(06/12/2014) FC Bayern München 1:0 Bayer 04 Leverkusen

Teme s utakmicama Bundeslige 2014./2015.

Re: (06/12/2014) FC Bayern München -:- Bayern 04 Leverkusen

PostPostao/la Red passion » 06 pro 2014, 20:21

Kakav start na Rodeu... Njemački komentator ne vjeruje da je samo žuti. :lol:

Večeras je rasturio drugo poluvrijeme. :smajl007: Čovjek mora puno više igrati u ovakvim okolnostima kad imamo bolnicu u ekipi.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la The Scarface » 06 pro 2014, 20:26

Što bi Švabo reka, kampfsieg.

3 punktića su tu, to je najvažnije.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Speedy » 06 pro 2014, 20:27

Cim je Rode usao i kada smo poceli igrati s dva centralna vezna odmah je to bolje izgledalo. Alonso jednostavno ne moze drzati sam sredinu, prevelik je to prostor.

Ne bi bilo lose malo Lewu podsjesti na klupu jer je zadnje dvije utakmice jako los pa nek se zapita malo!
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la TiLe » 06 pro 2014, 20:28

FCB_general napisao:Kakav start na Rodeu... Njemački komentator ne vjeruje da je samo žuti. :lol:

Večeras je rasturio drugo poluvrijeme. :smajl007: Čovjek mora puno više igrati u ovakvim okolnostima kad imamo bolnicu u ekipi.

:bravo:
Ako već kenja da mu je jedan od dražih igrača ili što već onda je vrijeme da mu da par utakmica u nizu. Zaslužio je.
Inače utakmica za zaborav.
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la ivan » 06 pro 2014, 20:30

Speedy napisao:Cim je Rode usao i kada smo poceli igrati s dva centralna vezna odmah je to bolje izgledalo. Alonso jednostavno ne moze drzati sam sredinu, prevelik je to prostor.

Ne bi bilo lose malo Lewu podsjesti na klupu jer je zadnje dvije utakmice jako los pa nek se zapita malo!

Naša igra je loša zadnje 2 utakmice. Sigurno nije slučajnost što su najgori igrači Lewy, Gotze i Muller. Igraju najviše naprijed, a mi premalo imamo posjed blizu protivničkog gola. Formacija nam ne funkcionira i točka. Strašno fale Alaba i Lahm. Rode definitivno treba dobiti više vremena, dečko se trudi. Izbacit Rafinhu iz momčadi po mogućnosti
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la panda » 06 pro 2014, 20:37

ivan napisao:Formacija nam ne funkcionira i točka.

Do sad je u dvozamenkastom broju utakmicu sve funkcioniralo i bilo dobro, zadese nas 2 lošije utakmice (koje smo svejedno pobjedili) i odmjednom ne valja formacija i ne valjaju igrači.
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la ivan » 06 pro 2014, 20:49

panda napisao:

Do sad je u dvozamenkastom broju utakmicu sve funkcioniralo i bilo dobro, zadese nas 2 lošije utakmice (koje smo svejedno pobjedili) i odmjednom ne valja formacija i ne valjaju igrači.

Fascinantno mi je kako je tebi sve uvijek slučajnost. Ja igrače ne napadam, barem ne nikog pojedinačno. Ali po meni smo u 3-4-3 bili bolji i u napadu i u obrani. Ova formacija 4-1-nešto nešto previše smara jer imamo (po meni) više posjeda, ali manje opasnih šansi. Po meni nema što drugo bit osim formacije jer od kako se i Lahm ozljedio vratili smo se na manje više klasična 4 igrača nazad i to ne izgleda tako dobro kao formacija koju smo igrali do sad ove godine. Ako se tebi sviđa ovaj način igre - super. Meni se ne sviđa jer znam da ekipa može više, vidjeli smo to. Motivacija i umor ne mogu bit razlozi. Što je onda?
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 06 pro 2014, 20:52

panda napisao:

Primjetno je kako se ne snalazimo u ovom sustavu onako kao u onome. Riječ je od 2 i pol utakmice, jer sve je krenulo od Cityja u drugom poluvremenu.

Zadnju utakmicu protiv Herthe smo ignorirali jer smo protiv Cityja ležerno sve završili. Ovu baš ništa. Nisi imao što vidjeti, a opet pitaš se hoće li netko poput Riberyja ili Alonsa izgubiti bespotrebno loptu na sredini terena za nekakvu brzu kontru.

Srećom, Rode je danas to očistio sve pred sobom, naprijed je isto podijelio par dobrih lopti(predasist za Robbenov udarac), zaustavio 1-2 kontre Leverkusena.

Uzeli smo 3 boda, ali nema ništa u tome čudno jer smo danas na terenu bili, ali opasni uopće nismo.

O prekidima ne želim trošiti riječ jer je potpuno suvišno kad je to već postalo predmet ismijavanja kod ljudi.

Sebastian Rode had 26 Ball Contacts , Won 91% of his tackles without committing any foul
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

Re: (06/12/2014) FC Bayern München 1:0 Bayern 04 Leverkusen

PostPostao/la Lennon » 06 pro 2014, 20:54

Ma ko još prati jebenu Bundesligu :lol:

Loša tekma, dobra 3 boda i ostalo mi je tak, svejedno. Nemože se uvijek na najvišoj razini. Malo je menjal sustav, Leverkuzen je malo jači protivnik pa je htel isprobat neke stvari koje mu ne zamjeram, samo se nadam da je vidio da to ne funkcionira.

Lewa je loš bio, da, al kaj on dela 70% tekme na krilu? :shock:
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la panda » 06 pro 2014, 20:55

FCB_general napisao:Primjetno je kako se ne snalazimo u ovom sustavu onako kao u onome. Riječ je od 2 i pol utakmice, jer sve je krenulo od Cityja u drugom poluvremenu.

S obzirom da je do utakmice sa Herthom više manje sve bilo super, teško da je problem u sustavu, nešto nas muči pa je realizacija nešto lošija, ali svejedno mislim da to i nije toliki problem da bi sad morali mjenjati cijeli sustav koji uigravamo već dugo vrijeme i izbacivati iz sastava nositelje igre.
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Red passion » 06 pro 2014, 21:00

panda napisao:
FCB_general napisao:Primjetno je kako se ne snalazimo u ovom sustavu onako kao u onome. Riječ je od 2 i pol utakmice, jer sve je krenulo od Cityja u drugom poluvremenu.

S obzirom da je do utakmice sa Herthom više manje sve bilo super, teško da je problem u sustavu, nešto nas muči pa je realizacija nešto lošija, ali svejedno mislim da to i nije toliki problem da bi sad morali mjenjati cijeli sustav koji uigravamo već dugo vrijeme i izbacivati iz sastava nositelje igre.

Jedan holder ne prolazi u Bayernu i to je kraj priče. Prošle sezone smo se opekli gadno par puta jer smo igrali sa svakakvim holderom osim Martineza i dobili batina, a opet u finalu Pokala igrali sa skroz neuigranim 3-4-2-1 te s dvojicom u sredini pa je druga priča bila.

Mi cijelu ovu sezonu igramo s trojicom u zadnjoj liniji, s barem 2 holdera(Alonso, Lahm) i dva bočna igrača. Sve je izgledalo odlično, realizacija se dizala iz utakmice u utakmicu dok Alaba nije ispao iz kadra jer je igrao lijevog braniča. Nakon toga natrag na liniju od 4 igrača i jednog zadnjeg veznog i eto belaja.

Ili 4-2-3-1 ili 3-4-2-1 ili 4-3-3(s čak tri holdera ako treba). Meni potpuno nebitno, ali sam Alonso u 4-1-4-1 gdje su mu ispred 4 čista ofenzivna igrača ne dolazi u obzir, posebice protiv jačih protivnika.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la panda » 06 pro 2014, 21:05

To što ne zabijamo toliko golova ne ovisi toliko o holderima koliko o tome što je Pepito danas odlučio Müllera i Roberta poslat na strane i pokušat uništit Leverkusenov gegenpressing sa dugim loptama, što danas eto nije uspijelo.

Ne kažem da se ne slažem sa tvojom konstatacijom u vezi holdera, ali naša loš(ij)a igra u zadnje 2 utakmice teško ima veze sa tim
panda
Admin
Admin

PostPostao/la ivan » 06 pro 2014, 21:06

FCB_general napisao:Jedan holder ne prolazi u Bayernu i to je kraj priče. Prošle sezone smo se opekli gadno par puta jer smo igrali sa svakakvim holderom osim Martineza i dobili batina, a opet u finalu Pokala igrali sa skroz neuigranim 3-4-2-1 te s dvojicom u sredini pa je druga priča bila.

Mi cijelu ovu sezonu igramo s trojicom u zadnjoj liniji, s barem 2 holdera(Alonso, Lahm) i dva bočna igrača. Sve je izgledalo odlično, realizacija se dizala iz utakmice u utakmicu dok Alaba nije ispao iz kadra jer je igrao lijevog braniča. Nakon toga natrag na liniju od 4 igrača i jednog zadnjeg veznog i eto belaja.

Ili 4-2-3-1 ili 3-4-2-1 ili 4-3-3(s čak tri holdera ako treba). Meni potpuno nebitno, ali sam Alonso u 4-1-4-1 gdje su mu ispred 4 čista ofenzivna igrača ne dolazi u obzir, posebice protiv jačih protivnika.

Pa upravo o tome pričam. Ali panda očito gleda neke druge utakmice jer po njemu igramo cijelo vrijeme istu formaciju. Jasno mi je da nema Alabe i Lahma koje nije lako zamjenit, ali ja bi probo sa
Bernat-Boateng-Benatia-Rafinha
Rode-Xabi-Gotze
Ribery-Lewy-Robben
kao nekakvu 4-3-3 ako već ne možemo 3-4-3 bez one dvojice. Tu je i Basti koji bi možda mogao počet malo više igrat. Obrana drži, ali napad je nula. Ponavljam, kontroliramo posjed, ali previše sporo i slabo probijamo obranu kad tako protivnika potisnemo. Ne znam zašto je tako, samo vidim da jest i da liči na prošlu sezonu
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 06 pro 2014, 21:20

panda napisao:ali naša loš(ij)a igra u zadnje 2 utakmice teško ima veze sa tim

Vidjet ćemo. Nije da se hvatam za tu stvar, ali je iznimno bitna kad imaš problem gdje ne možeš napraviti završnicu tijekom cijele utakmice, imaš 0:0 ili 1:0 i nikad ne znaš kad će neki igrač iz čiste gluposti vratiti s centra loptu Neueru pa da to netko presječe ili jednostavno mu je netko u prolazu oduzme i odigra jednu dubinsku loptu kao što je jedan igrač Leverkusena upravo to napravio Riberyju nakon čega je dodao Sonu i Rafinha je srećom ispratio pa napucao u piz. mat. da ne bi još gubili 0:1.

Isključivo je u pitanju stvar sigurnost više u defenzivnoj igri. Što se tiče ofenzivnog dijela, očito je kako ne šljaka ništa u dvije tekme, a Lewyjeve kvalitete nam baš i ne donose neku ekstra prednost jer ga nigdje nije bilo, neovisno je li bio na krilu ili u sredini, za njega koji je tehnički dotjeran igrač to ne predstavlja manu. Ribery isto ništa specijalan večeras, ali makar je spremio loptu za 3 boda i hvala mu. Robben je pokušavao ali ništa ekstra. Müller jedva vidljiv ili nevidljiv. Naš problem je što ćemo napraviti nakon što dođemo 20-25 metara od gola bilo u sredini ili na bokovima? Po mom mišljenju, tu leži problem. Mi loptu iznesemo sa svoje polovice gotovo uvijek bez problema, no što kad dođeš 30 metara od protivničkog gola. E sad ako već je protivnik discipliniran, koncentriran i ne možeš se probiti, tu bi sad prekidi trebali odigrati veliku ulogu, bilo korneri bilo slobodnjaci.

Iduća utakmica je gostovanje u susjedstvu i nema makar nekakvih putovanja sjevernije, ali Murtin miljenik je priredio svakome show ove sezone i itekako mi se čini realan scenarij poput onog iz Mainza iz prošle sezone gdje nas je Tuchel jebeno kidao 60 minuta da nismo mogli sastaviti 4 normalna dodavanja na njihovoj polovici. Tu bi upravo uz Alonsa trebao ići Rode ako već Schweinija idemo bez žurbe vraćamo na teren.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

Re: (06/12/2014) FC Bayern München 1:0 Bayer 04 Leverkusen

PostPostao/la effe__sa » 07 pro 2014, 01:32

Ma ok je ova pobjeda, jer ipak Leverkusen sa svojim stilom presinga i ne odgovara nam skroz. Tako da je ova pobjeda bitna, značajna.
Samo naš najveći je problem, ta velika očekivanja od Lewata, a taj nastavlja u svom stilu iz Dortmunda i fulanju nevjerovatnih prilika. Nikad nije ni trebao doći, Mandžo je trebao ostati...Ali eto o tome sam dovoljno pisao prije...
Mandžin odlazak je zbog Pepa bio neizbježan, ali bi zato bio puno sretniji da smo umjesto Poljaka doveli nekog drugog napadača. Ovako valja trpit njegove nevjerovatne promašaje, iako ćemo naravno imati (i imamo) prilike diviti se i njegovim sjajnim golovima.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Bundesliga 2014./2015.