anton 1983 napisao:Lennon napisao:i dužan je plačat da se održava..
Bolje da to ne radi!
anton 1983 napisao:Lennon napisao:i dužan je plačat da se održava..
Bolje da to ne radi!

Lennon napisao:Eto primjera u najnižim rangovima klubova, npr. moja općina 80 % financira moj klub, tj nekih 50 000 kuna godišnje bez povrata.I ne samo kod nas nek svugdje. I bolje da da nama nek da se sportski rekreiramo i razvijamo, na kraju krajeva i djeca da treniraju u nižim uzrastima a ne da npr puše za školom. Isto tako je u Dinamu, samo u većim količinama, Dinamo ima veća potraživanja a i grad ima više para nek naša općina. Ono kaj oću reći da se svugdje tako financira, zakaj nebi u Dinamu?
A da ne pričam o održavanju stadiona Maksimir, pa to je gradsko, i dužan je plačat da se održava..

GrleREB napisao:Lennon napisao:Eto primjera u najnižim rangovima klubova, npr. moja općina 80 % financira moj klub, tj nekih 50 000 kuna godišnje bez povrata.I ne samo kod nas nek svugdje. I bolje da da nama nek da se sportski rekreiramo i razvijamo, na kraju krajeva i djeca da treniraju u nižim uzrastima a ne da npr puše za školom. Isto tako je u Dinamu, samo u većim količinama, Dinamo ima veća potraživanja a i grad ima više para nek naša općina. Ono kaj oću reći da se svugdje tako financira, zakaj nebi u Dinamu?
A da ne pričam o održavanju stadiona Maksimir, pa to je gradsko, i dužan je plačat da se održava..
Slažem se da treba financirati, ali poanta financiranja neprofitnih udruga je u riječi 'neprofitnih', a Dinamo je neprofitan samo jer im prodaja igrača ne ide u njihove prihode već u Mamićeve. Stavi to u Dinamove prihode i Dinamo prestaje biti 'neprofitna' udruga, onda je to poduzeće, a poduzeća se ne financiraju iz gradskog proračuna ...![]()
To je ta rupa u zakonu i to je ono što je u cijeloj toj priči oko Dinama i Mamića nepravedno i nepošteno ... kužiš.

LuctL napisao:panda napisao:Ti imaš svoj primjer, ja imam svoje informacije, s obzirom da znam 2 ljudi u upravi Slaven Belupa, a par prijatelja sjedi u gradskoj skupštini grada Koprivnice
pa sad ako oni lažu, ja pomažem
Ne kažem da lažeš, 100% ima klubova koji nemaju podršku grada, ali vjerujem da ima više onih koji je imaju.
Pa, evo nam i primjer Bayerna i uređenja prostora oko AA, infrastrukture i svega toga.
Jel grad ima profita ikakvog od toga? Nema, a ponovno je to napravio.

LuctL napisao:Koji kurac??
Daj budi ozbiljan jebemu. Onda idemo srat po Henesu, ipak mu je grad sredio čitavu infrastrukturu. Nepravedno je.
I, to je glupost da grad ne finacira klubove, ta jesmo ti dali primjere.

LuctL napisao:Ne razumijem baš što si htio s ovime reći, jer i sam grad mora ispuniti svoje obaveze(a sigurno postoje i tu neke sheme), a na ovaj način ništa ne čini van okvira zakona.

panda napisao:
grad ne bi smio davat nikakve darove nikome
pa tako niti sportskom klubu
jer nije u interesu Grada (u ovom slučaju velikim slovom jer mislim na grad kao sve građane grada zagreba) da daje darove, već ako daje nekakve pare za nešto (ulaže - investira) i očekuje se da ima nekog profita od toga, ipak, ne plaćaju građni poreze i prireze čisto jer im je dosadno i ne znaju kud bi sa parama
panda napisao:Ti imaš svoj primjer, ja imam svoje informacije, s obzirom da znam 2 ljudi u upravi Slaven Belupa, a par prijatelja sjedi u gradskoj skupštini grada Koprivnice
pa sad ako oni lažu, ja pomažem
Lennon napisao:GrleREB napisao:Lennon napisao:Eto primjera u najnižim rangovima klubova, npr. moja općina 80 % financira moj klub, tj nekih 50 000 kuna godišnje bez povrata.I ne samo kod nas nek svugdje. I bolje da da nama nek da se sportski rekreiramo i razvijamo, na kraju krajeva i djeca da treniraju u nižim uzrastima a ne da npr puše za školom. Isto tako je u Dinamu, samo u većim količinama, Dinamo ima veća potraživanja a i grad ima više para nek naša općina. Ono kaj oću reći da se svugdje tako financira, zakaj nebi u Dinamu?
Slažem se da treba financirati, ali poanta financiranja neprofitnih udruga je u riječi 'neprofitnih', a Dinamo je neprofitan samo jer im prodaja igrača ne ide u njihove prihode već u Mamićeve. Stavi to u Dinamove prihode i Dinamo prestaje biti 'neprofitna' udruga, onda je to poduzeće, a poduzeća se ne financiraju iz gradskog proračuna ...![]()
To je ta rupa u zakonu i to je ono što je u cijeloj toj priči oko Dinama i Mamića nepravedno i nepošteno ... kužiš.
Dobro i ja se slažem u svemu s tobom, al u svemu. No nije mi jasno zakaj to čuđenje i nemoralnost ne svališ na našu vlast i zakone a ne na Mamića i Dinamo?

LuctL napisao:GrleREB napisao:
Koji kurac??
Daj budi ozbiljan jebemu. Onda idemo srat po Henesu, ipak mu je grad sredio čitavu infrastrukturu. Nepravedno je.
I, to je glupost da grad ne finacira klubove, ta jesmo ti dali primjere.

GrleREB napisao:Pa i rekao sam da nemam protiv financiranja klubova, udruga i drugih pizdarija od strane grada. U suštini su to sve neporfitne organizacije koje bez tog financiranja ne bi funkcionirale.
I Dinamo je takav zato što su iz njega izvučeni igrači koji generiraju profit i koji pripadaju Mamiću. To je ta siva zona jer ispada da Dinamu s jedne strane treba gradski novac kao udruzi, a s druge da ga ima sasvim dovoljnoTo je zapravo ta rupa u zakonu koju je Mamić iskoristio jer da su igrači Dinamovi onda bi profit išao Dinamu odnosno gradu. Druge udruge, klubovi ne zarađuju na prodaji igrača, odnosno nisu profitabilni sa tom prodajom.
Zapravo, čim bi Dinamo iskazao dobit onda više ne bi mogao biti udruga i ne bi više mogao primati pare od grada
GrleREB napisao:S jedne strane tu se može gledati na Maminja kao facu ali samo ako se dosta suzi pogled i ne vide posljedice na društvo koje to ostavlja. Možda ima netko drugi kome je taj novac potrebniji i gdje bi bilo više društvene koristi.
GrleREB napisao:Jedino što pozitivno u toj priči mogu izdvojiti je da se barem sa tim novcem koji Dinamo dobiva (zanemarimo da li je to pravedno ili ne) stvara nova vrijednost. To je pozitivno i stoga jer u ovoj državi imaš više primjera gdje se i uz veliko pogodovanje i veliko pumpanje para stvorio jedan veliki k.... - pojeo vuk magare princip. Na kraju krajeva početna akumulacija kapitala svugdje u svijetu je većinom stvorena na blago rečeno 'sumnjivim', a realno 'kriminalnim' radnjama. Tako da ni mi nismo nikakva iznimka. Kada se akumulacija kapitala sprovede do razine koje će zadovoljavati moćnike onda ćemo krenuti u stvaranje 'pravednog' sustava kome će glavna svrha biti da taj akumulirani kapital i očuva
GrleREB napisao:Slažem se da treba financirati, ali poanta financiranja neprofitnih udruga je u riječi 'neprofitnih', a Dinamo je neprofitan samo jer im prodaja igrača ne ide u njihove prihode već u Mamićeve. Stavi to u Dinamove prihode i Dinamo prestaje biti 'neprofitna' udruga, onda je to poduzeće, a poduzeća se ne financiraju iz gradskog proračuna ...![]()
LuctL napisao:I onda na kraju svega toga ... Čemu osuđivanje Mamića i Bandića kada u biti oni nisu krivi, već ti, ja, moja mama i tata ... Narod.

LuctL napisao:Je, u pravu si, ali onda samo protegnimo priču malo dalje na "poklanjanje stadionia". Dođeš na isto, zar ne?
LuctL napisao:Ne razumijem baš što si htio s ovime reći, jer i sam grad mora ispuniti svoje obaveze(a sigurno postoje i tu neke sheme), a na ovaj način ništa ne čini van okvira zakona.

anton 1983 napisao:Otkud tebi da je Dinamo dobio 22 milje prošle godine.
PS od 1.7 prema nekom zakonu EU-a Dinamo nesmije više dobivati pare, a sad koliko ih dobiva i kako ne znam...
Ali 22 i pol

Vrati se na: Ostala nogometna natjecanja
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 0 gostiju