(6.4.2019.) DER KLASSIKER FCB 5:0 BVB

Podforum za utakmice Bayerna u Bundesligi u sezoni 2018-19

Re: (6.4.2019.) DER KLASSIKER FCB 5:0 BVB

PostPostao/la effe__sa » 07 tra 2019, 12:07

FCB_general napisao:E pa to je problem - sad je Kovač zbog jedne utakmice ispao taktički-mag. :D

E pa nije to baš ni tako. Eto malo već oko ovog prokomentarisah tamo na temi BuLi s antonom.
Sada i jeste ključno da vidimo kako će se situacija razvijati u narednim utakmicama. Teoretski ako nam se ponovi neki od crnih momenata iz sezone, oba trofeja možemo prokockati.
Nisam ostalo citirao, ali interesantne si teze postavio. Da li i koliko Niko ima ekipu pod kontrolom? Da li igrači igraju kako i kada oni hoće? I naravno da rado svi želimo dobiti i ostale odgovore, po pitanju koncepcije kluba. Ali definitivno je jasno da Niko nije jedini kriv za loše momente u ovoj sezoni.

Isto tako sam ovih dana sebi postavio pitanje, kakva bi Nikina situacija bila da je tu Sammer umjesto Hasana? :D
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 07 tra 2019, 12:55

effe__sa napisao:E pa nije to baš ni tako. Eto malo već oko ovog prokomentarisah tamo na temi BuLi s antonom.
Sada i jeste ključno da vidimo kako će se situacija razvijati u narednim utakmicama. Teoretski ako nam se ponovi neki od crnih momenata iz sezone, oba trofeja možemo prokockati.

Ti i ja to znamo. Znaju to i ostali ovdje, ;) ali u našoj upravi je to uvijek znak za obračun s neistomišljenicima, prvenstveno kritičarima sa prošlogodišnje skupštine gdje su pale riječi kakve nikad nisu pale tijekom 40 godina Hoeneßove vladavine. Da ne govorim kako navijači, tj. Nijemci ovu veliku pobjedu vide kao instant preokret snaga, pa krenu likovati prema navijačima BVB-a, HSV-a, S04 i dr.

Uli je jučer slavio na stadionu kao u stara nogometna vremena, a njegov mlađi brat Karl nije dijelio to silno oduševljenje s njim kod 4:0 već je više onako oprezno nabacio odmjeren smiješak i pljesak. :) Možda je konačno došao pameti pa skužio da bi opet mogao ispasti idiot narednih tjedana kao što je to bio zadnjih 4 godine s izrazito lošim upravljanjem kluba.

Svi smo potpuno jednoglasni iz TRENUTNE perspektive i perspektive zadnjh 3-4 tjedna kad kažemo da ne možemo ocijeniti kolika je Kovačeva odgovornost, (ne)sposobnost, (ne)kvaliteta i ima li on autoritet u momčadi ili ne, je li on obična marioneta uprave ove sezone ili ipak vlada svojom klupom i terenom suvereno te bi li rezultati bili dobrano bolji da su tu veći i jači stručnjaci. Teško je to ocijeniti, ali se može malo ubaciti i zadnjih 3-4 godine kako je izgledalo sve prije njega.

Niko kad je došao, etiketiran je već u startu je bio od strane pojedinih navijača kao žrtveni jarac jer se nije htjelo ulagati ništa veliko zadnje ljeto, kao ni ljeto prije toga, a remont je itekako kucao nakon završetka sezone 2016./2017. Thomas Tuchel je kod svih bio novi trener Bayerna nakon otkaza u 2017., a uprava je to sabotirala jer je znala što slijedi 2018. s njegovim imenovanjem. Jupp je dobrano smanjio požar(nije ga u potpunosti ugasio što su podvalili Uli i Karl) i to se pokazalo višestrukom pogreškom što ova sezona i pokazuje jer je ona samo posljedica kadrovskog nerada od ljeta 2015. do danas.

Ancelotti je doživio isto što i Kovač, čak je imao i bolju poziciju u ekipi kad je došao; Lahm, Alonso i još neki su tu bili, 2 godine mlađi Ribery i Robben i sl. Osvojio je naslov prvaka, dogurao negdje do polufinala Pokala, ispao u četvrtfinalu kontroverzno od Reala, no Talijan kraj 10. mjeseca iduće u sezoni 2017./2018. nije dočekao. Sve ostalo sam ranije spomenuo.

effe__sa napisao:Isto tako sam ovih dana sebi postavio pitanje, kakva bi Nikina situacija bila da je tu Sammer umjesto Hasana? :D

Misilm da ne bi on tu puno pomogao. Sammerov utjecaj je poprilično kopnio u mandatu Guardiole jer je Katalonac sam po sebi bio i više nego dovoljan, to sam ja barem tako tada vidio i stekao dojam. Sammer je mogao služiti samo za prepucavanja sa uplakanim Watzkeom i Zorcom te njemačkim novinarima.
No zato Sammer na transfer-politiku kluba nije mogao imati uopće ozbiljan ili ogroman utjecaj. Sad Salihamidžić u ovom kratkom razdoblju ispada kao utjecajniji i važniji nego Sammer svojevremeno, ali to meni izgleda kao totalna glupost, no kakogod... :D Hasan je isto ciljano doveden za prljave poslove Ulija i Karla i dosta je u kratko vremena pretrpio uvreda i ruganja i od navijača i od igrača, pa čak i od Ulija jer ispada kao neka budala i dvorska luda, a to koliko god (ne)sposoban bio on nije zaslužio upravo zbog svega što je kao igrač dao. :no: Dodajmo k tome kako Nerlinger i Sammer prije njega ni pojedinačno ni skupa nisu doživjeli koliko je sam Hasan doživio.

Bolje je da Sammera nema i da prodaje svoju reputaciju u ovim mutnim igrama zadnje 3 godine koju je stekao u Elfu i Bayernu između 2012. i 2015. :) :bravo:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 07 tra 2019, 13:57

anton 1983 napisao:Oćemo sad opet ostaviti Kovača za trenera? :hehe:

Ludnica velim ti!

Oce li se treneru oprostiti Liverpool?
Oce li se treneru oprostiti kada nakon ove pobjede počne gubit bodove protiv malih ekipa? A bome ih je gubio kroz cijelu sezonu, ko zna šta nas još čeka, samo bod prednosti imamo..

Pazi, uprava bi bila luda da u javnosti ista protiv trenera izjavi, a tako se nekima čini da je trener beton. Nisam siguran da je njegova pozicija toliko sigurna, bez obzira na ovu pobjedu

Rummenigge kod Wontorre: „Es gibt keine Jobgarantie für Niemanden. Jeder muss bei Bayern München liefern.“
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 07 tra 2019, 14:14

S obzirom da je tekma bila takva kakva jest i da nema šta puno komentirati o njoj, ja bih o nečem drugom. Odnosno o nekom drugom. Ali iako bih se rado nadovezao na neke prijašnje komentare s ove teme o ekipi i treneru, ovaj put mi se neda opet o Kovaču :D

O kome se radi? Pa o našem malom GICBRIJU! Da da, mislim da je zaslužio da se kaže par riječi o njemu sada kad je sezona već pri kraju i kad se može dat neka ocjena.

Ja u vezi njega već neko vrijeme imam jedan čudan osjećaj. Kao neki deja vu, nešto što ne mogu napipat, ali je tu. Nešto na vrhu jezika. I onda mi je sinulo! Pa on mene podsjeća na jednog našeg igrača! A to bi bio Thomas jebeni Mueller.

Vjerojatno većina sada češe glavu dok ovo čita i pita se koji k ja pišem, ali nadam se da barem netko ima isti osjećaj kao ja! Možda vam bude jasno kad objasnim.

Zašto Mueller? Jedan crn, drugi bijel. Jedan naše dijete, drugi nije. Jedan je klasičnije krilo dok drugi najčešće igrao iza napadača. Gicbry brz i relativno dobar tehničar, spretan s loptom u nogama. Mueller priznao nekad davno da ni žonglirat ne zna. Pa kako me onda podsjeća na našeg legendarnog Tomicu?

Ne radi se o igračkim kvalitetima, barem ne izravno, koliko o percepciji. Koja su bila vaša očekivanja od Gicbrija na početku sezone? Vjerujem da bi 99% ljudi reklo rotacijski igrač, zamjena za Comana, Riberija, Robbena, pa i samog Muellera. Međutim, poklopile su se neke ozljede, loše forme itd. i dečko je počeo igrat. I ne samo igrat, počeo je doprinosit ekipi!

Ako dobro vidim, dečko je naš drugi najbolji strijelac ove sezone s 11 golova (uz 8 asistencija) u svim natjecanjima. Ispred njega je samo nedodirljivi Lewator s 35 pogodataka. Vrijednost mu je skočila od dolaska kod nas s 20 na 45 milja (prema transfermarktu).

A da vas sada pitam tko od vas računa na njega za ozbiljno, koliko bi vas potvrdno odgovorilo? Koliko je još prije koji tjedan smatralo da je on i dalje samo rotacijski igrač i da moramo ići po bolje krilo sada na ljeto? Znam, pitanje je teško i nije lako dat neki odgovor.

Zato sam malo razmišljao o njemu i skužio da se tog dečka možda opako podcjenjuje. Isto kao što se svojevremeno Mulca podcjenjivalo i ljudi su govorili da je smotan, štrkljav i da izgleda smiješno. A čovjek je kulerski odrađivao svoj posao i postigao znate već svi dobro kakve stvari u karijeri. Oborio vjerojatno i neke rekorde itd.

Tako i Gicbry - i dalje nekako u sjeni, svi misle da je samo prosjek koji neće opstat u Bayernu i za čiju poziciju treba ići po boljeg igrača na ljeto. Ali kako to onda taj dečko gotovo svaku utakmicu bude na pravom mjestu da zabije taj neki gol. Pa makar samo i nogu postavit, iako tko prati utakmice zna da je uz malo sreće mogao dati puno jako lijepih golova. A i dao je, recimo za repku sad protiv Nizozemske. Na kraju krajeva i u repki se nekako probio i ustalio, rekao bih kao igrač prve postave praktički.

Je li Bayern zapravo nabasao na puno boljeg igrača nego što smo svi mi mislili? Je li taj dečko ipak premašio očekivanja svih nas? Sumnjamo li još uvijek u njegovu kvalitetu i bi li ga prodali za 45 milja koliko vrijedi po transfermarktu?

Dajte napišite nešto :)
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 07 tra 2019, 14:27

Samo moje traženje nadimka za njega govori o mom mišljenju o njemu. :D Mali je se probio u ovoj sezoni i standardni je prvotimac Bayerna i Njemačke.
Impresivno.

Ali, dolazi ona druga sezona. Mnogi uspješni sportaši su rekli da je puno teze ostati na vrhu nego doći do vrha. Rolex je javno rekao da ćemo dovesti krilo ne samo zbog kvantitete. Coman i Gicbry će morat dokazati da su stvarno klasa i da ne daju svoja mjesta.

U mojoj glavi je Gicbry došao do mjesta di ga nisam od početka vidio, ali je svojom KONSTANTOM zaslužio da bude tu si je sad.

Pitaš Ivane za “real feel” nevezan za statistiku, tu priznajem da mi je Coman više sjeo. Ali Ganabry je zanimljiv skroz jer je idalje ENIGMA koliko se može još popraviti. Želim da nastavi iznenađivati i brzo će proći razdoblje podcjenjivanja tog mladog ćaće!

Volim tog igrača i nadam se da neće odjednom opasti ko Douglas Costa.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 08 tra 2019, 06:54

Mislim da sam jedini vjerovao u njega,vecina de smijala nazivajuci posprdno gnojem itd.

Po meni ga treba I dalje forsat u prvoj momcadi vjerojatno sa tim novim krilom. .na Comana zbog poluinvalidnosti ne racunam ozbiljno al super dodje ko joker zamjena.

Ono sto IMA zajednicko s Mullerom sto Moze igrat lose al odlucit tekmu I bit vrhunskom reakcijom na pravom mjestu za zabit gol takodjer odlican asistent a i ide ko tenk.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 08 tra 2019, 14:37

cruz napisao:
anton 1983 napisao:Oćemo sad opet ostaviti Kovača za trenera? :hehe:

Ludnica velim ti!

Oce li se treneru oprostiti Liverpool?
Oce li se treneru oprostiti kada nakon ove pobjede počne gubit bodove protiv malih ekipa? A bome ih je gubio kroz cijelu sezonu, ko zna šta nas još čeka, samo bod prednosti imamo..

Pazi, uprava bi bila luda da u javnosti ista protiv trenera izjavi, a tako se nekima čini da je trener beton. Nisam siguran da je njegova pozicija toliko sigurna, bez obzira na ovu pobjedu

Rummenigge kod Wontorre: „Es gibt keine Jobgarantie für Niemanden. Jeder muss bei Bayern München liefern.“

Najvažnije mu je natovariti jaka imena od igrača. Neka se dovede Jovića, ako De Ligt nije van igre i uprava ga želi da onda i Nizozemac da dođe, da se ode po Engleza za krilo i dovede jednog Pépéa ili nekog trećeg kao ta drugo krilo ili možda neki Hammer-Transfer poput Havertza i sl.

Pa ako će mu se 'oprostiti' ili ne, ostane u klubu iduću sezonu i ne uspije ući u sezonu dobro ili napravi isto - uvijek može dobiti otkaz ili letjeti usred sezone.

Ja sam za novog trenera: Marco Rose, Erik ten Hag... Nagelsmann je nažalost dogovoren prošle godine za RB Leipzig.

Volio bih da Niko uspije sve okrenuti u svoju korist u ovo malo vremena što je ostalo ove sezone i iduće sezone da ostane, ali jako teško mi je to zamisliti.

Vidjet ćemo... Ova pobjeda apsolutno ništa ne znači ako on neće već u nedjelju pokazati istu stvar protiv Fortune i tjedne koji dolaze u prvenstvu i Pokalu. Štoviše, s tom pobjedom bi mogao doživjeti puno gori kontra-efekt jer igrati dobro s BVB-om ove sezone u obje utakmice, a s Ajaxom, Liverpoolom, Freibugom, Augsburgom, Herthom, Heidenheimom i sl. od kojih smo popušili golova i hrpu bodova ove sezone u prvenstvu izgubili... To mu ne može ići u nikakav prilog. :|

Njemu i ekipi bi zapravo sada trebalo staviti pritisak do kraja i imperativ da se dupla kruna MORA osvojiti kad se pobjedi 5:0 glavnog konkurenta za naslov koji ispadne kao amater.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 08 tra 2019, 22:17

FCB_general napisao:[

Volio bih da Niko uspije sve okrenuti u svoju korist u ovo malo vremena što je ostalo ove sezone i iduće sezone da ostane, ali jako teško mi je to zamisliti.

Ali šta znači da okrene stvari u svoju korist? Kako ih to može okrenuti? Mislim evo da samo malo poredamo stvari (a i kada ih poredamo toliko je konfuzije i toliko je toga potrebno raščlanit):
U LP je zakazao protiv Liverpoola. Ali s druge strane kada vidimo kako su neki razmišljali o tom duelu i vidjeli nas kao podređene, onda se treba zapitati jel zakazao (postavljam pitanje, ne govorim svoje mišljenje jer o tome sam rekao dovoljno :D )?
Pobijedi protiv Dortmunda ubjedljivo, ekipa evidentno igra dobro, tada opet nije Nikina pobjeda, ekipa je kao sama pobijedila ili drugo mišljenje Dortmund je slab?
Jel sada okretanje stvari znači osvajanje duple krune? Opet problem, neki su mu presudili i ne žele da osvoji duplu krunu....
Mislim da je ova sezona bila čudna i konfuzna (i koliko li će samo još do kraja biti), ali mislim da su Bayernovi navijači još konfuzniji zadnjih par godina...Kod nekih stalno maštanje o Ligi prvaka ko da je 100 godina nismo osvojili (volio bi je i ja svake godine, ali realno samo se ono Realu može s 3 puta uzastopno desit jer oni sve na LP bace, između ostalog jedan od razloga). Onda kada Bayern bježi 20 bodova Dortmundu ne valja, kada je prvenstvo uzbudljivo opet ne valja... :D

Bez obzira na neke blijede stvari, na neke stvari poput Liverpoola koje su i mene učinile bijesnim i na još određene druge konfuzije,moramo malo rangirati, šta pojedini rezultati znače i šta zapravo želimo?

A eto čini se da bi čak po razmišljanju mogli sebi priuštit luksuz da izbacimo i trenera s duplom krunom van. Bar navijači...
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 09 tra 2019, 07:42

effe__sa napisao:Ali šta znači da okrene stvari u svoju korist? Kako ih to može okrenuti?

E viš effe to je jako teško, ali je vidljivo prostim okom. Vjeruj mi da možeš vidjeti zaokret, prekretnicu, promjenu. U krajnjem slučaju to će uvijek biti vezano za rezultat, ali ne kao puki rezultat nego kako se do tog rezultata došlo...

U jednom trenutku ove godine djelovalo je kao da je to NK uspio, pa to nije bilo tako. Isto tako je u jednom trenutku to izgledalo tako sa CA no nije bilo tako. No kada si zadnji puta bio ziher u to? Juve - Bayern van Gaal.

Sigurni smo da bi NK i nekom drugom treneru bilo lakše, kada bi umjesto

Raf, Boa, Renato, Robb, Ribery imo hernandez, pavrad, pepe, i šta ja znam.

Samo po sebi već je situacija drugačija i bolja za trenera. No ovdje se ne radi o tome da li će Bayern osvojiti prvenstvo i kup, nego da li će Bayern biti na razini od 1-10 na 7 ili na 9. Sa 7 nemreš osvojiti LP, niti biti u top timovima u Europi, ali možeš osvojiti duplu krunu. Mene zanima kako doći do te devetke...

Kad bi se sve samo i striktno vezalo za rezultat onda bi tuchel dobio otkaz a ne produljenje ugovora...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 09 tra 2019, 09:22

kad već spominješ onu tekmu protiv juventusa di je van gaal sačuvo svoj posao. Pa jebote on je bio na rubu otkaza, a Bayern maltene i dan danas slijedi njegovu filozofiju nogometa. Samo što se rijetko koji trener može usporedit s van Gaalom...

Možda sam preokrutan u traženju odlaska Kovača, ali ne govorim to bezveze nego sam mišljenja da (bez obzira i da mu se dovede pojačanja za 600 milijuna) da to nije to. Ne mogu se otet tom dojmu
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 09 tra 2019, 10:03

Razlika između Van Gaala i Kovača se razlikuje u dvije-tri goleme stvari. Nizozemac je u ovo vrijeme rasturao s Bayernom i trebalo mu je 4-5 mjeseci da ekipa proradi po njegovom i krene uzlaznom putanjom u rezultatima i prezentacijama na terenu, Niko nakon 9-10 mjeseci u klubu ništa konkretno nije ponudio kako bi Bayern trebao izgledati, igrati i prvenstveno to vidjeti iz utakmice u utakmicu.
Imao je mlade i u naponu snage igrače poput Lahma, Schweinija, Riberyja i Robbena te 4 napadača u vrhu dok Kovač možda takve klase i karaktere jednostavno nema danas, zato ima daleko bolju ekipu i perspektivniju klupu na svim pozicijama osim krila iako jako dobar broj tih u ekipi je svoje odsvirao po pitanju forme i vrhunca karijere, no opet su bolji za jednog Ottla, Altintopa, Pranjića, Braafheida i sl. tipove.

Može li Niko u 8-9 preostalih utakmica sezone igrati doslovno svaku utakmicu kako je igrao protiv BVB-a i pri tome zabiti jedno 15-25 golova i primiti tek u 2-3 utakmice pogodak, a da to bude negdje 4-5 max. do kraja sezone?

Možda bi na takav način nešto postigao i okrenuo u svoju korist. Može li njegov Bayern rasti od 4. mjeseca kad je Bayern od 2013./2014. do danas redovito u silaznoj putanji od kraja 3. mjeseca pa do početka kraja 5. mjeseca?
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 09 tra 2019, 10:09

Pa mi ne igramo lijep nogomet već par godina, a sad za sve kriv Kovač koji jadnik nije dobio nijednog igrača na početku sezone :D

E sad je li pametno dat mu ovu novu ekipu - ha tko to zna? Kad se malo rastereti momčad od velikih ega i dođu mladi igrači željni dokazivanja, lako moguće da će Niko puno bolje s tim izaći na kraj...

A sad neko kupovanje ostanka na samom kraju sezone.. ne znam koliko mi to ima smisla...
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

Prethodni

Vrati se na: Bundesliga 2018-19