Josep "Pep" Guardiola

Arhivirane teme...

Re: Josep "Pep" Guardiola

PostPostao/la Red passion » 07 svi 2015, 11:03

luctl napisao:http://www.index.hr/sport/clanak/glumac-se-vratio-u-maticno-kazaliste-ali-je-zaboravio-tekst/818579.aspx

Jednostavno, a tako realno i okrutno. S time će se živjeti.

Zaboravio je još autor spomenuti Gladbacha na Allianz Areni zbog 0:2, jer da su ušle još dvije-tri lopte onda bi bilo daleko gore.

Čovjek je što se tiče Bayerna - gotov. Ako nije nakon jedne sezone proigrao nogomet kakav se očekivao nakon 2012/2013., onda neće nikad. Očekivanja su bila vrlo jasna i striktna za njega i on nije opravdao očekivanja niti u jednom od segmenata - prvo trofeji, drugo igra. 85% njegovog mandata sam kritizirao igru na terenu, dok je još rezultate imao pa se ne može reći. No rezultati s točno onim organiziranim i ozbiljnim ekipama su prilično loši, od važnih konkurenata vidimo 0:8 u 3 utakmice i bez ozbiljnog udarca u okvir. Svaki put je po nekima "loš dan" padao upravo protiv tih ekipa, takve gluposti i djetinjaste provale ne uzimam uopće za bilo što.

Svi govore kako smo uspješno dekonstruirani nakon Triple sezone. Kad ni Double ovakvi kakvi jesmo u ovakvoj ligi više ne možemo uzeti nakon 2002/2003., dovoljno sve govori.

Zaključak: Trenerova izjava na press konferenciji 2013. prilikom predstavljanja kako će se prilagoditi klubu i igračima je bila samo jeftina laž. Nije se prilagodio, klub je prilagodio sebi. Rezultati(trofeji i okršaji s ekipama poput Dortmunda, Wolfsburga, Gladbacha, Reala i Barcelone) ispod očekivanja, igra nekih 10-ak utakmica vrijedna uzdizanja u nebesa, ostalih 50-ak ništa. Na to još dođe ogromna plaća i njegov status kakav je imao prilikom dolaska - fail.

Murta je fin i mudar mladić, zato očekujem od svakog forumaša citiranje njegovog posta gdje je spomenuo "Tko ovo ne može?" i Schaafa i sve ostalo te odgovor na to. To se MORA replicirati!
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 07 svi 2015, 11:12

Ovo je kratak sažetak utakmice. Ne razumijem na osnovu čega su pojedinci napisali kako smo vrlo lako mogli doći do pozitivnog rezultata?! Ja kažem da smo imali sreće što nije pukla petarda. :a045:

http://www.dailymotion.com/video/x2pca4 ... rt?start=1
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Gerd Muller » 07 svi 2015, 11:25

Pep me razocarao :cry:
“Tko se god uzvisuje, bit će ponižen, a tko se ponizuje, bit će uzvišen.”
Gerd Muller
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la marac » 07 svi 2015, 11:35

Murta napisao:
The Scarface napisao:Koji trener može Bayernu više dati?

Meni je pravo pitanje: "Koji ne može ovoliko dati?". Dal bi sa Schaafom (ne, ne želim ga za trenera Bayerna) postigli ovakve rezultate? Stvarno ne vidim koji je to razlog da ne bi.

Ja sam bio jedan od najvećih zagovaratelja Guardiole jer sam očekivao da će prenijeti one sexy napadačke akcije iz Barcelone. Toga nema kako god okreneš.

A neko dugoročno planiranje s Pepom jednostavno ne vidim. Da znam da će on tu željeti biti još 4 godine onda bi mu dao slobodne ruke godinu dana jer je on unatoč svemu vrhunski trener. Ništa što je dosad radio ne govori da je to sigurno.

+1

Steta. Bas steta.

EDIT - Uopce me ne boli poraz. Boli me OPET nacin na koji smo izgubili.

Realno, uz ove sve ozljede, uz konstantan izostanak Lahma i Bastiana tokom sezone, slabiji smo od Barce i poraz se ocekivao. Ali, kada imas do 75. minute 0-0 i stojis dobro (relativno dobro), zasto smo se raspali?

Bas steta ..
Bundesliga - posljednja šansa za spas nogometa!!!

Hier ist Leben, hier ist Liebe, hier ist Feuer und drum bleibt München Deutschlands bester bis in alle Ewigkeit!
marac
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 07 svi 2015, 11:43

marac napisao:Steta. Bas steta.

EDIT - Uopce me ne boli poraz. Boli me OPET nacin na koji smo izgubili.

Realno, uz ove sve ozljede, uz konstantan izostanak Lahma i Bastiana tokom sezone, slabiji smo od Barce i poraz se ocekivao. Ali, kada imas do 75. minute 0-0 i stojis dobro (relativno dobro), zasto smo se raspali?

Bas steta ..

Malo tko je rekao bit će tragedija ako izgubimo. Dapače, potpisao sam poraz čim sam vidio sredinu terena i tko sve igra, u kakvom smo stanju, ali ipak ona priča o 'dobrom' porazu i golu u gostima stvari ipak čini DOBRIMA.

I vidi čuda... Problemi u početku, Neuer nas ostavio na životu, sve super i onda nepotist Bernat koje cijelu utakmicu ne zna što bi od sebe napravi takvu glupost, gol padne i mi smo tu dotaknuli dno.

Dva gola nakon toga su bila jasna jer mi smo kao lavina, a tako je bilo i s Realom, Wolfsburgom i Gladbachom. Kad pukne to kreće i ne može stati.

0:0 je ko kuća bilo, ko kuća dok ovaj nije napravio grešku. Nakon toga je trebalo dočekati kraj ali mi smo još 2 dočekali i schluss.

Doista šteta...
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 07 svi 2015, 11:52

FCB_general napisao:Malo tko je rekao bit će tragedija ako izgubimo. Dapače, potpisao sam poraz čim sam vidio sredinu terena i tko sve igra, u kakvom smo stanju, ali ipak ona priča o 'dobrom' porazu i golu u gostima stvari ipak čini DOBRIMA.

I vidi čuda... Problemi u početku, Neuer nas ostavio na životu, sve super i onda nepotist Bernat koje cijelu utakmicu ne zna što bi od sebe napravi takvu glupost, gol padne i mi smo tu dotaknuli dno.

Dva gola nakon toga su bila jasna jer mi smo kao lavina, a tako je bilo i s Realom, Wolfsburgom i Gladbachom. Kad pukne to kreće i ne može stati.

0:0 je ko kuća bilo, ko kuća dok ovaj nije napravio grešku. Nakon toga je trebalo dočekati kraj ali mi smo još 2 dočekali i schluss.

Doista šteta...

Upravo to. Nažalost razlika Alabe i Bernata je koliko i Lahma i Rafinhe. Barem u ovim velikim utakmicama. Vidi se da Bernat nema iskustva još, usro se ko grlica cijelu utakmicu. Da nije izgubio loptu za prvi gol ja se kladim da bi to završilo 0-0 ili 1-0 max. A i kod drugog gola je bio krivo postavljen. Otišo je od Messija i ostavio Boatenga samog iako je Alonso išo prema Rakitiću
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la TiLe » 07 svi 2015, 11:57

Guranje Rafinhe i Bernata na bekove je zapravo Pepov najveći fail, pogotovo u situacijama kad to nije primoran činiti.
Onu spiku da Lahm i Alaba tu ne žele igrati jednostavo ne pušim i ne želim više slušati.
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Miki » 07 svi 2015, 11:57

Evo rezultata koje je Pepov Bajern postigao protiv jačih rivala u BL:

Volfsburg 2:1 i 1:4, prošle sezone 1:0 i 6:1

Borusija Dortmund 2:1 i 1:0, prošle sezone 3:0 i 0:3

Bajer Leverkuzen 1:0 i 0:2, prošle sezone 2:1 i 1:1

Šalke 1:1 i 1:1, prošle sezone 4:0 i 5:1

Borusija Menhengladbah 0:0 i 0:2, prošle sezone 3:1 i 2:0

U toku prve Pepove sezone u Bajernu omjer je bio: 8 pobjeda, 1 neriješena i samo 1 poraz.

Ove sezone protiv istih rivala 4 pobjede, 3 neriješene i 3 poraza.

U Ligi šampiona protiv jačih rivala:

Mančester Siti 1:0 i 2:3

Barselona 0:3 i ?

Prošle sezone:

Mančester Siti 3:1 i 2:3

Arsenal 1:1 i 2:0

Mančester Junajted 1:1 i 3:1

Real Madrid 0:1 i 0:4

Prošle sezone smo osvojili Kup pobjedom nad Borusijom Dortmund 2:0. Ove sezone smo protiv Leverkuzena, nakon 0:0 u regularnom dijelu i produžecima, prošli nakon penala (5:3), a zatim smo ispali u polufinalu od Borusije Dortmund (nakon 90. minuta i produžetaka bilo je 1:1, poslije penala 0:2).

U Super Kupu smo doživjeli 2 poraza od Borusije Dortmund (2013/14 2:4, 2014/15 0:2).

Evidentno je da imamo lošije rezultate nego prošle sezone.
Zadnja izmjena: Miki; 07 svi 2015, 12:15; ukupno mijenjano 1 put/a.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la marac » 07 svi 2015, 12:11

TiLe napisao:Guranje Rafinhe i Bernata na bekove je zapravo Pepov najveći fail, pogotovo u situacijama kad to nije primoran činiti.
Onu spiku da Lahm i Alaba tu ne žele igrati jednostavo ne pušim i ne želim više slušati.

Ok, i ja bi volio vidjeti Alabu/Lahma na bekovima radije nego u sredini ALI - tko je jucer trebao igrati u sredini u slucaju da je Lahm na beku?

Ono, pokusajmo bit realni.

Hier ist Leben, hier ist Liebe, hier ist Feuer und drum bleibt München Deutschlands bester bis in alle Ewigkeit!
marac
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 07 svi 2015, 12:19

ivan napisao:Upravo to. Nažalost razlika Alabe i Bernata je koliko i Lahma i Rafinhe. Barem u ovim velikim utakmicama. Vidi se da Bernat nema iskustva još, usro se ko grlica cijelu utakmicu. Da nije izgubio loptu za prvi gol ja se kladim da bi to završilo 0-0 ili 1-0 max. A i kod drugog gola je bio krivo postavljen. Otišo je od Messija i ostavio Boatenga samog iako je Alonso išo prema Rakitiću

Bernat je talent, ne nekakva igračina. Ja sam pozdravio njegov transfer samo iz razloga što Alaba ima bolji back-up od Contenta. No što se događa cijelu sezonu dok je Alaba zdrav? Lik besramno non-stop igra i trener nema namjeru šutnuti ga na klupu. Na taj način zapravo su se okrenula leđa tom mladiću. Gledao sam ja što je on radio u Valenciji, ali brate ti si još pican mali i to pored Alabe nemaš šanse. Tragedija je kad smo mi počeli igrati sa tim wing-backovima, pa to je već kao da Alaba igra lijevog veznog i nije šutnut skroz u ravnu liniju sa stoperima.

Za Lahma ne želim komentirati više. Uzeo je čak sebi toliko pravo u jednom trenutku reći izborniku što on hoće a što neće igrati(jer u Bayernu to ne igra), pa ga je Löw stavio na desnog beka i uzeo taj trofej.

S Rafinhom znamo svi savršeno dobro na čemu smo i koliko točno on može i ne može. Ove sezone je igrao nekakvog lijevog braniča u liniji od tri igrača. :o A još kad su Jupp i van Gaal bili treneri bio sam osjetljiv na pozicije igrača koje nisu i ne igraju.

TiLe napisao:Guranje Rafinhe i Bernata na bekove je zapravo Pepov najveći fail, pogotovo u situacijama kad to nije primoran činiti.

Mislim, ako sam autoritet igrat ćeš tamo gdje ti ja kažem ili nećeš uopće igrati. Uvijek je toga bilo i mora biti. Druga stvar ako ozljede mijenjaju stvari, ali mi smo takva ekipa gdje možemo mijenjati formacije i stil igre da opet svi zauzmu pozicije koje mogu i/ili moraju igrati.

Odavno nema smisla više raspravljati i objašnjavati o takvim stvarima. Ja sam od toga odavno odustao i prihvatio stvari kakve jesu.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la TiLe » 07 svi 2015, 12:42

marac napisao:Ok, i ja bi volio vidjeti Alabu/Lahma na bekovima radije nego u sredini ALI - tko je jucer trebao igrati u sredini u slucaju da je Lahm na beku?

Ne pričam o sinoć.
Bernat je igrao i dok je Alaba bio zdrav.
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la marac » 07 svi 2015, 12:50

TiLe napisao:
marac napisao:Ok, i ja bi volio vidjeti Alabu/Lahma na bekovima radije nego u sredini ALI - tko je jucer trebao igrati u sredini u slucaju da je Lahm na beku?

Ne pričam o sinoć.
Bernat je igrao i dok je Alaba bio zdrav.

Da, ok, to kuzim.

marac
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la luctl » 07 svi 2015, 12:53

Ako Barca osvoji LP, imamo novog Guardiolu u svijetu! :mrgreen:

Luis Enrique, revolucionar!
troll u <3
luctl
Troller

PostPostao/la The Scarface » 07 svi 2015, 14:30

Murta napisao:
The Scarface napisao:Koji trener može Bayernu više dati?

Meni je pravo pitanje: "Koji ne može ovoliko dati?". Dal bi sa Schaafom (ne, ne želim ga za trenera Bayerna) postigli ovakve rezultate? Stvarno ne vidim koji je to razlog da ne bi.

Ja sam bio jedan od najvećih zagovaratelja Guardiole jer sam očekivao da će prenijeti one sexy napadačke akcije iz Barcelone. Toga nema kako god okreneš.

A neko dugoročno planiranje s Pepom jednostavno ne vidim. Da znam da će on tu željeti biti još 4 godine onda bi mu dao slobodne ruke godinu dana jer je on unatoč svemu vrhunski trener. Ništa što je dosad radio ne govori da je to sigurno.

Šta znači da bi sa Schaafom postigli ovakve rezultate?

Misliš gdje jedan trener preuzmeo taktičke ideje i zamisli od prethodnika i tako vodi momčad?

Stvar je u tome da iza fasade postoje određene zamisli i planovi koji su se uigravali mjesecima. Nije odjednom Pep došao i rekao ajmo stoperi naprijed, vi napadači igrajte presing a veznjaci drkajte po lopti.

Pa postoje zone presinga gdje treba i ne treba napadati, zone gdje je potrebno stvoriti višak i tako preuzeti inicijativu (posjed lopte), povećanje prodornosti po sredini, presing rezistentnost koja nas je posebno protiv BVB-a prije mučila itd...

Sve te stvari je potrebno uigrati i prenijeti na teren i nije baš da svaki trener ima potrebno znanje za te stvari.

Čitam i izjave Sammera (koji mnogi ovdje cijene), Kallea, Lahma, Robbena itd... koji su konst. hvalili taktičke sposobnosti trenera, sad ili ti likovi bezze muljaju i lažu ili stvarno iza kulisa postoje određene zamisli koje itekako imaju smisla.

Mislim piše se kao da nikad nismo pošten nogomet pod Guardiolom igrali, šta ja znam po meni je tu bilo i stvarno dobrih predstava. Prošle godine smo stvarno rasturali i prava je šteta što je forma pala u najbitnijem dijelu sezone. Ove godine su rezultati i više nego dobri kad se uzme broj ozlijeđenih. Po meni je Pep dosta dobro hendlao tu situaciju, sjetim se samo prije kakvih smo problema imali kad bi otpali Schweini ili Ribery, ove godine non stop nedostaje par okosnica pa se dobro igralo. Glupo je se vadit na ozljede, ali sinoć se vrlo dobro vidjelo kako individualna klasa odluči utakmicu kad igraju 2 vrlo jake momčadi. Do te 77. minute smo se dobro i držali, u drugom dijelu čak i bolje izgledali, ali jebiga kako išta postić kad ti nema Robberyja da nešto naprave u jednoj od 50 utakmica kad imaš koliko toliki prostor za kontre a vezni red toliko podbaci da gubiš svaku kontrolu.

Ja ne znam da li ljudi gledaju utakmice Barce, ali oni ove godine rasturaju bunkere bez većih poteškoća. Mislim da se ne bi baš ni s tim pristupom proslavili, pogotovo protiv momčadi koja je naviknuta na razbijanje betona.

Ponavljam opet ono nakon Porta, nikako mi nije jasno kako jedan tren trener može biti dobar a drugi tren potpuna neznalica koja namjerno sabotira klub. Ne volim kad se ide iz ekstrema u ekstrem i odmah traže otkazi.

Mi smo sinoć slično naletjeli na Barcu kao oni na nas 2013. Puno igrača izvan forme (Basti,Lahm - Iniesta,Xavi), slomljeni Messi - Robbery kojeg uopće nema itd...
Padne jedan gol i onda brzo ostalo ide, einz, zwei, drei...

Slažem se sa konstantacijom da je jebeno što se ne zna koliko ostaje jer je potrebno napraviti čistku u momčadi, neki igrači su prešli svoj zenit i ne smiju uvijek igrati na račun stare slave. Sad počet rekonstrukciju s trenerom koji nakon 1 godine ide ća i onda opet tražit novog trenera je dosta komplicirano.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la fcb629 » 07 svi 2015, 16:03

TiLe napisao:Može se raspravljati danima, ali Pep otkaz neće dobit.
Ne bi ga dobio ni da je popušio deset komada sinoć.

Dok mu Kalle titra jajca dotad ćemo mi doživljavati blamaže protiv jedinih protivnika koji nam igrački zapravo i mogu parirati.
Kalle se ponaša poput onih roditelja koji razmaze djecu pa im na kraju ta djeca ispadnu jebivjetri.
Ne kaže se bez razloga da je batina izašla iz raja :twisted:

a nisam bas siguran, nema tog trenera koji moze ostati kad pritisak javnosti i/ili navijaca bude prevelik, pa se pritisak eventualno usmjeri i protiv rummenigea...
fcb629
Redoviti član
Redoviti član

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva