Haris napisao:Po čemu je to Kraft veliki potencijal? Ne znam jesam li ja propustio nešto u zadnje 2-3 godine, ali ako mene pitate, nigdje ni traga nije bilo nekim izjavama kako u Kraftu leži naš potencijalni nasljednik Kahna i sl. Naprotiv, mislim da sam do sad dvaput u zadnje 2 godine pročitao neke "amaterske" opservacije na transfermarkt.de forumu i da su se ljudi uglavnom slagali da je on samo jedan prosječan golman, možda nedovoljno dobar ni za Bundeslige. Isto tako, ne znam da je ikad Gerland nešto posebno hvalio Krafta nit je iko od uprave naveo da ima bilo kakva očekivanja od njega? Sve što čini Kraftov veliki potencijal i na osnovu čega ga se sad dovodi u obzir kao nekog novog super golmana je ta utakmica protiv Rome prije koji dan. Niđe veze zaista.
Meni se čini da Van Gaal ovim izjavama samo želi isprovocirati upravu. Prije 2-3 mjeseca izvjesni Haas iz amaterske momčadi je trebao biti naš spasitelj u odbrani umjesto Demichelisa...
"Po čemu je to Kraft veliki potencijal? Ne znam jesam li ja propustio nešto u zadnje 2-3 godine, ali ako mene pitate, nigdje ni traga nije bilo nekim izjavama kako u Kraftu leži naš potencijalni nasljednik Kahna i sl."
Bild je nakon pobjede Bayerna protiv Schalkea u Augsburgu napisao članak o Kraftu kao mogućoj zamjeni za Butta. On se kao Buttov nasljednik spominjao i mnogo prije Rome.
"Sve što čini Kraftov veliki potencijal i na osnovu čega ga se sad dovodi u obzir kao nekog novog super golmana je ta utakmica protiv Rome prije koji dan. Niđe veze zaista."
Jesi li ti gledao Krafta u pripremnim utakmicama? Ja mislim da nisi. Nije samo protiv Rome dobro branio. Branio je dobro i protiv Reala u prijateljskoj utakmici. Uspio je sačuvati čistu mrežu do penala. Imao je par strašnih odbrana. Iako je riječ o prijateljskoj utakmici mislim da je golemo ne primiti gol protiv Reala koji je uz Barcu trenutno najbolja ekipa na svijetu. Branio je odlično i protiv Schalkea u Augsburgu kada smo dobili 2:0. I u toj utakmici je imao par odličnih parada i uspio je sačuvati čistu mrežu.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OD_ndK8e0ns[/youtube]
Na ovom klipu možeš viditi da nije samo protiv Rome dobro branio. Raulu je skinuo strašnu loptu, a i šut Edua je odlično odbranio. Pogledaj i utakmicu protiv Reala na youtubu. Ja sam ga pratio i u drugom timu Bayerna. Po meni sigurno ima potencijala da postane dobar golman. Samo treba ovako nastaviti. Frans Hoek je jedan od najboljih trenera golmana na svijetu. On je nekada trenirao Victora Valdesa i Edwina Van der Sara i ima velike zasluge za njihov razvoj. Prvi je golman Barcelone, a drugi brani za Man Utd.! Najbolje bi bilo da ga prodamo ili posudimo. Bolje mu je da brani konstantno nego da grije klupu. Nadam se da neće završiti ko Rensing i Wessels na kraju! Neuer je moj prvi izbor. To sam davno rekao. Mislim da je to već gotova stvar. Sad se ne trebamo raspravljati o golmanima. Prioritet u zimskom prelaznom roku su štoper i jedan dobar bek!