Lennon napisao:Ja pratim Bayern od 1999. godine. I Iskreno neznam kad sam lošiji Bayern gledao nego danas prvo poluvrijeme. A nikad jači Bayern, kako je i kaiser izjavio, u povijesti. Ma možemo i gubit 3-0 al da bar nešto igramo i stvaramo šanse, a ovo ne da je igra bila, to je bila katastrofa. I novi sustav ne funkcionira nikako, od pripremnih tekmi sve do danas. Da se nije oslonio na stare stvari, da nije izvadio Thiaga i stavio konkretnijeg Mullera tj. vraćanje Alaba i Lahma na bok i prema naprijed nebismo zabili niti jedan gol. I sad mi molim te reci ako sam ja glavni kritičar, di sam ja od početka službenih tekmi kritizirao našu igru? Nigdje. Al ove tri tekme smo odigrali dost loše, uz to BvB nas je razbio u superkupu, protivnici nam stvaraju šanse ko na traci, slijedi nam nova tekma za trofej a ja molim Boga da nas Murinho ne rastavi na djelove.
I da, zbog čega mi nebismo nastavili tamo di smo stali, ako smo još na prošlogodišnju ekipu doveli dva igrača extra klase? I kaj je Pepu ispod časti koristiti stari i provjereni sustav, da se nebi pričalo da kopira nekog? Ne, mora on nekaj svojeg uvesti, da se vidi da je on čarobnjak trener, razjebo nam je bok i krilo igru i samo se dodavamo po sredini gore nek Barcelona i Španjolska repka. Da to sam ja vidio u te četiri tekme i naglašavam, s obzirom na najjači Bayern u povijesti nakon ovoga moram biti razočaran. A prave tekme tek dolaze.....
Onda očito nisi dovoljno detaljno pratio.
Sjeti se samo Van Gaalovih početaka i uigravanja njegovih zamisli, beskonačnog broja dodavanja koje nije ničemu vodilo. Upravo to njegovo inzistiranje na posjedu nas je dovelo do prošle sezone gdje je Osram unaprijedio Nizozemčeve zamisli i osvojio LP.
Tipičan si primjer "navijača" koji ima kratkoročno pamćenje i koji iz prošle sezone pamti samo one dobre stvari i nadam se nesvjesno odbacuje one loše aspekte igre iz prošle godine. I ptice na grani znaju da se mučimo protiv momčadi koje igraju bunkericu sve dok im ne zabijemo prvi gol.
Igra u prvom poluvremenu je bila loša, ali daleko od toga da je bila katastrofa. Nurnberg praktički nije imao niti jedan smisleni napad, mi smo trebali dobiti jedan penal(kad je Đilkoš gurnut) iz kojeg je trebao pasti gol i koji bi nam olakšao daljni tijek utakmice.
Nije mi jasno odakle sad ljudima da nemamo nikakvu ofenzivu kad smo protiv BVB-a,Gladbacha i Frankfurta imali pregršt prilika, koliko ja znam nakon tih utakmica je obrana odnosno nedostatak druge šestice bio kriv a sad odjednom nam ofenziva pati jer Pep forsira svoje tiki-taka zamisli.
Niti jedan renomirani trener ne kopira kompletno rad svog prethodnika, ako smo htjeli nekoga tko će kopirati Osramove zamisli nismo trebali dovoditi čovjeka koji je osvojio 14 trofeja u 4 godine. Meni su tragikomične zamisli pojedinaca koji su mislili da će Pep doć prekopirat Osramove zamisli i za 3 godine pokupiti 30-ak milijuna eura od Bayerna.
Složio bih se oko ovoga sa bekovima, i meni se više sviđa sistem iz prošle godine kad je Lahm pružao širinu na svojoj strani a ne glumio veznog igrača. Treba vidjeti kako će se situacija sa bekovima dalje razvijati.
Tebi i sličnima bih preporučio da se malo opustite jer su rezultati za sada više nego dobri.
Vidjet ćemo kako će to u petak izgledati protiv momčadi koja također želi igrati nogomet.