Koja negativa, pa to nisu istine... Doslovno zbog - ničega.
No potpuno razumijem to hipnotizirano stanje u Hrvatskoj koje traje još od prije pojave Zdravka Mamića. Teško je seljačine vidjeti u nekakvoj preobraćenju, a takvih je s godinama po Slavoniji i Baranji samo nicalo, a ne nestajalo.
Nije baš uobičajeno da predsjednik jednog kluba poklanja dres s imenom gazdi drugog koji bi mu trebao biti rival. A kada je riječ o Hrvatskoj, onda je stvar tim gora jer znamo tko je tko u našem nogometu.
........
''Radi se o nogometnom bontonu gdje mi našim protivnicima dajemo poklone. To je nekad dres, monografija, vino našeg sponzora, šal ili zastavica. Mi to javno objavimo, bez da je to ikakav krimen. Doživljavamo to kao sportsku gestu i nešto što je zacrtano visoko u standardnima našeg kluba, a to je gospodsko ponašanje, bonton i stvaranje mostova s našim sportskim protivnicima. Sama objava ove fotografije trebala je isprovocirat naše oponente, a isprovocirala je naše navijače. Žao mi je da neki ljudi traže dlaku u jajetu samo da bi se napadao klub i klupska politika. Ovaj klub neće vodit ratove protiv nikoga i poštivat će institucije natjecanja u kojem se natječe'', objasnio je svoj postupak Meštrović.
Novinar da je još dodao riječ "i Hrvatima", to bi sve izmijenilo. Najbolji smo a godinama "bunari presušuju" u čitavoj Slavoniji i BiH dok potoci teku po Münchenu, Stuttgartu, Karlsruheu, Dublinu, Corku itd.
Čudim se kako nisu Orbana ispljuvali na onoj slici jer je ipak vođa zemlje Kuhena Hedervaryja i Lajoša Košuta, propalog pokušaja mađarizacije, otimanja Međimurja, Podravine i Slavonije.

Inače vlasnik Osijeka - Mađar! No to je sve opet djelo Zdravka Mamića.
Navijači sami sebi pucali u koljeno umjesto da se mole da nema kiše za vikend i da na Split što veći broj ljudi i navijača dođe. Teško je težiti jednostavnosti i uživati u pozitivi.