Postao/la effe__sa » 04 lis 2012, 23:04
O novom treneru sam se nekad prije izjašnjavao a sad me Nele na drugoj temi potaknu da sad nešto napišem opet...
Nekako dosta sam ovde u dilemi koji bi nama trener najbolje odgovarao. S jedne strane bi volio da opet vratimo klasični njemački stil igre, gdje se pobjeđuju utakmice u ludim završnicama, gdje smo psihološki stabilni, da opet imamo još više borbenosti i psihičke snage i da ne podcjenjujemo protivnike. Pored elemenata lijepe igre, velikog posjeda, dominiranja na sredini terena, znamo mi naravno i dalje pokazat i elemente borbenosti, požrtvovanosti, znamo pobijedit i velike utakmice, velike protivnike (primjer je Real iz prošle sezone), ali jedan dio tog mentaliteta se izgubio što se vidi u utakmicama tipa Bate i Chelsea (u prvoj podcijenjen protivnik, u drugoj smo izgubili knap, a trebali smo dobit po mnogim elementima).
E sad neke stvari da bi se opet vratile na staro, tu mi padaju treneri na pamet poput Sammera i Slomke. Samo ovaj prvi je bolji ipak mislim za sportskog direktora, nekako je to njegov fach. E sad ak bi se Slomka slagao sa Sammerom, to bi mogla biti dobitna kombinacija, jer Mirko je sjajan taktičar, falio sam više puta njegov rad u Hannoveru. Međutim, jedino je pitanje kako bi se s našim zvijezdicama snašao on. Često mislim da bi to išlo, ali nekad imam malo i dilema. Po pitanju taktike, savremenog fudbala i sjajnih elemenata klasičnog njemačkog fudbala, Mirko je najjači i za mene čak najjači trener u Njemačkoj. On je u stanju duže zadržat ekipu na visokom nivou nego Favre na primjer (2 slučaja gdje je Favre nakon uspješne sezone slab u narednoj - Hertha i Gladbach).
Slomka po mnogo parametara ispadne idealni kandidat.
Guardiolin dolazak bi pozdravio isto i on bi donijeo dosta dobrog, ali opet malo razmišljam dal bi ipak Mirko bio bolje rješenje, jer nekako želim one žestoke elemente klasičnog njemačkog fudbala da vidim kod nas.
Neko rješenje sa starim zvijezdama poput Effenberga i Finka bi bilo dobro, ali tu obojici fali pravog iskustva. Fink ima nešto iskustva, ali za par godina bi mogao vodit Bayern. Fink je potencijalan trener, zna radit u pravim uslovima, a i mangupčina je. A za jednog Effenberga u klubu uvijek mjesta ima, a izgleda da je planiran on za upravu.
Za sad onda bi se ograničio na kandidate : Slomka, Guardiola, Sammer....