Novi trener - da ili ne?

Arhivirane teme...

Re: Novi trener - da ili ne?

PostPostao/la Red passion » 05 ožu 2012, 14:09

Vidim pričate o Benitezu... On se meni više nikako ne sviđa. Ona njegova politika rotacije gotovo cijelog tima mi se gadi, ali iznad svega katastrofalno znanje kada su u pitanju transferi. Njegov rad je funkcionirao fantastično samo u Valenciji i prvu sezonu u Liverpoolu gdje je uspio s popriličnim brojem klaunova osvojiti CL, a završiti 5. u prvenstvu.

Pogledajte koliko je on novaca utukao u Liverpoolu na sranja, a mogao se skoro ponašati kao Real Madrid i kupovati fantastične igrače. Em je sjebao cijelu blagajnu da danas Liverpool ne može puno trošiti, a naslov prvaka nikako nije osigurao što se tražilo. Za mene je on palac dolje.

Sad općenito... Ja sam već otpisao sve trofeje jer s ovakvom igrom se ne može baš ništa. Možda sam prekritičan ili ajme pesimističan, no nisam, već se sjetim naših svih sezona iz prošlog desetljeća kako smo prolazili.
Kup eventualno i osvojimo ukoliko prođemo Gladbacha(iako ja u to ne vjerujem baš jer smo u 2 utakmice pokazali da baš ništa protiv njih nismo naučili nakon 1. kola) i u finalu uspijemo podići se za 2 razine. Šta je tu je, otkaz Juppu ne vrijedi davati. Ako bi ga se davalo, onda to odmah mora prije uzvrata s Baselom stupiti.

Novi trener... Tu sam prilično jasan bio još od odlaska Hitzfelda. Podržavam sve što ima jako puno iskustva, kvalitete i rezultata iza sebe(iako ni to ne može biti garancija uspjeha kao što je danas Heynckes koji se ne može reći da nema baš ništa i da ne zna ništa, ali zbilja izgleda izgubljeno, što je meni nevjerovatno za trenera s tolikim iskustvom).

S druge strane, pričamo o novoj generaciji, dugogodišnjim rješenjima; mlad stručnjak, novi pogledi, znanje, taktike, stil vođenja ekipe, itd. itd., no iznad svega nama svima je u glavi ta dugoročnost, stvaranje ere.

To itekako podržavam, no tu u startu takvi likovi imaju problem i jednu nestabilnu figuru, a to je FUSSBALL CLUB BAYERN MÜNCHEN. Te 4 ključne riječi, VELIKE riječi. Hoću reći, ogromno ime u svijetu nogometa, u Njemačkoj br. 1, gotovo uvijek naslovnica i poleđina na papirima tiskovine.

Jasno je što hoću reći... Ogroman pritisak, maksimalistički zahtjevi istog trena kad bi takva lica došla u klub, mediji opet seru kao i sada i uvijek što su. To se tako ne radi, tu onda se mora računati i na žrtvovanje rezultata u periodu od 2 godine jer takvima nije lako. Meni to već godinama se vrti u glavi da je upravo to problem kod naše uprave, mogući scenarij da u sezoni nakon trofeja još jednom se ostane bez naslova prvaka(o CL budala samo može pričati, a još se nije sve opralo i počistilo u vlastitom dvorištu).

To je uz onu spomenutu kupovinu igrača za klupu po meni glavni problem naše uprave. Oni očito ne žele tim putem, a sve to ukazuje kako nakon trošenja po 50-60 mil. eura u jednom prijelaznom roku, iduća stepenica to mora biti. Tzv. moderni treneri, kupovina nekih klasnih igrača, kao i plaćanje nekih da nekad i griju klupu(rotacija ekipe bi tu morala postojati).

Ja jesam za tog modernog trenera, ali njemu će se u tom slučaju morati 2 sezone da instalira svoj sistem. Preko noći to kod nas teško da će ići, osmi ako stvarno uzmemo nekoga tko odmah sve konce pohvata, a to je onda samo takav pogodak u sridu.

S ovom momčadi se mora biti prvak u Njemačkoj(to je pokazao 1. dio sezone). Heynckes očito ne može kako stvari stoje u nastavku sezone(što je tragično kad se gleda što je od Leverkusena napravio, a u Bayernu mu sve gotovo servirano da se prošeta prvenstvom), neki drugi bi mogli. E vrijeme je da nađemo takve i dotjeramo kompletan kadar, kako u 1. postavi, tako i na klupi.

Puno toga je na vagi, ali što se mora, mora se... Žrtva kluba i rizik, kad su rezultati u pitanju, je nužna. :|

Jedan Real nije bio prvak od 2003. do 2006., pa je 2 puta zaredom 07' i 08' bio. Ista stvar je s Manchester Unitedom, nije s jednim Fergusonom od 2003. do 2006. mogao biti prvak, da bi zatim 3 puta zaredom 07', 08' i 09' bio. Gdje ćeš boljih primjera, bez obzira na kvalitetu lige. Mi u slučaju mladog stručnjaka bi isto sebi morali dopustiti takav 'luksuz'.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 05 ožu 2012, 16:51

Znate da sam ja dežurni mrzilac Beniteza, Veha i španjolskih ciganskih manira, ali mislim da bi nama Benitez ovog trenutka spasio sezonu. Treba nam jedan trener koji će stvrdnuti obranu i početi igrati na kontre. Samo, problem kod Beniteza je to da bi on morao ostati i duže, a to je grozno.
Možda Trapp? :D Defenzivna filozofija, motivator (to nam posebno treba), a ostao bi samo do kraja sezone. ;)
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la anton 1983 » 05 ožu 2012, 16:56

Murta napisao:Znate da sam ja dežurni mrzilac Beniteza, Veha i španjolskih ciganskih manira, ali mislim da bi nama Benitez ovog trenutka spasio sezonu. Treba nam jedan trener koji će stvrdnuti obranu i početi igrati na kontre. Samo, problem kod Beniteza je to da bi on morao ostati i duže, a to je grozno.
Možda Trapp? :D Defenzivna filozofija, motivator (to nam posebno treba), a ostao bi samo do kraja sezone. ;)

Znaš Murta što je najveći problem? To što mi od svakog trenera bježimo koda su od govna napravljeni! Brijem da nas je svakog novog trenera strah nakon svega ovog kaj smo isprobali. Nakon Juppa bi ako već opet idemo delat nekaj novo baš trebao doči neko poput beniteza. Čovjek koji nezna njemački a ima kakvu takvu reputaciju...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la I_Love_Bayern » 05 ožu 2012, 17:07

E pa to je bit onog sto pricam, zijanili smo evo drugu sezonu a nista nismo postigli, jos tapkamo u mjestu. Sad se tek vidi koliki je promasaj otkaz Van Gaalu.
>>>>>>>>>> PACK MA'S!!! <<<<<<<<<<

300 issues Euro WebCharts - the music charts for all over Europe http://www.e-wc.net
I_Love_Bayern
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 05 ožu 2012, 17:08

I_Love_Bayern napisao:E pa to je bit onog sto pricam, zijanili smo evo drugu sezonu a nista nismo postigli, jos tapkamo u mjestu. Sad se tek vidi koliki je promasaj otkaz Van Gaalu.

To više nikada nemoj reći, jer sa njim mi bi sada udarali u Ligi Uefe ;)
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la I_Love_Bayern » 05 ožu 2012, 17:13

anton 1983 napisao:
I_Love_Bayern napisao:E pa to je bit onog sto pricam, zijanili smo evo drugu sezonu a nista nismo postigli, jos tapkamo u mjestu. Sad se tek vidi koliki je promasaj otkaz Van Gaalu.

To više nikada nemoj reći, jer sa njim mi bi sada udarali u Ligi Uefe ;)

Pa sta? Bolje je casno osvojiti Ligu Uefe nego se brukati u LP. Al bi bar imali filozofiju koja kad tad mora donijeti rezultat, ovako nemamo nista.

300 issues Euro WebCharts - the music charts for all over Europe http://www.e-wc.net
I_Love_Bayern
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 05 ožu 2012, 17:13

Ni to više nikada nemoj reć! :lol:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la I_Love_Bayern » 05 ožu 2012, 17:31

Joj Tune Tune :D

I_Love_Bayern
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la Murta » 05 ožu 2012, 17:42

Imali smo tvrdog i staronjemačkog Magatha koji nije bio preuspješan u Europi. Imali smo modernog i tempo-trenera Klinsmanna koji je bio još i gori, imali smo posjed-trenera i generala van Gaala kojemu je nešto uspjelo, ali je generalno stalno bio u problemima. Pa njegovu smjenu nismo željeli samo tijekom 3-4 mjeseca njegovog mandata?! :!:
Jupp je bio ziheraška opcija koja bi sve te filozofije trebala povezati, ali on očito nije Hitzfeld da tako uspješno balansira između taktika i sve izgleda slabo.

Ja sam za to da se na ljeto poduzmu jasni koraci kako Bayern treba izgledati i da se dovede trener kojem ćemo vjerovati na duže staze. Neki put treba preuzeti rizik.

Dat ću vam jedan primjer: 2007. su Boston Celticsi bili zadnja momčad lige, a onda im se otvorila prilika da dovedu dvojicu veterana - Allena i Garnetta u zamjenu za mlade talente. I Danny Ainge je to učinio nakon čega su C'si osvojili naslov. Mnogi su ga tada optuživali da je prodao dugoročnu budužnost kluba za jedan naslov, a danas se pokazuje da mnogi igrači koji su tada bili u Bostonu nisu ništa više od mediokriteta i da je Boston tada od franšize u koju nitko ne želi postao klub zanimljiv svim igračima u ligi. Da se nisu odlučili na taj potez Kelti bi vjerojatno i dalje bili prosjek, a klub bi iduće godine napustio i Paul Pierce.

Mi smo imali hrabar pokušaj s Klinsmannom i na našu žalost, nije uspio, ali to ne znači da će idući opet propasti. Ja sam uvjeren da bi Bayern dovođenjem JEDNOG vrhunskog igrača i kvalitetnog trenera postao europski prvak.
Guardioli uskoro istiće ugovor, a on nije baš 100% siguran u ostanak u Barci, zar ne? Pa zakaj ne bi probali dovesti njega. Niš te ne košta da ga pitaš i da mu ponudiš dobru plaću, veliku sigurnost posla i jednog igrača po izboru bez obzira na cijenu. ;)
Ako Inter može, zakaj ne bi mogli i mi. Bayern ima jezgru momčadi za razliku od Chelseaja i Intera i samo treba jedan mali korak da Bayern postane vrhunska momčad.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la cruz » 05 ožu 2012, 19:25

Murta napisao:Guardioli uskoro istiće ugovor, a on nije baš 100% siguran u ostanak u Barci, zar ne? Pa zakaj ne bi probali dovesti njega. Niš te ne košta da ga pitaš i da mu ponudiš dobru plaću, veliku sigurnost posla i jednog igrača po izboru bez obzira na cijenu. ;)
Ako Inter može, zakaj ne bi mogli i mi. Bayern ima jezgru momčadi za razliku od Chelseaja i Intera i samo treba jedan mali korak da Bayern postane vrhunska momčad.

Murta ja te volim :D ali mislim da će guardiola ostati u Barci, nekako imam osjećaj da za njega trenutno postoje samo tri mjesta gdje bi želio raditi: Barca, španjolska repka i man-chest-hair united

što se tiče trenera sadašnje situacije, mislim da je Jupp idalje dobar trener za Bayern
ova sezona je njegova, a na ljeto će se vidit. Ko će znati kakav će biti ostatak sezone, možda napravimo takav pothvat i osvojimo dva naslova, a možda nastavimo tonuti i sve upropastimo
ili će nam Jupp biti heroj ili enemy #1! ;) ali ove sezone ne bi trebalo mijenjanja! posebno uzimajući u obzir prijateljstvo sa Hoenessom.....
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Titan » 05 ožu 2012, 20:48

Pep u Bayernu :nono:

Vrela Španska krv u kalten Minhenu neće ići . :lol:

Pep će ostati u Barci u to sam 99% siguran, ovo je samo gluma neka da nije siguran blabla, gluposti.
Mourinho neće nikada u Bayern doći i u to sam siguran . Ko će davati tolike pare za njega , godišnju plaću te ogromen zahtjeve za igrače.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Titan » 05 ožu 2012, 21:01

LuctL napisao:Evo post za Mrša.

http://www.index.hr/sport/clanak/real-r ... 02609.aspx

Da, ovo nula od trenera bi vjerojatno mogla napravit. Ti, ja, nebitno ;)

Transferausgaben: 55.000.000 €
Transferausgaben: 92.000.000 €
Transferausgaben: 257.400.000 €

To je Real. Mislim da su imali dobru ekipu i kada je on došao.

Lijeno mi sada kopirati sve koliko je u Chelsea utrošeno dok je on bio trener. U Interu mafija i Ribery i svakakve urote :lol:

Pravi posao odradio sa Portom u sezoni u kojoj je LP najgora bila u historiji. Monaco finale molim vas, kakvi su tek ostali klubovi bili.

Ja nisam miljenik Jose-a. Kad će debitirati proitv Barce.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Murta » 05 ožu 2012, 21:14

Jose neće nikada doći u Bayern jer je apsolutist, a to je protivno Hoenessu i Rummeniggeu. Jednog su imali pa se pokajali. ;)

A treba probat razgovarati s Pepom, niš nas ne košta.

Ja se općenito nadam da će Bayern voditi sve agresivniju sportsku politiku jer je očito da jeftiniji igrači poput Rafinhe nisu dovoljni za razinu koju klub treba. Bolje kupiti jednog ili dva prava nego 5 polovnjaka. Takvom politikom se mogu privući i vrhunski treneri u klub.

Low je "out of reach" jer je njem. izbornik. Čak i da njega Bayern uspije nagovoriti da preuzme klupu, zamislite reakciju u Njemačkoj. Pa to bi bio otvoreni rat protiv Bayerna. Imali smo priliku u 11/2009. i sad se možemo samo kajati.

Klopp je, čini se, sve skloniji ideji da dugo ostane u Dortmundu.

Ostaju ovi mogući kandidati nasumičim redoslijedom:
Tuchel
AVB
Favre (nedokazan na najvišoj razini)
Sammer (upitan, ali realnije od Lowa)
Capello (s problemom stanih jezika)
Wenger (nepotrebno objašnjavati)
Jol
Lippi (upitna motivacija)
eventualno Bielsa (ja bih njemu odmah sad dao posao, ali nisam siguran koliko ga uprava cijeni)

I naše legende:
Scholl (najpovezaniji s klubom)
Effe (možda bi i htio probati postati Bayernov Guardiola)
Babbel (trener u prijateljskom Hoffenheimu)
Kahn (ne čini mi se baš izglednim, nekako se distancirao)
eventualno Ballack (longshot, ali vođa i razumije igru)
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la effe__sa » 05 ožu 2012, 21:27

Murta napisao:
Effe (možda bi i htio probati postati Bayernov Guardiola)

Počašćen sam što si me naveo na listu, ali trenutno nisam baš u nogometnim vodama, izuzev foruma i praćenja nogometa......Možda nekad za par godina, ak se okrenem tom poslu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Al hvala Murta, hvalaaa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la CroCHEF » 05 ožu 2012, 21:36

ako je nesto jeftino to je onda licenca za trenera :D

Moj san je... Bielsa el loco
jos dok je bio u Cileu svidio mi se, s 4-3-3 bi Bayern bio jaci i od Barce.

Drugi je AVB, mislim da on nije ni 20% kriv za ovako jadni Chelsea... jednostavno su prestari.

Treci je Tuchel, jedino je kod njega problem to sto je nedokazan u Europskim natjecanjima (kiks protiv srednjih Rumunja)
i neznam kako bi dozivio pritisak novinara.

edit: Zaboravio si Slomku ili mozda Ragnicka
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva