Josep "Pep" Guardiola

Arhivirane teme...

Re: Josep "Pep" Guardiola

PostPostao/la Murta » 07 svi 2015, 16:15

Nije mi jasno ovo o preuzimanju posložene momčadi, nisam nigdje spomenuo onu glupost da je Guardiola uništio prvaka Europe. Svakog trener koji je momčad preuzeo planirano, a ne usred sezone, se mora ocjenjivati potpuno neovisno o prethodnicima.

Ono što ja govorim je da je Schaaf (ili bilo koji drugi trener iznadprosječne kvalitete - Tuchel, Martinez, nebitno u ovoj diskusiji) Bayern preuzeo 2013., bi li imao manje od Guradioline 2 Bundeslige i 1 kupa, jednog sramotnog ispadanja u LP i drugog na putu? Ne znam kako bi me netko uopće mogao uvjeriti u to. Ne kažem da bi igrali jednak nogomet, niti da oni imaju znanje kao Pep, samo da bi konačni rezultati bili isti ili bolji.

Guradiola može biti fantastičan taktičar, ali ako nema rezultate od te taktike, onda je nema smisla braniti. Upravo ta taktička strana je za mene najveći problem. Npr. ona pizdarija s Rafinhom na lijevom beku. Barca je stvorila 2 šanse i čak mogla tako rano riješiti utakmicu, ali prvu su pucali preko gola, a drugu je Neuer branio, pa mu je onda došlo da Rafinha ne može bit lijevi bek, nego desni. On si zamisli nešto što djeluje dobro i očekuje da će mu to radit.

A i Barca je odličan primjer da ponekad treba spakirati trenera koji radi vrlo dobar, ali ne i odličan posao.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la panda » 07 svi 2015, 16:26

fcb629 napisao:
TiLe napisao:Može se raspravljati danima, ali Pep otkaz neće dobit.
Ne bi ga dobio ni da je popušio deset komada sinoć.

Dok mu Kalle titra jajca dotad ćemo mi doživljavati blamaže protiv jedinih protivnika koji nam igrački zapravo i mogu parirati.
Kalle se ponaša poput onih roditelja koji razmaze djecu pa im na kraju ta djeca ispadnu jebivjetri.
Ne kaže se bez razloga da je batina izašla iz raja :twisted:

a nisam bas siguran, nema tog trenera koji moze ostati kad pritisak javnosti i/ili navijaca bude prevelik, pa se pritisak eventualno usmjeri i protiv rummenigea...

Da klub ima dionice na burzi (kao što to Dortmund ima npr.) i da cijena dionica ovisi o takvim stvarima, onda bih se složio.
To kod nas nije slučaj, "pritisak" javnosti nikog ne dira ni 1%

Jedino da se članovi pobune i da se sazove izvanredna skupština e.V.-a, a u to čisto sumnjam.
Nisu sa Pepom nezadovoljni dugogodišnji navijači Bayerna, već oni gloryhunterčići koji su počeli navijati zbog triplea, dve pobjede protiv Barce i trofeja.
Ima doduše i onih dugogodišnjih navijača koji su nezadovoljni, kao što se vidi tu na forumu. Ali takvih je XYZ puta manje od ovih gloryhuntera. A mišljenje takvih ne interesira apsolutno nikog...

Iako, navijači u cijeloj toj priči nisu ni bitni - bitni su članovi. A pitanje je koliko je njih zadovoljno / nezadovoljno sa Guardiolom.
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la TiLe » 07 svi 2015, 16:45

panda napisao:Nisu sa Pepom nezadovoljni dugogodišnji navijači Bayerna, već oni gloryhunterčići koji su počeli navijati zbog triplea, dve pobjede protiv Barce i trofeja.

Što bi stari rekli - Denial ain't just a river in Egypt.

Is Champions League Defeat Start of the End for Pep Guardiola at Bayern Munich?

But as more and more disappointment sets in, the question is: For how long will Karl-Heinz Rummenigge and company be seduced before they start to question Guardiola?
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la panda » 07 svi 2015, 17:14

Sad još jednom pročitaj post do kraja. Pogotovo onaj dio poslije ovog kojeg si kvotao :mig:
panda
Admin
Admin

PostPostao/la ivan » 07 svi 2015, 17:22

TiLe napisao:Što bi stari rekli - Denial ain't just a river in Egypt.

Is Champions League Defeat Start of the End for Pep Guardiola at Bayern Munich?

But as more and more disappointment sets in, the question is: For how long will Karl-Heinz Rummenigge and company be seduced before they start to question Guardiola?

Ima neke istine u članku ali ima i gluposti tako da ga ne mogu baš uzet za ozbiljno. Npr.
He had arguably the most in-form, complete central midfielder in the world

Tko bi to bio nek mi netko kaže?

Yet instead of selecting a strong lineup of attacking players as Van Gaal had, Guardiola chose to bench Mario Gotze and instead played an aggressive, attacking setup while using eight defensive players

Dal je ovaj autor gledao Goetzea u zadnje vrijeme?
Nadalje još piše o tome da su Low i Heynckes zaustavili Messija, a ne piše o tome da je ova ekipa u kojoj je Messi bio jučer dosta jača nego ona od prije 2 godine (a i sam Messi igra puno bolje) ili Argentinska repka.

Velim, ima nekih ok stvari poput pretjeranog traženja gola u gostima na kraju, ali malo su neke vrlo očite stvari fulane što mi automatski govori da autor nije baš stručnjak
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la panda » 07 svi 2015, 17:30

Puno ljudi pri svemu tome zaboravlja da je i Messi bio ozlijeđen prije 2 godine i da se nije znalo hoće li igrati sve do zadnje minute.
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Miki » 08 svi 2015, 08:07

Kako vrijeme prolazi, sve više želim da nas dotični napusti. Ne mogu da vjerujem da smo se za 13 minuta raspali?! Da se igralo još 5 minuta bila bi i veća razlika. Kakav moron moraš da budeš pa da svim silama napadaš nakon što si primio prvi gol? A tek o postavci igre nakon drugog gola ne vrijedi trošiti riječi. Čovjek nam je oduzeo nadu za polufinale svojim glupim potezom da svi naši igrači krenu naprijed. Effe je odlično napisao i onaj problem sa "elegantnim" iznošenjem lopte iz svog kaznenog prostora. Jebala ga njegova elegancija, tako smo i primili prvi gol nakon Bernatove greške. Ispucaj je, neka ide u 3 pičke materine, šta je tuda gnjavite... Isto važi i za izgledne situacije pred protivničkim golom. Više puta je bilo nekoliko apsolutno nepotrebnih pasova zbog kojih nismo ni uputili udarac ka golu u tim situacijama. Raspali po njoj, koji vrag se dodaješ do besvijesti. smile44 Mnogo boli ovaj poraz. Ne što je poraz, nego način na koji je doživljen. 0:0 do 76. minuta i onda za 13 minuta 3:0. Izgledali smo kao neki amateri. Kako možeš da se nadaš finalu bez šuta u okvir gola??? Pep, napolje!!!!!!!!!
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la The Scarface » 08 svi 2015, 08:37

Murta napisao:Nije mi jasno ovo o preuzimanju posložene momčadi, nisam nigdje spomenuo onu glupost da je Guardiola uništio prvaka Europe. Svakog trener koji je momčad preuzeo planirano, a ne usred sezone, se mora ocjenjivati potpuno neovisno o prethodnicima.

Ono što ja govorim je da je Schaaf (ili bilo koji drugi trener iznadprosječne kvalitete - Tuchel, Martinez, nebitno u ovoj diskusiji) Bayern preuzeo 2013., bi li imao manje od Guradioline 2 Bundeslige i 1 kupa, jednog sramotnog ispadanja u LP i drugog na putu? Ne znam kako bi me netko uopće mogao uvjeriti u to. Ne kažem da bi igrali jednak nogomet, niti da oni imaju znanje kao Pep, samo da bi konačni rezultati bili isti ili bolji.

Guradiola može biti fantastičan taktičar, ali ako nema rezultate od te taktike, onda je nema smisla braniti. Upravo ta taktička strana je za mene najveći problem. Npr. ona pizdarija s Rafinhom na lijevom beku. Barca je stvorila 2 šanse i čak mogla tako rano riješiti utakmicu, ali prvu su pucali preko gola, a drugu je Neuer branio, pa mu je onda došlo da Rafinha ne može bit lijevi bek, nego desni. On si zamisli nešto što djeluje dobro i očekuje da će mu to radit.

A i Barca je odličan primjer da ponekad treba spakirati trenera koji radi vrlo dobar, ali ne i odličan posao.

Ne znam za tebe, ali meni postoji ogromna razlika u načinu osvajanja trofeja i stilu igre.

Pod Magathom smo osvajali domaće doublove pa je svakoga bolila ona stvar jer smo bili zadnja svirala u Europi što se tiče igre, ali i rezultata.

Nije isto kad ti nakon rekordnog tripla opet osvojiš prvenstvo na još impresivniji način (pričam o trenutku osvajanja), kad u ranim fazama LP-a rasturaš te cijela Europa svršaje na moćnu igru.

Da vjerojatno bi i s drugim trenerom osvojili prvensta i daleko došli u LP-a, ali bi li to bilo jednako impresivno?

Glupi primjer, ali poslije Cityja (1:3) radile su se videa s Benny Hill muzikom zbog načina na koji smo radili budale od njih. Neki će reć samo se rez gleda, ali način na koji se to postiže je također bitan. Cijeli svijet se divio Pepovoj Barci zbog načina na koji su igrali, uvijek favorit, uvijek ofenziva. Osvojio je Di Mateo 2012. LP-a pa svatko normalan zna da je to bila puka sreća i da apsolutno nisu zaslužili titulu.

S Pepom se išlo u daljnu fazu razvoja koju je započeo Van Gaal, jebiga 2 puta se nije uspjelo u polufinalu LP-a (ostaje za žaliti što nismo ovaj put imali cijelu momčad pa da vidimo Bayern i Barcu u naponu snage), ali da zbog toga treba zaboraviti na sve ostalo i impresivne pobjede od prije...

Failao je sad u polufinalima, ali to ne znači da apsolutno ništa nije u klubu napravio i ostavio.

Što se tiče Rafe, komentirano u drugoj temi, to je bio totalni fail, ali ne toliko levi desni bek već 3 ili 4 igrača zada.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Miki » 08 svi 2015, 08:43

The Scarface napisao:Failao je sad u polufinalima, ali to ne znači da apsolutno ništa nije u klubu napravio i ostavio.

U principu, podbacio je kada smo i najviše od njega očekivali i kada je bilo najpotrebnije. Nije on doveden da osvaja BL, jer se to u Bajernu podrazumijeva obzirom na snagu u odnosu na rivale. Doveden je isključivo radi osvajanja LŠ, a tu ja ne vidim šta je on toliko posebno napravio. Izbacio je prošle godine Arsenala, koji je naša redovna mušterija, i posrnulog Mančestera, a ove sezone Šahtjor i Porto. Da li je on sa tim učinio nešto posebno? Po mom mišljenju nije. Od svih tih timova smo svakako bili jači, ali kada je došao da se bori sa timovima istog ranga, tu je apsolutno podbacio. Ja više nemam povjerenja u njega, jer lik očigledno ne zna da postavi taktiku kada je najpotrebnije. On onako visoko napada Barselonu kod 2:0?! :neee: Doveden je kao neki fudbalski genije, a otići će kao trenerska prevara.
The Scarface napisao:Osvojio je Di Mateo 2012. LP-a pa svatko normalan zna da je to bila puka sreća i da apsolutno nisu zaslužili titulu.

Za 20 godina se niko neće ni sjećati na koji način je Čelzi došao do titule. Ostaće samo zapisano da je Čelzi 2012. godine osvojio Ligu šampiona.

Da li će se neko za 20 godina sjećati na koji način je Barselona došla do titule 2009. godine? Svi će pominjati genijalnost Mesija, lucidnost Inijeste, sjajne napadačke sposobnosti Etoa i Anrija, a niko neće spomenuti krađu kakva nije viđena u istoriji LŠ kada Čelziju nisu svirana barem 3 penala u polufinalu, što bi svakako Barselonu ostavilo bez te titule.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la panda » 08 svi 2015, 09:17

Meni je najinteresantnije što Miki u jednom dijelu posta sere što pri 1-0 ekipa ide u napad. A pri kraju posta sere što smo imali 0 udaraca u okvir (znači, kritizira zašto nismo napadali).

Ovo liči na neku odvojenu ličnost :lol:
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Miki » 08 svi 2015, 09:28

panda napisao:Meni je najinteresantnije što Miki u jednom dijelu posta sere što pri 1-0 ekipa ide u napad. A pri kraju posta sere što smo imali 0 udaraca u okvir (znači, kritizira zašto nismo napadali).

Ovo liči na neku odvojenu ličnost :lol:

Kritikujem što za 75 minuta nismo uradili apsolutno ništa u napadu, ali kad smo već primili taj gol onda smo trebali da se fokusiramo na odbranu jer bismo sa 1:0 imali šanse za plasman dalje, a ovako je već sve gotovo nakon prve utakmice.
Zadnja izmjena: Miki; 08 svi 2015, 09:59; ukupno mijenjano 1 put/a.
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Murta » 08 svi 2015, 09:35

@Scar
Meni je apsolutno jasno što ti govoriš, dapače slažem se s cijelim postom, ali zaboravljaš da je sva ta impresivnost otišla u šolju 5:0 porazom od Reala. Kao što će vjerojatno i ove godine.
Bayern je jednostavno 'bottom line business' u kojem nema mjesta takvim rezultatima.
Da postanem neutralan oko Pepa, potrebna mi je pobjeda od bar 2 gola razlike protiv Barce.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la ivan » 08 svi 2015, 09:47

Ne znam gdje bi ovo napiso pa ću ovdje.
Nešto razmišljam dečki moji oko tog nogometa i Bayerna i svega što se događa oko kluba. Stvarno obožavam taj klub, gledam sve žive tekme, od prijateljskih i priprepmnih na ljeto, pa do repriza kad ne stignem pogledat uživo. I evo sad kako se digla ta frka oko rezultata, oko tog poraza, zapito sam se kad sam se ja zadnji put veselio zbog nogometa - jer to je na kraju krajeva i poanta gledanja nogometa - zabava.

I nažalost shvatio sam da je valjda zadnji put bilo kad smo osvojili LP. Bilo je to čarobno veče, protiv najljućih rivala, Robben daje gol na samom kraju, ma kao u filmu. Nakon toga su se očekivanja toliko digla da to zbilja nije realno. Djelomično zbog Pepa, djelomično zbog kluba i uspjeha koji je postigao te godine. Ali to je otišlo do tjere da je nama navijačima oduzeta svaka radost iz praćenja našeg kluba.

Kada pobjedimo Augsburg u lokalnom derbiju - nije dobro jer je samo 2 razlike.
Kada odigramo nerješeno s Leverkuzenom - nije dobro jer moramo pobjedit.
Kada pobjedimo Dortmund - nije dobro jer smo primili gol.
Kada pobjedimo u LP kod kuće 7-0 - nije dobro jer je prva bila 0-0.
I da ne nabrajam više dalje...

Poanta je da su ta očekivanja toliko velika da se za Bayern osvajanje svega podrazumjeva. Tko se veseli osvajanju titule njemačkog prvaka? Nitko - jer Bayern to MORA osvojit.

Tko ide na Bayern drvljem i kamenjem jer su ispali na penale od Dortmunda u kupu iako smo realno bili bolji veći dio utakmice i sudac nas je oštetio kad smo mogli prelomit utakmicu - SVI živi i navijači i hejteri kluba - jer Bayern MORA osvojit kup.

Ne znam do kad će ovako, najradije ne bi više ni gledo utakmice samo kad bi se mogao natjerat, ali ljubav prema klubu je veća. Žalosno je samo što je situacija takva, a ne znam jel to do navijača, kluba, mentaliteta - zašto su se tolika nerealna očekivanja postavila.

Jedva čekam opet dan kad će me veselit pobjeda i protiv Werdera mrskog, i Augsburga, i Schalkea i jebenog Mainza. U ovom trenutku imamo samo očaj i razočaranje kad izgubimo i ništa kad pobjedimo. Jer hej, pa Bayern mora sve pobjedit svakako...
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la The Scarface » 08 svi 2015, 10:00

Murta napisao:@Scar
Meni je apsolutno jasno što ti govoriš, dapače slažem se s cijelim postom, ali zaboravljaš da je sva ta impresivnost otišla u šolju 5:0 porazom od Reala. Kao što će vjerojatno i ove godine.
Bayern je jednostavno 'bottom line business' u kojem nema mjesta takvim rezultatima.
Da postanem neutralan oko Pepa, potrebna mi je pobjeda od bar 2 gola razlike protiv Barce.

Rezultat je ogroman i sramotan, to nitko ne može osporiti, ali sam i dalje mišljenja da je malo pretjeran.

Drugu utakmicu protiv Reala je zasrao, u prvoj i nismo toliko loši bili po meni. Čak i puno bolja momčad dok nismo popušili gol iz prve njihoe šanse.

Druga je svakako bila riješena kad smo poklonili 2 gola iz prekida na početku, kreneš lovit rezultat pa dobiješ još pokoji gol. Isto sranje se desilo Barci kad su spušili sedmicu.

Ja osobno žalim što nismo ovu utakmicu s Barcom dočekali u naponu snaga, jebote Barca ove godine nije imala niti jednu značajniju ozljedu, više manje cijelo vrijeme standardni igrači igraju dok se mi lijevo i desno krpamo.

Pepov Bayern (ne samo sa Robberyjem i Alabom, već i spremnim ostatkom momčadi) protiv ove Barce, e to bi bila prava poslastica, ovako su nas natamburali kao mi njih 2013.

Najveća greška je raspad nakon prvog gola, to se ne smije desiti jer smo zbog toga uskraćeni za kaku takvu šansu u uzvratu.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Miki » 08 svi 2015, 10:07

The Scarface napisao:Pod Magathom smo osvajali domaće doublove pa je svakoga bolila ona stvar jer smo bili zadnja svirala u Europi što se tiče igre, ali i rezultata.

Nije isto kad ti nakon rekordnog tripla opet osvojiš prvenstvo na još impresivniji način (pričam o trenutku osvajanja), kad u ranim fazama LP-a rasturaš te cijela Europa svršaje na moćnu igru.

Da vjerojatno bi i s drugim trenerom osvojili prvensta i daleko došli u LP-a, ali bi li to bilo jednako impresivno?

Takođe mi nisu jasni tvoji dvostruki aršini. Kada se ovdje iznosila kritika na Pepov račun nakon određenih utakmica u kojima smo pobijedili, čini mi se da je baš tvoj komentar bio kako te boli patka kakva je igra dok god ima rezultata.
Sada odjednom postade bitan i način na koji se dolazi do titule?! Kako sad to?

Meni je mjerilo Pepovog rada (ne)uspjeh u Ligi šampiona. Ponavljam, samo duduk od trenera ne bi bio šampion u BL sa ovakvim Bajernom. Prošle godine smo uzeli titulu i Kup, a ove smo izgubili čak i taj Kup. Ali, hajde, naravno da je moguće da te neki tim izbaci u jednoj utakmici. Međutim, ono što je urađeno u LŠ je ispod očekivanja. Niko nije rekao da je imperativ da se prođu Real/Barsa, uostalom to niko normalan ne bi ni mogao da zahtijeva, ali je sasvim realno da se zahtijeva, tj. očekuje ravnopravna borba.

Mi to nismo bili ni u jednoj utakmici polufinala od kako nas on trenira. Inferiorni smo, protivnici nam lako stvaraju šanse. Ljudi zaboravljaju prvu utakmicu u Madridu kada su Ronaldo i Bejl promašili 2 kolosalne šanse, tako da je moglo biti mnogo više od onih 1:0. Skoro svi smo se tada složili da je Pep u potpunosti promašio taktiku protiv Reala. Kako je to moguće ako je toliki stručnjak?

Jedna od njegovih najvećih grešaka, gdje je ispao poprilično neozbiljan, je situacija kada smo prošle godine osvojili BL. Tada je dotični rekao kako ga liga više ne interesuje i da je fokusiran samo na LŠ i Kup. Kako to jedan ozbiljan trener sebi može da dopusti? U potpunosti je opustio igrače, pa smo protiv Reala djelovali kao razbijena vojska, pogotovo na Alijanc Areni gdje su nas "potopili", kao što je i Barsa uradila na Nou Kampu, a samo Nojer je zaslužan što još teži poraz nismo doživjeli.

Zaključak: Pepu je data basnoslovna plata. Zbog čega? Zato što je uprava u njemu vidjela čovjeka koji nas ponovo može dovesti na krov Evrope. Da li je on opravdao tu svoju zaradu? Apsolutno ne. Mnogi treneri bi i sa upola manjom platom ostvarili približne rezultate kao Gvardiola. Ne zaboravite da je ovo najskuplji tim Bajerna u istoriji. Povrede nisu i ne mogu biti opravdanje.

Još jedan njegov "poraz" je taj što je nakon 15 minuta morao da mijenja taktiku jer je shvatio da je pogriješio. Krenuli smo sa 3 igrača u posljednjoj liniji, ali kada je skontao da bi to moglo dovesti do propasti, vratio je formaciju sa 4 igrača pozadi. Dakle, potpuno je promašio taktiku protiv Reala prošle godine. Ista stvar mu se ponovila protiv Barselone. Iako se pokušao ispraviti, debakl nije izbjegnut.

Image
Miki
Don Quijote

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva