NOVI FC BAYERN MÜNCHEN

Sve vezano uz Bayern što nije obuhvaćeno forumima gore...

Re: NOVI FC BAYERN MÜNCHEN

PostPostao/la Miki » 11 stu 2019, 22:43

Ovu vijest sam namjerno ovdje stavio pošto se radi o odluci za 2020. godinu. Da li mi možete reći da li nas to neko zeza? :lol: :lol: :lol: :lol:

https://www.mozzartsport.com/fudbal/ves ... rna/342260

Salihamidžić je doprinio sportskim uspjesima Bajerna (koje vjerovatno bez njega ne bismo postigli :hehe:) i doprinio je razvoju mladih igrača (ako se pod tim smatra kupovina Ernandeza, Alfonso Dejvisa onda u redu :haha: :haha: :haha: ). Kakve on ima veze sa omladinskim timom? Gdje su ti talenti ako je "doprinio razvoju" istih?
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la cruz » 12 stu 2019, 07:26

To je ono što vrijeđa Bayernove navijače, da se Uliju dozvoljavaju stalni gafovi. Svi ga cijene ali daj prestani jednom više! Salihamidzic u upravi? Ovo je brate otišlo predaleko i njega je trebalo od ulaska u zatvorsku ćeliju osloboditi svih utjecaja u Bayernu.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Vedo » 12 stu 2019, 08:49

Braco u upravi? Ovo je degutantno, loš vic doslovno. Čovjek bi pomislio da je Bayern preuzela balkanska mafija kada se tako brzo probija prema vrhu, a taman sam pomislio da se stvari počinju rješavat micanjem Kovača. Trebao ga je Uli odmah imenovat svojim nasljednikom pa da odmah znamo na čemu smo...
Karl-Heinz Rummenigge :“We’ve had plenty of outstanding players, Steffan Effenberg, Lothar Matthäus, but for our sporting and public image, Kahn has always been the most important. He personifies this club’s genetic make-up.“
Vedo
Redoviti član
Redoviti član

PostPostao/la The Scarface » 12 stu 2019, 09:02

Instaliras svog covjeka pa drzis konce iako te nema nigdje na papiru.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Vedo » 12 stu 2019, 09:44

Očigledno, odeš kako bi se vratio. Kao da gledam hrvatsku priču u Bayernu.
Karl-Heinz Rummenigge :“We’ve had plenty of outstanding players, Steffan Effenberg, Lothar Matthäus, but for our sporting and public image, Kahn has always been the most important. He personifies this club’s genetic make-up.“
Vedo
Redoviti član
Redoviti član

PostPostao/la cruz » 12 stu 2019, 10:35

Slika

Uli je se i do sad povremeno zalagao za određeno osoblje Bayerna, ali ovo što radi da obrani brazzersa je veći nivo. Očito mu je stalo da Brazzers bude poštivan....

cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 12 stu 2019, 11:53

Pase mu imat svog potrcka kad otidje....A ljepo je mogo otic sa stilom iz kluba...kakav Brazzo.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 12 stu 2019, 13:39

Davno sam pisao zašto su Lahm i Eberl odbili tada poziciju u Bayernu. Uliju treba potrčko i to si oni nisu tili raditi, ne žele se spuštati tako nisko.

Ova fama oko njegovog odlaska je bajka za slijepe followere i to svak zna, međutim mene smeta što ova kontra-Uli-struja nije glasnija i aktivnija.

Uli je napravio od Bayerna ovo što je sada, ali mu nije pošlo za rukom da prelomi u sebi i preda klub nekom drugom.
Čega ga je strah?

Dok god on ima svoje marionete, dok god on bira ljude i ulaže veto na odluke Rolexa, ja smatram uvredom ovaj folklor oko njegovog spektakularnog odlaska iz Bayerna. To je i smiješno i žalosno.

Ponavljam, Ulijeve su zasluge što je Bayern došao do pozicije di je sada. Hands down. Ali je problem što ne želi odustati od moći a javnosti prodaje priču kako se sklanja i drugima prepušta palicu - ..... pa krne bracu u jebenu upravu!

Nadam se da će grmit na okupljanju članova radi ovoga.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 12 stu 2019, 14:17

Pa ja mislim

1. Uli da se kandidira opet bi ga izabrali. Zašto bi onda odlazio da vuče konce iz sjene?

2. Ne može on sam Salihamidžića gurat i promaknut koliko ja znam. Jedna ruka je jedna ruka. Ako dobije većinu glasova onda je očito Hasan još nekome drag
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 12 stu 2019, 14:23

Salihamidžić može biti produžena ruka Hoeneßu, ali ima tu još unutar kluba koji će stati na stranu Ulija i Hasana, to je tako. A funkcija sprortskog direktora u Bayernu je imala smisla i pravu svrhu samo i jedino samo kad je sam Uli bio sportski direktor punih 30 godina.

Svi nakon njega(Nerlinger, Sammer, Salihamidžić) nikad nisu bili sportski direktori u pravom smislu riječi, tj. funkcije kakva je primjerice u Juventusu, Interu, Sevilli, Benfici, Portu i drugim klubovima iako će to naši šefovi demantirati.

Mislim da je tu najvažnije istaknuti da je Uli Hoeneß u Bayernu gotovo okruglo 50 godina ako zanemarimo posudbu u Nürnbergu i one 2-3 godine odsustva zbog zatvora, a čovjek ima 67 godina.
Dakle, njemu Bayern nije samo moć, utjecaj, lova, ovo-ono... Svega toga je imao i ima za ovih pola stoljeća s Bayernom ohohoho, mogao je tu zadnjih godina sebi pisati plaću koliko želi, nego ta emocionalna strana je tu isto.

Bayern je njemu SVE! Čitav život koji živi i diše. Oduvijek je klub bio dio vlastitog živog bića, jedno dodatno galvansko tkivo i aj ti nakon 80-90% života ga odreži ili odvoji, makni to od njega i iz njegovog života, a da taj čovjek nastavi živjeti kao da se ništa nije dogodilo.
Izgleda kako Uli to ne može jer smatra kako on više ne bi bio ista osoba zvana Uli Hoeneß nego pitaj Boga tko i što nakon cijelog života. On je jednostavno ovisan o tome, to mu je smisao života i sad hoće li biti kakve štete ili ne, on toga nije svjestan i samim time ga onda i ne zanima.

Ja o njegovoj obitelji, privatnom/emocionalnom životu potpuno nevezano za Bayern apsolutno ništa ne znam osim privatnog biznisa u mesnoj industriji i to je u biti to uz onu avionsku nesreću i višednevno lutanje bez glave nakon što ju je jedini preživio.

To se isto treba sve gledati i s te ljudske, psihološke i emocionalne strane.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 12 stu 2019, 15:26

Pa to i je ljudska strana zeli otic a istovremeno ne...kvaliteta je da za ozbiljno otidje bez svojih potrcka namjestenih...to je takodjer i tastina koju mora prebrodit radi boljitka kluba.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 12 stu 2019, 15:37

ivan napisao:Pa ja mislim

1. Uli da se kandidira opet bi ga izabrali. Zašto bi onda odlazio da vuče konce iz sjene?

2. Ne može on sam Salihamidžića gurat i promaknut koliko ja znam. Jedna ruka je jedna ruka. Ako dobije većinu glasova onda je očito Hasan još nekome drag

pa sama pitanja nude očit odgovor. ;)
u našem jeziku se za takve dečke koristi izraz "tata-mata"
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 12 stu 2019, 18:32

doro napisao:Pa to i je ljudska strana zeli otic a istovremeno ne...kvaliteta je da za ozbiljno otidje bez svojih potrcka namjestenih...to je takodjer i tastina koju mora prebrodit radi boljitka kluba.

On je tata u Bayernu, govori da će i dalje svim srcem braniti Bayern od svakog napada kao neki stric, starija sestra, tetka i što već ne.

A to i zna s godinama postati problem s godinama u obiteljima - svi se mijenjaju, a neki nekad i na gore i ako je obitelj ustrojena po principu plemena i poglavice, obitelj će trpiti i najebala je ukoliko članovi ostanu uz njega i trpe ono što ne žele trpiti. Ili će poglavica konačno popustiti i omekšati, dati daleko više slobode ostalima ili možda bude potencijalnih sranja, sukoba i razlaza.

Bayern ima priličan problem ako su šefovi kluba kao rivali ili politički oponenti, jedan drugome suprotnost i razilaze se u bitnim stvarima. Ako je to prije funkcioniralo još nekako, nakon od 2015. na ovamo više nikako ne funkcionira. Što god da bude, Uli uvijek pobjeđuje u Bayernu i to je odavno jasno. Na Van Gaalu se to najbolje vidjelo 2010. i 2011. kako Uli i Karl imaju 2 suprotna stajališta, a tko je Nizozemcu presudio.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Axe » 13 stu 2019, 09:14

Slika

:pep:
Axe
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la cruz » 13 stu 2019, 10:34

Možda je to novinarska pizdarija, a možda i ne. Neki dan je Kahn rekao u Kahnalyse jednu bitnu stvar, iznio bitan stav: "Bayern mora jasno znati kakav nogomet želi ponuditi, sukladno tome treba si dati vremena i dobro razmisliti kakvog trenera želi dovesti, trenera koji će ponovo obilježiti jednu eru."

Dalje, u tom članku Sportbilda se navodi da su glavni kandidati za LJETO: Tehn Hag, Tuchel i Guardiola. Ta tri čovjeka imaju svoje zamisli o nogometu, ali su u dosta stvari slični. Upravo TA sličnost, taj elemenat dominantne igre na posjed, taktičku pragmatičnost i visoki presing, to je očito ono što je u razmišljanjima Bayerna.

Kahn je rekao da Bayern ne želi samo igrati na pobjedu već želi ponuditi spektakl i lijep nogomet. Što se također slaže sa spomenutim imenima.

Dalje, Sportbild tvrdi u tom članku da je uprava Bayerna dobila signal da Pep više nije sretan u Cityu. Opet, možda je i to novinarska senzacionalistička pizdarija, tako da treba bit oprezan i ne odmah vjerovat, jer ovakva tema je raj za novinare.

---

Ja osobno mislim da bi nam Pep itekako dobro došao, jer ovaj put je okolnost skroz drugačija.

Kad je prvi put došao preuzeo je momčad koja je bila broj 1 u svijetu. Očekivanja ogromna i nažalost nije uspio ponoviti 12/13. Realno, to je bilo više nemoguće nego moguće, jer nije imao motiviranu momčad kao što je bila prije njegovog dolaska.

Sada bi preuzeo momčad koja je totalno drugačija od one iz 2013., koja ima još lufta prema gore i koja je gladna najvećih uspjeha. Plus sada bi Bayern bio spreman platiti mnogo više za nove igrače. Plus sada bi mu pritiak bio mrvicu manji nego tada. Tadašnji pritisak je bio hardcore jbg.

---

Šta vi mislite o tome: Je li ovo obična patka?
uklapa li se Pep u Bayernov profil kojeg traži?
Rađe ten Haga ili Tuchela?

Opletite po tipkovnici 8-)
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Općenito o Bayernu