Ovu temu nikako okončati na jedno 5-6 godina pa je zaključati.

Znači trenutna situacija s poznanicama i 4-5 (djelomičnih) nepoznanica
Golmani: Neuer, Peretz, Ulreich, *Nübel, Urbig?
Braniči: Upamecano, Kim Min-jae, Hiroki Ito, Stanišić, Guerreiro, Boey, *Davies, *Dier,
Vezni red: Pavlović, Palhinha, Laimer,
Bischof, *Kimmich, *Musiala, *Goretzka, *Müller
Krila: Olisé, *Sané, *Gnabry, *Coman
Napadači: Kane, Tel?
Znači ekipa prepuna upitnika. Jamalu sam stavio isto zvjezdicu jer njemu ugovor izlazi 2026., a to meni za takvog igrača 1/1, tj. kao da je 2025. Dier, Kimmich i Davies su zbog produljenja, ovi ostali za prodaju.
Od silnih zvjezdica bih definitivno završio trajno s Goretzkom, Sanéoom, Comanom i Gnabryjem. Tu nema rasprave ma koliko god sam obožavao Gnabryja od prvog trenutka u Arsenalu do jeseni 2021., to se okrenulo kroz pola godine od odlaska Flicka.
Tel pod upitnikom? Jasno kao tirkizno more na ljetnim destinacijama iz snova. Niti igra niti ima definiranu više ulogu jer je bio napadač pod Tuchelom niti u konačnici to igra. Evidentan izostanak napadača jer nema tko Kanea sada mijenjati i nadoknaditi njegove minuse zadnjih skoro 10 utakmica.
Tu je napadač pod obavezno potreban, pa taman i šaltati na utakmicama ekipu na 4-4-2, 4-3-1-2(što bi u stvarnosti bilo možda i najbolje već neko vrijeme, a Real Madrid je prošlu sezonu odradio u tom sustavu).
Vidi se gdje fali i nedostaje - krila i središnji napadač br. 2. Gdje fale akcije, stvaranje viška, kreacija, asistencije i golovi, tu su i Bayernovi problemi.
Hoćemo li od Wirtza, Wannera i još pokoje 10-tke raditi krila uz Jamala, to mi je potpuno svejedno. Takav profil igrača koji se izgubio od Ronaldinha, Zidanea, Nedveda, Kaké, Hazarda, pa i Götzea(dok nije kod nas otišao kvragu prije 10 godina) je u De Bruyneu zadnjih 12 godina. On se pokazao u potpunosti svestranim za AM RLC koji je fenomenalno igrao i 8-icu.
Ili ćemo tražiti novog Ribéryja, Hazarda s jedne strane i nekoga poput Robbena, Balea, Di Marije s druge strane za krila.
Za našu igru su takvi profili igrača potrebni, no isto tako i da imaju golemi ljudski karakter, tj. karizmu, mentalitet, drskost, prgavost, prljavost... FC Bayern bez toga nije FC Bayern nebitno u kojem vremenu živjeli.
Tu su onda i golmani. Zasada je poznato kako Neuer ostaje samo do kraja ugovora, Peretz je nedavno postao br. 2, a Ulreich degradiran u br. 3. Nübel uredno zarađuje kod nas dok igra za druge i tu ne vidim nikakvu šansu za igru.
Urbig je s treće strane potpuna nepoznanica; niti je jasna njegova uloga ukoliko ga potpišemo, što s njime mi uopće želimo postići, kako će taj čovjek igrati pored svih ovih imena itd. itd.
Ne bih htio biti Kompanyju u koži. Prema zadnjim objavama unazad 4-5 dana jedino vidim kako Gittensa želi u Bayernu naredne sezone. To bih s potpunom rezervom uzeo jer se piše radi profita i dosade u nogometu po običaju jer naš klub je najunosniji posao.
Belgijanac ima zahtjevnog posla, ima još skupljati podosta trenerskog iskustva jer je potpuna bedastoća misliti da je on neka mašina od trenera i sl. floskule, ali još uvijek je prilično sposoban igrati nogomet i uklizavati po terenu igračima. Na početku prvih godina ti se piše uspjeh pod sreću, a nakon više od 5-6 godina ti se vidi prava kvaliteta.
Iskustvo se ne skuplja na Josepu Guardioli, Robertu Manciniju, Manuelu Pellegriniju, Huubu Stevensu, Bruni Labbadiji, već na godinama rada i brojnim utakmicama, a on vodi klub gdje se ne učiš poslu već ispunjavaš sezonske ciljeve i najteže zadatke postavljene pred tebe. Ima golem pritisak i na kraju svakome presudi u Bayernu(Tuchel, Nagelsmann, Kovač, Ancelotti).
Naši u upravi neka jako dobro razmisle što i kako jer su prožderali 3 trenera u 3 godine, Flicka su otjerali zbog Salihamidžića, ali neka ne razmišljaju godinama pa da onda i Kompany plaća cijenu skroz istu kao i njegovi prethodnici.
Eeee... a tu je i ta potpuna nepoznanica zvana Florian Wirtz.