Koliko nas je Kimmich opčinio u par utakmcia da ljudi već žele prodat Thiaga.
S jedne strane obožavam ovakvog Kimmicha iz zadnje dvije partije di mi se hardcore svidio i nije ga se dovoljno nahvalilo.
S druge strane nije baš da je Thiago samo BIO dobar, nego očekujem da će to i dalje BITI.
Ne bih usporedio Thiaga s Jamesom i Coutinhom, iz više razloga, ali najviše jer on nije samo južnoamerikanac kojeg moraš gladit da igra, nego je on dugo vodio momčad i kao što sam govorio za vrijeme tekme protiv Bochuma - igrali su s njim Goretzka i Tolisso a on si je doslovno dušu istrčo, igrao čistača u obrani, gino, a u napadu sve preko njega, njih dvojica čekaju da Thiago prenese loptu na krilo kako bi oni upali iz drugog reda, a uobrani su bili nepostojeći. Ok, to je Kovač, ali Thiago je uvijek bio bitan, bilo u napadu ili obrani, bilo protiv jakog protivnika ili 17.-plasiranog iz 2.BL. Znao je odigrati lšu partiju ali de.. ko to ne odigra loše ponekad?!
anton 1983 napisao:Radi se o tome da li se oko takvog igrača može stvarati filozofija kluba. Thiago kao takav, debel, trebao bi biti fokus svega, a pitanje i odgovor je dal to može biti.
Mislim da je malo bezze pričati da se gradi sve na leđima jednog igrača i da ova rečenica ne pije vodu. Ako imaš moćne momke kao Thiago, Kimmich, Lewa, Havertz, Sane itd. onda ne može biti riječ o izgradnji filozofije na jednom igraču. Radi se o tome kako napraviti filozofiju da funkcioniraju svi ti igrači, koju svi ti igrači njeguju i razvijaju, predvođeni pravim trenerom. Tako da je bitnije ko je trener od Thiago yes or no.
---
Ljudi vole reći kako Müller ima svoje zasluge i ne mogu shvatiti kako je mogo biti degradiran. A Thiagu se to tek tako uradi.
Just sayin.