Pogledajte koliko je on novaca utukao u Liverpoolu na sranja, a mogao se skoro ponašati kao Real Madrid i kupovati fantastične igrače. Em je sjebao cijelu blagajnu da danas Liverpool ne može puno trošiti, a naslov prvaka nikako nije osigurao što se tražilo. Za mene je on palac dolje.
Sad općenito... Ja sam već otpisao sve trofeje jer s ovakvom igrom se ne može baš ništa. Možda sam prekritičan ili ajme pesimističan, no nisam, već se sjetim naših svih sezona iz prošlog desetljeća kako smo prolazili.
Kup eventualno i osvojimo ukoliko prođemo Gladbacha(iako ja u to ne vjerujem baš jer smo u 2 utakmice pokazali da baš ništa protiv njih nismo naučili nakon 1. kola) i u finalu uspijemo podići se za 2 razine. Šta je tu je, otkaz Juppu ne vrijedi davati. Ako bi ga se davalo, onda to odmah mora prije uzvrata s Baselom stupiti.
Novi trener... Tu sam prilično jasan bio još od odlaska Hitzfelda. Podržavam sve što ima jako puno iskustva, kvalitete i rezultata iza sebe(iako ni to ne može biti garancija uspjeha kao što je danas Heynckes koji se ne može reći da nema baš ništa i da ne zna ništa, ali zbilja izgleda izgubljeno, što je meni nevjerovatno za trenera s tolikim iskustvom).
S druge strane, pričamo o novoj generaciji, dugogodišnjim rješenjima; mlad stručnjak, novi pogledi, znanje, taktike, stil vođenja ekipe, itd. itd., no iznad svega nama svima je u glavi ta dugoročnost, stvaranje ere.
To itekako podržavam, no tu u startu takvi likovi imaju problem i jednu nestabilnu figuru, a to je FUSSBALL CLUB BAYERN MÜNCHEN. Te 4 ključne riječi, VELIKE riječi. Hoću reći, ogromno ime u svijetu nogometa, u Njemačkoj br. 1, gotovo uvijek naslovnica i poleđina na papirima tiskovine.
Jasno je što hoću reći... Ogroman pritisak, maksimalistički zahtjevi istog trena kad bi takva lica došla u klub, mediji opet seru kao i sada i uvijek što su. To se tako ne radi, tu onda se mora računati i na žrtvovanje rezultata u periodu od 2 godine jer takvima nije lako. Meni to već godinama se vrti u glavi da je upravo to problem kod naše uprave, mogući scenarij da u sezoni nakon trofeja još jednom se ostane bez naslova prvaka(o CL budala samo može pričati, a još se nije sve opralo i počistilo u vlastitom dvorištu).
To je uz onu spomenutu kupovinu igrača za klupu po meni glavni problem naše uprave. Oni očito ne žele tim putem, a sve to ukazuje kako nakon trošenja po 50-60 mil. eura u jednom prijelaznom roku, iduća stepenica to mora biti. Tzv. moderni treneri, kupovina nekih klasnih igrača, kao i plaćanje nekih da nekad i griju klupu(rotacija ekipe bi tu morala postojati).
Ja jesam za tog modernog trenera, ali njemu će se u tom slučaju morati 2 sezone da instalira svoj sistem. Preko noći to kod nas teško da će ići, osmi ako stvarno uzmemo nekoga tko odmah sve konce pohvata, a to je onda samo takav pogodak u sridu.
S ovom momčadi se mora biti prvak u Njemačkoj(to je pokazao 1. dio sezone). Heynckes očito ne može kako stvari stoje u nastavku sezone(što je tragično kad se gleda što je od Leverkusena napravio, a u Bayernu mu sve gotovo servirano da se prošeta prvenstvom), neki drugi bi mogli. E vrijeme je da nađemo takve i dotjeramo kompletan kadar, kako u 1. postavi, tako i na klupi.
Puno toga je na vagi, ali što se mora, mora se... Žrtva kluba i rizik, kad su rezultati u pitanju, je nužna.
Jedan Real nije bio prvak od 2003. do 2006., pa je 2 puta zaredom 07' i 08' bio. Ista stvar je s Manchester Unitedom, nije s jednim Fergusonom od 2003. do 2006. mogao biti prvak, da bi zatim 3 puta zaredom 07', 08' i 09' bio. Gdje ćeš boljih primjera, bez obzira na kvalitetu lige. Mi u slučaju mladog stručnjaka bi isto sebi morali dopustiti takav 'luksuz'.
width="960"