Pozdrav ekipi na forumu!
Upravo sam pogledo tekmu jer nažalost nisam uspio u subotu. Odlična tekma. Već jako dugo nisam gledao tako zanimljivu našu utakmicu. Inače kontroliramo tekmu predobro i protivnik stvarno ne pokaže ništa osim rijetkih kontranapada. Svaka čast Mainzu, zbilja je bilo napeto do kraja, malo smo imali i sreće, ali opet se pokazalo da nije slučajnost što najviše golova zabijamo u zadnjih 15 minuta. Vjerujem da s ovakvom igrom Mainz bi namučio sve ekipe koje su ostale u ligi prvaka, šteta što često njemačke ekipe ne pokazuju ni približno dobru igru u europi kao protiv bayerna.
Što se tiče naše igre, primjetio sam nekoliko stvari. Kao prvo već par puta reagiramo u najmanju ruku čudno na jak presing. Razumijem da se teško dodavati točno kad netko pritisne jako kao mainz u prvom poluvremenu, ali kada idu maknut loptu iz obrane dugom viskom loptom, takve lopte često završe ravno u noge protivniku iako igrač nije bio pod direktnim pritiskom protivničkog igrača. Ekipe sa boljim, bržim igračima bi nas mogle kaznit tako.
Druga stvar je obrana. Čitao sam nedavno na goal.com (troll.com) kako su nam stoperi loši i da će nas u LP to koštat. Nisam siguran da se mogu složit s tim. Mislim da imamo sasvim dobre stopere, čak i Martinez nije toliko loš na toj poziciji iako mu očito fali malo osjećaja za stopera. Fali i Lahmu, kad smo kod toga, nije baš da može igrat 100% na beku kad je na toj poziciji svake prijestupne. Uglavnom, problem nam je obrambena igra. Često imam osjećaj da protivnik dolazi prelako do prilika što nisam siguran čemu bi pripisao. Moguće da naši podcijene protivničke igrače pa ih ovi znaju okrenut kao amatere kakve i napravit akcije kojih se ni mi ne bi postidili. Još jedna stvar vezana za prvu i drugu točku je to da imam osjećaj da se naši igrači ne vraćaju dovoljno kad smo pod presingom te nas znaju protivnici nadjačat u našoj polovici jer su naši igrači gore. Previše olako shvatimo neke situacije očito

Što se tiče igrača pohvalio bi Boatenga, mislim da je odigrao jako dobru utakmicu. Goetzeu je klupa dobro došla koliko sam vidio. Ostali standardno. Stvarno jedna jako jako dobra tekma koju smo ipak kontrolirali. Pozdrav!