Košarka

Sve i svašta...

Re: Košarka

PostPostao/la CroCHEF » 03 lis 2011, 13:44

upravo live na Sport 1 prva utakmica Bayerna u prvoj kosarkaskoj Bundesligi...
http://www.spox.com/de/sport/mehrsport/ ... nchen.html
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la CroCHEF » 03 lis 2011, 18:22

http://www.kicker.de/news/basketball/st ... rlage.html

vodili vecinom, i izgubili na kraju :(

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la effe__sa » 03 lis 2011, 20:06

I to na kraju izgubili u produžecima...Al nadam se da će biti bolje u nastavku, već u subotu od 18 sati igramo protiv Brauschweiga uz direktan prijenos ponovo na Sport1 koji inače prenosi sve derbije kola pa će se i naš tim naći u prijenosu više puta
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Miki » 04 lis 2011, 07:16

U srijedu veliki spektakl u Pioniru. Crvena Zvezda protiv Bajerna pred otvaranje nove kosarkaske sezone. ;)
http://sportservis.name/wsw/index.php?p=86&ni=26313
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Murta » 06 lis 2011, 17:40

Gledao sam ovu utakmicu i nisam baš prezadovoljan. Telekom Baskets nije ekipa sa samog vrha (Brose, ALBA i Skylinersi su sigurno bolji) pa ostaje pitanje koliko je ovaj Bayern konkurentan u BBL-u. Ali moram pohvaliti obranu.

U ponedjeljak je ždrijeb za Eurocup ove sezone. Nadam se da će Bayern gostovati u Zagrebu ove godine da odem malo pogledati košarkaše. :mrgreen:
Danas je Marko Pešić (sportski direktor košarkaša) izjavio da bi Bayern mogao angažirati neku NBA zvijezdu. Mediji špekuliraju s Kamanom. :D
Inače, Pešićev otac izvaljuje gluposti prije utakmice sa Zvezdom:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ASUeJDfYgsc&feature=player_embedded[/youtube]

:lol: :lol:
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la CroCHEF » 06 lis 2011, 18:18

Brijem da su se usrali atmosfere
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qSPX4UFAdlM&feature=related[/youtube]

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Francky boy » 06 lis 2011, 18:40

BAyerna su pokosile povrede.Sinoć je nedostajalo par nosilaca igre (Ford, Benzing,).Nismo uigrani jer je praktički doveden novi tim, ali do 5-6 kola će se uigrati.Spominju se još neka pojačanja.Do početka Eurocupa biće to strašan tim.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la Murta » 06 lis 2011, 19:23

Bayernova ogromna prednost je širina kakvu drugi klubovi nemaju. Bauermann, koliko mi se čini, voli agresivnu obranu i trebao bi znati iskoristiti tu širinu. Jedino me napad ne uvjerava. Kao da nisu samouvjereni, iako kvalitetu neupitno imaju.

Ako Tibor Pleiß doživi eksploziju kakva se od njega očekuje, onda bi BBL mogla biti jako zanimljiva.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Francky boy » 06 lis 2011, 21:53

Murta napisao:Bayernova ogromna prednost je širina kakvu drugi klubovi nemaju. Bauermann, koliko mi se čini, voli agresivnu obranu i trebao bi znati iskoristiti tu širinu. Jedino me napad ne uvjerava. Kao da nisu samouvjereni, iako kvalitetu neupitno imaju.

Ako Tibor Pleiß doživi eksploziju kakva se od njega očekuje, onda bi BBL mogla biti jako zanimljiva.

Bamberg je kolektivno jedna od jačih ekipa u Evropi.Fali im individualni kvalitet da bi bili u evropskom vrhu.NA svom terenu mogu pobjediti skoro sve ekipe u Euroligi (osim BArse, Cska ili Makabija).BAyern nema šanse protiv Bamberga ako ne podigne igru za 2-3 klase i ako se ne pojača.Bamberg sam gledao protiv Gottingena i malo je reći da sam impresioniran. Strašna ekipa koja će vjerovatno proći grupu u Euroligi.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la effe__sa » 06 lis 2011, 22:22

Evo danas vidim izjavu Marka Pešića kako razmišljaju o pojačinjima i čak eventualno i nekim zvijezdama iz NBA-a..To bi stvarno dobro bilo, do sad su se povremeno Kaman i Nowitzki dovodili u vezu s bayernom, možda se sad pojavi još neko ime
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Francky boy » 06 lis 2011, 22:29

effe__sa napisao:Evo danas vidim izjavu Marka Pešića kako razmišljaju o pojačinjima i čak eventualno i nekim zvijezdama iz NBA-a..To bi stvarno dobro bilo, do sad su se povremeno Kaman i Nowitzki dovodili u vezu s bayernom, možda se sad pojavi još neko ime

Drugačije ne možemo parirati Bambergu.Ako se ne pojačamo i ne dignemo značajno igru u napadu nemamo šta tražiti u BBl-u, a pogotovo u Eurocupu.Zvezda je daleko od neke ozbiljne evropske momčadi pa su nas ostavili na +25.Bamberg je ekipa koja je prošle godine tukla mega- momčad Olimpijakos,Unicaju,sa Realom igrala produžetke u Madridu i dobila ih na svom terenu i Charleroi kući.Ove godine su značajno jači i svakako teška prepreka.
Zadnja izmjena: Francky boy; 06 lis 2011, 22:52; ukupno mijenjano 2 put/a.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la effe__sa » 06 lis 2011, 22:31

Francky boy napisao:
effe__sa napisao:Evo danas vidim izjavu Marka Pešića kako razmišljaju o pojačinjima i čak eventualno i nekim zvijezdama iz NBA-a..To bi stvarno dobro bilo, do sad su se povremeno Kaman i Nowitzki dovodili u vezu s bayernom, možda se sad pojavi još neko ime

Drugačije ne možemo parirati Bambergu.Ako se ne pojačamo i ne dignemo značajno igru u napadu nemamo šta tražiti u BBl-u, a pogotovo u Eurocupu.

Bamberg zaista djeluje za sad kao glavni favorit i djeluje moćno zato se i ja slažem da su za one največe ciljeve potrebna dodatna pojačanja
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la CroCHEF » 06 lis 2011, 22:58

Kakav je Fenerbahce ove godine, jer vidim da ih je Bayern dobio prosli tjedan...

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lizarazu » 06 lis 2011, 23:06

Kad već toliko hvalite taj Bamberg, morat ću skoknuti do frenkiše-venedig da se uvjerim u to.
Mislim, čim mi se ukaže prilika. :)
Iako sam od košarke digo ruke zadnjim Stojkovim zakucavanjem. :lol: :lol:
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la Francky boy » 06 lis 2011, 23:06

CroCHEF napisao:Kakav je Fenerbahce ove godine, jer vidim da ih je Bayern dobio prosli tjedan...

Ne znam da smo igrali protiv Fenerbahcea.Mora da si nešto pomješao.Inače sa Bambergom smo igrali na Domreiter kupu i izgubili 106-66.Rezultat sve govori o odnosu snaga.
Francky boy
akademski građanin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Svaštara