Lennon napisao:Znaci kog bi jedino ostavil.
Lewa, Thiago, Gnabry, Sule, Kimmich.
A James? Pa covjek je jucer ljut kad ga izvadi, a realno, odigrao je i izgleda u jacim tekmama ko da je dosao iz zupanijske lige. Em su ga protrcali u sredini, em nije imao fizicke snage za borbu, em mi se cini da ima par kg viska koji mu smetaju. Jednostavno, ko da nije mogao stopat loptu, ko da su svi bili prebrzi za njega, i nije prvi put da je tako na najvisem nivou.
Druga je stvar Bundesliga i kad igramo bez pritiska i tolikog tempa.
Neznam, ili je nespreman, ili ne moze bolje biti od toga, al to nije dovoljno za Bayern.
Dobro ne možeš baš toliko maknuti sve. Dodaj jako dobrog Tolissoa i Alabu kao beka koji će uvijek služiti i što sam rekao, daj mu konkurenciju da mu visi non-stop na leđima i tjera ga na top-formu i igre.
Zamjenski golmani svakako ostaju, a od Goretzke, Renata i Martineza ti jednostavno netko mora isto ostati jer nećeš dovesti 10 igrača odjednom pored ovakvih bolesnih i retardiranih cijena i odšteta.
Kad sam brojao za nekakvo svoje viđenje teškog remonta ove pogubljene momčadi i kluba, sve te igrače koji bi ostali, skupi se taman tih 8 do 10 od kojih imaš te navedene kao budućnost i nositelje(Lewy, Thiago, Kimmich, Tolisso, Süle), ali na već ovo sada i zadnje 2 sezone lošu klupu tebi fali još 10 novih kad potjeraš 7-8 igrača(Wagnera, Rafinhu, Boatenga, Hummelsa, Müllera, Riberyja i Robbena) te možda Jamesa ne otkupiš, a ja sam i Javija koliko god da ga volim stavio u izlog za "viši cilj".
To je kriva politika iz ljeta 2015., 2016., 2017. i ova perverzija iz 2018. koja je dimenzija za sebe.
Nema tu pretjerivanja kad je sve to predominantno loša kadrovska politika i dok je Guardiola bio naš trener, a sve se nastavilo nakon njega. Najokrutnije je ispalo s igračima koji tada nisu bili zagazili u 30-tu ili su tek u nju zagazili, a k tome su Nijemci. Prvi su Müller i Boateng od ljeta 2016., a s njima Hummels da bi najveća nesreća zbog te proklete ozljede bila Neuer. 4 igrača na koja smo se oslanjali do najkasnije 2022. su nam otpala, propala, uništila se.
A je li treba spomenuti odavno propalog Badstubera u zimu 2012. i prije 3-4 godine propalog Götzea? To je totalna katastrofa ne za Bayern nego i za Njemačku isto tako, a to je trebala biti naša sadašnjost i snaga sada i zadnje 4 godine, no za Bayern i njemačke igrače to od ovog desetljeća mora biti izrazito pogubno.
Drugačije bi pričali da su ti igrači danas još super ili barem solidni i da smo svojevremeno doveli De Bruynea i još koje top krilo zadnja 2 ljeta.
Mijenjat ćemo se, svidjelo se to nekome ili ne, ljutili se ili ne ljutili. Važno je to UČINITI, dignuti glavu, presjeći mnoge stvari i gledati prema naprijed.