effe__sa napisao:E pa nije to baš ni tako. Eto malo već oko ovog prokomentarisah tamo na temi BuLi s antonom.
Sada i jeste ključno da vidimo kako će se situacija razvijati u narednim utakmicama. Teoretski ako nam se ponovi neki od crnih momenata iz sezone, oba trofeja možemo prokockati.
Ti i ja to znamo. Znaju to i ostali ovdje,

ali u našoj upravi je to uvijek znak za obračun s neistomišljenicima, prvenstveno kritičarima sa prošlogodišnje skupštine gdje su pale riječi kakve nikad nisu pale tijekom 40 godina Hoeneßove vladavine. Da ne govorim kako navijači, tj. Nijemci ovu veliku pobjedu vide kao instant preokret snaga, pa krenu likovati prema navijačima BVB-a, HSV-a, S04 i dr.
Uli je jučer slavio na stadionu kao u stara nogometna vremena, a njegov mlađi brat Karl nije dijelio to silno oduševljenje s njim kod 4:0 već je više onako oprezno nabacio odmjeren smiješak i pljesak.

Možda je konačno došao pameti pa skužio da bi opet mogao ispasti idiot narednih tjedana kao što je to bio zadnjih 4 godine s izrazito lošim upravljanjem kluba.
Svi smo potpuno jednoglasni iz TRENUTNE perspektive i perspektive zadnjh 3-4 tjedna kad kažemo da ne možemo ocijeniti kolika je Kovačeva odgovornost, (ne)sposobnost, (ne)kvaliteta i ima li on autoritet u momčadi ili ne, je li on obična marioneta uprave ove sezone ili ipak vlada svojom klupom i terenom suvereno te bi li rezultati bili dobrano bolji da su tu veći i jači stručnjaci. Teško je to ocijeniti, ali se može malo ubaciti i zadnjih 3-4 godine kako je izgledalo sve prije njega.
Niko kad je došao, etiketiran je već u startu je bio od strane pojedinih navijača kao žrtveni jarac jer se nije htjelo ulagati ništa veliko zadnje ljeto, kao ni ljeto prije toga, a remont je itekako kucao nakon završetka sezone 2016./2017. Thomas Tuchel je kod svih bio novi trener Bayerna nakon otkaza u 2017., a uprava je to sabotirala jer je znala što slijedi 2018. s njegovim imenovanjem. Jupp je dobrano smanjio požar(nije ga u potpunosti ugasio što su podvalili Uli i Karl) i to se pokazalo višestrukom pogreškom što ova sezona i pokazuje jer je ona samo posljedica kadrovskog nerada od ljeta 2015. do danas.
Ancelotti je doživio isto što i Kovač, čak je imao i bolju poziciju u ekipi kad je došao; Lahm, Alonso i još neki su tu bili, 2 godine mlađi Ribery i Robben i sl. Osvojio je naslov prvaka, dogurao negdje do polufinala Pokala, ispao u četvrtfinalu kontroverzno od Reala, no Talijan kraj 10. mjeseca iduće u sezoni 2017./2018. nije dočekao. Sve ostalo sam ranije spomenuo.
effe__sa napisao:Isto tako sam ovih dana sebi postavio pitanje, kakva bi Nikina situacija bila da je tu Sammer umjesto Hasana?

Misilm da ne bi on tu puno pomogao. Sammerov utjecaj je poprilično kopnio u mandatu Guardiole jer je Katalonac sam po sebi bio i više nego dovoljan, to sam ja barem tako tada vidio i stekao dojam. Sammer je mogao služiti samo za prepucavanja sa uplakanim Watzkeom i Zorcom te njemačkim novinarima.
No zato Sammer na transfer-politiku kluba nije mogao imati uopće ozbiljan ili ogroman utjecaj. Sad Salihamidžić u ovom kratkom razdoblju ispada kao utjecajniji i važniji nego Sammer svojevremeno, ali to meni izgleda kao totalna glupost, no kakogod...

Hasan je isto ciljano doveden za prljave poslove Ulija i Karla i dosta je u kratko vremena pretrpio uvreda i ruganja i od navijača i od igrača, pa čak i od Ulija jer ispada kao neka budala i dvorska luda, a to koliko god (ne)sposoban bio on nije zaslužio upravo zbog svega što je kao igrač dao.

Dodajmo k tome kako Nerlinger i Sammer prije njega ni pojedinačno ni skupa nisu doživjeli koliko je sam Hasan doživio.
Bolje je da Sammera nema i da prodaje svoju reputaciju u ovim mutnim igrama zadnje 3 godine koju je stekao u Elfu i Bayernu između 2012. i 2015.