(27/07/2013) DFL Supercup BVB -:- FCB

Utakmice 2013./2014. - samo dva trofeja ove godine.

Re: (27/07/2013) DFL Supercup BVB -:- FCB

PostPostao/la mirko0410 » 29 srp 2013, 13:35

Slažem se da treba konkurencija, da treba igrače držati na zemlji da ne polete, a nadam se da budu i Pepa držali pod kontrolom Hoenes,Rummenige,Sammer i Beckenbauer
mirko0410
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la bavarac » 29 srp 2013, 13:51

panda napisao:nisam još uopće prokomentirao utakmicu pa rekoh sad ću :mrgreen:

uglavno, ovo je superkup, pobjeda nam ne bi donijela ništa drugo osim još jednog trofeja u vitrinama, pa taj poraz možda i nije toliko loš

nakon onakve sezone, bili smo na ego tripu, ovo je trebalo da se ekipu (a i sve nas tu) spusti na zemlju

na stranu to da smo prvi puta igrali onakvu postavu (4-1-4-1) i to sa onim igračima (nemože se baš reći da su DvB, Shaq, Starke prvotimci koji bi mogli odigrat onakvu utakmicu na visokom nivou čitavih 90 minuta, a da Thiagu treba ipak malo više uigravanja - što se moglo i vidjeti - Starke kod 1:0, DvB kod 1:0 i 2:0)

uz to je ovo sigurno pokazalo Pepu da neće moći samo tak provesti svoje taktičke zamisli na ovoj ekipi, jer ekipa nije ni na koji način slična Barceloni

osim toga, pokazatelj je i toga da nam Schweini, Martinez, Ribery i Neuer strahovito fale u velikim tekmama

mirko0410 napisao:Bayern je igral najljepši nogomet a uz to bili su rezultati, zbog golova se ide na utakmice a ne zbog taktičgog nadmudrivanja.Da se meni sviđa tika-taka navijal bi za Barcelonu. Ne velim da bi sa Jupom opet osvojili sve ali lanjskoj ekipi je trebal jedan dobar half a ne Thiago.

nakon onakve pobjedničke sezone, nešto se u ekipi MORA mjenjati

dvije stvari se dese - ulovi te onaj poznati šampionski mamurluk, ili igrači počnu mislit da su se zacementirali u svojoj poziciji na terenu pa se više ne trude, stoga, dolazak Thiaga, Götzea i Kirchhoffa je dobra stvar što se konkurencije tiće, a isprobavanje različitih formacija kroz utakmice pokušaj prikaza pojedinim igračima da su zamjenjivi

Uglavnom, poraz je težak za podnjet (pogotovo od ovog protivnika, i sa ovakvom razlikom)

ali siguran sam da će Pep ovo posložit i uspijet riješit sve...

ja neznam odakle vama ideja vise da smo mi igrali tu formaciju vs BvB..pa ljudi igrali smo 4-3-3...prvi put kod Pepa...da smo igrali 4-1-4-1 ...nebi mandzukic isao na krilo,nebi Muller igrao u sredini i bili bi sigurno aktivniji po lijevom krilu...

nismo igrali ovo

--------------------Thiago-----------------------

---Robben-----Muller-----Kroos-----Shaqiri---

-----------------Mandzukic ---------------------

vec ovo:

-----------------Thiago--------------------------

-------Muller------------------Kroos-------------

------Robben-------Mandzukic-----Shaqiri-----

i bas zbog cestog mjenjanja mjesta u obrani smo se gubili...tako je nekad Dilkos bio na lijevom krilo,Shaq u sredini,a nekad Shaq u veznom redu a Muller na krilu,ili robben u spicu a Dilkos na krilu...jer kod 4-1-4-1 nemas toliko promjena mjesta na krilima (napadacima) kao kod 4-3-3...amen!!!
bavarac
Vječiti optimist

PostPostao/la mirko0410 » 29 srp 2013, 13:59

Pošto nema uigranosti niti autoamatizma u igri naravno da su se igraći gubili u nekim situacijama.Čini mi se da se u ovom novom sistemu najbolje snašel Robben.
mirko0410
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la bavarac » 29 srp 2013, 14:14

jep a posto je Robben dao 2 komada BvB ...ocito da taj skoro nece vidjet klupu,mislim da ce prvi koji ce nastradat zbog njegovih igara bit Đilkoš...a s druge strane ce se klati Muller i Goetze za to jedno mjesto u napadu ili desnom krilu..rekao bih da ce Robben,ako ga ozljede zaobiđu bit na kraju u uzoj konkurenciji za igraca svijeta,jer ak se dobro sjecam i Ulli i Kalle su znali govorit...ono sto je Messi Farsi,to je Bayernu Robben...i mogu ti reci da to i nije daleko od istine...lik je skroz neugodan..a vs BvB je pokazao da moze igrat Messijevu poziciju jako dobro... :D

ja bih to ovako stavio

-----------Thiago----------------

-----Kroos---------Bastian-------

----Goetze -----Robben---Ribery

mislim sa ovom ekipom bi imali posjed lopte oko 80 % ...
bavarac
Vječiti optimist

PostPostao/la Miki » 29 srp 2013, 14:22

bavarac napisao:jep a posto je Robben dao 2 komada BvB ...ocito da taj skoro nece vidjet klupu,mislim da ce prvi koji ce nastradat zbog njegovih igara bit Đilkoš...a s druge strane ce se klati Muller i Goetze za to jedno mjesto u napadu ili desnom krilu..rekao bih da ce Robben,ako ga ozljede zaobiđu bit na kraju u uzoj konkurenciji za igraca svijeta,jer ak se dobro sjecam i Ulli i Kalle su znali govorit...ono sto je Messi Farsi,to je Bayernu Robben...i mogu ti reci da to i nije daleko od istine...lik je skroz neugodan..a vs BvB je pokazao da moze igrat Messijevu poziciju jako dobro... :D

ja bih to ovako stavio

Zamijeni Tijaga sa Martinezom i sve je za 10. Martinez nam je kupovina decenije, ja to i dalje tvrdim. Mislim da nijednu utakmicu nismo izgubili kad je on igrao. Da, imali smo svega 3 poraza, ali mislim da ni u jednom od ta 3 poraza Javi nije igrao. Zajedno na Švajnijem čini najjači par veznih igrača na svijetu. :)
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la mirko0410 » 29 srp 2013, 14:28

Martinez i Schweinsteiger su bili srce ekipe i svima oko njih je bilo lakše, pogotovo halfovima. Čak je i van Buyten lani izgledal jako dobro.
mirko0410
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la UltrasMentalita » 29 srp 2013, 14:30

Tako je Miki ne može se današnji nogomet igrati bez jakih središnjih igrača poput Svinje , Gustava i Martineza svejedno koji će uništavati protivnika i spriječavati njihove napade a pritom i kreirati napade svoje momčadi ...i zato smo i izgubili od BVB sad zbog toga ne može Alcantara igrati DMC a niti Kroos u sredini nije najbolja opcija zbog njihovih slabih obrambenih sposobnosti i slabe agresije oni trebaju igrati ili iza napadača ili Alcantara na krilu
UltrasMentalita
Apostol

PostPostao/la The Scarface » 29 srp 2013, 14:32

Miki napisao:

Zamijeni Tijaga sa Martinezom i sve je za 10. Martinez nam je kupovina decenije, ja to i dalje tvrdim. Mislim da nijednu utakmicu nismo izgubili kad je on igrao. Da, imali smo svega 3 poraza, ali mislim da ni u jednom od ta 3 poraza Javi nije igrao. Zajedno na Švajnijem čini najjači par veznih igrača na svijetu. :)

Bate 3:1 i Arsenal 0:2.

Oba puta je Bastinator nedostajao dok je Martinez igrao sa Gustavom. ;)
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la bavarac » 29 srp 2013, 14:34

Miki napisao:
bavarac napisao:jep a posto je Robben dao 2 komada BvB ...ocito da taj skoro nece vidjet klupu,mislim da ce prvi koji ce nastradat zbog njegovih igara bit Đilkoš...a s druge strane ce se klati Muller i Goetze za to jedno mjesto u napadu ili desnom krilu..rekao bih da ce Robben,ako ga ozljede zaobiđu bit na kraju u uzoj konkurenciji za igraca svijeta,jer ak se dobro sjecam i Ulli i Kalle su znali govorit...ono sto je Messi Farsi,to je Bayernu Robben...i mogu ti reci da to i nije daleko od istine...lik je skroz neugodan..a vs BvB je pokazao da moze igrat Messijevu poziciju jako dobro... :D

ja bih to ovako stavio

Gle rado bih ja to ucinio...al Pep gradi igru ok T-gola...i mos ga eb nece sigurno zbog navijaca ili medija odlucit drukcije..a i sam je rekao da ce Martinez na stopera..kad je izjavio da zeli Thiaga i nikog drugog,a i misljenja sam da bi za martineza bilo bolje da igra stopera ...jer tamo se mora klati sa matorim Puyolom i Albiolom...prije ce upast na stopersko mjesto kod brkonje nego na DM -u (Busquets,Alonso,Illaramendi)

nema od toga nist...ja se slazem da Pep igra sa Thiagom (uloga Pirla) iz AC Milana....al samo dok pored sebe ima Bastiana i Kroosa...ipak u slucaju ozljede Kroosa..tad mozda i vidimo ovako nesto...

-------Thiago----------

---Bastian---Martinez----

ili u slucaju Thiaga mozemo ocekivat ovako nesto...

-------Bastian------

--Kroos--Martinez--

opet i u toj situaciji ne vjerujem da ce stavit Martineza na 6-cu...jer su i Bastian i Kroos bolji s loptom u nogama...
bavarac
Vječiti optimist

PostPostao/la panda » 29 srp 2013, 14:42

bavarac napisao:ja neznam odakle vama ideja vise da smo mi igrali tu formaciju vs BvB..pa ljudi igrali smo 4-3-3...prvi put kod Pepa...da smo igrali 4-1-4-1 ...nebi mandzukic isao na krilo,nebi Muller igrao u sredini i bili bi sigurno aktivniji po lijevom krilu...

nismo igrali ovo

--------------------Thiago-----------------------

---Robben-----Muller-----Kroos-----Shaqiri---

-----------------Mandzukic ---------------------

vec ovo:

-----------------Thiago--------------------------

-------Muller------------------Kroos-------------

------Robben-------Mandzukic-----Shaqiri-----

i bas zbog cestog mjenjanja mjesta u obrani smo se gubili...tako je nekad Dilkos bio na lijevom krilo,Shaq u sredini,a nekad Shaq u veznom redu a Muller na krilu,ili robben u spicu a Dilkos na krilu...jer kod 4-1-4-1 nemas toliko promjena mjesta na krilima (napadacima) kao kod 4-3-3...amen!!!

na kraju krajeva, uopće nije ni bitno dal' je to bilo 4-1-4-1 ili 4-3-3 kad su prvi puta igrali u toj formaciji (ti igrači - od kojih svi ni nisu "starteri")

ovo je bilo vatreno krštenje pokušaja igranja ove formacije...
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la bavarac » 29 srp 2013, 14:49

UltrasMentalita napisao:Tako je Miki ne može se današnji nogomet igrati bez jakih središnjih igrača poput Svinje , Gustava i Martineza svejedno koji će uništavati protivnika i spriječavati njihove napade a pritom i kreirati napade svoje momčadi ...i zato smo i izgubili od BVB sad zbog toga ne može Alcantara igrati DMC a niti Kroos u sredini nije najbolja opcija zbog njihovih slabih obrambenih sposobnosti i slabe agresije oni trebaju igrati ili iza napadača ili Alcantara na krilu

al to i je ono sto ce bit zanimljivo....kad mi budemo imali loptu u posjedu...i prilkom brze izgubljene lopte...Martinez ce bit taj koji ce bit prvi u oduzimanju...

recimo ovako

--Lahm--------Dante---------Alaba--------

----------Martinez-------------------------

----Bastian-----Thiago-----Kroos---------

----Goetze----Robben----Ribery---------

u slucaju da bekovi odu naprijed...Martinez se vraca nazad i igra stopera...a Thiago 6-cu...ovi bi dobili veci posjed lopte...bolji skok prilikom dugih lopti prozivnickih (vratara i stopera)...a Thiago i Robben bi bili malo vise rastereceni obrambenih zadataka...i bili bi slobodniji i kreativniji prema naprijed...jasno to treba uigrat...al mislim da je bolje da nam Goetze igra krilo,jer kod BvB naucio igrat presing i vracat se i pomagat obrani a samim tim bi i elf dobio novu dimenziju u napadu...Lahm-Bastian-Goetze... :D + sto bi se kod promjena mjesta sa Ribery-em...nebi vise bilo hendikepirana lijeva strana...jer taj mali puca i lijevom i desnom nogom.... :D ,a Robbenu ostavit prostora kad udvojis Goetze-a i Ribery-a...je sve sa,o ne pametno..jer kad je na sredini moze pucat..i ubadat se okomito...bez da ulazi na lijevu nogu...a opet ostaje sam izmedu dva stopera..al zato bi bilo prostora za sut izvana..a tu su zbog toga Kroos i Bastian...kako god sve je na papiru bajno,sam treba uigrat... :mrgreen:

p.s. za napad nema zime...al obrana mora bit poslozena tj uigrana...makar do 11mjeseca... :mrgreen: ...do tad nemam nista protiv rezultata 5-3,4-2,7-3...iako da se razumijemo treba Neuru zabit 3 komada... :lol:
bavarac
Vječiti optimist

PostPostao/la Miki » 29 srp 2013, 15:03

The Scarface napisao:
Miki napisao:

Da, u pravu si. Ali kad zajedno njih dvojica igraju, mislim da nijednu nismo izgubili. Je li tako? Zajedno funkcionišu kao švajcarski sat. Pravi neprelazni bedem. Tijago mi nije čovjek od povjerenja u defanzivi. Mlad je, tek treba da nauči neke stvari. Mnogo griješi u pasovima, a na toj poziciji to je jako rizično. Da je talentovan, to se iz aviona vidi. Ali, mora mnogo da se radi da bi talenat dobio svoju pravu vrijednost.

Martinez je prava radilica na terneu, sa njim pozadi djelujemo čvršće. Em je viši i snažniji od Tijaga, a za klasičnu 6-icu ne treba sad neka posebna tehnika. Važno je da znaš da se postaviš, da degradiraš igru protivnika, klepiš ga kad ga ne možeš stići itd. Tijago mi je suviše nježan za tu poziciju i kod mene sigurno ne bi igrao prije Martineza tu.

Ja stvarno ne mogu zamisliti da Martinez bude na klupi, a prebacivati ga na mjesto štopera nakon onakve sezone u veznom redu mi je za :sick:
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la CroCHEF » 29 srp 2013, 21:20

Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la doro » 30 srp 2013, 11:02

anton 1983 napisao:Moram priznati da ste mi fascinantni. Kkao vam se uopće da pratit nogomet više nakon prošple sezone? Kak vam se uopće da kritizirati Bayern, nakon prošle sezone? Kaj se to dogodilo sa ljudskim rodom?

Giba ja ća, jer shvaćam da sam donio pravu odluku.

Pa npr. zato kaj smo od 10 finala osvojili samo 5....od tih 5 najmanje 3 smo morali pod obavezno osvojit(porto,mu,chelsea) druga stvar zivot ne staje kad ispunis neki cilj nego trazis opet nove itd. ima jos stvari al neda mi sad ovo je dovoljno..bas zbog tog svega trebamo napravit kaj nije nitko dosad ;)
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la doro » 30 srp 2013, 11:07

The Scarface napisao:
Miki napisao:

Upravo to..mi imamo dosta vaznih igraca al gujda je trenutno najvazniji i po meni najmanje zamjenjiv..ja osobno nikad nebi stavil malog cigu umjesto martineza ;)
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Utakmice 2013./2014.