Milan - Tottenham
Valencia - Schalke
Inter - Bayern
Lyon - Real
Arsenal - Barcelona
Marseille - Manchester
Kopenhagen - Chelsea
Boldirani idu dalje! Shakhtar je po meni bolja ekipa od Rome. Bez Eduarda Shakhtar ima 6 strašnih Brazilaca. Pored njih u svom timu imaju jednog od najboljih mladih igrača u Evropi, a to je Armenac Henrikh Mkhitaryan. Roma je jedna od najgorih gostujućih ekipa koje su igrale u Minhenu ove sezone. Oni protiv nas nisu dva puta centar prešli. U dva meča prednost dajem Shakhtaru.
Milan igra dobro u Seriji A ove sezone. Na prvom su mjestu i prvi su kandidat za Scudetto. U LP me nisu oduševili. Gledao sam ih protiv Reala i za mene oni nisu konkurentni kao što to neki smatraju. Tottenham je protiv Intera pokazao o kakvoj se ekipi radi. Imaju solidnu klupu i veliki izbor igrača. Bale će ih ubiti po lijevoj strani. Prednost Milana je iskustvo u LP i velikim utakmicama. Bilo bi glupo otpisati jedan Milan, ali po meni ovdje Tottenham prolazi dalje. Za mene su trenutno kvalitetnija ekipa od Milana.
Schalke ima realne šanse da izbaci Valenciu u dvije utakmice. Pokazali su protiv Lyona i Benfice da znaju igrati! Vjerujem da će na proljeće biti još bolji, pogotovo u Bundesligi. Ova utakmica će imati veliki značaj za koeficijent i u borbi za to drugo mjesto sa Primerom. Po meni su ovdje šanse 50%-50%, ali Schalke ima prednost domaćeg terena u drugoj utakmici i zbog toga tipujem na njih.
Lyon je uvijek bio nezgodan protivnik Realu, ali mislim da će Real ovo proći. Vrijeme je da prođu 1/8 finala. Mourinho će znati postaviti igru protiv Lyona. Real je bolja ekipa i siguran sam da prolaze dalje.
Barcelona je prvi kandidat za osvajanje LP. Imaju najbolju ekipu i igraju drama dobro! Prošle sezone smo mogli viditi razliku u kvaliteti ove dvije ekipe. Arsenal je ekipa koja je poznata po kratkim pasovima i posjedu lopte, ali to im protiv Barcelone ne može proći jer će Xavi i Iniesta sakriti loptu. Za mene ovdje nema dileme. Barca prolazi sigurno.
Marseille je igrao solidno grupnu fazu LP, ali protiv Manchestera nemaju šta tražiti. Manchester je bez poraza u LP i Premiershipu i to je za svaku pohvalu. Iskustvo je na njihovoj strani i u ove dvije utakmice idu dalje.
Kopenhagen je sigurno najveće iznenađenje LP. Svoj cilj su ostvarili i u ove dvije utakmice nemaju šta izgubiti. Chelsea je dobio najlakšeg protivnika u 1/8 finala. Razlika u kvaliteti ova dva tima je ogromna i to će se pokazati na terenu. Chelsea ide dalje!
Ovo je moja prognoza za 1/8 finala LP. Boldirao sam sve prvoplasirane ekipe grupne faze.
width="960"