Košarka

Sve i svašta...

Re: Košarka

PostPostao/la CroCHEF » 06 lis 2011, 23:45

Francky boy napisao:
CroCHEF napisao:Kakav je Fenerbahce ove godine, jer vidim da ih je Bayern dobio prosli tjedan...

Ne znam da smo igrali protiv Fenerbahcea.Mora da si nešto pomješao

Vor 6.100 Zuschauern gewinnen die Bayern-Basketballer das erste Heimspiel im "Schmuckkästchen" Audi Dome gegen das europäische Top-Team Fenerbahçe Ülker mit 78:73 (39:39).
http://www.fcb-basketball.de/de/aktuell/news/35540.php
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Francky boy » 07 lis 2011, 00:05

CroCHEF napisao:
Francky boy napisao:
CroCHEF napisao:Kakav je Fenerbahce ove godine, jer vidim da ih je Bayern dobio prosli tjedan...

Ne znam da smo igrali protiv Fenerbahcea.Mora da si nešto pomješao

Vor 6.100 Zuschauern gewinnen die Bayern-Basketballer das erste Heimspiel im "Schmuckkästchen" Audi Dome gegen das europäische Top-Team Fenerbahçe Ülker mit 78:73 (39:39).
http://www.fcb-basketball.de/de/aktuell/news/35540.php

Izvini, nisam znao za ovu tekmu.Nigdje nije objavljeno osim na službenoj stranici.Fener je vrlo moćan tim, ali ne znam u kakvom sastavu su igrali.BAyern je u pripremama izgubio od Bamberga -40,od Benettona -30, od Zvezde -25,...

Inače Sharrod Ford raskinuo ugovor iz privatni razloga.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la Murta » 07 lis 2011, 18:40

EUROCUP REGULAR SEASON DRAW SEEDS
1 SEEDS Valencia Basket, Benetton Basket, Alba Berlin, BC Khimki Moscow Region, Lietuvos Rytas, KK Cibona, Aris BSA 2003, Gran Canaria 2014
2 SEEDS CEZ Basketball Nymburk, Le Mans Sarthe Basket, PAOK BC, Hapoel Migdal Jerusalem, Dexia Mons-Hainaut, BC Telenet Oostende, BC Spartak St. Petersburg, PBC Lokomotiv Kuban
3 SEEDS BC Azovmash Mariupol, BC Donetsk, Cedevita Zagreb, Asvel Basket Lyon Villeurbanne, BC Rudupis, Banvit BK, Cholet Basket, KK Buducnost Voli
4 SEEDS KRKA Novo Mesto, PGE Turow Zgorzelec, BCM Gravelines Dunkerque, VEF Riga, Fraport Skyliners, FC Bayern Munich, GasTerra Flames, PBC Lukoil Academic

Šansa da Bayern dođe u Zagreb je 2/7 jer regionalci ne mogu igrati jedni protiv drugih (KRKA otpada).
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la CroCHEF » 07 lis 2011, 18:54

kad je izvlacenje?

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Murta » 07 lis 2011, 19:24

Ponedjeljak, 13:00 CET.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la anton 1983 » 07 lis 2011, 22:47

Danas sam gledo neki prilog na DSF-u. Došo Schweini u taj košarkaški klub.. Mi pas mater još ću sad i košarku poćet pratiti! :lol:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la CroCHEF » 08 lis 2011, 21:25

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la effe__sa » 09 lis 2011, 00:31

Utakmica knap, na kraju pobjeda 90-87 i Walace s najefikasniji sa 25 poena. Na tribinama presretni Hoeness koji je na kraju sijao od sreće i nije prestajao aplaudirat :)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la CroCHEF » 11 lis 2011, 13:57

Es hätte leichter kommen können! Die Basketballer des FC Bayern stehen in der Gruppenphase des Europacups vor schweren Aufgaben. In der Gruppe G trifft das Team von Dirk Bauermann auf die Benetton Baskets (Italien), den BC Spartak St. Petersburg (Russland) und Cedevita Zagreb (Kroatien). Das ergab die Auslosung am Dienstag in Barcelona. „Wir starten im Eurocup in einer sehr schweren Gruppe. Die Benetton Baskets und Cedevita Zagreb standen in der letzten Saison im Final Four des Eurocup. Spartak St. Petersburg hat in seine Mannschaft zuletzt eine Menge investiert. Wir freuen uns auf die Herausforderung und werden gut vorbereitet in den Wettbewerb gehen“, meinte FCB-Sportdirektor Marko Pesic.

Bayern u Zagrebu :D

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 11 lis 2011, 13:59

PREJEBENO!

Sad bum na tu tekmu išo! :lol:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Francky boy » 11 lis 2011, 16:00

Grupa je preteška.ČAk sam mišljenja da je nećemo proći.Benneton je prvi favorit grupe, a Cedevita, Bayern i Spartak su podjednaki.Rusi su kvalitetan tim sa Beverlyem odličnim Amerikancem koji bi u budućnosti mogao igrati za Rusiju (bivši je NBa igrač), Yotamom Halperinom koji je ime u evropskoj košarci (Makabi, Olympijakos), Miha Zupanom - slovenski reprezentativac, Vladimirom Dragičevićem - najbolji igrač Budućnosti prošle godine i crnogorski reprezentativac, Loukasom MAvrokefalidisom koji je grčki reprezentativac...Vrlo zahtjevna grupa i veliki ispit za naš tim.Ove sedmice pojavile su se špekulacije da je BAyern u potrazi sa pojačanjima u reketu.Prve želje su Nowitzki i Cris Kaman (njemački reprezentativci i velike NBA zvijezde), a rezervna opcija su Ben Wallace (godinama najbolji odbrambeni igrača NBa,igrao je u legendarnoj generaciji Detroita koji je postao i prvaka sa Billupsom i Hamiltonom, već u poznim godinama ) i IKe Diogu koji je skočan i također NBA igrač.

O Cedeviti se sve zna.Odlično posložen tim predvođen najboljom četvorkom u 21. vijeku u Evropi Matjažom Smodišem.Lider CSka je bio 6-7 godina.Tu je i Draper najbolji igrač Eurocupa prošle godine.Warren je igrao zapaženu ulogu u Ciboni i Bizkai Bilbau.U reketu odlični Owens , Vukušić i MArko Bilan.Najveći problem je pozicija centra jer pored mladog Bilana nemaju nekog visokog iskusnog igrača.

Benneton nas je pomeo u prijateljsko tekmi 30 razlike.Doveli su Sani Bećirevića - vjerovatno najtalentovanijeg beka u Evropi od Petrovića kojeg su povrede izmasakrirale, Scalabrinija iz Chicago Bullsa ,Gala Mekela koji je imao zapaženu rolu za Izrael na Ep-u u Litvaniji, Adriena Jeffa iz Golden Statea, ...Inače vođa ovog tima trebao bi biti Alessandro Gentile koji ima 19 godina i kojeg mnogi smatraju najvećim talentom italijanske košarke.

Koliko je SPartak jako pokazuje i pobjeda nad CSKA-om.
Zadnja izmjena: Francky boy; 13 lis 2011, 19:47; ukupno mijenjano 1 put/a.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la Murta » 11 lis 2011, 20:04

Ja sigurno idem na utakmicu, čak i ako budem imao školu popodne, onda ću tražiti razrednika da me pusti. :mrgreen:

Priča se (neki izvor za SN) da je Cedevita odlučila ipak dovesti jednog teškog centra, a mislim da će ih ova grupa još više potaknuti.
Bayern, Spartak i Cedevita imaju slične tipove trenera, svi forsiraju obrambenu košarku pa bi ovdje do izražaja mogla doći kvaliteta igrača. Po meni najizjednačenija grupa u natjecanju iz koje mogu proći svi klubovi. Malu prednost bi dao Cedeviti, ali samo ako dovedu jednog centra. Inače su svi podjednaki.

Cibona prolazi kao prva čak i s ovim trenerom.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la CroCHEF » 12 lis 2011, 10:40

22.11.2011 - Cedevita Zagreb -:- FCB
http://www.fcb-basketball.de/de/saison/ ... elplan.php

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Murta » 12 lis 2011, 11:04

Popodne je meni škola, ali sredit ću to. :mrgreen:

Trebalo bi se igrati u Domu Sportova 2. Protiv Chalona su igrali u Ciboni, ali valjda su dobili dozvolu za Eurocup za DS 2 unatoč klupama dok ne srede stolice krajem sezone. Po meni odlična dvorana, baš prava košarkaška.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la CroCHEF » 12 lis 2011, 21:03

jos jedna pobjeda u BBLu
:bravo:

Basti je narvno ispratio pobjedu
Slika

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★