Hrvatska nogometna liga, HNL!!!!!!

Ostale lige i kupovi diljem svijeta...

Osvaja?

Dinamo
15
75%
Hajduk
5
25%
Ostali
0
Nema glasova

Ukupno glasova : 20

Re: Hrvatska nogometna liga, HNL!!!!!!

PostPostao/la anton 1983 » 11 ruj 2013, 07:03

Gradonačelnik Ivo Baldasar izišao je s brojkama od 124 milijuna kuna duga Hajduka

Eto to je jedan od najbitnijih razloga zašto ja podržavam Mamića. To će mi biti jedan od najveći argumenata, kada moram "braniti" njegov kretenluk i "kriminal".

Nekom to paše, nekom ne...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la anton 1983 » 11 ruj 2013, 07:39

Sad ovi iz ajduka vele da to nije istina nego da je dug 65 milja, ali kad se odbije neki kurac onda je 43 ! :?

E tu ziher neko nekog dobro prči!
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la anton 1983 » 11 ruj 2013, 07:54

GrleREB napisao:Isto kao i sa financiranjem Dinama kao udruge. Sve po zakonu ali je namjera nepoštena i nepravedna.

Ovo te nisam skužio. kakvo financiranje i zakaj je to nepravedno?

Inače frapantno je to da je Dinamo po tom pitanju najveći i JEDINI hrvatski problem, dok se na druge stvari koje financira država, a rupe su bez dna, puno manji ili nikakav problem.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la anton 1983 » 11 ruj 2013, 08:00

TiLe napisao:jao ovih mamićevih ovčica :roll:

dakle argument je da je mamić u pravu jer je sud tako odlučio! isti onaj hrvatski sud koji oslobodi lika koji je ubio dvije cure jer dolazi iz ugledne obitelji! :o

Ali sud bi bio u pravu da je odlučio u korist Eduarda. Nemoj slučajno reči ako sud dosudi u korist Eduarda popitanju "lihvarskog ugovora", kako je sud objektivan i kako je presuda pravedna, jer si sad to rekao.

TiLe napisao:zašto se pravite glupi?

Moramo, jer si ti svoju odluku donio na temeljima koje su ti mediji nametnuli. Za tebe je Mamić po svemu kriv 100%. Za mene je on DŽubre po mnogim stvarima, ali baš u ovoj stvari nije i tu mu se nema kaj predbacivati. Pa ako je bilo puno ili ti dosta tih igrača, kak je samo onda Dudu najebao? Ili se ovi ostali boje ili ipak misle da imaju na ćemu Mamiću biti zahvalni...

TiLe napisao:mamićevim ovčicama je to prijateljska kava, a svakom drugom koji ima zrno soli u glavi je jasno o čemu se tu radi.

lik je moćan, povezan na sve moguće strane i u njegovom slučaju sudska presuda i nije neki jak argument koji dokazuje da je on u pravu.

O ćem se tu radi reci ti nama i kako je u toj situaciji opet Mamić zločinac a sudac svetac?

Kolko god Mamić bio jak, a očito je da je jak i da ima veze jer ljudi na toj razini imaju veze, ne vjerujem da je jači od države. Ipak to naše smeće od države je osudilo Sanadara i to opet nije mala stvar. Neki će reči da su ga osudili jer su mu svi okrenuli leđa - pa zaš onda Mamiću ne okrenu?
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Lennon » 11 ruj 2013, 08:39

Slažem se s Antišom u svemu kaj god je napisao.. :bravo:

Jasna je stvar da ova vlast Maminja ne voli, i da se on priklonio HDZ-u. E pa baš zato u Dinamo stanuje dnevno 100 inspekcija, uskok, institucije državne i još nije ništa nađeno nelegalno. Da je samo jedna nađena već bi dotični odgovarao. Isušitelj močvare malo se zaletio s isušivanjem, izgleda da će prije njegova vlast isušiti. I sve dokle neće ništa naći kod dotičnog, sve dotle ja vjerujem da je on po zakonu čist. Dinamo je kao prvo financijski stabilan, kao drugo uspješan u državi i kao treće uspješan u Europi ( za mene kao i normalnog čovjeka je uspjeh 8 godinu igrat po skupinama u europi i 2 put u LP). Znači Dinamo posluje dobro.

Sad će opet neki počet o udrugama građana, neprofatibilnim organizacijama, al da vas pitam, jel Mamićeva greška da ti "isušitelji" još uvijek drže taj zakon?
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la GrleREB » 11 ruj 2013, 09:19

anton 1983 napisao:
GrleREB napisao:Isto kao i sa financiranjem Dinama kao udruge. Sve po zakonu ali je namjera nepoštena i nepravedna.

Ovo te nisam skužio. kakvo financiranje i zakaj je to nepravedno?

Inače frapantno je to da je Dinamo po tom pitanju najveći i JEDINI hrvatski problem, dok se na druge stvari koje financira država, a rupe su bez dna, puno manji ili nikakav problem.

Uzeo sam Dinamo samo kao primjer kada se već spominje u zadnjih nekoliko postova. A zašto je nepravedno, pa zato što se u njega upumpalo previše gradskog novca. Naravno prije toga su sređeni pravilnici i ostale procedure tako da je sve ispalo po zakonu. Srećom pa je došla kriza jer bi najvjerovatnije grad i novi stadion financirao.

Čak bi mogao i prihvatiti da grad izdvaja tolike novce za Dinamo, ali bi onda bilo pravedno da je i Dinamo gradski, pardon Dinamo je pod gradom, ali su njegova najveća vrijednost (igrači) pod Mamićem. Tako da kada treba plaćati troškove za Dinamo onda je tu grad, a kada treba ubirati pare od prodaje igrača onda je tu Mamić. Nepravedno do boli, ili sve ili ništa. I ja imam udrugu u kojoj si sve troškove sam plaćam. Probao sam jednom doći do (tada napuštenog) gradskog prostora za treninge jer su gradski prostori jeftiniji. Može, ako platiš :no: ako ne, na tvoj službeni upit ti odgovore da je taj prostor na atraktivnoj lokaciji i da se za njega planiraju nekakve gospodarske djelatnosti. Nedugo zatim tamo ulijeće Udruga invalida rada ... pas mater i gospodarske djelatnosti :shock:

Ista priča (nevezano uz sport ali iapk sve po zakonu ali do boli nepravedno i nepošteno) sa postavljanjem stupića u gradu, sa postavljanjem nadstrešnica na stajališta tramvaja, sa postavljanjem nadzornih kamera u gradu, sa izgradnjom fontana, sa izgradnjom WC-a. Sve po zakonu ali isključivo zbog potreba pogodovanja pojedinim investitorima, a za grad i ljude u njemu zapravo nepotrebno. Najbolje od svega onda ljudi pizde kada plaćaju skupe komunalije i prijevoz u gradu, ali to ne povezuju sa ovim prethodnim ... pa konju glupi, zašto misliš da to skupo plaćaš nego zato jer para odlazi gdje ne treba. A najbolje od svega je divljenje takvim načinom rada ... oni su face jer su zajebali zakon. Ma nisu zajebali zakon ... zajebali su tebe ali si ti toliko glup da to ne kužiš (pod tebe ne mislim konkretno na tebe Anton nego na fiktivnog pojedinca).

DA ne bi bio samo Dinamo i Zagreb, još jedan odličan primjer mi je kada je HEP bio sponzor Hajduka (ne znam da li je još uvijek). Znači, HEP - monopolista, jedina kompanija koja prodaje struju u RH, plaća sponzorske pare Hajduku (ne ulazim uopće u njegove sportske uspjehe ili neuspjehe), PA koji k.... se HEP uopće treba reklamirati igdje ... gdje je tu ekonomska računica ?!?! :roll: :? Ali onda je meni opet struja skuplja jer se para baca. Opet sve po zakonu ali se dogovor postigao ispod stola u stilu ja tebi ti meni.

Nečemo spominjati financiranje iz proračuna nekih hrvatskih firmi (spominjem HŽ) opet sve po zakonu. Zanči HŽ traži pare od države. Ovo traži pare od države samo budale ne povezuju sa ... TRAŽE PARE OD MENE JER TO SU MOJI NOVCI JER DRŽAVA NIJE PODUZEĆE PA DA JE PROFITABILNA AKO NEKOME TO JOŠ UVIJEK NIJE JASNO.
Vratimo se na HŽ. Traže tako oni pare od države i spomenu oni nekakve razvojne projekte, održavanje infrastrukture, sitnim slovima (font ARIAL 4) plaće zapslenika ... i slične pizdarije (opet ne ulazim u to kako poduzeće koje je monopolist na tržištu uopće ima hrabrosti tražiti pare od države za bilo šta, a najveći apsurd je da ih na kraju i dobije). I na kraju oni i njima slični i dobiju te pare. I sada da barem oni za taj nekakav razvoj to i iskoriste već (sada sam već očajan) oni jednom internom odredbom ili odlukom koja je opet po zakonu jednostavno sve te pare preusmjere na vlastite plaće ili nekakve beskorisne projekte. I primjećujete kojim slučajem da novih pruga i vlakova nema. I onda nakon što uspiju zajebati državu (čitaj hrvatskog građanina koji ne kuži kurca) jer su oni face pa koriste rupe u zakonu, to ponove i slijedeće godine i tako zadnjih 20 (SLOVIMA DVADESET) MOTHER FUCKIN GODINA. Najbolje od svega kada se takve firme budu prodavale nekakvom strancu onda će ti isi građani (koji stvarno ne kuže kurca) biti protiv iako su na njima ostavili i svoje plaće i svoje mirovine i svoju maldost i svoju starost, a bogami ibudućnost svoje djece.

Zato razmisliti i vidjeti malo dalje. Država i zakoni to smo MI jer smo ih mi stvorili. Ovakva ekipa nas dere i pravi budalu od nas (ako nekome nisu narasle magareće uši nakaon ovoga što sam napisao mogu ja još koju stranicu napisati :mrgreen:) je tu zato što im MI to dozvoljavamo na aktivni ili pasivni način ali sami smo si na kraju krivi.
GrleREB
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 11 ruj 2013, 09:38

GrleREB napisao:Uzeo sam Dinamo samo kao primjer kada se već spominje u zadnjih nekoliko postova. A zašto je nepravedno, pa zato što se u njega upumpalo previše gradskog novca. Naravno prije toga su sređeni pravilnici i ostale procedure tako da je sve ispalo po zakonu. Srećom pa je došla kriza jer bi najvjerovatnije grad i novi stadion financirao.

Definiraj previše.

I ja ti velim da nije problem što grad daje novac Dinamo, nego što se "neko" preko Dinama bogati.

Inače ja na ovim prostorima zbog opčenito male potencijalne zarade sam za to da se klubovima daju pare PO MOGUČNOSTIMA I ZASLUGAMA jer im treba pomoć i nogomet tu treba održavati jer je za hrvatsku bitan kao promocija i te pizdarije.

I ono što je meni najbitnije, ako se negdje daju pare da onda ima rezultata, a ne da ispadne kao Cibona koja je bila rupa bez dna - takve stvari ne podržavam.

GrleREB napisao:Čak bi mogao i prihvatiti da grad izdvaja tolike novce za Dinamo, ali bi onda bilo pravedno da je i Dinamo gradski, pardon Dinamo je pod gradom, ali su njegova najveća vrijednost (igrači) pod Mamićem. Tako da kada treba plaćati troškove za Dinamo onda je tu grad, a kada treba ubirati pare od prodaje igrača onda je tu Mamić. Nepravedno do boli, ili sve ili ništa. I ja imam udrugu u kojoj si sve troškove sam plaćam. Probao sam jednom doći do (tada napuštenog) gradskog prostora za treninge jer su gradski prostori jeftiniji. Može, ako platiš :no: ako ne, na tvoj službeni upit ti odgovore da je taj prostor na atraktivnoj lokaciji i da se za njega planiraju nekakve gospodarske djelatnosti. Nedugo zatim tamo ulijeće Udruga invalida rada ... pas mater i gospodarske djelatnosti :shock:

E ovo je ta siva zona, jer Dinamo je kao polu gradski, polu privatni klub. S jedne strane daju se financije s druge strane se "neko" bogati preko toga. No ja kad podvlačim crtu onda računam da li je taj projekt UKUPNO uspješan i odgovor je DA je uspješan. Mamić zarađuje pare, ali se noFci isto tako ulažu u Dinamo i onda taj Dinamo funkcionira na zavidnoj razini, jer od te prodaje igrača i Europskih natjecanja, Dinamo funkcionira na razini koja je nerealna za Hrvatske mogučnosti. Od para grada sigurno Dinamo ne bi mogao davati ovakve plaće kakve daje, te bi to ziher drugačije izgledalo kada ga ne bi "privatnik vodio". Jako je dobra stvar što po tom pitanju sposoban čovjek to vodi, ali je očito problem kada si tu svoju sposobnost on naplati.

Ajde kada bi se išlo u privatizaciju i predpostavimo da Mamić to sve kupi, dal bi hrvatski puk bio zadovoljan?

Ovo drugo ne bum komentirao :mrgreen:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la panda » 11 ruj 2013, 09:42

Mislim da ono na kaj Grle aludira nije to kaj Zagreb pumpa pare u GNK, već to kaj dok dinamo ima neki profit, grad zagreb od tog profita ništ ne vidi (barem što se igrača tiće)

dok je kod drugih klubova financiranih od strane grada druga priča
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la anton 1983 » 11 ruj 2013, 09:47

panda napisao:Mislim da ono na kaj Grle aludira nije to kaj Zagreb pumpa pare u GNK, već to kaj dok dinamo ima neki profit, grad zagreb od tog profita ništ ne vidi (barem što se igrača tiće)

pa gle, grad ne daje pozajmnicu već DAR, da se tako izrazim.

Ja ne bi imao ništa protiv da se kaže, ako Dinamo napravi određeni plusili promet, mora vratiti ono što mu je grad te godine dao.

Riječ pumpanje ti je prejaka, jer Dinam sada i to već dosta dugo vremena dobiva crkavicu.

Koji su to drugi klubovi, daj primjer ;)
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Miki » 11 ruj 2013, 09:50

panda napisao:Mislim da ono na kaj Grle aludira nije to kaj Zagreb pumpa pare u GNK, već to kaj dok dinamo ima neki profit, grad zagreb od tog profita ništ ne vidi (barem što se igrača tiće)

I mene zanima koji to grad u Hrvatskoj i od kog kluba "vidi" profit? :D
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la panda » 11 ruj 2013, 09:57

anton 1983 napisao:pa gle, gradne daje pozajmnicu već DAR, da s etako izrazim.

Ja ne bi imao ništa protiv da se kaže, ako Dinamo napravi određeni plusili promet, mora vratiti ono što mu je grad te godine dao.

Riječ pumpanje ti je prejaka, jer Dinam sada i to već dosta dugo vremena dobiva crkavicu.

Koji su to drugi klubovi, daj primjer ;)

grad ne bi smio davat nikakve darove nikome

pa tako niti sportskom klubu

jer nije u interesu Grada (u ovom slučaju velikim slovom jer mislim na grad kao sve građane grada zagreba) da daje darove, već ako daje nekakve pare za nešto (ulaže - investira) i očekuje se da ima nekog profita od toga, ipak, ne plaćaju građni poreze i prireze čisto jer im je dosadno i ne znaju kud bi sa parama ;)
panda
Admin
Admin

PostPostao/la panda » 11 ruj 2013, 10:10

Ti imaš svoj primjer, ja imam svoje informacije, s obzirom da znam 2 ljudi u upravi Slaven Belupa, a par prijatelja sjedi u gradskoj skupštini grada Koprivnice

pa sad ako oni lažu, ja pomažem
panda
Admin
Admin

PostPostao/la GrleREB » 11 ruj 2013, 10:12

Pa i rekao sam da nemam protiv financiranja klubova, udruga i drugih pizdarija od strane grada. U suštini su to sve neporfitne organizacije koje bez tog financiranja ne bi funkcionirale.
I Dinamo je takav zato što su iz njega izvučeni igrači koji generiraju profit i koji pripadaju Mamiću. To je ta siva zona jer ispada da Dinamu s jedne strane treba gradski novac kao udruzi, a s druge da ga ima sasvim dovoljno :mrgreen: To je zapravo ta rupa u zakonu koju je Mamić iskoristio jer da su igrači Dinamovi onda bi profit išao Dinamu odnosno gradu. Druge udruge, klubovi ne zarađuju na prodaji igrača, odnosno nisu profitabilni sa tom prodajom.
Zapravo, čim bi Dinamo iskazao dobit onda više ne bi mogao biti udruga i ne bi više mogao primati pare od grada :D

S jedne strane tu se može gledati na Maminja kao facu ali samo ako se dosta suzi pogled i ne vide posljedice na društvo koje to ostavlja. Možda ima netko drugi kome je taj novac potrebniji i gdje bi bilo više društvene koristi.

A to da li bi ljudi bili sretni da Dinamo posluje po ekonomskim i poduzetničkim načelima ?!? Naravno da ne ako bi klub bio sportski neuspješan :mrgreen: Ovako nisu sretni jer nije sve čisto, pa opet im nije dobro. Općenito smo mi jalov narod kojemu nikad nije po volji, pogotovo kod kuće.

Jedino što pozitivno u toj priči mogu izdvojiti je da se barem sa tim novcem koji Dinamo dobiva (zanemarimo da li je to pravedno ili ne) stvara nova vrijednost. To je pozitivno i stoga jer u ovoj državi imaš više primjera gdje se i uz veliko pogodovanje i veliko pumpanje para stvorio jedan veliki k.... - pojeo vuk magare princip. Na kraju krajeva početna akumulacija kapitala svugdje u svijetu je većinom stvorena na blago rečeno 'sumnjivim', a realno 'kriminalnim' radnjama. Tako da ni mi nismo nikakva iznimka. Kada se akumulacija kapitala sprovede do razine koje će zadovoljavati moćnike onda ćemo krenuti u stvaranje 'pravednog' sustava kome će glavna svrha biti da taj akumulirani kapital i očuva :mrgreen:
Zadnja izmjena: GrleREB; 11 ruj 2013, 10:14; ukupno mijenjano 1 put/a.
GrleREB
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Lennon » 11 ruj 2013, 10:21

Eto primjera u najnižim rangovima klubova, npr. moja općina 80 % financira moj klub, tj nekih 50 000 kuna godišnje bez povrata.I ne samo kod nas nek svugdje. I bolje da da nama nek da se sportski rekreiramo i razvijamo, na kraju krajeva i djeca da treniraju u nižim uzrastima a ne da npr puše za školom. Isto tako je u Dinamu, samo u većim količinama, Dinamo ima veća potraživanja a i grad ima više para nek naša općina. Ono kaj oću reći da se svugdje tako financira, zakaj nebi u Dinamu?
A da ne pričam o održavanju stadiona Maksimir, pa to je gradsko, i dužan je plačat da se održava..
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 11 ruj 2013, 10:22

Lennon napisao:i dužan je plačat da se održava..

Bolje da to ne radi! :lol:
anton 1983
Uli Hoeneß

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Ostala nogometna natjecanja