razmišljanje.
Znači momak (Gabriel Jesus, 20 godina) iz Brazila dođe u Englesku ligu i u prvih 18 utakmica zabije 12 golova i da 5 asistencija. City ga doveo za cca 32 mil eura.
Međutim taj momak je imao klauzulu da za 25 milijuna može ići u real, barcu, bayern i united.
Šta to znači?
To znači da smo među top talentima južne Amerike idalje top destinacija. Smatraju nas uz ta tri kluba vrhom vrhova za dostići u karijeri.. Znači imaš prednost nad svim drugim klubovima!
Nadam se da razumijete šta to znači i kako smo do sada intenzivno flopali.
Nije flop samo grijeh. Već je i propust grijeh.
Breno, dos Santos, Sosa, Santa Cruz (koji je bio čak i ok) itd.
Upalilo je kod Demichelisa, on je postao svjetska klasa, ali to bi bilo to.
To sve vuče korijene kada je rolex iznio svoj stav 201.. godine: "Wir werden keinen jungen Spieler aus Südamerika mehr holen, das hat keinen Sinn".
Nema smisla dovoditi mladiće iz južne amerike? a je li?
ajmo aplauz
i kod Neymara i Agüera smo visoko kotirali, čak smo ih mogli prije svih dovesti... ali nije imalo smisla!
Mi fanovi baš i nemamo insajderske informacije, ali mogu samo zamisliti kod kojih smo top talenata izvisili.
Ja ne bi odustao od tih momaka! Samo bi odustao od LOŠIH SKAUTA & LOŠIH ODLUKA MANAGERA BAYERNA!
-------------
S druge strane, po čemu je Sanches drugačiji od južnoameričkih igrača?
Onda kad smo ga doveli - mi smo naziđali veznjaka i očekivali smo od teenagera da se među šestoricom probije.
Ajmo pljesak
Niti znamo dovesti, a kad dovedemo ne znamo razviti.
Pep dovodi talente samo ako smatra da će igrati, jer zna da se na klupi neće razviti.
A da, Pepu nismo željeli dovesti neymara, de bruynea, sanea, gündogana, i ko zna koga još.
------------
jesam li ja jedini koji vidi hrpu paradoxa i lošeg planiranja!?
da ne budem nekorektan, shvatljivo mi je ako ne žele dovoditi mladića ako već na njegovoj poziciji igra Ribery, Robben, Müller, Lewa, Lahm, itd.
Ali zašto onda dovoditi Götze-a? Zašto dovoditi Sanchesa? Zašto dovoditi Benatiju za 30 milijuna da bude 4. štoper?
Nisam pametan, o ovome se može pričat satima.
Posebno je zabrinjavajuće kada nam top talenti iz Bavarske promaknu kroz prste poput weigla, hummelsa, braće bender itd.
O Kroosu neću da pričam više, steže...