(19/11/2016) Borussia Dortmund 1:0 FC Bayern München

Podforum za utakmice Bayerna u Bundesligi u sezoni 2016-17

Re: (19/11/2016) Borussia Dortmund -:- FC Bayern München

PostPostao/la Lennon » 19 stu 2016, 19:08

Nisam zadovoljan, ne samo danas nek općenito kak izgledamo pod Carlom. Tvrdoglav je do bola s tim sustavom i Mullerom kao krilom. Nadam se da nas to neće koštat, u konačnici.

Ide mi na živce ovaj Lewa, uvijek kad je velika ili najvažnija tekma on nekako zakaže.. pa daj više opravdaj tu " najbolju špicu Europe"...
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la panda » 19 stu 2016, 19:09

Moram priznat da je Carlo ipak napredak naspram Guardiole.
Sad barem više ne trebamo čekat 4. / 5. mjesec da nam sezona ode u kurac, sad smo već par mjeseci uranili.
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la ivan » 19 stu 2016, 19:23

Nije Lewy ništa zakazo, ne vidim po čemu se ističe od ostalih. Teško sivilo. Još niti jedne pozitivne stvari nema od kad je Carlo tu. A sad smo limitirani i kadrom tako da.. Mislim da nemamo šanse okrenut ovo, eventualno primit još koji iz kontre ili neki krumpir kao ovaj prvi gol, kakvih smo se naprimali ove sezone
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 19 stu 2016, 19:28

Jebiga ko da nam igra drugo krilo kad ga trenutno nemamo...
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 19 stu 2016, 19:31

Ma opet smo ušli u sezonu s takvim krilima. Riberx i robben otpadnu svako malo, dodaj nesreću s ozljedama ove godine s comanom i costom i eto problema za cijelu sezonu. Nije da bi to išta promjenilo svakako, možda robben, on je uvijek opasan protiv dortmunda pogotovo
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la vintage » 19 stu 2016, 20:03

E moj Alonso...
vintage
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la melodyne » 19 stu 2016, 20:31

Borili su se momci ali nam je igra malo provaljena i nema tempa i okomitosti oko protivnickog sesnesterca. Vecito neki centar sutevi sa trideset metara sto se lako ocisti. Plus kad se doda da dobijemo neki gnoj gol i pravimo onaka sranja tipa Alonso ne treba da cudi sto se gubi. Sreca pa nam je Neuer spasao guzicu.

Prekidi su nam i dalje uzas... Ubaci je jako u peterac pa sta bude nemoj izmisljati toplu vodu sa nabacivanjem.
Alaba je vec neko vreme u padu forme to se vidi i u reprezentaciji. Nesto tu ne stima. Douglas nije nista posebno po desnoj strani dumm nur sto Ribery nece da predje desno.

Formacija mora da se menja. Bayern mora da igra 4-2-3-1 ili 4-4-2 i basta! Samo za to nam trebaju dva zdrava krila sto nemamo trenutno... Ali bice to sve OK. Mora i da se kaze da nam je u dosta situacija je falio "taj" poslednji pas. Za to je i delimicno kriva ova reprezentativna pauza ali ko ga jebe teraj dalje bice bolje!
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

Re: (19/11/2016) Borussia Dortmund 1:0 FC Bayern München

PostPostao/la ivan » 19 stu 2016, 21:04

Teško je reć da ipak nismo zaslužili X jer smo dominirali dobar dio utakmice. Ali to ne mijenja činjenicu da smo opet primili krumpir i da nam puno puno toga u igri fali. Evo napokon su svi dobili što su htjeli - napeto prvenstvo. Naravno nije njima do napetosti nego do toga da bayern do osvoji ali dobro.
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la fcb629 » 19 stu 2016, 22:17

Ostaje nada za proljeće u ligi prvaka, s par ozljeda nanje, svjezinom i igranjem na kontru....
fcb629
Redoviti član
Redoviti član

PostPostao/la panda » 19 stu 2016, 22:59

fcb629 napisao:Ostaje nada za proljeće u ligi prvaka, s par ozljeda nanje, svjezinom i igranjem na kontru....

kakvo igranje na kontru ?!
gdi i protiv koga bi mi to trebali igrati na kontru...

na kraju ćemo još bit sretni ako u ligi budemo treći, a u LP ispadnemo u četvrtfinalu - ako uopće doguramo do istog.
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Red passion » 20 stu 2016, 10:11

Daleko je to još od nekakve igre, a obrana ne funkcionira kako bi trebala u stvarnosti funkcionirati. Müller i Alonso su ono što stalno upada u oči, ali Carlo nikako ne odustaje od zacrtanog.
Sezona će biti jako zanimljiva kao što je Lahm rekao nakon utakmice, sad neće biti dosade za ostatak Njemačke. RB Leipzig samo neka ovako nastavi, možda i ne toliko zbog Bayerna koliko zbog Dortmunda. Njima isto treba dobar tišnjak a Red Bull je idealan recept. :)

Sve u svemu, mislim kako se sustav i način igre moraju mijenjati, u prvom redu neproduktivni i neiskorišteni Müller te Alonso koji konačno mora grijati klupu do kraja sezone svaku utakmicu. Ovako neće ići na duge staze.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 20 stu 2016, 11:46

Iskreno evo ja nešto gledam sad naš kadar i ne mogu se oteti dojmu da jednostavno nije dovoljno dobar. Kad bi se sve funkcioniralo kako treba možda bi to bilo ok, ali uz male problemčiće mi smo zapravo jako tanki.

U obrani osim standardne četvorke imamo Martineza, Badstubera, Bernata i Rafinhu. Dakle po jedna zamjena za svaku poziciju. Od čega je jedino Martinez na razini igrača koje zamjenjuje.

U vezi imamo Alonsa, Thiaga, Vidala, Kimmicha i Sanchesa.

U napadačkom dijelu imamo Lewu, Mullera, Robbena, Riberija, Costu, Comana i Greena.

I sad kad to pogledamo ovako na popisu, vidimo da nam je kadar zapravo k.... Ovi što sam ih boldao su ili stari (Alonso), previše ozljeđeni (praktički svi) i tu su još Sanches koji se nije priviknuo i Green koji se neće nikad ni priviknut. To je 8 igrača koji iz ovog ili onog razloga "ruše kvalitetu" ove momčadi. A čini mi se da je to malo previše.

Alonso će sad za par dana napunit 35 godina. I čovjek nama igra još uvijek u prvoj i mi smo kao ozbiljni kandidati za ikakav naslov? Onda pogledaš malo postavu i vidiš da ga zapravo nema tko zamjenit. Može Kimmich, svaka mu čast, iako je mlad igra super. Staviš njega unutra i ostaješ na jednoj zamjeni koja je još mlađa i nije se priviknula na klub, ligu itd. i na dotičnom djedu kojeg si izbacio iz prve postave.
Za obranu ne treba ni pričat. Martinezu svaka čast ali isto je pojeo govno s tim ozljedama, dok Badstubera ne treba ni spominjat u ozbiljnim kombinacijama. Dakle 1 pošten stoper i ajd bekovi su koliko toliko pokriveni.

U napadu iako na papiru imamo opcija, znamo i sami da koliko se Robbery ozljeđuju, to nema smisla više. Čovjek zbilja ne zna kako bi više postupio. Kad su zdravi i dalje su odlični, ali nikako ne možemo na njih računat u prvoj postavi. Dakle mi moramo imat igrače koji su po kvalitetu i svemu ispred dva lika od 33 godine koji su pola vremena ozljeđeni. Imamo li ih? Možda Costa, Coman treba još graha pojest. Za Lewu zamjene poštene nemamo. A Muller je tako loš ove sezone u BL da doslovno mjesto u postavi zaslužuje samo zbog imena i ozljeda drugih igrača. Ne kažem da i trener nije kriv sa svojom postavom, ali činjenica je da i Mulleru ne ide.

Ali stavimo to na stranu - Carlo je odlučio smanjit kontrolu nad partijom, dakle prepustit dio posjeda protivnicima kao dio taktike. Ok, nema nikakvog problema. Ali kako je moguće da i nakon 2-3 mjeseca mi apsolutno nikakve prednosti od toga nismo vidjeli? Kako je moguće da do sada niti jedan gol nismo iz kontre zabili koju smo uspjeli izvest baš zbog tog prepuštanja posjeda? Kako to da nam obrana, iako po imenima možda najjača na svijetu, u paketu izgleda na trenutke amaterski, a ostatak vremena na razini neke ekipe iz sredine tablice?

Pa jebemu mater ako si već prepustio posjed, valjda moraš naučit ekipu igrat organiziranu obranu (u ovom trenutku mi se čini da to sve ekipe na svijetu znaju osim naše) i brzo izvođenje kontri. Pa valjda se i kontre uigravaju a ne da svaki put se igra napamet kako je tko zamislio... Najgore od svega je što uopće nisam skužio da su igrači postavljeni tako da se brzo izvede kontra niti se tako ponašaju. Valjda bi kod prekida pred našim golom naprijed trebali ostat brži igrači tipa Costa i Lewy koji mogu povuć loptu brzo gore a isto tako da im se odmah pridruže ostali čim prije mogu? Ja to bome i ne viđam baš, nego ako se lopa i osvoji to prvo vezni igrači smiruju ili ako i proslijede gore to bude "krivi" igrač ili ako i jest pravi bude sam bez da ga ostali brzo isprate.

Sramota je reć, ali kako mi igramo u zadnje vrijeme mi smo njemački Man Utd. Da je liga malo jača mi bi s ovakvom igrom nagodinu igrali EL a ne LP.
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 20 stu 2016, 15:47

Ivane mislim da si previse kritican. Pogledaj "rezerve" Barcelone i Reala. Ni oni nisu nesto sjajni ali su dovoljno dobri da bi bili zamene. Sve ukupno mislim da mi imamo in der breite bolji kadar jer ako njima samo dva igraca iz prve postave otpadnu bice povuci potegni.

Moramo biti strpljivi, za sad igramo ispod svog nivoa. Carlo je iskusan i verujem da ce se stvari popraviti. :bravo:
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 21 stu 2016, 12:20

o kvaliteti kadra se može razgovarati.. a o kvaliteti rada trenerovog se pak mora razgovarati.

kod Pepa smo navikli da smo hiper dominantni u BL, bez obzira na ozljede, dok kod Ancelottija ne djelujemo baš nadmoćno.

ja sam si rekao da neću žugat na njega prvih pola godine, svakom sam treneru dao toliko vremena osim klinsfrau, kod kojeg sam znao da će failat.

trener mora naći način kako da podigne neke ključne igrače koji su u krizi, te igru koja ne odaje dojam da imamo jasnu zamisao i filozofiju
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 21 stu 2016, 22:08

Istina da je CA tvrdoglav sa sustavom neke real fore tu gura to ne prolazi...al po meni uprava je veći krivac jer nismo osvježili momčad kako spada te se nismo riješili hrpu staklenih igrača (samo benatia otišo) i to bi nas moglo koštat....kad pročitam da se ribu i robu te alonsu novi ugovori pripremaju bljuje mi se....nama treba novi stoper 3-ci centralni vezni al špek i nova krila također i dobra zamjena za lewu sada je to svima jasno....nismo se rešavali starih i staklenih sad ih se nakupilo hrpa te još pridodali i neki novi coman i costa....po meni onak u grubo proč trebaju badstuber,rafihna, alonso, rib rob i coman te dofurat ove što sam prethodno napisao....također igrat 4231 ili 442 sistem jer tu smo najjači.....treba dodat da se neki igrači trebaju zamislit kako igraju(boateng,costa,muller a i lewa)!!!
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Bundesliga 2016-17