Imaš pivu

panda napisao:Ono nije bila loša sezona nego katastrofalna. I ne, ne treba ga se objesiti na trgu. Ali da treba dobiti zasluženu dozu kritika, treba. Druga je stvar što se na njegov račun još traže i dodatne isprike umjesto kritika
panda napisao:Miki napisao:Da li se iz toga izvlači zaključak da Klop možda i nije dobar trener, jer kako je smio da dozvoli da mu klub odigra lošu sezonu?!
Da.
panda napisao:Po cijenama i Dortmundova ekipa vrijedi 6 puta više od ekipe Augsburga, pa je Augsburg završio 5., a PDortmund 7.
panda napisao:Da, tvoje glupo mišljenje jer nemaš ni pojma tko je u Dortmundovoj ekipi bio ozlijeđen, kad i koliko dugo, a želiš njihovu katastrofalnu sezonu svesti na ozljede. Nisam ja taj koji se ukopava, to si ti sa svojim neznanjem![]()
panda napisao:Miki napisao:Je l' ti ja moram crtati da ne možeš na isti način posmatrati Gvardiolu koji je imao na raspolaganju kadar vrijedan preko 500 miliona evra i Klopa koji je imao kadar vrijedna 200 miliona evra?!
Bogami mogu.
Druga je stvar što ti ovdje namjerno radiš paralele između Dortmunda i Bayerna tamo gdje ih nema.
Dortmundova ekipa koja je čak i duplo manje vrijedna od Bayernove bi trebala u bundesligi biti na mjestu za ligu prvaka jer su oni isto toliko skuplji / bolji od drugih koji su završili na tim pozicijama.
To što ti nemo'š povezat 2 sa 2 nije moj problem.
Miki napisao:Prošla sezona iz Dortmundove perspektive jeste bila loša, ali ne i katastrofalna. Uspjeli su, kako tako, da obezbijede igranje u Ligi Evrope, a glavni igrači im nisu otišli. Samim tim, sezona se ne može nazvati katastrofalnom, iako jeste lošija u odnosu na one koje su prethodno imali, ali i kao takva prošla sezona im je pojam u odnosu na sezone koje su imali prije Klopove ere, htio ti to priznati ili ne.
Miki napisao:Po toj logici stvari, nijedan trener nije vrhunski trener. Nađi mi trenera koji nije imao lošu sezonu?!
Miki napisao:To je tačno, ali ponovio sam splet faktora koji su doveli do lošije Dortmundove sezone.
Miki napisao:Ne možeš sa iste distance posmatrati nedostatak važnih igrača kod Bajerna i kod Dortmunda, objasnio sam ti i zašto.
Miki napisao:Recimo, u Dortmundu je jedno vrijeme rezervni štoper bio Papastatopulos, a u Bajernu je to bio Dante. Taj Dante bi, vrlo moguće, igrao prije Subotića u prvoj postavi Dortmunda.
Miki napisao:Pa nisam se u momentu mogao sjetiti ko je sve kada bio povrijeđen, a mrzilo me da Guglam, pa sam napisao po sjećanju. Eto, ti si nabrojao čitav spisak povreda. I poslije toga svu krivicu svaljuješ na Klopa... Ma da, realnost na nivou!
Miki napisao:U BL Bajern je minimum za koplje ispred ostalih i mora se posmatrati kao poseban "slučaj".
Miki napisao:Slažem se da nije očekivano da Menhengladbah, Šalke i Augsburg budu ispred Dortmunda, ali to nije tolika sramota kakvom je ti želiš predstaviti
Miki napisao:jer se jednostavno moraju u obzir uzeti problemi sa povredama igrača za koje Dortmund nije uvijek imao adekvatne zamjene.

Vrati se na: Utakmice 2015./2016.
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 0 gostiju