Košarka

Sve i svašta...

Re: Košarka

PostPostao/la Miki » 07 ruj 2014, 20:51

TiLe napisao:Svaka čast. Uz malo sreće ni polufinale nije nedostižno.

Kad se sjetim da se i ovakva limitirana Grčka poigrala sa Hrvatskom muka mi dođe.
Talent ekipa se trati zbog raznoraznih diletanata na klupi i u savezima. Isti k i sa rukometom i nogometom.
:sick:

Hvala, TiLe! :bravo: Vama fali bolji selektor. Jesu ovi Grci pravoslavci kao i mi Srbi, ali su u sportu skoro isti cigani koliko i Španci. Nekad mi se stvarno gade. :sick:

Čestitke i vama na uspjehu Marina Čilića. Baš mi je drago što je pomeo onog prepotentnog Švajcarca. :bravo:
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Gerd Muller » 07 ruj 2014, 22:30

Bit ce jebena tekma između Srba i Brazila.Brazil mi se cini jaci no kad imas Bogdan Bogdanovica sve je moguce.Decko je izmislio kosarku za ovog naseg Šarkana i sto je najbitnije nikad me nije razocarao kad sam ga igrao na kladusi :smile10:
“Tko se god uzvisuje, bit će ponižen, a tko se ponizuje, bit će uzvišen.”
Gerd Muller
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la TiLe » 07 ruj 2014, 23:45

Gerd Muller napisao:Bit ce jebena tekma između Srba i Brazila.Brazil mi se cini jaci no kad imas Bogdan Bogdanovica sve je moguce.Decko je izmislio kosarku za ovog naseg Šarkana i sto je najbitnije nikad me nije razocarao kad sam ga igrao na kladusi :smile10:

TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la melodyne » 08 ruj 2014, 16:57

melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 10 ruj 2014, 19:05

Kakva dominacija protiv Brazila!!! :legendo: :legendo: :legendo: Rasturili smo tim koji ima 5-6 NBA igrača! Stvarno su pravi ponos ovi momci.

Bogdanoviću muda do poda! 8-)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Jd2zX9FwacA[/youtube]

U 1/2 finalu vjerovatno protiv Španaca. Kvalitetniji su, a i sudije će im svakako pomoći. Kad je jedna Turska imala onakvu pomoć u 1/2 finalu prije 4 godine, šta tek očekivati u tom polufinalu jer je Španija 3 puta bolja od te Turske?! Kako god, košarkaši su ponos Srbije! :smajl007:
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la melodyne » 10 ruj 2014, 19:22

Uvek ce bili i ostali! Sve su odusevili kao i protiv Grcke. Ovo nije niko ocekivao. Prezadovoljan sam i sa bronzanom medaljom. Ipak nam fali dosta igraca. ;)
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 10 ruj 2014, 19:39

melodyne napisao:Uvek ce bili i ostali! Sve su odusevili kao i protiv Grcke. Ovo nije niko ocekivao. Prezadovoljan sam i sa bronzanom medaljom. Ipak nam fali dosta igraca. ;)

Realno, protiv Španaca skoro da nemamo šansi. Kvalitetniji su, ali posebno važna stavka koja ide na njihovu stranu je domaći teren. Jednostavno, FIBA je samo nastojala da se Španija i SAD izbjegnu prije finala i praktično bi to trebalo biti projektovano finale. Nama će 99,99% ostati borba za 3. mjesto sa Litvanijom, što je fantastičan uspjeh. Taman da im se revanširamo za poraz prije 4 godine u borbi za bronzu. :bravo: Potpuno desetkovani smo došli na SP, a došli smo čak do 1/2 finala. Definitivno, pravi podvig. :) Srbija je uvijek bila zemlja košarke i prava je šteta što se zabadava ulažu onolike pare u fudbal, a tu nikad ništa nismo napravili. Košarkaši su zaslužili sve moguće počasti. Posebno vaterpolisti, a i odbojkaši su to zaslužili.
Miki
Don Quijote

PostPostao/la TiLe » 10 ruj 2014, 19:52

Znao sam odmah da Srbija ima šanse protiv Brazila iako vam kladionice nisu baš vjerovale. Doduše nisam očekivao ovakvo razvaljivanje.
U prolazak u finale ne vjerujem jer se zna da tamo moraju biti Španjolci i Ameri tako da ako i odigrate dobru utakmicu sudac će se pobrinut da ne dođe do iznenađenja.
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Miki » 10 ruj 2014, 19:57

TiLe napisao:Znao sam odmah da Srbija ima šanse protiv Brazila iako vam kladionice nisu baš vjerovale. Doduše nisam očekivao ovakvo razvaljivanje.
U prolazak u finale ne vjerujem jer se zna da tamo moraju biti Španjolci i Ameri tako da ako i odigrate dobru utakmicu sudac će se pobrinut da ne dođe do iznenađenja.

Protiv Grčke sam bio ubijeđen da prolazimo. Za današnju utakmicu sam bio ubijeđen da će biti povuci-potegni, kad ono bi "prolom oblaka". Apsolutno se slažem sa ovim posljednjim što si napisao. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la panda » 10 ruj 2014, 22:48

Fino su ga Španjolčići izduvali
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la TiLe » 10 ruj 2014, 22:53

Koja brutalna obrana Francuza :o
Nisam siguran da će ovo moći ponoviti za 2 dana.
Uglavnom evo Srbima šanse za finale.
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Miki » 10 ruj 2014, 23:10

TiLe napisao:Koja brutalna obrana Francuza :o
Nisam siguran da će ovo moći ponoviti za 2 dana.
Uglavnom evo Srbima šanse za finale.

Apsolutno neocekivan protivnik! :o Ne treba se zavaravati. Francuzi su odigrali savrsenu odbranu. Sveli su ovakve Spance na svega 50-ak poena. To je ogroman uspjeh. Ponovo se obistinila prica da je tesko pobijediti istu ekipu 2x na nekom takmicenju. Vidjecemo da li ce u petak vece to da vazi. Francuzi su favoriti. Skacu kao da su na federima. Amerima su potpuno otvorena vraza ka zlatu.
Zadnja izmjena: Miki; 11 ruj 2014, 06:31; ukupno mijenjano 1 put/a.
Miki
Don Quijote

PostPostao/la The Scarface » 10 ruj 2014, 23:21

Ček koji kukac, vidim da je koef na Španjolce iznosio oko 1.05. :?
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la TiLe » 10 ruj 2014, 23:53

The Scarface napisao:Ček koji kukac, vidim da je koef na Španjolce iznosio oko 1.05. :?

Vrhunska ekipa, dosada su igrali vrhunsku košarku, igraju doma, suci...
Bilo je realno očekivati ih u finalu.

Jbg, većina ljudi je mislila da je ono prošlogodišnje finale sa Francuzima slučajnost, ali očito nije.
Već im lagano počinju nabijati komplekse.
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la melodyne » 11 ruj 2014, 12:15

Zadnih par godina smo pobedjivali Francusku. Sad prvi mec protiv njih su nas suduje pokrale na kraju kao i protiv Brazila. Uglavnom mozemo do finala!
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Svaštara