Postao/la Francky boy » 04 lis 2010, 18:46
Mislim da je situacija daleko gora nego što mi mislimo.Realno Bayern bez Robbena i Ribery nije ni u top 3 momčadi Bundeslige, a kamoli da se može nečemu nadati u Evropi.Znam da će sad pričati kako to nije istina i slična sranja, no pogledajmo istini u oči i analizirajmo igrače koje imamo.Sem Lahma i Sweinija u Bundesligi imaju bolji igrači od ovih koje imamo.Znači ako isključimo Sweinija i Lahma na 9 pozicija u Bundesligi postoje igrači koji bi puno bolje odigrali od ovih koje imamo.Stalno se tiješimo da imamo najači kadar,da ćemo kad tad proraditi, ali bojim se da se to neće desiti.Zašto?Naš kadar je istrošen,prepun igrača na zalasku karijere,mladih i nedokazanih igrača i na kraju igrača čiji nivo kvalitete ne zaslužuje Bayern.Mi smo došli u stituaciju da klub ima prihode od preko 350 mil eura i da sa novcem koji raspolaže može se upustiti u utrku sa skoro svakim klubom (isključimo šeike i Real).Ne možemo se vaditi da igrači ne žele doći u Bundesligu kad to nije istina.Ona je trenutno uz Premiership najkvalitetnija na svijetu.O atraktivnosti da i ne govorim.Sami podaci da bi Tv prava nako 2013 trebala biti tri puta veća sve govore.Ova liga je brutalna.No za razliku od predhodnih sezona kad je uspjevala priča da start nije bitan jer se konkurenti po pravilu ne odljepe više ne pije vodu.Možda neki Mainz ne smatraju ozbiljnom ekipom, možda misle da će završiti kao Hoffenheim, no ta ekipa nije izgubila 12 utakmica zaredom uzmeli se u obzir i zadnjih 5 utakmica prošlog šampionata.Prepun broj mladih talentovanih igrača u tzv. "Malim klubovima" dolazi do izražaja čineći ih opasnim suparnikom.Danas ni protiv jednog tima ne možeš upisati unaprijed pobjedu jer će to biti pogubno.I onda dolazimo kod naše transfer politike koja je katastrofalna.Jednu sezonu potršimo zero, a naredne zbog takve greške moramao potrošiti 80mil.Dokle će Henes praviti dividentu preko Bayernovih leđa.Da, dali smo šansu mladim, ali Bayern nije Hoffenheim i rezultat ne smije da trpi.O u poziciji u kojoj se nalazimo svaki naredni poraz mogao bi značiti i gubitak šanse za odlazak u LP naredne godine.Mnogi će reći pa tek je 7 kola iza nas.No ja ću reći da Bayern nikad u svojoj historiji u 1. Bundelsigi nije imao gori star i jaču konkurenciju.Pa ljudi moji Schalke i Wolfsburg su utukli skoro po 40 mil eura i na samom su začelju.Wolfsburg je prema najavama već kaparisao Sissoka iz Juventua, a u posljednje vrijeme se spominje i Elano.Znaju da se moraju pojačati jer inače ovu utrku neće izdržati iako ima je kadar strašno jak.I gdje smo mi tu?Vjerovatno će nam 1. januara Nerlinger prodati tradicijonalno sranje kako nam je kadar jak i da sa njim možemo postići očekivan rezultat.Čitam neki pišu o Mirandi.Mirandu pratim već duže vrijeme jer sam bio u prilici da pratim brazilsku ligu i uočio sam da se radi o potencijalnom igraču svijetske klase.Na žalost BAyern ih ovih dana baš i nema.Nama fale igrač svijetske klase, ali to nikako da shvate ljudi kojima je to zadaća.Dovode se krpe i zakrpe godinama , a mi smo se nadali svijetkom čudo da će neki od njih proigrati.Neki će reći ja to po običaju serem na Ulija.Činimi se da je i on svjestan da je pravio greške, a ova bi ga mogla skupo koštati.Sa ovakvom igrom teško se možemo nadati ijednom bodu u narednih sedam gostovanja kada bismo trebali stizati ovaj zaostatak koji bi moga otići u helać (HSV,Gladbach,BAyer Leverkuzen,Schalke,Stuttgart,Wolfsburg i Werder).Pogledaj te još jednom i recite mi 'da li smo u govnima ili ne???.
Znači Bayernu fali pet igrača svijetske klase na pozicijama:golman,lijevi bek,štoper,zadnji vezni i napadača.
Dok ne uradimo nešto po tom pitanju muke i farsa će se nastaviti.30 mil eura je premalo da bi se u zimu nešto moglo uraditi.JA ću ko neki u američkim filmovima: Nek nam je Bog na pomoći jer ne vidim način kako da zaustavimo ovu crnu seriju.
Prošle godine u ovo doba smo imali 11 bodova, a prvoplasirani Bayer 17.Sad imamo 8, a prvoplasirani Mainz 21.