(27/02/13) FC Bayern München -:- Borussia Dortmund

Komentari na igre u kupu...

Re: (27/02/13) FC Bayern München -:- Borussia Dortmund

PostPostao/la The Scarface » 28 vel 2013, 16:28

Den größten Einfluss auf den neuen FC Bayern nimmt aber er: Javi Martínez. In der Balleroberung ist er noch stärker als Luiz Gustavo, doch seinen vollen Wert übersieht man leicht. Denn es sind die Laufwege, die er wählt, wenn der Gegner den Ball hat: Ob Martínez den Zweikampf suchen oder einen Mitspieler, der dieselbe Idee hat, absichern soll - er trifft immer die richtigen Entscheidungen. So schafft Bayern Überzahl in Ballnähe, ohne verwundbar zu sein. Im Spielaufbau bringt er die Münchner voran, da er kaum Bälle verliert. Martínez macht seine Mannschaft auf diese Weise pressingresistent. Vorher fehlte das.

Ostatak analize :
http://www.spiegel.de/sport/fussball/ba ... 85426.html

15.45 Uhr: Jürgen Klopp und seine launigen Pressekonferenzen, Teil 293: Der Dortmund-Trainer äußerte sich süffisant in Richtung FC Bayern München über die Machtverhältnisse im deutschen Fußball: "Das hat ein bisschen was davon, wie das die Chinesen in der Wirtschaft machen. Gucken, was die anderen tun und es dann abzukupfern und mit mehr Geld und anderen Spielern den gleichen Weg einzuschlagen und schon wird man besser für den Moment." Allerdings entschärft der BVB-Coach seine etwas provokanten Formulierungen direkt: "Die Möglichkeiten, die Bayern hat, haben sie sich erarbeitet, das ist alles in Ordnung."

Loš gubitnik.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la melodyne » 28 vel 2013, 16:46

The Scarface napisao:
Den größten Einfluss auf den neuen FC Bayern nimmt aber er: Javi Martínez. In der Balleroberung ist er noch stärker als Luiz Gustavo, doch seinen vollen Wert übersieht man leicht. Denn es sind die Laufwege, die er wählt, wenn der Gegner den Ball hat: Ob Martínez den Zweikampf suchen oder einen Mitspieler, der dieselbe Idee hat, absichern soll - er trifft immer die richtigen Entscheidungen. So schafft Bayern Überzahl in Ballnähe, ohne verwundbar zu sein. Im Spielaufbau bringt er die Münchner voran, da er kaum Bälle verliert. Martínez macht seine Mannschaft auf diese Weise pressingresistent. Vorher fehlte das.

Ostatak analize :
http://www.spiegel.de/sport/fussball/ba ... 85426.html

15.45 Uhr: Jürgen Klopp und seine launigen Pressekonferenzen, Teil 293: Der Dortmund-Trainer äußerte sich süffisant in Richtung FC Bayern München über die Machtverhältnisse im deutschen Fußball: "Das hat ein bisschen was davon, wie das die Chinesen in der Wirtschaft machen. Gucken, was die anderen tun und es dann abzukupfern und mit mehr Geld und anderen Spielern den gleichen Weg einzuschlagen und schon wird man besser für den Moment." Allerdings entschärft der BVB-Coach seine etwas provokanten Formulierungen direkt: "Die Möglichkeiten, die Bayern hat, haben sie sich erarbeitet, das ist alles in Ordnung."

Loš gubitnik.

jako los gubitnik! posle poraza u super kupu je srao da je lahm igrao rukom :D a naravno nije :DDD hteo je penalty
http://www.youtube.com/watch?v=dWTQafHCu5Y 8:07 slusaj ga! nije bio penal lopta je pala na pravo na grb
Zadnja izmjena: melodyne; 28 vel 2013, 17:47; ukupno mijenjano 1 put/a.
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la CroCHEF » 28 vel 2013, 17:42

Slika

Slika
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 28 vel 2013, 17:48

Ja sam brijo da je nešto u vezi Robbena! :hehe:

Ovaj put se Kicker malo zajebo, stvarno mi nije jasTno zaš je dobio takvu ocijenu. :?
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la melodyne » 28 vel 2013, 17:50

LuctL napisao:http://www.nogometni-magazin.com/newspro/coranto/viewnews.cgi?id=EFykpulykkdhjhQIHz&tmpl=coranto_nje_news

Bože, kakav igrač! :legendo:

za ribery-a je mala riba :P

Vrijedi pročitati!

Prema 'Opta - sport' sustavu mjerenja, 29-godišnji Francuz uvjerljivo nadmašuje Lionela Messija, Cristiana Ronalda, Kaku, Lamparda, Gerrarda, Van Der Vaarta i Ronaldinha, sve mahom razvikanije igrače od njega.

Nema sumnje da je najbolji Bayernov igrač Franck Ribery sjajan igrač, krilo, paker. Neki čak idu toliko daleko da ga stavljaju u istu rečenicu s njegovim kraljevstvom Zinedineom Zidaneom.
Prema istraživanjima od početka sezone i praćenju igara osam velikih svjetskih zvijezda Chelseaja, Milana, Liverpoola, Barcelone, Manchester Uniteda i Real Madrida, statistika je pokazala neke frapantne podatke.
Ribery po utakmici ima preko 100 dodira s loptom! 102 u prosjeku, Messi skoro upola manje 53, Lampard 59, Gerrard 39, Kaka 34, C. Ronaldo 63, Ronaldinho 48, Van der Vaart 64.
Sam sebi priredi čak 46 posto prilika, Messi 23 posto, Ronaldo 25 posto, Kaka samo 13 posto. I onda podatak koji je zaista raritet – čak 77 posto Riberyevih udaraca završi untar okvira gola. U tom segmentu su mu najbliži C. Ronaldo sa 63 posto, Lampard sa 59 posto i Messi sa 53 posto.
Bayernova zvijezda može se hvaliti i onom 'jedino me faulom mogu zaustaviti' jer je i najviše faulirana od ostalih velikana. Gotovo pet puta u prosjeku po utakmici fauliraju Riberya, iza njega su Messi sa prosjekom od 3,6 faula po utakmici i C. Ronaldo sa ravno tri faula po utakmici.
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Axe » 28 vel 2013, 18:58

Ovaj tekst je pisan prije 4 godine, tacnije kad je Ribery imao 25 godina, no ko ce ga znati, mozda je Ribery danas jos bolji nego u tom periodu, mada sam poprilicno siguran da nema ovako izrazen kontakt s loptom, s obzirom da Bayern danas igra veoma raznovrsno a ne samo na Riberya kao sto je bio slucaj.

Bayern danas ne ovisi o samo jednom igracu, po meni se trenutno ne zna s koje strane prijeti veca opasnost po protivnika, dali to bila klupa ili prva postava. :bravo:

Prejebenu ekipu imamo!
Axe
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la melodyne » 28 vel 2013, 19:52

Axe napisao:Ovaj tekst je pisan prije 4 godine, tacnije kad je Ribery imao 25 godina, no ko ce ga znati, mozda je Ribery danas jos bolji nego u tom periodu, mada sam poprilicno siguran da nema ovako izrazen kontakt s loptom, s obzirom da Bayern danas igra veoma raznovrsno a ne samo na Riberya kao sto je bio slucaj.

Bayern danas ne ovisi o samo jednom igracu, po meni se trenutno ne zna s koje strane prijeti veca opasnost po protivnika, dali to bila klupa ili prva postava. :bravo:

Prejebenu ekipu imamo!

ne znam druze danas sam na facebooku naso ovo... moguce
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 01 ožu 2013, 00:35

Ajde neka smo i njih već jednom dobili. Utakmicu nisam stigao pogledati, ali vidim po reakcijama da smo ih na terenu konačno 'ubili'. Realizacija... Ma neka bude idućih 10 ogleda sve 1:0, ja presretan. Važno je njih srediti, sve ostalo je nebitno.

Vidim da se piše o planu B. E pa taj plan B u nogometu s ovakvom generacijom bi mogao čuda napraviti. Na odličnom smo putu, čovjek može biti prezadovoljan s trenerom, s igrom, s kvalitetom i konačno kvantitetom.

Valjda nećemo upasti u probleme i neku mini-krizu. Iduću utakmicu ću nastojati da nikako ne propustim, a to je na Westfallenu okršaj u prvenstvu. Tu ako budemo slavili, onda svi znamo što će to značiti za našu budućnost.

ARJEN ROBBEN! 8-) cool0044 :smile30:

Nema šale s njime. Nije on još rekao da je završio s nama, dapače... Ni ne namjerava. cool0044
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 01 ožu 2013, 01:32

Kakav ti seljober moraš biti pa da izjaviš ovakve gluposti!? :neee:

http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 17522.html

Taman kad sam mislio da je on pravi primjer džentlmena u njemačkom fudbalu, on ovo izjavi. Sjećam se kad je na početku sezone govorio kako je Bayern uvijek favorit No1. Prošle 2 sezone mu je ta fora prolazila, jer su oni bili šampioni. Sad kada mi jebemo redom sve, odmah prpa. Kao novac je presudni faktor. A, čekaj gospodine Klop, jesmo li mi tim novcem kupili Milera, Švajnija, Lama, Badštubera, Krosa, Alabu? Ili smo ih sami stvorili? Da li je taj novac nama pao sa neba ili nam ga je neko poklonio?

Bajern ima para, ali svojih para. Ne trguju sa izmišljenim parama kao City, PSG, Malaga itd. Bajern je radio i zaradio i svi u njemu. Zato i trošimo. Jednostavno, može nam se. Tebi je bolje da razmisliš kako da naučiš ekipu da ti stvori bar jednu poštenu šansu za 90 minuta, nego što ovdje kakiš. Bili ste bolji prethodne 2 godine, ali ste sada opet iza kao i mnogo godina ranije. Preorani sinoć, povaljeni i prevaljeni. Samo je rezultat donekle izostao. Bilo je sve ok kad ste nas pobjeđivali, ipak nije lako dobiti veliki Bayern.

Svaka čast na tom uspjehu, ali budi džentlmen i kada gubiš, a ne da kao najveći jadnik serendaš kako ćete nam zaprijetiti i primorati nas da se pomučimo u posljednjih 11 kola. Na tabeli vam je sve "hladnije" koliko vidim, tako da više na to obrati pažnju, da na kraju ne bude neka "sibirska temperatura" od -30. Gdje ste cijele sezone? Sad si našao da kakiš kad smo vas igrom ponizili. Bayern opet dominira Njemačkom kao što je i normalno. Vi se navikavajte da vam ove prethodne 2 sezone budu nauka za vaše naredne generacije da ste eto bili ispred velikog Bayerna, jer ko zna kad ćete opet.

Uostalom, ne biste ni bili u prilici da nas preteknete prethodne 2 godine da nije bilo Bayerna. Dali smo vam 5 miliona da preživite, da se ne ugasite. Zato, budite nam zahvalni što smo i tu pokazali koliko smo veliki klub. Nismo vam morali pomoći, ali jesmo. Zato smo najveći. Zato i jeste najveći njemački derbi Borussia - Schalke, Bayerna nema jer je van konkurencije.

Možda sam pretjerao sa svim što sam napisao, ali kad pročitam šta izjavi "naočalko", kenja mi se. Bayern je bio najbolji u Njemačkoj, jeste i biće. To je bar svima jasno!!!

Hvala lijepo!!! :avogp1:
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la nele-BHF » 01 ožu 2013, 01:37

Tooo Miki jeb'o si mu mater sad. :lol:
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Miki » 01 ožu 2013, 01:45

nele-BHF napisao:Tooo Miki jeb'o si mu mater sad. :lol:

Jesam bio ubjeljiv!? :D
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la nele-BHF » 01 ožu 2013, 01:46

Miki napisao:

Ma direktno u kičmu! :D
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Red passion » 01 ožu 2013, 11:36

Klopp je postao u zadnje vrijeme jako loš gubitnik, a protiv Bayerna je oduvijek. On kao da ima nekakav animozitet, još od vremena u Mainzu ga pamtim kao takvog.

Valjda hoće poručiti da je umjesto Klinsmanna on trebao biti taj trener Bayerna, ali nije to postao. :)
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 01 ožu 2013, 14:35

Miki napisao:

nisi moro toliko jako :D
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 01 ožu 2013, 16:16

Miki napisao:Kakav ti seljober moraš biti pa da izjaviš ovakve gluposti!? :neee:

http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 17522.html

Taman kad sam mislio da je on pravi primjer džentlmena u njemačkom fudbalu, on ovo izjavi. Sjećam se kad je na početku sezone govorio kako je Bayern uvijek favorit No1. Prošle 2 sezone mu je ta fora prolazila, jer su oni bili šampioni. Sad kada mi jebemo redom sve, odmah prpa. Kao novac je presudni faktor. A, čekaj gospodine Klop, jesmo li mi tim novcem kupili Milera, Švajnija, Lama, Badštubera, Krosa, Alabu? Ili smo ih sami stvorili? Da li je taj novac nama pao sa neba ili nam ga je neko poklonio?

Bajern ima para, ali svojih para. Ne trguju sa izmišljenim parama kao City, PSG, Malaga itd. Bajern je radio i zaradio i svi u njemu. Zato i trošimo. Jednostavno, može nam se. Tebi je bolje da razmisliš kako da naučiš ekipu da ti stvori bar jednu poštenu šansu za 90 minuta, nego što ovdje kakiš. Bili ste bolji prethodne 2 godine, ali ste sada opet iza kao i mnogo godina ranije. Preorani sinoć, povaljeni i prevaljeni. Samo je rezultat donekle izostao. Bilo je sve ok kad ste nas pobjeđivali, ipak nije lako dobiti veliki Bayern.

Svaka čast na tom uspjehu, ali budi džentlmen i kada gubiš, a ne da kao najveći jadnik serendaš kako ćete nam zaprijetiti i primorati nas da se pomučimo u posljednjih 11 kola. Na tabeli vam je sve "hladnije" koliko vidim, tako da više na to obrati pažnju, da na kraju ne bude neka "sibirska temperatura" od -30. Gdje ste cijele sezone? Sad si našao da kakiš kad smo vas igrom ponizili. Bayern opet dominira Njemačkom kao što je i normalno. Vi se navikavajte da vam ove prethodne 2 sezone budu nauka za vaše naredne generacije da ste eto bili ispred velikog Bayerna, jer ko zna kad ćete opet.

Uostalom, ne biste ni bili u prilici da nas preteknete prethodne 2 godine da nije bilo Bayerna. Dali smo vam 5 miliona da preživite, da se ne ugasite. Zato, budite nam zahvalni što smo i tu pokazali koliko smo veliki klub. Nismo vam morali pomoći, ali jesmo. Zato smo najveći. Zato i jeste najveći njemački derbi Borussia - Schalke, Bayerna nema jer je van konkurencije.

Možda sam pretjerao sa svim što sam napisao, ali kad pročitam šta izjavi "naočalko", kenja mi se. Bayern je bio najbolji u Njemačkoj, jeste i biće. To je bar svima jasno!!!

Hvala lijepo!!! :avogp1:

ajooooj gledaj ovo :DDDD
http://www.bild.de/sport/fussball/jupp- ... .bild.html
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

Prethodni

Vrati se na: DFB Pokal