(30/01/2015) VfL Wolfsburg 4:1 FC Bayern München

Teme s utakmicama Bundeslige 2014./2015.

Prva postava?

Reina
1
3%
Neuer
2
6%
Boateng
2
6%
Benatia
1
3%
Dante
2
6%
Badstuber
1
3%
Alaba
1
3%
Bernat
2
6%
Rafinha
2
6%
Rode
1
3%
Alonso
2
6%
Schweinsteiger
2
6%
Gaudino
1
3%
Götze
2
6%
Ribery
2
6%
Weiser
1
3%
Robben
3
9%
Müller
2
6%
Lewandowski
2
6%
Pizarro
1
3%

Ukupno glasova : 33

Re: (30/01/2015) VfL Wolfsburg -:- FC Bayern München

PostPostao/la HolgerBadstuber » 30 sij 2015, 22:26

Katastrofa. Mislim nece ovaj poraz znaciti nista, osvojit cemo BL bez problema, ali kako smo izgledali... :pep:
HolgerBadstuber
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la melodyne » 30 sij 2015, 22:38

Najlosija partija u zadnji nekoliko godina u ligi... Jednostavno nije nista stimalo. Wolfsburg fenomenalan. Izvuci pouke iz ove utakmice i okrenuti se mecu protiv Schalkea. Ako ovako budemo igrali kao veceras bice jako zajebano protiv njihovog bunkera.
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 30 sij 2015, 22:42

melodyne napisao:Najlosija partija u zadnji nekoliko godina u ligi... Jednostavno nije nista stimalo. Wolfsburg fenomenalan. Izvuci pouke iz ove utakmice i okrenuti se mecu protiv Schalkea. Ako ovako budemo igrali kao veceras bice jako zajebano protiv njihovog bunkera.

Mi smo bili očajni. Schweini i Alonso, dvojica najiskusnijih su izgubili više lopti nego u prvih 17 tekmi. Užas. Wolsburgu svaka čast, ali ruku na srcu, dali su golove iz 3 kontre (od toga samo prvi gol mogu prihvatit, zadnja dva su UŽASNO UŽASNO branjenje), i onaj nakon slobodnjaka se jednostavno dogodi, tu se ne može ništa. Ali stvarno su svi igrali za k osim Robbena po običaju. Alabi je prva postava malo prerano došla. Ponavljam, mislim da je ipak glavni uzrok Schweini-Alonso jer to su glavni motori ekipe, vezni red, oni kontroliraju tempo, a odigrali su kriminalno loše. Jednostavno poklopilo se. Svejedno je sramotno primit 4 gola
:sammer:
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

Re: (30/01/2015) VfL Wolfsburg 4:1 FC Bayern München

PostPostao/la Red passion » 30 sij 2015, 23:15

Ova utakmica podsjeti čovjeka koliko je Bundesliga očajna liga, a što joj fali da bude dosta dobra i ima puno brži razvoj.

Wolfsburg je danas odigrao brutalnu utakmicu, uništio nas je do temelja! Prvi dio nisam stigao gledati, ali po onome što sam gledao na sažecima prvog poluvremena i cijeli drugi dio je dno dna od Bayerna. Svi su loši bili.

Rode igrao beka. :lol: A onda još Weisera koji je u zadnje 3 godine odigrao sveukupno minuta za Bayernovu prvu momčad koliko bi došle 4 cijele utakmice u minutama. :lol: :lol: :lol: :lol:

Ovo je trebalo biti sve ne samo ovo večeras prema realnim očekivanjima svakoga. Utakmica je po nekima trebala biti onako, lagana na prvu i bez puno trzavica, a ispala je prelagana - samo što je to bilo za Vukove.

Likovi su na tribinama imali euforiju kakve se ne sjećam(zvuči kao šampionska), doslovno kao u prijašnja vremena kad bi se do zadnja 2-3 kola odlučivalo njem. prvenstvo. Sjetiš se što je bilo prije teškog biznisa, ovaj modernog nogometa. :)

Loše su krenule pripreme za 3. mjesec. Ima još mjesec dana fore, do tada ne bude li to štimalo... Zna se što slijedi.

Od prvenstva bez poraza možemo zaboraviti. Ako nismo pod Juppom, Hitzfeldom, Lattekom, Zebecom, Čajkovskim, nećemo ni pod Guardiolom.

To je to @scar. 4 ekipe, svaka po gol u 17 kola za 4 Bayernova, a sad jedno kolo i jedna ekipa odmah ta 4 izjednačila.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la panda » 30 sij 2015, 23:33

FCB_general napisao:Ova utakmica podsjeti čovjeka koliko je Bundesliga očajna liga, a što joj fali da bude dosta dobra i ima puno brži razvoj.

Po čemu to ?
Liga je sve samo ne očajna. Ili ti nisi pratio ligu u zadnjih 6 mjeseci, ili sam ja pratio krivu ligu.
Ova sezona barem je bila puna iznenađenja (Dortmund), puno golova (drito svaka utakmica koju je Frankfurt igrao).
Jedina stvar koja je nedostajala je dobar konkurent Bayernu i borba za titulu.
Bayern je dobio konkurenta, borba za titulu možda baš i nije zanimljiva, ali daleko od toga da je liga očajna.

Ima naravno još puno lufta za poboljšanja, ali očajna liga ? :idk:
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la melodyne » 30 sij 2015, 23:34

Zna se da Alonso nije najbrzi ali veceras je bas doslo do izrazaja koliko je spor. Ajde dobro pozicionom igrom da to nadoknadi ali kavi. Svaki duel je kasnio. Bas me cudi sto nije funkcionisao sa Bastianom.

Uglavnom smo napadali po levoj strani. Robben nije dobio tri postene lopte. Umesto preko njega da idemo mi davimo preko Bernata, Alabe i Mullera. :? Muller ni levo i ni u centru tako isto Alaba...

@Panda, General

Ako uporedimo Bundesligu iz tamo neke 2004 godine i ovo sto se danas igra ovo danas je naucna fantastika.
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 31 sij 2015, 00:31

panda napisao:
FCB_general napisao:Ova utakmica podsjeti čovjeka koliko je Bundesliga očajna liga, a što joj fali da bude dosta dobra i ima puno brži razvoj.

Po čemu to ?
Liga je sve samo ne očajna. Ili ti nisi pratio ligu u zadnjih 6 mjeseci, ili sam ja pratio krivu ligu.
Ova sezona barem je bila puna iznenađenja (Dortmund), puno golova (drito svaka utakmica koju je Frankfurt igrao).
Jedina stvar koja je nedostajala je dobar konkurent Bayernu i borba za titulu.
Bayern je dobio konkurenta, borba za titulu možda baš i nije zanimljiva, ali daleko od toga da je liga očajna.

Ima naravno još puno lufta za poboljšanja, ali očajna liga ? :idk:

I ja sve manje razumijem njegove postove i ne znam baš tačno šta general želi? :D

Ja moram jednu stvar priznat, a to je da dugo nisam ovako uživao u igri jednog našeg protivnika. Pa stvarno se mora odati priznanje Wolfsburgu, jer su oni večeras igrali tako moderan, tako taktički zreo fudbal. Toliko trke, toliko dobra transformacija s njihove strane, totalno su našu ekipu zbunili i rastavili na proste faktore.

Npr. mi smo izgubili od Reala u Munchenu prošle sezone uvjerljivo, ali po meni je ova pobjeda Vukova, nekako veća, hoću da kažem nekako su je ljudi baš zaslužili, sjajnim elementima igre.

Isto tako, zbog velike bodovne razlike nisam se puno nervirao, pa sam utakmicu mogao realnije gledati. Smatram da je i dobro za nas pa i ligu što smo doživjeli ovaj poraz, koliko god smiješno zvučalo.... :D
Koliko god Bayern bio moćan, a svo vrijeme ističem, pa i ističemo svi ili bar većina da je Bayern moćan a ne liga slaba, opet se prvenstvo ne može uzeti onako u prolazu. To je večerašnja utakmica pokazala.
Sada je 8 bodova prednosti i jasno je da kada bi palo na 5 već više nikako ne bi bilo zajebancije. Jednostavno trebat će ozbiljan pristup do kraja. A taj ozbiljniji pristup će nas držati da i u ključnim utakmicama LP budemo na nivou.

Naravno da je Bayern dovoljno jak da ovo lako završi do kraja i uzme prvenstvo. Isto tako to ne znači da se ekipa treba opustiti i da će ostatak potrebnih bodova doći sam od sebe. Prvenstvo nije gotovo, dok ne bude i teoretski upakovano.... ;) Naravno da smo svi uvjereni u uspjeh, ali ipak će i kod naše ekipe trebati i dalje i u ligi doza ozbiljnosti.... ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 31 sij 2015, 01:01

panda napisao:Po čemu to ?

Ligu najviše mjerim po vrhu, a ne po ostatku. Ostatak lige gdje se stalno nešto vrti i događa pamtim od malih nogu, ovo sad kad Bayern izgubi ispadne ono... Wow, jel to moguće i je li to stvarno? Opet kad izgleda stvarno, znaš kako je to sada i tko zna kad opet. :) Ljuti me to - ta predvidljivost.

melodyne napisao:Ako uporedimo Bundesligu iz tamo neke 2004 godine i ovo sto se danas igra ovo danas je naucna fantastika.

U kojem kontekstu? Meni opet nakon ovakve utakmice fali ona drama iz kola u kolo što je znala biti s HSV-om i Werderom u prošlom desetljeću. Ovo nije ni jebeni šok, već pomalo šala. Ne mogu se više naljutiti na svoju ekipu. To baš i ne zvuči kako treba. :)

effe__sa napisao:I ja sve manje razumijem njegove postove i ne znam baš tačno šta general želi? :D

Pa da. :D

effe__sa napisao:Ja moram jednu stvar priznat, a to je da dugo nisam ovako uživao u igri jednog našeg protivnika. Pa stvarno se mora odati priznanje Wolfsburgu, jer su oni večeras igrali tako moderan, tako taktički zreo fudbal. Toliko trke, toliko dobra transformacija s njihove strane, totalno su našu ekipu zbunili i rastavili na proste faktore.

Možda zbog ovoga i činjenice što to neće uopće potrajati. Možda je to. :P

effe__sa napisao:Npr. mi smo izgubili od Reala u Munchenu prošle sezone uvjerljivo, ali po meni je ova pobjeda Vukova, nekako veća, hoću da kažem nekako su je ljudi baš zaslužili, sjajnim elementima igre.

Apsolutno. Real je sav kompletiran, a Wolfsburg nema nikakvu klupu spram Reala, da ne govorim kako na 3 mjesta u početnoj postavi trebaju naći prava rješenja. Samo ovo me nimalo ne smeta jer znam od prije početka sezone kako smo prvaci bez ikakve drame.

effe__sa napisao:Sada je 8 bodova prednosti i jasno je da kada bi palo na 5 već više nikako ne bi bilo zajebancije. Jednostavno trebat će ozbiljan pristup do kraja. A taj ozbiljniji pristup će nas držati da i u ključnim utakmicama LP budemo na nivou.

Naravno da je Bayern dovoljno jak da ovo lako završi do kraja i uzme prvenstvo. Isto tako to ne znači da se ekipa treba opustiti i da će ostatak potrebnih bodova doći sam od sebe. Prvenstvo nije gotovo, dok ne bude i teoretski upakovano.... ;) Naravno da smo svi uvjereni u uspjeh, ali ipak će i kod naše ekipe trebati i dalje i u ligi doza ozbiljnosti.... ;)

Nema opuštanja zbog 3. mjeseca i Europe. Samo tu će se gledati kakvu formu, kakvu igru prezentiramo i kakav ćemo rezultat polučiti. Njemačke titule su naše, a što se tiče Europe - to moramo uzeti. Ako nismo Dahoam, onda Daheim. :P
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 31 sij 2015, 08:46

Au, kakva šamarčina, sunce ti poljubim! :D Sreća pa imamo veliku bodovnu zalihu, ali je i ovo pokazatelj da se na pripremama malo opuštenije radilo. Mora to mnogo bolje. Slažem se da nam trofej ne treba u martu već bar mjesec-mjesec ipo kasnije da bismo bili "budni" čitavo vrijeme. Pokazatelj prave snage će biti mečevi u LŠ! Svaka čast Vukovima na sjajnoj pobjedi. Još od Reala nas niko ovako nije razmontirao. Nemoćni smo bili na svakom planu. Opšti čemer od igre. Dante je već sinoć komotno mogao da napusti Bajern! :bravo:
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la mirko0410 » 31 sij 2015, 09:42

U ovom porazu je jedino dobro da se jučer nije riješilo prvenstvo.Ja osobno ne sumnjam u osvajanje BL ali barem malo neizvjesnosti u borbi za vrh ne škodi. Što više jakih ekipa u borbi za vrh to bolje za Bayern jer ovo je počelo izgledati kao Dinamo u HNL-u. Ekipa će se nakon ovog poraza malo više mobilizirati, uozbiljiti i nadam se dobro pripremiti za LP, uostalom veli se svako zlo za neko dobro.
mirko0410
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la ivan » 31 sij 2015, 11:19

Nadam se samo da će ovo poslužit kao buđenje za dečke. A to što je Wolfsburg relativno blizu po bodovima je sigurno pozitivno za motivaciju. Svejedno se ne mogu otet dojmu da me ova predstava ekipe jako potsjetila na one partije pred kraj prošle sezone kad smo već osvojili naslov. Potpuno nemotivirano i bez žustrine
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Lennon » 31 sij 2015, 12:24

Podjsetilo me malo na Real prošle godine.

Očito da još nismo riješili problem kontranapada. Poraz ko poraz nije bitan, jer osvojit ćemo i s njim il bez njega, al možda je dobro da smo (još jednom) opomenuti da nekaj moramo mjenjat/izmislit jer ne želimo opet gledat da kad bu ključno opet iz kontri nas neko natovari.
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 31 sij 2015, 12:52

Miki napisao:Još od Reala nas niko ovako nije razmontirao. Nemoćni smo bili na svakom planu. Opšti čemer od igre. Dante je već sinoć komotno mogao da napusti Bajern!

Ovo je mnogima puno gore od Reala jer su oni daleko kvalitetniji i iskusni nego jedan Wolfsburg.

Slažem se, Dante je nakon prošle i sad ove sezone definitivno okončao karijeru u Bayernu. To uopće nije igrač iz 2012-2013. i više ga nitko ne može vidjeti tamo gdje je bio. Ispred njega su sada Benatia, pa i Badstuber koji nije igrao 2 godine nogomet.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

Prethodni

Vrati se na: Bundesliga 2014./2015.