(28.9.2018.) Hertha BSC 2:0 FC Bayern

Podforum za utakmice Bayerna u Bundesligi u sezoni 2018-19

Re: (28.9.2018.) Hertha BSC 2:0 FC Bayern

PostPostao/la Red passion » 28 ruj 2018, 21:53

Glavno da je Uli zadovoljan s kadrom, a sve je ostalo nebitno.

Ipak sam na momačkoj i nema brige kad si na cugi. ŽIVJELI! :zivio: :zivio: :zivio:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 29 ruj 2018, 07:27

FCB_general napisao:Glavno da je Uli zadovoljan s kadrom, a sve je ostalo nebitno.

Ipak sam na momačkoj i nema brige kad si na cugi. ŽIVJELI! :zivio: :zivio: :zivio:

Ma da, najlakše je udariti po Uliju, a to što Kovač nije trener za klub veličine Bajerna, to nikom ništa. Da, u stvari, Uli je kriv što ga je uopšte doveo. Da se na jačinu kadra pozivaš protiv Reala, Barse, Juventusa, pa i da razumijem, ali ti to pominješ protiv mrtve Herte... Isuse Bože. :bigeyes: Pa ove smo trebali zatvorenih očiju da dobijemo. Ne može Bajern da vodi defanzivno orijentisan trener kao što je Niko.

Mi smo jedinu 100%-nu šansu imali u 67. minutu i to je sve. Ostalo je bilo prilično loše. Boateng je opet dokazao da je greška što nije prodat. Sve u svemu, bezveze.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la anton 1983 » 29 ruj 2018, 09:26

Pa ne znam kaj se sad ljudi opet uzjebavaju, pa ovo je sve normalno. Kad tad mora se desiti ovakva večer kad ti niš nejde za nogom. Prezrotirala se momčad, bez da je kičma ekipe navek tu - to još NK mora svladati. Stavil je najsexualniju moguću vezu, al ih nije del kak treba - del ih je u 4-2-3-1 pa je zato James izgledao izgubljeno. Moro je stajat previsoko, al lopte nisu dolazile.

Ono kaj me muči je totalno laičko taktiziranje kod pokušaja lovljena rezultata - nigjde veze niti plana niti smisla. Hiti sve nutra kaj je ofenzivno...

Zvadiš Robbena, hitiš Mullera - zarotiraš ekipu svima zmenjaš mjesto.

Deneš van Renata, ubaciš GnaBRYa- opet zarotiraš ekipu. Samo ću reč da mi se Gnabry kao Joker sedmica za dom jebeno sviđa! :bravo:

Napokon izvadiš Jamesa koji više ne zna di mu je glava i opet zarotiraš ekipu! Di je tu plan?

Ostaneš na jedno veznom igraču - 3 idiota Muller, Lewa, Wagner + Ribery? Pa kak će to stić rezultat? Ko će igrat vezu i dat neku stabilnost?

Taj dio me najviše muči, što mi se čini da je to sve nekako panično bez mozga odrađeno, umjesto da je recimo dvojicu mam na poluvremenu zvadil i probal nekaj novoga bar do 75 minute...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la ivan » 29 ruj 2018, 09:43

Apsolutno se slažem antone. Mislim da je formacija i samim time drugačiji koncept igre potreban. Ne možeš mijenjati samo igrače bez promjene taktike, ali smislene. Ulazak wagnera mi je totalno nejasan, osim ako je glavna taktika bila trpat visoke lopte u 16m i nadat se nečem, a vidjeli smo da to nije urodilo plodom.

+ Robben maša ono s 5 m i primamo drugi gol iz valjda idućeg napada. Penal skrivili na prvom napadu Herthe i to glupo da ne može bit gluplje. A i crnjo je samo čekao da padne, nije ni imao loptu.

Kako god, trenutačno "ništa" ne štima. Omjer šuteva na naš gol i primljenih golova valjda skoro 1:1, sve primamo. U napadu pak mašamo previše i to traje zadnjih par tekmi samo što smo uspjeli izvući rezultate. Vezni red ne uspijeva napraviti previše u napadu i stavlja se na krila teret a tamo znamo da starkelje ne mogu...

Treba promjena pristupa i to hitno. Želim napeto prvenstvo ali ne ako moram gledat ovakve partije Bayerna svaku drugu treću tekmu, to mi nije nešto zabavno.

Miki oko Kovača si u pravu možda samo ako si htio reć da Kovač nema dovoljno znanja o napadačkoj igri da bi bio uspješan u klubu kao Bayern gdje mora tako igrat i gdje često moraš bunkere probijat. Što se naše igre tiče, pa nije to baš defanzivno?
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 29 ruj 2018, 09:54

ivan napisao:Želim napeto prvenstvo ali ne ako moram gledat ovakve partije Bayerna svaku drugu treću tekmu, to mi nije nešto zabavno.

Ako već prvenstvo mora biti napeto, onda želim da bude na razini 2012 ili 2001! To znači mi sisnemo ili na knap osvojimo prvenstvo zbog kvalitete konkurencije, a ne naše truloće - primjetiti ćete da smo obje godine bili u finalu LP-a.

Ljudi misle da ljudi žele špannung na tablici. Ne to ljudi uopće ne žele tj. drugačije se to mora opisati.

Za primjer uzmite 2017 (čini mi se) kad je Monaco osvojio prvenstvo - nije poanta bila da se neko nađe ko će iznenaditi, kad drugi nije na razini ili mu se tako poklopi sezona, pa onda nestane... Ne ja / ljudi žele da u Bundesligi imamo Bayern koji vrijedi 850 mil E, drugi klub koji vrijedi 700 mil E, i treći koji vrijedi 600 mil E i da sve ostalo ide u rang tih vrijednosti.

Znači nije poanta da je konkurencija, konkurencija samo na tablici, nego u svemu drugom samo ne na tablici. Tablica i osvajač moraju biti nevažni nebitni, to dolazi prirodno - konkurencija mora biti bez obzira kakvo je stanje na tablici - tome se teži i to se želi.

Arsenal je propo, ali je još uvijek "konkurencija", pa se tekma sa Cityem gleda kao Derby....

Šta sad meni /BUNDESLIGI znači da ne daj Bože Hertha osvoji prvenstvo :lol: ili recimo da BvB osvoji prvenstvo a Bayern i BvB ispadnu u 1/8 finalu LP-a...

Pa ne želim rivalstvo na razini Bayern - Werder tamo negdjje 2003-2008... :D
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 29 ruj 2018, 10:28

Izgubljena tekma pa šta, dobro je sve :popcorn:

Idemo na slijedeću tekmu
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 29 ruj 2018, 12:08

anton 1983 napisao:
Ako već prvenstvo mora biti napeto, onda želim da bude na razini 2012 ili 2001! To znači mi sisnemo ili na knap osvojimo prvenstvo zbog kvalitete konkurencije, a ne naše truloće - primjetiti ćete da smo obje godine bili u finalu LP-a.

Ljudi misle da ljudi žele špannung na tablici. Ne to ljudi uopće ne žele tj. drugačije se to mora opisati.

Ovaj gori prvi pasus si u pravu, tu se slažem.
Ma ko prvo sada i jeste španung bitan... :D O ostalim stvarim se treba poslije razmišljati. Sam španung ti donosi dodatni naboj, čini sve privlačnijim.
anton 1983 napisao:Za primjer uzmite 2017 (čini mi se) kad je Monaco osvojio prvenstvo - nije poanta bila da se neko nađe ko će iznenaditi, kad drugi nije na razini ili mu se tako poklopi sezona, pa onda nestane... Ne ja / ljudi žele da u Bundesligi imamo Bayern koji vrijedi 850 mil E, drugi klub koji vrijedi 700 mil E, i treći koji vrijedi 600 mil E i da sve ostalo ide u rang tih vrijednosti.

Ovdje se opet previše opterećuješ ciframa. To i jeste često taj problem i diskusija na temi bundeslige. Nije samo poenta u novcu i ciframa, nego i u viziji, strategiji, taktici....
Meni je fenomenalno ovo što ove sezone rade Werder i Hertha i volio bi da to kroz sezonu potraje, jer su prava osvježenja. A niko nije zapazio Herthu do sinoć, isto kao da se više utakmice i ne prate. Ja sam vidio već u kolima prije nas kako oni taktički sjajno stoje i da su još napravili iskorak. Nije to više samo Dusel-Fussball i to betoniranje pozada, pa naprijed šta bude, sada to i ofanzivno zna jako dobro djelovati.

anton 1983 napisao:Šta sad meni /BUNDESLIGI znači da ne daj Bože Hertha osvoji prvenstvo :lol: ili recimo da BvB osvoji prvenstvo a Bayern i BvB ispadnu u 1/8 finalu LP-a...

Pa ne želim rivalstvo na razini Bayern - Werder tamo negdjje 2003-2008... :D

Baš bi bilo cool da Hertha osvoji, ako mi već ne bi osvojili.... :) Njima treba opet igranje u LP, ali onda da sačuvaju postojeći kadar i da više još investiraju. Herthi trebaju još "samo" pravi investitori. Povećala se ta euforija u glavnom gradu i želio bi da to potraje. Ali brzo se stvari promijene kod mnogih bundesligaša, tako da je ovo sve rano za priču.

Na neki način sinoćnji poraz nije toliko iznenađujuči. Ko ja pratio situaciju i sinoćnjeg protivnika, te uzevši u obzir da smo se s njima i ranije znali mučiti, ovo nije neočekivano. Ali naravno Bayern je protiv sviju u BuLi veliki favorit, pa onda nekako se očekuje samo da možda protiv Dortmunda, RB-a ili Gladbacha možemo kiksati. A navikli smo na jako malo kikseva, a pogotovo na poraze, tako da ovo i bude neko iznenađenje.

Samo sada je šansa da ekipa bude još više zagolicana, da još više zapne i da samo dostižemo veći nivo. ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 29 ruj 2018, 17:25

Miki napisao:
FCB_general napisao:Glavno da je Uli zadovoljan s kadrom, a sve je ostalo nebitno.

Ma da, najlakše je udariti po Uliju, a to što Kovač nije trener za klub veličine Bajerna, to nikom ništa. Da, u stvari, Uli je kriv što ga je uopšte doveo. Da se na jačinu kadra pozivaš protiv Reala, Barse, Juventusa, pa i da razumijem, ali ti to pominješ protiv mrtve Herte... Isuse Bože. :bigeyes: Pa ove smo trebali zatvorenih očiju da dobijemo. Ne može Bajern da vodi defanzivno orijentisan trener kao što je Niko.

Mi smo jedinu 100%-nu šansu imali u 67. minutu i to je sve. Ostalo je bilo prilično loše. Boateng je opet dokazao da je greška što nije prodat. Sve u svemu, bezveze.

Aha... Znači trebam Kovača kriviti što smo zadnje 2 sezone igrali s Riberyjem i Robbenom na krilima i što im nitko na kraj nije mogao stati? Što uprava im redovito daje ugovore umjesto da radikalno mijenja stvari? Što smo izgubili Pokal prošle sezone od njega i što nismo igrali pretprošle? :)

Što je Hrvat i što bivši igrač Bayerna pa ga Uli doveo?

Te gluposti kako smo trebali zatvorenih očiju nekoga dobiti možeš samo ostaviti po strani. Imamo barem još 5-6 igrača kojih se moramo riješiti jer smo se zbog lakih titula Bundeslige prije 3 godine opustili, a ti pričaš kao da smo u naponu snage kao što smo bili u periodu između 2011. i 2014.?

Mi mrtvu igru nemamo odavno jer nam 2 veterana drže krilne pozicije i gotovo nakon svakog kola rade cirkuse Kovaču kad ih mijenja, a ovaj još se ide opravdavati medijima umjesto da ih tek kazni s 2-3 utakmice na klupi dok nam igrači i 2 godine nakon odlaska katalonskog trenera jebu loptu naveliko kao da je još uvijek tu, a došlo do starenja i zasićenja.
Scholl koji je legenda kluba između 2003. i 2007. nije ni 10% toga odigrao što su ovi odigrali, a nogomet je sporiji i daleko manje taktički zahtjevan bio.

p.s. Zato je tebi mogao Josestruktivni Bunkerinho(koji se godinama blamira s budžetom od milijardu i pol eura u 2 kluba) preuzeti klupu Bayerna prije 5-6 godina, a Kovač sada ne? :)

Po tvojoj 'logici' kako tu iznosiš dobio sam dojam kako Mourinho, Villas-Boas, Guardiola, Conte, Pochettino, Klopp, Tuchel, Allegri, Enrique, Emery, Lopetegui i mnogi drugi svojevremeno mladi treneri koji sve ove godine vode ili su vodili velike klubove ne bi nikad dobili priliku u velikim klubovima.

No jebiga, ovaj Niko je Hrvat neovisno je li defenzivac, ofenzivac, ziheraš, uravnotežen, ekscentričan i sl. Nije to lako, znam kako je to. Našli su Uli i Šupak idealnog čovjeka koji će njihov nerad i gluposti pokriti ukoliko stvari ne budu išle dobro. Trener će odletjeti, a oni će nastaviti po istome. No navijači u Njemačkoj i van nje to više ne puše.
Tako su Juppa prošle godine iskoristili pa je sve na kraju sezone završilo s debaklom.

A što se tiče Herthe, statistički je bilo sve na strani Bayerna pa smo izgubili, no nema veze kad se pogleda da Bayern u zadnjih 6 godina nema ni 30 poraza u svim natjecanjima, jel... :?

I dalje ne vidim tko može i ovom zaljuljanom Bayernu oduzeti titulu prvaka Njemačke bez obzira na ovaj poraz i one koji će tek uslijediti. :)

Kažu šefovi Bayerna da Rib i Rob mogu i dalje koliko su oduševljeni s njima i rasturaju protivnike kao Ribery s Realom prošle sezone na škrgama, možda dobiju još 2-3 godine ugovora pa ostanu u Bayernu. :D

Evo da te obradujem s biserom Ulija kad je govorio o Sanchesu nakon Augsburga pa čega se, zamisli, uspio 'dosjetiti': :mrgreen:

Uli Hoeneß: "Renato Sanches is starting to find his feet at the club and I'm very happy for the boy. He is a new signing now, to all the smarties who said we have too few players"

Ovakvu glupost izvaliti i ostati živ, to može samo Uli. Postalo mu je to neki običaj otkako je odslužio kaznu, a to što mu na bekovima i stoperima gori ako se ne daj Bože netko ozljedi ili evo kad nema Comana kako to izgleda... Ma to nije bitno.

Glavno da zatvorenih očiju igramo liniju Ribery-Müller-Robben u 2016., 2017. i 2018., a nijedan ne izgledaju ni blizu onima kao prije 4-5-6 godina. :D

No sve je u redu - Bayern će biti prvak KVDL, a ako ne bude... Ostaje vidjeti hoće li konačno izvaditi lovu na stol i dovesti nova krila, bekove i stopere. Bayern je i dalje Bayern, ali on ne sjaji, nema tog sjaja i u tome leži najveći problem.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 30 ruj 2018, 07:54

Miki napisao:

Niko Kovač je Hrvat i zato je najbolji trener za ovakav klub!

Ta neće nitko riskirat pa srbina uzet ni za prosječan klub a kamoli za veći :lol:
Bayern nikad neće dovodit srbe za prvu momčad, samo Hrvate.
Želiš ovakvu raspravu? Je li? Hoćemo biti jadni poput tebe pa ovako pričati? E ja bogami to ne dozvoljavam.
Smiješan si do daske.

Ugledaj se na Melodyne koji koristi kulturan jezik, orijentiran je na sport i pridonosi forumu svojim postovima.
Ja ne toleriram jad i mržnju koja je kod tebe u svakom postu prisutna. Najprije sam blokirao sve tvoje postove, da ih ne vidim, ali upratim ih silom jer ih netko quote-a. Ti uopće ne radiš na sebi i toliko si jadan da te ne želim više nikad vidit na forumu.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 30 ruj 2018, 11:17

Ma Miki je isfrustriran lik, izmanipulisan i lik koji ništa u životu nije vidio. Za njega je i color tv pojam... ;) Da je bar šta na nacionalizmu profitiro, nego ni to...Nije vrijedan pažnje. Mislim i to neko navijanje za Bayern je onako usputno, koliko vidim on čak i Nijemce mrzi, sve je to nešto konfuzno kod njega. A lik željan pažnje.
Šta ćeš dalje kad je on ismijavao transfer Suelea u Bayern i pojma nije imao ko je taj igrač. Vidi se da i ne prati fudbal, BuLi, nego on ima s pisanjem neke svoje druge motive...To samo treba ići na ignore... ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 30 ruj 2018, 12:23

Nema se tu što posebno reći... Naporan je i strašno dosadan taj kompleks, pa i jal, stalno negdje gledati po webu, ali stvarno... Ne možeš ti to sve prepakirati da se ne vidi koliko god se trudio. Politika, Svjetsko prvenstvo u Rusiji, kupus, paprika, čokolada, ovo-ono... :roll: icon_hy

Na kraju se to čovječe svodi da moraš izgasiti internet totalno jer stalno negdje netko nešto potencira, pridodaje vječnu pažnju i značaj i što već ne.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 30 ruj 2018, 13:42

Idemo dalje na novu temu
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

Prethodni

Vrati se na: Bundesliga 2018-19