doro napisao:Vrijeme je da promjenimo sistem I igramo romb usredini I Napred sa Gnabryjem I Lewom...to uigrat I odjebat Riberya I Robbena...navodno se Coman Bude vratio prije Roka pa njega stavit Napred Tj rotirat sa Gnabryjem....IMA 2 mogucnosti 3-4-3 I 4-4-2 obje sa rombom.
Malo to treba lepše sročiti, jedno je igrat formaciju, a jedno je gajiti filozofiju kluba. Promijeniti formaciju može bilo tko, ali filozofiju; to je neš sasvim drugo.
Mi trenutačno imamo kadar koji može "kopirati" trenutačnu filozofiju PEPA i mislim tj. siguran sam da tome moramo pobjeći. Naime danas svaki klub mora biti kadar igrat dvije totalno nepovezane formacije kojima se kadar s jako malo izmjena može prilagoditi. Isto tako radi Juve, ali oni i malo pretjeru i imaju problem Đabala - Ronaldo. Sjebano je kad ti to napadne dva super mega špek igrača. Kod Citya, mislim da nema takvih mangi, tj. jedina Manga je De Bruyne, a svi ostali su "drugi". Ma dobro dosta Poop o tome...
Preći sada na romb mislim da nije pametno dok se ne dogovori "cijeli Bayern". Ono što smatram da mora postojati, je "Bayernova filozofija" s krilima i Kovačeva s wing bekovima. I onda tome prilagođavaš igrače.
Znači u taktici s 3 štopera igraju Muller i Lewa, u taktici s 4 obrambena igraju Lewa ILI Muller i mislim da to može funkcionirati.
Eto sad igramo protiv Atene i dođe NK i na teren stavi:
----------Muller-------Lewa
-----------------Thiago
-----------James------Leon
Alaba----------------------------Kimmich
------Hummels-Martinez--Sule
Jel bi ko srao? Evo ja prvi ne bi pa makar govno igralo, jer mi to ima smisla. Ok stavio bi sad GnaBrya umjesto Alabe zbog forme, ali kužite poantu.
Ali recimo da mi dođe i stavi 4-2-3-1 s Mullerom na "polušpici" opet bi fraze dobio! Ako želiš, a moraš to htjet onda kadar koristi na dva različita, ali ISPRAVNA načina, a ne dva različita načina. Jer ovo s 3 igrača u obrani, može biti ispravno za igrati i protiv "Realova"....
Neki buju se pitali zakaj Thiago desteka, a ne James. Namjerno sam to napiso!

Ono što sam primjetio prateći Thiaga je da on ima dvije pozicije na kojima je prejeben i jednu di je "loš". On treba halati baš šesticu, ali ne razarača već graditelja igre ili desetku koja razigrava. Kad igra osmicu, onda je najviše izgubljen. Eto sad zadnju nije bio toliko dominantan jer je prvo lopta došla do Martineza, a ispred njega je urgirao James, a James je prošle sezone dokazo da je jeben na osmici. Desetku kao takvu bi i izbacio i u biti složio vezni red u ovom, ali i u svakom drugom slučaju u biti ovako:
------------------Leon
--------James
--------------Thiago
To mi je nekekao najidealnije kada bi ova 3 igrača gradila naš vezni red.