drago mi je da je serije prekinuta upravo protiv susjeda, ako je vec morala biti prekinuta. nije valjda niko ocekivao sve same pobjede do kraja.
dalo se naslutiti da ce se to ubrzo desiti, jer se pad u igri Bayerna osjetio vec protiv Wolfsburga. slijede tekme protiv Furtha i Borussije, gdje se uz neke sudacke greske doslo do zeljenog rezultata. sve je kulminiralo u mecu protiv talijana.
svi smo ponosito govorili da ovako mogu pobjedjivati samo velike ekipe, da kada i nemaju neke igre ostvaruju zapazene rezultate.
ali ne lezi vraze, Bayern je dosta puta dosad imao srecu, sta ce biti kada nas ona napusti? uvijek se misli da u Bundesligi mogu kako oni hoce, tj. igraju koliko im je potrebno da bi dosli do bodova.
sve to lijepo izgleda za razliku od prethodne sezone, kada je se nervoza u ekipi odmah osjecala nakon primljenog gola, pa se utakmice bez primljenog gola na Areni, slavile kao veliki uspjeh.
da ne duljim, svima je jasno da se nasa igra zasniva na vanserijskim krilima, da smo tu ubojiti, da nam je nakon povratka Robbena desna strana jedna od najjacih sto trenutno ima fudbalska Europa. Nesto slicno smo lani imali na lijevoj strani, dok nam je sad ta lijeva strana previse mrsava. Riberya vise nema nego sto ima, Lahm se preselio na susjednu stranu.
Sta nam ostaje...Brafonja promasaj isto kao i Pranjic, Holger dobar potencijal ali ne za beka...evo sad pokusavamo sa mladim Contentom plus daj mu Mullera kao ispomoc, koji zna rotirati ali ne u tolikoj mjeri.
Sa spremnim Ribery-em i Robben-om, Bayern se nema koga plasiti. Cak mislim da bi bolje igrali protiv malo jacih, ofanzivno nastrojenih ekipa nego protiv bunkerasa ala Fiorentina, FCN i njima slicni.
Problem je u nasem centralnom veznom redu, gdje imamo MvB i Bastiana. prvi se ubio za groblja, dok je drugi izgubio svoju kreativnost (ako je uopce imao

) na novoj poziciji, koju mu je priredio van Gaal. Schweini mi se iznimno svidja sta radi za ekipu, sve je to ok. ali, sta biva kada nam se sjajna krila povrede (ne rijetko), ko da vodi igru, ko da primi odgovornost....???
Pojacanja su nam neophodna zelimo li sta vise napraviti u Lp-a. S ovim timom, pod uslovom da svi budu spremni i sa malo laksim zrijebom plafon nam je 1/2 finale.
Ali nije sad o tome rijec...bice pomalo cudno da nakon prekida pobjedonosne serije Bayern zasjedne na prvo mjesto. To ce se upravo desiti morgen kada
zeleni pregaze Werks manschaft !